Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adodaniel
őstag
Egy Dune bd prime 3.0 milyen szintet képvisel? Elég jó áron tudnék hozzájutni.
-
adodaniel
őstag
válasz Dexar007 #92783 üzenetére
Akkor meg is van oldva. Örülj neki, hogy ilyen kevés pénzből elégedett leszel.
(#92785) Perbalu Nem fog működni, felesleges pénzkidobás lenne. Ha fejleszteni akarsz, akkor ami most van "egybeszett" felejtsd el és komponensekből álló láncban gondolkodj. Segítségként olvasd el az első hozzászólást (téma összefoglalót).
Az 1200W-ot inkább nem kommentálnám.
[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
válasz aProPeti87 #92878 üzenetére
Ez valami 4D adat?
A helyedben akkor nem a monitort erőltetném, hanem valami nagyobb megjelenítőt, amitől lehet távolabb ülni. Vagy pedig sztereó.
-
-
adodaniel
őstag
válasz whatnot #93123 üzenetére
Óriási, hogy mindig előjön ez a "sznobkártya" is. Meg kell érteni, hogy ez a topik nem az egydobozos szettekkel foglalkozik. Pont.
Menj el a MM-ba és 50e-ért vedd meg azt, amelyiknek a legjobban tetszik a formája, legtöbb szolgáltatást nyújtja. Hangminőségben - sznobság vagy nem - ezen a szinten nincs hova mellényúlni.Lehet meg kellene lassan változtatni a topik nevét: Sznobok házimozi erősítői és minden, ami hozzá csatlakoztatható
-
adodaniel
őstag
válasz gyurczy #93287 üzenetére
Így van, ez így működik. Elfogadja, hogy ez a hobbim és most tudom megvalósítani. Ja és folyamatosan mondom neki, hogy ez nem csak enyém, ez a mienk.
(#93289) devil-k Persze, de én úgy vagyok vele, hogy ameddig nem megy másnak a rovására a költekezés, addig oké. Így ő is elfogadja. Legutóbb pl. a Dune Smart B1-et.
[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
Hardveraprón, avxen, hifipiacon, hificityn kívül hol érdemes még hirdetni?
-
adodaniel
őstag
válasz HoReSz1975 #93525 üzenetére
Jobb felső sarokban a Téma tudnivalók között ott a válasz.
-
adodaniel
őstag
válasz geucsa #93601 üzenetére
Vannak tömör vezetőjű kábelek is.
-
adodaniel
őstag
válasz geucsa #93628 üzenetére
Nem csak a keresztmetszet számít egy kábelnél, sőt az inkább csak a legolcsóbb kábeleknél lehet mérvadó. Anyagminőség, kialakítás fontosabb paraméterek. Olyat érdemes venni, ami illik a rendszeredbe és tetszik a hangja. Ezt itt senki nem fogja tudni neked megmondani. Próbálgatni kell.
Milyen rendszerbe szeretnél kábelt?[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
Ez a rövid falra történő hangsúly szerintem egy kicsit túl van lihegve. Mivel nem akartam tartósan ablak elé tenni a rendszerem, ezért végül én is a hosszú fal mentén helyeztem el. Semmiben sem lett gyengébb sem a hangminőség, sem a térérzet számomra. Jó elhelyezéssel szerintem simán megoldható a hosszú fal is.
-
adodaniel
őstag
válasz Oldfighter #93729 üzenetére
Ha rám célzol, akkor nem "gáncsokodásból" mondtam. Nagyon sokunknál a házimozi hobbi, ráadásul külön, dedikált szoba nélkül, ergo legtöbbször ez a nappaliban történő elhelyezést jelenti. Kompromisszumot kell kötni, ráadásul gondolom azt te se ajánlod, hogy egy teljesen ablakból álló fal mentén helyezze el valaki a frontoldalt csak azért, mert az a rövidebb fal. Ezért az állításod én inkább így fogalmaznám meg:
...a lehetőségekhez mérten a házimozizás az ideálishoz közeli állapotban történjen...
Ezt pedig mindenki el tudja dönteni maga. Élből kijelenteni viszont, hogyha nem forgat 90 fokkal, akkor csak szarul szólhat, szerintem erős túlzás.[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
válasz bzoley #94413 üzenetére
Általában van kapcsoló a mélyládákon, amivel az automata bekapcsolást lehet beállítani, így standby módban marad addig, míg az erősítő felől nem kap jelet az LFE csatornán. A hangot a bekapcsolt erősítő feldolgozza, az "nem megy tovább a képpel együtt a tévébe".
[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
válasz Kephamos #94720 üzenetére
Rendszerek alatt nem tudom mire gondolsz, de igen, egy házimozi rendszer elengedhetetlen eleme a mély hangsugárzó.
Vezeték nélküli dolgok az újabb erősítőkben már évek óta vannak: DLNA, Allshare és társaik.(#94721) z123456789 Én hirdettem azt a Klipschet. Sajnos amire cseréltem volna, az elkelt. Így most marad még nálam. A 100e-s keret még használtból is nagyon kevés.
[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
válasz z123456789 #94721 üzenetére
Természetesen a 100e-s keret... mondat nem neked szólt.
-
adodaniel
őstag
válasz Kephamos #94727 üzenetére
2 út van: vagy új dolgokat veszel, akkor a 200 is kevés vagy csak nagyon belépő rendszered lesz. A másik a használt vonal, ott meg erősen függ a kínálattól, de azonos keretből jobb rendszert lehet összehozni.
Az meg, hogy mi nem lesz kevés, az erősen igényfüggő. Én például (lehet az én hibám és írtad már valahol, de) nem tudom, hogy neked milyen igényeid vannak, mit szeretnél, mi fontos. Ezek ismerete nélkül nehéz ajánlani is. -
adodaniel
őstag
válasz Kephamos #94730 üzenetére
Megint nem írtál semmi konkrétat csak azt, amire mindenki vágyik. Csak lehet valakinek ez az igény nem jönne ki 1-2 millió ft-ból sem...
Akkor másképp fogalmazok. Milyen felhasználásra kell? Film/zene arány? Csatlakozások? Milyen forrásról? Milyen feature-ök? Mekkora szoba? ... stb. -
adodaniel
őstag
Szaporodnak az eladó T12-k avx-en, megint van 2 db.
(#95095) dunkel Az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
A Denon 3808-on nem lehet negatív irányba állítani az audio delayt? A Dune-ön nem találok rá globális beállítást és nem szeretném minden lejátszásnál kézzel állítani...
-
adodaniel
őstag
válasz MasterMark #95134 üzenetére
Valamiért ha Dune-ről játszok, akkor ott a sound sync-et -25ms-ra kell tenni, hogy jó legyen.
-
adodaniel
őstag
Köszönöm még egyszer dunkel fórumtársnak a mai látogatását. Variáltunk egy kicsit a frontok elhelyezésével és a sztereó élmény nagyságrendekkel feljavult mindkettőnk szerint (előzetesen én nem hittem volna). Nagyon hasznos közel 2 óra volt és egy segítőkész, rendes fórumtársat ismertem meg személyesen.
Más: van nálam 1 Sín tesztkábel, ha érdekel valakit.
-
-
adodaniel
őstag
Egy Benq W5000-es mennyire vállalható projektor még manapság? Illetve mi lehet a reális ára 616 üzemórával, első lámpával?
-
adodaniel
őstag
A Linn 24bit-es karácsonyi számokat lesz valaki, aki majd egyben feltölti valahova?
-
adodaniel
őstag
válasz ManUnited #96980 üzenetére
100e-ért, amennyiért pl. az X1000-est nézted ki, már egész jó magasabb kategóriás vasakat lehet kapni használtan, igaz nem 4K, de Ethernet már a legtöbbön van, így a DLNA sem KO kritérium. Én inkább arra mennék el a helyedben.
A kontrát pedig k-val írjuk.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest