Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
denesdr
addikt
Szerintem meg ez pont az a konkrét helyzet, ahol megéri fúrni-faragni. Nem akarom elvitatni a Scan-Speak minőségét, de sajnos eléggé túlárazott a teljes felhozatala. Egyébként meg az említett AQ doboz 700 Euro, a teljes C-Note kit, előre szabott faanyaggal 230 Euro (ami saját szabású anyaggal, az említett kiseb dobozhoz, még valószínűleg olcsóbb is lenne). Szinte borítékolható, hogy az AQ nem fog tudni felmutatni 3x-os vagy ha festést is számolunk, akkor 2,5x-szeres, de még ha asztalos rakja is össze, akkor kb 2x-es árú hangot, főleg, hogy sub lenne úgyis alattuk.
#182910 BBéci
Kinek baj? Lehet, hogy tényleg nem olyan rosszak, de a fizikát nehéz átverni. Max 5-6 centis lehet a Bose mélyközepe, legfeljebb 1 liter térfogattal.[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
Egyébként használtam már 200 Eurós SS [link] (ami továbbra is egy Vifa DX25 iteráció), meg a 20 Euro alatti waveguide-os Dayton magasat is, előbbi előnye max annyi, hogy 2 kHz alatt is el lehet váltani, ezt leszámítva fülre is és mérve is jobb a Dayton. Talán még maximum hangerőben lehet jobb a SS, de ez nem mindenkinek szempont és amúgy a Dayton is tud igen hangos lenni.
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
Épp ezt írtam, hogyha úgyis kisebb doboz kell, akkor nem kell megvenni az eredeti méretre leszabott faanyagot és lehet olcsóbban kijön eleve a kisebb méretre szabatni itthon. Azért annyira nem drága (persze nyilván felment az utóbbi időben az ára) az MDF, főleg, ha ilyen kicsi és sok elemből kell epítkezni, mert akkor jól el lehet osztani a táblámérethez.
Na de nem akarok én senkit rábeszélni semmire és nyilván garantálni sem tudom senki elégedettségét egy épített hangfallal.
Az XTZ tényleg elég jó aron van, aztán ha nem jön be, legalább vissza lehet küldeni. Vissza lehet? -
denesdr
addikt
Én hajszoltam? Na ne már! Azzal indult a dolog, hogy DIY dobozokat szeretne és azon belül milyeneket, én csak leírtam, hogyan lehetne megoldani. Aztán azt is írtam, hogy az XTZ-k valóban jó árban vannak és azokat elvileg vissza is lehet küldeni, ha esetleg nem tetszik.
Egy szóval sem mondtam, hogy muszály ilyen szintű erősítő subhoz, csak egy lehetőségként említettem.
1 pár Spirit 2: 340 Euro.
1 pár C-Note alkatrész kit: 157 Euro.Szerintem olcsóbban fog kijönni neki faanyaggal, összerakással, festéssel együtt, mint a Spirit 2.
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
Csak el tudja már dönteni, hogy akar-e költeni rá annyit vagy sem.
Meg ugye senki nem írt neki D osztályos erősítőt, amit kérdezett.
Amúgy mi lenne az olcsóbb alternatívája 2x500 W körül?Meg azt is had döntse már el, hogy belevág a DIY-ba vagy megveszi a kész dobozokat. Elhangzottak érvek, ellenérvek. Ő döntött így, senki nem hajszolt senkit.
Meg ha már a "megéri/nem éri" a legfontosabb kérdés ebben a topikban ahogy látom, akkor az a 30-40 Euro is valami, főleg ha dobozonként lesz annyi különbség.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
De ha nem számit a pénz de amúgy most van egy csúcs denon avr arra telt akkor teljen már hangfalra is .
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
denesdr
addikt
Tudni kell jól használni azt a dómot, bár ez szinte minden hangszóróra igaz. Biztos van, aki más dóm magasat kedvel inkább, más színezetűt, mert jelenleg olyan nincs, hogy egy hangszórónak nincs sajáthangja, karaktere, de a 10+ év építgetés alatt megfordult néhány csipogó nálam és a kis waveguide-os Dayton az egyik legjobb köztük, nemcsak fülre.
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
Van benne baffle step kompenzáció, mint ahogy a legtöbb gyári hangfalban, pl az XTZ Spiritekben is van (azoknak ugye nem akarnánk belenyúlni a váltójába ). De az ilyen hangsugárzók falra való szerelése után kapott átvitelt az AVR automatikus kalibrációjával (ha van neki jobbféle) vagy manuális EQ-zással kompenzálni lehet, mint ahogy ez meg is szokott történni minden normális EQ-zásnál.
-
denesdr
addikt
De az érzékenységvesztés csak a magassugárzót érinti, (ami általában nem probléma, mert a BSC-től a magassugárzó elektromos terhelhetősége nem változik, tehát ugyanakkora hangnyomásra lesz képes BSC után is, mint nélküle, persze amíg az erősítő bírja feszültséggel, de ez ritkán szokott gond lenni, ha egyáltalán), mert a mélyközép, a fal közelségének erősítése miatt "visszakapja" a BSC okozta érzékenységcsökkenést, pont ezt kell kiEQ-zni, ha szép átvitelt szeretnénk a szobában.
[ Szerkesztve ]
-
nilrem
aktív tag
Ha már ennyi pénzt kiadok legyen olyan színe amit szeretnék. Előző két házimozis erősítőm is ezüst. Régen jóval nagyobb mennyiségben volt ebben a kategóriában ezüst. Maratantz cinema 60 pont bent van a kinézett típusokban.
Márcsak a lejátszó kérdés maradt. Ár értékben apple tv 4k 2022-es a befutó. Akinek van tapasztalata komolyabb lejátszóval megosztaná a tapasztalatát. Ami nem csak ígéri, de hozza is apple tv-nél megszokott nagyon gyors menüt és támogatottságot, de esetleg a minőség magasabb és megéri a plusz költséget.Az élet a legjobb játék próbáld ki!
-
skippper
senior tag
Apple TV nálam alapból kiesett, mert TrueHD és DTS HD-MA support nincs rajta natívan. Amint említettem is, a legfrissebb generációs Amazon Fire TV Cube az összes streaming platformot támogatja natívan (lévén egyszerű Androidos eszközről beszélünk) és emellé kapott egy brutál erős HW-t, meg licenszt az összes Dolby Vision contentre. Kapott a nyakába egy legfrissebb beta Kodit és sz*rtól a repülőig mindent lejátszott eddig az internet legmélyebb bugyraiból is DV+TrueHD comboban, amit eddig csak a Shield tudott. Az egyetlen dolog ami érthetetlen számomra az a 100mbps-es ethernet és az USB2.0... ilyeneken spórolni... Viszont van benne AX WiFi, meg az USB2.0-n is átcsörög 350mbps ethernet külső hálókártyával, fájlokat meg úgyis Plexről eszi meg hálózatoon keresztül, így számomra egy elég összetett környezetben állja meg a helyét hibátlanul a "minden streamet tudjon és minden fájlt játszon le a legjobb elérhető minőségben" követelményrendszerben.
Ennek ellenére ahogy devil-nek is írtam, szívesen veszem ha küldtök olyan demofájlt, amit nem kellene tudnia lejátszani, örülök, ha megismerem a határait[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
De még a kutyák sem. Nem tudom a telefonom mit ad ki, de van egy applikáció amivel ilyen magas hangokkal lehet szekálni őket azért némileg jobban hallanak magas hangokat
Egyébként ezen lehet vitazkozni, hogy amit nem hallunk számít-e. De mindegy nem veszek super tweeters hanfalat, kb 20 éve hajtom a mostaniakat, tökéletesek
-
windlord
őstag
Igen, tudom.
De akkor pl. ha spotify -t szeretnék hallgatni, azért minimum mennie kellene a tévének vagy a ps -nek.
Ha frissítem az avr -t, akkor ezek mennének simán is.De ha már azt nézem, hogy DV formátumot szeretnék, akkor a kis yami el is esett.
Úgy nézem nem tudja,..Tudsz ajánlani hdmi eszközt (amely működik is) hdmi 1 in -> hdmi 2 out.
Természetesen 4k / 120 hzVettem már kettő félét Ali -ról, de csak switchként üzemel....
-
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Oldalfalas megoldás se jön szóba, mert a szekrény faltól falig ér és az egyiken még rá is fordul a merőleges falra.
Sarokba rakó surround kivitelezhető.
A mozifotel elhúzás majd jól jöhet a jövőben, gyerek nincs, de asszony biztos feltudná valamivel tölteni a kimaradó lyukat. Cserébe nem kellene nagyobb tv-n se gondolkodni, mert közelebb kerülnénk hozzá.
Viccet félretéve a látvány döntené el úgyis, hogy mennyire érdemes elhúzni a fotelt a faltól,mert a szoba küllemét se kellene ezzel elrontani. -
Mankó
veterán
Mit értesz 1:1-es arányon?
Másik hatványos kérdés az, hogy ha 90%-ban filmen van a hangsúly, akkor is érdemes HM mellett maradni, mert az elrendezés minden csak nem jó.
Most mértem meg, a 2 front egymástól 2.90-re áll, hátul meg 210 ez a szám. Nagyon, nagyon nem jó ez így szerintem, de a körülményekhez kell igazodni. -
Mankó
veterán
Vászon? Az csak egy elméleti álom nálam panelban, ahol minden külsőség számít és minden mindenbe bele lóg,
Erre esetleg?
"Másik hatványos kérdés az, hogy ha 90%-ban filmen van a hangsúly, akkor is érdemes HM mellett maradni, mert az elrendezés minden csak nem jó.?
Most mértem meg, a 2 front egymástól 2.90-re áll, hátul meg 210 ez a szám. Nagyon, nagyon nem jó ez így szerintem, de a körülményekhez kell igazodni." -
BBéci
legenda
Pár éve a rémDreamcinema forgalmazta, többször láttam-hallottam, egy Dune simán lenyomta. Praktikus, kényelmes, de a kép- és hangminősége...
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
70 dB SNR oda se elég.
#183249: 250 Mbit/s a kép, és az eredeti stúdió hang jár hozzá. Például csak ők adnak kompresszálatlan Disney-t, minden más forrás szívás.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
Olyanról tudok, amikre a BD-ket lehetett felmásolni, majd onnan kényelmesen lejátszani. Arról nyomták a filmeket az említett cégnél. [link]
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
python1
veterán
Igen, mindkettötöknek igaza van, kivárós mèg a dolog nálam is.
Vetítő az marad mindenkèppen, de mivel rengeteget nèzek sorozatokat, ès egyèbb faszságokat, átalakulni fog nálam minden, kicsit megyek a minősègibb hang irányában is, ès a kèpi megjelenítès felè is.
Ősszel bontom a mozit. -
python1
veterán
Igen, beszéltünk róla valóban, azzal a lendülettel ki is ment a fejemből.
Én is tartanék azért tőle, hogy kicsi lenne a kép, meg mindenki már megszokta a nagy vetített képet.
Jelenleg nálam is 21:9-es a kialakítás, és így valóban nem nagy a 16:9-es méret (210cm), most méregettem és arra jutottam, hogy átalakítom a vászon keretét 16:9-re, így kapok egy jóval nagyobb 16:9-es képet, talán így nem mozgat a TV erőltetése.
Valami sort throw ledes projektort beszerzek én is, és így szűnik a TV hiánya.devil-k
Ne szívass már, nem szeretnék olyannak tűnni, meg én nem is dobálózok olyan drága cucokkal, bár külső szemlélőnek, első nekifutásra némi hasonlóság, párhuzam felfedezhető. -
-
Dißnäëß
nagyúr
E17,
3.50m x 3.30m szigorúan véve, a szobák falaihoz nézve, amúgy az étkezôvel együtt több kicsit a tér.Semmi dedikáltság, azaz nem moziszoba lesz, hanem egy általános kis élhetô normál nappali.
Felettem nem laknak, födém van, ott viszek mindenhova (ôk is így építenek defaultban konnektorokat) és onnan mennek a lefele futó kábelek a falban.
A kérdés a hánypontmennyi, azaz kb. hova kellhet majd a 2 frontot és centert leszámítva kisebb szatelliteket tennem, vélhetôen. Szeretünk mozizni.. Hogy mi hajtja majd és hogyan, az még a jövô zenéje, decemberig szárazkenyér effekt, akkor legördül egy brutál hitel rólam és 2024-re kapok levegôt
@VoidXs: fentre is tudok tenni, bárhova bármit. Sôt, eleve ahogy írtam, mennyezeten fut födémszigetelés alatt minden, a meglévô elektromos hálózat is.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Milyen TV-t vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- OLED TV topic
- Wise (ex-TransferWise)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.