- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Downsampling #32737 üzenetére
Az MDF/HDF és a rétegelt lemez (az utolsót korábban kihagytam) a kevert anyagösszetétel és/vagy anyagszerkezet miatt jobb rezgéselnyelő/csillapíó, mint a tömör fa. Tömör fából egzotikus/különleges fajtákra és több, különböző tulajdonságura lenne szükség, hogy ua. legyen az eredmény, mint a korábban felsorolt anyagoknál, ami sokkal drágább és lényegesen macerásabb. De persze lehet pl. betonból, gránitból, üvegből vagy öntöttvasból is dobozt összerakni csak az egy "más sportág", mint amit (jól) bárki otthoni (DIY) körülmények között el tud készíteni.
Nem tudom a példák minek, de pl. a Canton már jó ideje rétegelt lemezt használ a drága fobozaihoz (mondjuk a hajlíthatóság miatt is).... a legutóbbi 2 amivel találkoztam, pl. a Focal Kanta eleje kb. 5cm vastag v.milyen polimer-keverék, ill. az Elac Concentro is speciális "műanyagból" van, pedig amennyibe kerül, akár 1db fából is kifaraghatnák indonéz gyerekmunkások kiskanállal.... de több gyártó használ még szénszál/kevlár-műgyanta keveréket, ellenben a tömörfa dobozok ritkák ....
A másik hsz-edhez: hangfalépítésbe általában 2 csoport szokott fogni; az 1. aki olcsón akarja megúszni, ami működhet csak a kapott hang lesz olyan-amilyen, a 2. aki egyedit/különlegeset szeretne, ahhoz viszont jó nagy pénztárca kell .... szerintem a gyártók kb. 1M-os dobozai alatt nem igazán érdemes házilag "barkácsolni", mert olcsóbb/jobb/egyszerűbb venni egy kész szettet, felette azonban már érdemes egyedi (és profi készítőre bízott) dobozokban gondolkodni ....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest