- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- weiss: Filmzene hasonlóság
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
ÁÁ, sírva fakadok
Mármint az árán, amiből összehoztad 
Nálam a 2x16GB RAM az, ami leginkább fájt
Korábbi, októberben vett, új, bontatlan SATA SSD-met eladtam és nVME SSD-re cseréltem, így nálam is felszabadult szükség esetén egy hely. 2.5G update-en én is agyalok, bár azt hiszem, arra, amire én használom a szervert, semmi benefitje nem volna. Nem másolok PC és szerver között dolgokat, letöltések eleve automatizáltan szerveren történnek. meg aztán cserélnem kellene akkor min. 3 switchet is 2.5G-sre. Az alaplap, amit venni fogok, az már eleve 2.5G képes, úgyhogy a jövőbeni fejlesztés ez irányba adott.
Nekem is egy régi kis 17" VGA monitorom van, most VGA csatival hazsnálom, de az új konfighoz nekem is kell vagy átalakító (mondjuk 2-3e Ft-ért lehet venni), vagy veszek egy HDMI / DP-s akármilyen monitort aprón, olyan 8k-ért láttam ilyeneket. -
Gabesz87
veterán
Én is valami ilyesmi dilemmában voltam. Jelenlegi i5-4570 gépemet szeretném upgradelni, amivel amúgy nincs voltaképp semmi baj még most sem. 2 HDD-t, meg 1 SSD-t szeretnék használni, bár lehet, hogy 3 HDD lesz belőle. A házamat nagyon szeretném megtartani, egy Thermaltake Core V21. NÉzegettem én is brand gépeket, 2 jöhetett volna szóba, HP EliteDesk 800 G5 ill. Dell Precision T3630. Előbbi egy i3-10100-al, utóbbi pedig Xeon E-2174G-vel. De ahogy írtam, szerettem volna megtartani a házamat, ill. féltem a zajtól, komponensek (pl. hűtő) cseréjétől, mert ahogy olvastam, ezeknél nem feltétlen cserélhető csak úgy egy consumer ventire, hűtőre. Úgyhogy más irányt választottam, és komponensenként újítottam, így lett egy i3-12100T, 2x16GB DDR4, új táp, egy nVME SSD, és még alaplap kell, az egyelőre nincs meg. Igaz, hogy így 2x annyiba fájt, mint a fenti brand gépek valamelyike, de legalább jó pár évig nem kell hozzányúlni
Nálam OMV fut ill. VM-ben Home Assistant, de az úőj konfigon Proxmox alá fogom költöztetni ezeket. -
Gabesz87
veterán
Én is valami ilyesmi dilemmában vagyok már egy ideje. Jelenleg a szerverem egy i5-4570 procis gép, 16GB RAM-al, ugyanúgy 128GB SSD-vel, és 2 WD RED HDD-vel egy jó kis Thermaltake Core V21 házban. Gyakorlatilag hangtalan. Mivel az alsó szinten van, garázsban, a hang nem annyira mérvadó, ettől függetlenül nem szeretném, ha egy állandó, hangos zajforrás lenne lent. OMV fut a gépen, VM-ben a HA, ill. ez a Plex szerver. Noha ez a CPU nem HT képes, de hátrányát még nem éreztem igazából. Quick Sync Video van, ami Plexhez hasznos. Úgyhogy voltaképp szinte semmi nem indokolja a cserét, talán annyi, hogy HEVC HW-es dekódolást nem tud a Haswell. Talán nagyon durva 4K videóknál volt néha kis akadás, vagy amikor bele akarok tekerni. Na szóval én is nézegettem aprón a workstation gépeket, és nagyon agyalok egy Dell Precision T3630-on, Xeon E-2174G-vel. Már sokszor szinte felemelem a telefont, de aztán megkérdezem magamtól, hogy tutira kell nekem, és miért is?
Igazából főként a kíváncsiság, újdonság varázsa vonz. Na meg Proxmox-ra akarok váltani, ez alatt menne majd az OMV, HA, és konténerek, és gondoltam, nem csak SW-es, hanem egyúttal HW-es update-et csinálok. Na, nálam, ez a dilemma.
A másik ilyen kiszemelt a Dell mellett a HP EliteDesk 800 G6 i3-10100-al. Ezekbe fér el 2 3,5' HDD. Mondjuk ez drágább lenne úgy 15e-el, és 16 helyett csak 8GB RAM van benne. De amitől félek mindkettőnél, a hang, és a későbbi alkatrész csere. Merthogy, ahogy olvastam, pl. még egy normál házhűtőt sem lehet betenni, mert hisztizik a BIOS. Ez tart vissza főleg.
Arra is gondoltam, hogy megtartanám a mostani házat, mert azt a ventikkel együtt imádom, és külön szereznék be alaplapot, procit és RAM-okat. Lapra az alábbi kiszemeltek vannak:
ASUS WS C246M PRO
Supermicro X11SCL-LN4F
ASRock Rack E3C246D4U2-2T (csak ez már túl drága, 215EUR) -
Gabesz87
veterán
Ha nem tévedek, talán egyedül az EliteDesk képes 2x 3,5" HDD befogadására (SFF gépek közül)!? Legalább is most ahogy átnzétem őket, sem a ProDesk, sem az Optiplex/Precision, sem az Esprimo nem fogad 2-t. Hát így legalább szűkül a keresési kör. Vagy EliteDesk, vagy marad a jelenlegi házam, és külön CPU+RAM+board fejlesztés.
-
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
Hú, a HT-re nem is gondoltam. A legtöbb ilyen workstation, amit talaltam, gen9-es procical van, de az valóban nem tud HT-et. Amik viszont igen, és tetszenek:
Dell Precision 3430, Xeon E-2174G-vel, 85k
Dell Optiplex 3080, i3-10105-el, 90k
HP ProDesk 400 G7, i3-10100-al, 95k
Ezekben van IGP, Quick Sync-kel, ami a transzkidolasert felel. Nem ismerem őszintén szolva a szerver procikat. Jobb a fenti Xeon az i3-aknál? -
Gabesz87
veterán
Jogos a kérdés mondjuk...
Talán egyszer olvastam olyasmit, hogy ezek a Haswell procik még nem támogatják a HEVC kódolást, vagy csak SW-esen, vagy ilyesmi. Igaz eddig nem néztem meg, hogy házimozin Shielden való lejátszásnál transzkódol-e, vagy mi történtik, de meg fogom. Mindenesetre szeretném ezt elkerülni. Ha meg már SSD-t cserélek, és Proxmox alá költöztetem a jelenleg rendszert (most minden OMV-n fut), akkor gondoltam, megejtem a HW upgrade-et is.#10617 Pista0001:
azért a DDR4 árazását nem mondanám annyira kritikus tényezőnek, mint a DDR5-öt. Jó persze tény, hogy az sem olcsó, de használtan azért a DDR4 RAM-ok még emészthetőek. Úgy láttam, 30e alatt van 2x8GB ára aprón.
A jelenlegi 1150-es alapra már nem költenék, nem fejlesztenék ebben CPU-t. RAM update is fölösleges, a 16GB bőven elég nekem Home Assistant meg Plex szerver célra.
100k alatt amúgy találtam bőven SFF gépeket, Dell Optiplex, HP ProDesk zömében Gen9-es i3/i5 procival, de akad i3-10105 procis Optiplex is, ill. ProDesk 400 G7 i3-10100-al. És ez utóbbiak már 16GB RAM-al. Nagyon hajlok efelé. Mert ha most elkezdenék külön alaplapot, procit, RAM-ot keresgélni, ugyanannyira jönne ki kb. az is, mint egy ilyen komplett SFF gép. -
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
Felteszem itt is a kérdést, a milyen asztali gépet vegyek topicban már érdeklődtem, de lehet, hogy jobban ide vág:
Az alábbi dilemmával fordulok hozzátok. Kicsit el vagyok bizonytalanodva, pláne miután szembesültem a memória árakkal.
Jelenlegi szervernek használt PC-met szeretném update-elni. A gép egy i5-4570, Asus B85M-E lap, 2x8GB DDR3, 128GB Samsung SATA SSD. OMV fut rajta, az alatt néhány docker konténer, (Plex szerver, qbit, Radarr, Sonarr, Bazarr, Jackett, PiHole), Tailscale, KVM-ben a Home Assistant. Egyrészt az a tervem, hogy Proxmox alá költöztetem a rendszert, külön VM-ben az OMV és a HA. Az SSD is jó régi már, így azt cserélném, azt kb. 2 hónapja meg is vettem, egy 256GB Kingston KC600 SATA. A ház, és táp maradna (Thermaltake Core V21, Kolink Classic Power 80+ 400W).
Új konfig alapjának egy i3-13100-at gondoltam, de elborzadtam látván a RAM-ok árait. Újonnan 45k körül van 2x8GB DDR4
Emellé még alaplap is....hát nem tudom, szeretnék-e ennyit költeni.
A másik lehetőség, amire gondoltam, hogy a jelenlegi konfigot eladom így ahogy van (kivéve a 2db 3,5" WD Red HDD-ket), és egy SFF gépet keresek (pl. Dell OptiPlex / HP EliteDesk, ProDesk / Lenovo ThinkCentre), amibe belemegy a 2 HDD (meg akár az SSD is, bár ha ebben már adott egy M.2 SSD, akkor nincs jelentősége). Szerintem egy Gen9-es i3 is elég lenne, de cáfoljatok meg. A fenti dolgok szerintem nem igazán erőforrásigényesek. Plex szerver megy a gépen, transzkódolás nem sűrűn van, egyszerre 1 stream megy, és előfordulnak 4K-Remux anyagok is. De igazából a jelenlegi i5-4570-el sem tapasztaltam lejátszási gondokat.
Méret, hang nem annyira mérvadó, mivel a szerver gép az alsó szinten, garázsban van. Fogyasztás sem, napelemes túltermelés miatt.
Melyik irányba érdemes mennem? -
Gabesz87
veterán
Tavaly év vége óta már tervezgetem, hogy kicsit update-elem a szerveremet, ami jelenleg egy i5-4570 alapon futó PC, OMV-vel (+ Home Assistant VM-ben). i3-13100-ra terveztem cserélni, csak most megláttam a RAM árakat, és kissé elment a kedvem. A másik irány, hogy keresek valami kész SSF gépet, mint pl. a HP Pro/EliteDesk, valami Gen.9/10-es CPU-val. Lehet, hogy még ezzel is olcsóbban jönnék ki. Ezekkel csak az a gondom, hogy bele lehet gyömöszölni 2x 3,5" HDD-t? Meg hát melegedés szempontjából milyen, hogy egy kis dobozban van 2 nagy HDD? Jelenleg a konfigom egy Thermaltake Core V21 házban van, úgyhogy szellős. Hely, méret, hang (és fogyasztás is) tök mellékes, mert az alsó szinten, garázsban van. Mit javasoltok?
-
Gabesz87
veterán
Kva jó lett, köszi, megnéztem a tiédet. Nagyon állat. Régebben 3D nyomtatóztam, de aztan felhagytam vele, eladtam. Még egy hobbiba nem kezdenék, elég a házimozi, feleségem azt is nehezen tolerálja
Meg az a baj, azt sem tudom, hogyan is néznek ki ezek a rack-ek, mi, hol, hogyan van rögzítve stb.
Szóval sajátot elég nehéz lenne csinálnom
Emiatt preferálom a kész megoldásokat. A polc kivétele amúgy jó gondolat, eszembe sem jutott. Mar ha kivehető. Megnézem majd. De azzal valoban nyernék helyet bőven. -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Egy kis kábelrendezésben, hálózati eszközök esztétikus elhelyezésében kérném a segítségeteket.
A képen látható kábelrengeteget szeretném valahogy rendbe szedni, esztétikussá tenni. Unokatesómnál láttam egy rack szekrényt, es valami hasonló kialakítást szeretnék én is. Patch panel, switch, ONT, router, NVR, PDU. A probléma az hogy itt van a riasztó panel, es az akku, szóval a hozzáférhetőség ezekhez meg kéne maradjon. Ahogy látjátok, ez egy beépített szekrény felső polca. Itt van jobb oldalon a kapcsoló szekrény, es egy UPS, meg az ONT, bal oldalon a switch mellett a fali UTP csatik, router, NVR. A kábelek középen mennek fel a szobákba , illetve a kinti kamerákhoz. Ide jön le fentről az optikai kabel, a koax. Szóval minden UTP és telekommunikációs cucc szíve itt van. Ezt szeretném valahogy dekorativva, átláthatóvá, kezelhetővé tenni. Ötleteket gyűjtök egyelore. ChatGPT-vel sokat beszélgettem már, ilyesmit ajanl.
Bal oldali falra gondoltam valami nem túl mély rack szekrenyt, hogy a riasztó akkuhoz való hozzáférés megmaradjon, amennyire lehetséges.
Szerver gép is adott, de az lent van a garázsban, a kábel innen fentről megy oda is.

-
Gabesz87
veterán
Köszönöm a gyors válaszokat, akkor elengedem ezt a témát, és maradok a mostani konfignál. Az legalább egy csendes, hűvös ház, és tudom cserélni könnyen, amit kell.
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Év elején upgradeltem a PC-met, és a régi komponenseket felhasználva (i5-4570, Asus B85M-e lap, 4x4GB RAM, 120GB SSD + kiegészítve egy Kolink 400W Classic Power táppal és egy Thermaltake Core V21 házba téve) home servert csináltam a korábban erre a célra használt Pi3-at leváltva. OMV fut rajta, egy egy 4 és egy 2TB WD RED HDD van benne. Dockerben egyéb dolgok futnak: Qbittorrent, Radarr, Sonarr, Bazarr, Jackett, WireGuard és Plex szerver. HomeAssistantot pedig épp most tervezem majd feltenni, de azt valószínűleg KVM alatt, nem Dockerből. Az az igazság, hogy mióta lecseréltem a Pi-t (OMV5-öt), ezzel a szerverrel, OMV6-al folyton küzdök, mindig van valami gubanc, és fórumon próbálok utánaérdeklődni a megoldásnak, mert annyira nem vagyok otthon a szerver/Linux témában.
Ezért most érlelődik bennem a gondolat, hogy mégis eladom ezt a konfigot, és veszek valami kicsit újabb, stabilabb, megbízhatóbb, rendes szervert. Így jött képbe a ProLiant (igazából már előtte is nézegettem, csak mivel felszabadultak az asztalo gépem komponensei, adta magát, hogy minek vegyek mást, amikor fel tudom azokat használni). Használtan vennék, low budget kategóriában valami jót, így gyors nekifutásra 2-t találtam:
1. ML310 GEN8 V1: Xeon E3-1220 V2 CPU, 4x4GB ECC RAM
2. ML10 Gen9: Xeon E3-1225 V5, 8GB ECC DDR4Melyik lenne jobb választás a céljaimnak? FOgyasztás, zaj szempontjából is érdekelne a dolog, bár pont nem annyira fő szempont, mert egyrészt lent van a mostani is a garázsban, ill. napelem is van, szóval a fogyasztás futja.
-
Gabesz87
veterán
A köv. kérdésem lenne, egyelőre csak elméleti szinten érdekel. Nemrég raktam össze a home serveremet a korábbi konfigomból, egy Thermaltake Core V21 házban, Asus B85M-E lappal, Kolink 400W Classic Power táppal (KL-400v2). 2 HDD és egy SSD van a gépben. Itt jön a kérdés. Mivel 3 SATA ága van a tápnak, így most ki van maxolva. Ráadásul az SSD-t nem is tudtam a ház oldalában lévő kis 2,5-es tartóba tenni, mert jó közel vannak a táp csatlakozói egymáshoz, szóval nem ért volna el oda. Ha én később neadjisten még szeretnék plusz HDD-t betenni, erre van valahogy, valami lehetőség? Hogyan tudom bővíteni a táp/SATA csatik számát? Mondjuk 3,5-esből eleve csak 3 fér be, mellette pedig 3x 2,5-es hely van még.
-
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
Megvan minden komponensem, így ma nekiállok a home server projektnek. OMV-t tervezem használni, akárcsak jelenleg a Rpi3-on. Az volna a kérdésem, hogy totálisan újra kell mindent csinálni, beállítani, vagy esetleg nem lehet a jelenlegi rendszerről valami backup-ot csinálni, és visszatölteni majd az újonnan telepített gépre?
Ill. még eszembe jutott, hogy érdemes lehet-e egy Windows is feltolni, és DualBoot-ot csinálni OMV-vel, vagy tök fölösleges? Úgyis csak NAS-ként használom majd ill. amiket használni szeretnék később, azokat meg Docker-el oldanám meg. Szóval gondolom nem szükséges!? -
Gabesz87
veterán
Mindegy, jó lesz ez a külön-külön felcsatolt megoldás, köszi. Nem bonyolítom az életem, mert egyrészt nem is nagyon értek hozzá (sosem hazsnáltam még a RAID-et ill. ezeket az említett módszereket), másrészt annyira érzékeny adatok nincsenek perpill a HDD-ken, csak film, sorozat. De később majd esetleg otthoni felhő céljából is használni fogom (emellett meg úgyis van még ONeDrive és iCloud szinkronizálás).
-
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
Köszi szépen! Úgy gondolom a hűtés megfelelő. A ház elvileg szellős, elől egy 200mm-es hátul egy 140-es venti (max még felülre teszek ha kell), CPU hűtőt is szereztem tegnap, az is a jobbak (ajánlottak) közül való, szóval extrém hőm-re nem számítok. Egyáltalán ilyen szerver feladatnál mi az a szitu, ami meg tudja emelni a CPU hőm-ét? OMV lesz rajta, és dockerben, Portainer-ben fognak szerintem futni a cuccok rajta. TÚl sok minden nem, Transmission egyelőre.
Másik, hogy ha én beteszek egy 4 és egy 2 TB-os HDD-t, hogyan érdemes használni? Összefűzni a kettőt (mintha olvastam volna, hogy lehet ilyet), és akkor egy partícióként lát 6TB-ot. Vagy RAID-ben, de akkor meg 2 TB elvész nem? Mondjuk most csekkoltam, és az Asus B85M-E lapom talán nem is támogat RAID-et egyáltalán.
Nincs ezekben tapasztalatom még, emiatt kérdezek ennyit
-
Gabesz87
veterán
"...később akár bővíthető is egy-két kártyával."
Bocs a láma kérdésért, de milyen kártyára gondoltál? Valahogy nem akar beugrani
Volna egy másik, általános jellegű kérdésem. Nem szokott nálam 24/7 menni a PC, szóval azért foglalkoztat, hogy mi van, ha baj van. OK, kiigyulladni azért csak nem fog, de a kérdésem az, hogy azt be lehet valahogy állítani, hogy túl magas hőm-en automatikusan kikapcsoljon?
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. A PC-met upgradelem, ma rendeltem meg az új komponenseket, a 10 éves i5-4570-et cserélem i3-10105F-re. Így tehát a jelenlegi alaplapom+CPU+RAM-ok(+még talán a 120GB-os SSD is, mert ahelyett is vettem egy 500-as M.2-est) felszabadulnak. GOndokolkodtam, hogy eladjam-e, meghirdessem aprón, ahogy néztem az árakat, olyan 35-40k közt lehetne talán eladni mindet. Vagy a másik opció, hogy a jelenleg NAS-nak használt RPi3 helyére tenném. OMV fut a Pi-n, és rá van kötve dokkolóban egy 4TB-os WD RED. Ez jelenleg a hálózati méditároló, amit SMB-n elérek minden eszközről. A PC-mben van még 2x2TB Red HDD, szóval ezeket iz igénybe lehetne még venni, csak a Pi-hez a dokkolóba 2 HDD fér be. Igazából eddig az volt a tervem, hogy egy Synology DS220+ fogja majd váltani a Pi-t, mert amúgy is jobban szeretem az out-of-the-box megoldásokat, mint azt, amivel napokat kell buherálni, foglalkozni, de így, hogy egy fél konfig rendelkezésre áll, lehet, hogy olcsóbb lenne, mint maga a Syno NAS. Mit gondoltok, merre induljak, ha jó az ötlet, hogyan építkezzek ezekből az alkatrészekből? Fogyasztás szempontjából mondjuk nem tudom milyen volna...bár van napelem, úgyhogy ez épp nem elsődleges szempont.
-
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
Kamerák is vannak az új házon (DVR)
#6360 Vektor77: megoldom, ez nem gond (bár nem kisujjból persze, hanem utána olvasgatás, írásos/videós útmutatókat követve;OMV-t is így tettem fel, és a Docker-t is instructiont követve állítottam be). Csak kedvem nincs vele vesződni, de végül is ha már egyszer megcsináltam, akkor utána majdcsak menni fog újra.
-
Gabesz87
veterán
Wow
Köszi a részletes leírást.
Ami azt illeti, jobb szeretem a kész megoldásokat, ami könnyen kezelhető, felhasználóbarát, szóval építeni biztosan nem szeretnék. Ha egy kész NAS is nyújta azokat a lehetőségeket gond nélkül, amikre szükségem van, nekem az is megfelel. Videó stream-elés igazából nem annyira fontos, max. jó, ha megvan a lehetősége, de ha a mentett képeket tudom esetleg mutogatni, az jó lenne.
Synology DS220+ felturbózva 6GB RAM-al? DS720+ meg már jó drága, és ahogy nézem, az SSD gyorsítótárazáson kívül olyan nagyon jelentősen nem tér el (több felhasználó/mappa kezelés, virtualizáció, de ezekre nem tudom, a célomat figyelembe véve szükségem van-e - nem hinném). Na, ez meg már lehet, hogy a NAS topikba illő kérdés. -
Gabesz87
veterán
Tanácsokat szeretnék kérni. Jelenleg egy egyszerű DIY NAS megoldásom van: egy RPi3 OMV-al, és a rá kötött USB3 dokkolóval, WD Red HDD-vel. Célnak megfelel, bár a HW korlátait érzem néha, pl. ha megy a torrent, és file műveletet akarok csinálni.
Nemsoká költözünk családi házba, és a jelenlegi tulajnak láttam, hogy van egy HPE Proliant microservere. ELgondolkodtam valami hasonló megoldáson, mert bár a fő használati cél a média megosztás/elérés otthon, van még pár ötletem:
- torrent futtatása (igaz, ez nem nagy valami, most is tudom Dockerből használni a Transmissiont)
- média szerver (pl. Plex)
- jó lenne hálózati hozzáférés akár távolról is
- ami tök jó lenne, ha a telefonokról ide szinkronizálnának a képek (mint egy iCloud, vagy GDrive)
- gyors, tetszetős, hatékony, robusztus felület, lehetőleg ne parancssorosan kelljen vezérelni. Telefonra is valami jó app, pl. távoli videók, képek mutogatása a megszokott Google, Microsoft felhőkéhez hasonlóan, telefonról rokonlátogatáskor egyszerűen a rokon tévéjére castolás. tehát a médiafájlok ma, 2021-ben elvárható módon kezelése, villámgyorsan, de mégis egyszerűen
- fájlmegosztás idegenekkel
Most egy 2TB Red HDD van NAS szerepben, de a gépemben van egy ugyanilyen, szóval ezeket tudnám használni akár Raid-ben.
Nézegettem aprón ezeket a microservereket, mert bár baromira nem értek hozzá, de azt mondták nekem, hogy max. Gen8-ig visszamenőleg érdemes venni, sokrétűbb, mint egy NAS, és olcsóbb is, mint egy 3-4 fiókos NAS. Ilyesmikre gondolok:
[link] [link]
Nem tudom, mi a kül. az álló, torony, és a kocka alakú Proliant közt, de utóbbi jobban tetszene.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Horgász topik
- iPhone topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Mobil flották
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Formula-1
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- DeskDisplay Crypto kijelző Bitaxe monitor (ESP32 OLED)
- AMD Ryzen 9 5900X / 3900X / R7 3700X + MSI / Gigabyte X570 / B450 Alaplap + Arctic hűtős félkonfigok
- Ryzen7 5700x/ 32GB DDR4/ RX6900XT 16GB/ 1TB SSD alapu PC/ garancia/ ingyen postapont
- HP ProDesk 600 G4 SFF / i3-8100 - i7-8700 / NVME M.2 / DDR4 / USB Type-C / USB 3.1 / több db
- ÚJ ASUS CORE I5 14600KF GAMER ERŐMŰ PC 32GB DDR5 5600 1.0TB NVME SSD RTX 5070 12GB DDR7 2ÉV GAR
- Értékcsökkentett gamer alaplapok /ASUS/MSI/AM5/Számlával/
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Huawei Watch GT 3 42 mm 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mármint az árán, amiből összehoztad 
Korábbi, októberben vett, új, bontatlan SATA SSD-met eladtam és nVME SSD-re cseréltem, így nálam is felszabadult szükség esetén egy hely. 2.5G update-en én is agyalok, bár azt hiszem, arra, amire én használom a szervert, semmi benefitje nem volna. Nem másolok PC és szerver között dolgokat, letöltések eleve automatizáltan szerveren történnek. meg aztán cserélnem kellene akkor min. 3 switchet is 2.5G-sre. Az alaplap, amit venni fogok, az már eleve 2.5G képes, úgyhogy a jövőbeni fejlesztés ez irányba adott.
Igazából főként a kíváncsiság, újdonság varázsa vonz. Na meg Proxmox-ra akarok váltani, ez alatt menne majd az OMV, HA, és konténerek, és gondoltam, nem csak SW-es, hanem egyúttal HW-es update-et csinálok. Na, nálam, ez a dilemma.
Emellé még alaplap is....hát nem tudom, szeretnék-e ennyit költeni.