- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pete55555
addikt
-
Pete55555
addikt
Sziasztok
Előzmény a megválaszolt hsz-ben.
Szóval alakul a dolog, diy nas hardver megvan, egy 2,5 g hálókártya + switch kell még. Kábel ahova nem volt vettem Vention cat6 patch kábelt.Kérdés: Kell egy 8 portos 2,5g switch, kell-e nekem a managed switch, vagy elég a "sima"?
Nem vág földhöz a drágább (HA-ról lesz, 15k vs 20k), de ha nem kell, nem feltétlen veszem a managedet.
Vagy inkább érdemes a managed switchet venni, ha nincs szükség a funkcióra, akkor nem piszkálom, ha meg véletlen mégis, akkor legalább megvan a lehetőség?Köszi az előző válaszokat, az OMV topik már megvolt, csak az összefoglalót nem olvastam át ilyen részletesen
Ui: Végül 2,5g rendszer mellett döntöttem, pl a HDD is amit vettem, simán tud 200Mbps felett írni, olvasni (nyilván nem minden esetben) plusz van a rendszernek egy 256gb ssd, ennek a jó része is "be lesz fogva" így ki tudom használni a 2,5g-t.
-
Pete55555
addikt
Lassan, de haladok a témával, továbbra is úgy néz ki OMV lesz, már pendrivera kiírtam a rendszert.
Van egy 256-os SSD a rendszernek. Ezt "illik" meghagyni, vagy lecsíphetek belőle, mondjuk, hogy arra menjen a torrent?
Tervezek egy külön SSD-t majd, de gondolom az OMV-nek minimális a helyigénye, ne legyen ott 200 Gb kihasználatlanul
HDD végül egy WD Gold 4 Tb lesz, használtan. -
Pete55555
addikt
Egy vevőtől van, félgépként vettem, így nem növelte az árat a sok postaköltség.
De ki lehet fogni hasonlókat amúgy, aránylag sok ilyen van fent, SSD nélkül 20 körül.Amúgy az SSD-ben 42 nap van, 1,7 Tb adat. Szinte új 🤣
Annyi, hogy alaplaphoz hátlap az nincs.Hogy ON is legyen.
Azóta megjött alzáról 1690-ért a DVI-HDMI átalakító is, így nem kell majd a vga. -
Pete55555
addikt
Valami készül
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
I5-6500 lett, + lap + 8gb ram + 240 ssd így együtt volt 26.500 postával.
Már csak egy hdd kell, és mehet a buli.Lap pont elfér a házban, ugye ez egy Cubitek Mini Cube, hivatalosan ITX, de más táppal én rendes mATX lapot is használtam már benne, viszont akkor a csavarok miatt egy HDD hely ugrik hátul. Így viszont van 3db 3,5 és egy 2,5 hely hátul, plusz elvileg egy 2,5 hely ott ahol most egy 14cm-es venti van.
Lapon 4 db SATA van, ez passzol a ház képességeihez, ha nagyon kell, pcie kártyával bővíthető, és még elfér mellette egy 2,5g lan kártya is.
A rendszer még mindig nem tuti, de valószínűleg OMV lesz.
Ui: VGA egy 5450 - csak azért kell, mert a lapnak DVI-i kimenete van csak, és most nincs itthon olyan monitor / átalakító ami ezzel kompatibilis...
-
Pete55555
addikt
Szia(sztok)
Nem, ez 20k volt, elvileg hibátlan.
Na hát nézelődök azóta, meg olvastam az ajánlásotokat. Brand gépekkel az a bajom, hogy egyrészt házam + tápom van, a másik oldal, hogy HDD nem sok fér általában beléjük (1-2), ha több az meg baromi nagy.
1: Szóval maradna 2 vonal. Félgép vásárlás, egyben vagy külön, ez most mindegy.
2: Vagy J3455.Elsőnél kérdés, meddig érdemes "vissza"menni? Skylake még jó lehet? Fogyasztásban azt olvastam még azok is elég drasztikusan vissza tudják venni a teljesítményt, transzkódolni meg nem fog kelleni, amihez az újabb procik IGP-je kéne.
Másodiknál problémás, hogy sok lapon csak 2 SATA van (bár ezen meg bővítőkártyával lehet segíteni), a 4 SATA-sok ritkábbak, illetve a teljesítmény azért limitált, ha véletlen valamit akarnék egyszer(talán...soha...)Én most afelé húzok, hogy valami 6xxx-10xxx generációs lap, bele valamilyen proci.
Vannak egész jó lapok, akár 6 SATA-val is, bár ezek jellemzően inkább skylake, kaby lake vonalon - de egész olcsón, akár procival is 10.000 körül.
Drágábban van újabb, akár 10th gen, de itt sok esetben van buktató, ha olcsó a lap, pl egyik RAM slot hibás. Na, ilyet meg szabad-e venni pl? Effektíve 8Gb kb örökre elég lesz a NAS-ba, kérdés a megbízhatóság.Vélemény?

Ui: Szoftvert is nézegetem. Egyelőre OMV felé húzok. Gemini szerint xpenology a legegyszerűbb (használni), Freenas talán a leg"bonyolultabb". Viszont xpenology kevésbé stabil szerinte, a FreeNAS viszont atomstabil, cserébe nagyobb a hardverigénye, pl 8Gb RAM. Szóval arany középút az OMV.
-
Pete55555
addikt
Elvitték előlem a PRIME B460M-A lapot
Mérgemben benéztem újra az integrált procis szekcióba, és mit látok? Tele van 4 magos 4 SATA-s Asrock lapokkal...
Ezek a J-s 4 magos procik ajánlottak NAS alapnak ugye? Ilyenekre gondolok: ASRock J3455-ITX
Van néhány AMD E-350-es lap is, azok is ajánlottak lehetnek, vagy túl régi már? -
Pete55555
addikt
-
Pete55555
addikt
Szia,
Köszi, ezt nem ismertem.
Xpenology és OMV-vel szemeztem, de utána járok ennek is.Közben alakul a vas is.
Kinéztem HA-n egy lapot
PRIME B460M-A
6 sata +2 m2 hely miatt szimpatikus.
Procinak szerintetek elég lehet egy pentium gold, vagy mindenképp i3 legyen?
Plusz találtam egy 300w gold tfx tápot, azt is lehet beújítom, jobb mint a 400w 85+ ss400L1U. Vagy utóbbi mindegy, kis terhelésen nem lesz nagy különbség
-
Pete55555
addikt
Na, akkor legalább már jófele nézegetek

Kérdés viszont: Mi legyen az oprendszer.
Jelenlegi NAS Libreoffice-el megy. Melyik az amelyik ad egy basic funkcionalitást, és könnyű felrakni + nyilván kell a távoli elérés.
Libreoffice-ban pl a Transmission Remote gui-t szeretem.Pci-e slotot meghagynám majd 2,5G LAN kártyának, bár mATX lapokat nézek, azokban ugye van több.
-
Pete55555
addikt
Sziasztok,
NAS építésen gondolkozom, jelenleg egy DELL vékonykliens 8Gb RAM-al, AMD E350-el és egy eSATA külső HDD tárral, benne egy 1Tb WD Green winyóval látja el a NAS feladatokat, LibreELEC-el.
Felhasználás: 2 db TV-n filmnézés hálózatról, fájlok elérése PC-ről, 1-2 telefonról. 10-20 torrent futtatása
"Milyen NAS topikban" kérdeztem már, körüljártuk a témát, itt arra jutottunk, hogy a racionális megoldás, ha építek egy NAS-t, mivel magára a NAS-ra kb 50.000 ft-ot szánnék + hdd. Ebben az ársávban nincs ajánlható, még használtan sem.
Így jött az építés. Amit kinéztem; H310 alaplap valamilyen i3-8xxx procival, 8 Gb RAM...stb.
Ház van, táp is (SS-400L1U)
Mennyire jó az irány?
Esetleg más platform? Nézegettem integrált procis lapokat, de ott a legtöbb esetben 2 sata csatlakozó miatt kiestek a körből.
Esetleg ali-ról (vagy bárhonnan) rendelés is szóba jöhet.Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gitáros topic
- Milyen monitort vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Spórolós topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- További aktív témák...
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- !AKCIÓ+GARI! GAMER PC Intel Core i5-14400F/ASUS TUF Gaming B760M/RTX 4070 12GB/32 GB DDR5 5200 MHz
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Eladó Gamer PC 9700X + RX9070
- Gigabyte H77M-D3H + Core I7 2600 + 4x4GB DDR3 RAM (Félkonfig)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest