Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
az a bajom, hogy ha figyelném a fogyasztást, akkor lecserélném a cuccaimat újabbakra, de sosem térül meg. pl. van szerverem, kb. 90 wattot fogyaszt. Lecserélhetném 30-40 watt körüli fogyasztásúra, 600 ezerért. sose térül meg.
az ssd-vel meg az a bajom, hogy kicsi. nem fogok 175 rugóért 8T-s ssd-t venni, mikor 120 rugó körül van 18T hdd. -
racskobalazs
senior tag
@patice: Köszi!
Hát igen, jó lenne egy full-flash NAS de sajna nincs hirtelen több százezer forintom bejátszani a 4x8TB nvme-t
Ha jól nézem akkor 1db 4TB-s kb ilyen 70k, akkor abból kéne 2-3 + parity (s akkor lenne meg a jelen kapacitásom kb fele), meg akkor már 10gig link legalább az asztali géppel, hogy a sebességnövekedésből is érezzünk valamit, ami 2 nic + kábel, s akkor még a proci/lap cserés mert gyanítom egy 10 éves i5 kevés lenne ehhez a terheléshez... S akkor rögtön ott vagyunk, hogy 280k az SSD-k, ~80k a networking meg mondjuk ~50k a lap+proci...
Ötleteim nekem is vannak, csak pénzem nincs
Ezért is váltottam le a TrueNAS-t unRAID-ra, mert kezdtem megtelni tárhelyileg, és van itthon 1 szem 6TB vinyó még elfekvőben, unraidban hozzá tudom dugni kérdés nélkül, TrueNAS-on RaidZ1-ben nem tudtam volna megoldani, és most nem akartam még 2-t venni egy új vdevhez vagy 3 nagyobbra lecserélni az összes jelenlegit. Így "ingyen" +6TB, egy "kis" sebességvesztésért cserébe. (Viszont ott az SSD cache ami meg kb balaconlja az elvesztett direkt sebességeket az én felhasználásom mellett.)
Szerk: köszi az enclosure linket! -
freddirty
senior tag
Nvme bővítőn én is elgondolkodtam nemrég de van ott egy kis technikai akna elrejtve. Elég olcsón lehet kettő vagy négy nvme slotos pcie kártyákat beszerezni. De a mobonak kell támogatnia a bifurication nevű feature-t ami azért egyáltalán nem evidens manapság. Egy pcie 16x slotba beszúrva fel kell tudnia osztani a mobonak 4x4x4x4 módba a sávokat négy nvme kártyához. Én is szeretnék végre megszabadulni a hddktől végleg az nvme méretek is csak nőnek, áldozni is hajlandó lennék rá, de full rendszert nem dobok most ki ezért. Pedig mondjuk egy 4x8tb nvme unraidben egy paritás diskkel nem hangzik olyan rosszul.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest