Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
creation
senior tag
válasz balazs1956 #64184 üzenetére
Bizony mondom néked, én ide nyomtatnék valami hasznosat és szépet
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
Saccco
nagyúr
válasz balazs1956 #64205 üzenetére
Ha adsz méreteket nyomtatok neked egy közdarabot oda. A konyhai csapunk lett így felszerelve, ott is nagyobb volt a furat, mint amit az új lidlis csap takart.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
flashpointer
őstag
válasz balazs1956 #64519 üzenetére
Hazon belul keszult, en terveztem a kollega meg kivagta es hajlitotta, de nem ez a profilunk
-
pjen
félisten
válasz balazs1956 #66256 üzenetére
Szerintem dobd ki,nem túl drága egy zuhany cső,nem kell annak grohe nek lenni.
-
Inhouse
őstag
válasz balazs1956 #66256 üzenetére
Pedig ez roncsolás mentesen nem bontható. Ennek eljött az ideje a cserére.
Üdv Inhouse
-
törölt tag
válasz balazs1956 #66264 üzenetére
Legközelebb próbálj rakni rá valami rugós törésgátlót, mint ami a sterimob/levegő csöveken szokott lenni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz balazs1956 #67763 üzenetére
Nem topikhű, de pár dilcsiért lehet kapni külföldi shopokban flexibilis csakú telefontartót csiptetős talppal.
Kollégám használ ilyet, szürreális, ahogy a közel méteres karon csücsül a telefon.Gatyagumi, vagy madzag, egy pár a telefon mögött a tokban elvezetve úgy, hogy a szálak a telefon sarkaiból jöjjenek ki. Így tudod pozícionálni a telefont és a dőlését is állítani, a madzagot meg a felső ágy rácsára kötög, rajzszöggel tűzöd, akármi. Flexibilis, így ha le is fejeled, nem esik le, de könnyen oldható is (kipattintod a telefont a tokból).
Én erre külön tokot használnék, beragasztanám a madzagot, hogy a beállítást rögzítsem, inaktív állapotban pedig csak felhúznám a rácsig.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
bitmad
aktív tag
válasz balazs1956 #67772 üzenetére
Esetleg ha van 3d nyomtatód, akkor valami ilyesmi: [link]
[ Szerkesztve ]
-
bitmad
aktív tag
válasz balazs1956 #67774 üzenetére
Nem tudom, hogy készen lehet e kapni, de ezen az oldalon topikhűen némi barkácsolással egy ikeás lámpatartóból és egy szelfi botból csináltak valami hasonlót: DIY Articulating Arm Mount for Phone or Camera
[ Szerkesztve ]
-
bitmad
aktív tag
Az előbb ajánlották már: Felcsíptethető flexibilis univerzális telefontartó mobil tartó
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Én a kocsiban egy kb 30 centire kitolható karú mágneses tartót használok. Ehhez vagy felragasztasz egy kb 10×10 cm üveglapot a matrac alá, vagy a talpat ragasztod fel.
Amúgy épp a héten vettem észre, hogy lóg a karja, eltört ott, ahol a csavarfejet támasztja alá, amivel összeszorítom. Az M4 csavar helyét felfúrtam M6-ra és egy teljesen átmenő csavarral helyettesítettem. Ez már nem megy adja meg magát.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
balazs1956
senior tag
válasz balazs1956 #70135 üzenetére
Erre Valaki?
Közben megérkezett a delikvens mozgatnivaló is
: -
mephi666
nagyúr
válasz balazs1956 #70153 üzenetére
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
macilaci78
nagyúr
Milyen irányba akarod tologatni. Csak jobbra-balra, vagy előre-hátra, vagy mint egy bevásárlókocsit, minden irányba?
Ha már megjött és öszeraktad, borítsd már hanyatt és fotózd le, mik azok a síkok, amihez görgőt lehet rögzíteni.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
mephi666
nagyúr
válasz balazs1956 #70155 üzenetére
van egy etetőszékünk, aminek ócska műanyag kerekei voltak, amik 1év után széthullottak... praktikerben vettem 2 ilyet és kicseréltem masszív lett, nem kell félni, hogy ez szét fog esni (mondjuk ez nem gumis, mint a korábban linkelt és nem kíméli a parkettát... nekünk szőnyegre kellett)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz balazs1956 #70159 üzenetére
nem fék, hanem lehet bolygósítani... etetőszéknél kimondottan hasznos volt
-
PitLee
őstag
válasz balazs1956 #70155 üzenetére
Görgő sokféle van parkettára azt a "mepphis666" által is linkelt szürke felületű változatot szokták ajánlani, az egy puhább réteg, mint a tiszta fekete, így a lakkot nem szedi fel és az estleges szemcsés szennyeződést is magába engedi nem tolja maga előtt.
OBI kínálatban elvileg van besüllyesztethető is, de majd ha látod az asztal alját akkor lehet ötletelni.
Vagy veszel bútor arrébb huzigáló görgőt és alatta felejted úgy egy 10 évre -
mephi666
nagyúr
válasz balazs1956 #70163 üzenetére
nem tudom, hogy ennél mi a pontos elnevezése, de babakocsinál így hívják: ha a pöckét bizonyos állásban lenyomod, akkor fixre rögzíted és csak előre-hátra megy, ha pedig felnyitod, akkor szabadon forog a kerék, mint a forgószék kerekei...
-
Vagy ilyet link
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
macilaci78
nagyúr
válasz balazs1956 #70157 üzenetére
Én ilyen görgőt vettem, előre-hátra mozgatok 4 "ládát" a pad lábai közt.
40×19 mm a teteje, ha keresztben akarod rakni, akkor a korpuszt vastagítsd meg. Ha jól értelmezem a korábban beszúrt fotót, a korpusz elöl befordul, az rendben is lesz úgy, hátul kell kitalálnod valamit. Nálam hagyományos bükkfa parketta van kb 20 évvel ezelőtti lakkal, nem látszik rajta. Picit tengelyirányba is engedi taszajtani a ládákat.Ez kisebb helyet kér, de személy szerint nem bízok benne.
Ez hasonló, de már önbeálló fazon, cserébe nagyobb az alapterülete.
Teljes lista, nem azért, hogy innen vásárolj, csak hogy a lehetőségekkel legyél képben.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
lemmy71
őstag
-
Zsombors97
tag
válasz balazs1956 #70270 üzenetére
Lehet, hogy egyszerűbb megoldás lett volna, ha veszel egy egész asztalos egérpadot. Egyszerűbb, esztétikusabb.
-
Zsombors97
tag
válasz balazs1956 #70272 üzenetére
-
Stylewars_kp
őstag
válasz balazs1956 #70274 üzenetére
Flex az elkenné szerintem. Egy egyenes lécet fogass a levágandó darabra. Az mellett sniccerrel próbáld meg elvágni. Bár ezek elég kemények. Esetleg egyenes léc mellett finom fogú fűrésszel.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
macilaci78
nagyúr
Ez az alátét is PVC: sniccerrel, lemezollóval, bármivel vághatod. Vízsugarassal is vágattam már.
-
Barret001
addikt
válasz balazs1956 #70331 üzenetére
Az antenna hosszabbítható,de nem ennyire egyszerű! Árnyékolt kábellal kell hosszabbítani,az árnyékolást testelni a készülék negatív pontjára.Kívül az antenna Gyakorlatilag a túllógó nem árnyékolt rész lesz,a hossza fontos! Ha rákötsz 5-6 méter árnyékolatlan vezetéket,még rosszabb lesz,elhangolod vele a rádió vevő részét...
-
balazs1956
senior tag
Végül a snitzer nem vitte, csak éppenhogy megkarcolta, lemezvágó olló ocsmány vágási felületet csinált (volna).
A megoldást a Lidl nagyfordulatuú kis kézi csiszolója hozta, amivel is két mini flex korong árán gyönyörűen levágtam a 120 cm-t.
Utána jött a sorjázás, a gumihengerre feszíthető csiszmákolóval, és már kész is lett. -
inf3rno
nagyúr
válasz balazs1956 #70850 üzenetére
Nem igazán találok róla semmit, hogy milyen vegyület adja a színét. Próbáld meg 30% alkohollal, azt írják a kínaiak, hogy azzal szokták kivonni a szirmokból. Ha nem vas adja a színét, akkor idővel magától el fog bomlani. Amivel én még próbálkoznék az a mosószer, hátha elbontja. Lehetőleg meleg vízzel.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz balazs1956 #70855 üzenetére
Az a baj, hogy ha nem tudni, hogy milyen vegyület adja a színét, akkor csak találgatni lehet. A legjobb esélyed mosószerrel, vanish-el, ilyesmivel van szerintem.
Buliban hasznos! =]
-
kzkz
őstag
válasz balazs1956 #70855 üzenetére
Próbáld ki egy kis részen a Domestos-t. Öntsd rá, hagyd rajta 5-10 percig, majd dörzsöld le a mosogatószivacs durvábbik felével. Ha használ, akkor jöhet a többi...
-
válasz balazs1956 #70859 üzenetére
20%-os ecet és szódabikarbóna keverékkel átdörgölni esetleg kicsit rajta is hagyni.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
erzol
őstag
válasz balazs1956 #70859 üzenetére
-
hzsolee
őstag
válasz balazs1956 #71745 üzenetére
Én nem szoktam megkenni semmivel. Nem gondolom, hogy a szilikonzsír átalakul ilyen trutyivá. Mivel én csak a tetején látom ezt a valamit, kívülről érkezhet. Bár a "vezérlő kocka" furatába hogyan jutott be, azt nem tudom elképzelni...
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
lemmy71
őstag
válasz balazs1956 #72635 üzenetére
Ez egy szabvány mosdókagylónak tűnik, szerintem alföldiből kapsz pont ugyan ilyet, de az obiban is van ez a fajta, valami olasz márka pont olyan mint az alföldi csak talp láb illesztése kicsit suta, de az neked nem fontos mert nem lábon áll.
-
PitLee
őstag
válasz balazs1956 #72635 üzenetére
Szintén zenész Nálunk a kölnisüveg landolt benne.
Alföldi porcelán mosdó, ha jól tudom a "Bázis" pl: Praktikerben is szokott lenni.Mi azért vettük, mert 3 pozícióba lehet rakni a csaptelepet, a kicsi a fürdőszoba miatt a kád mellet van a mosdó és így a jobb szélső lyukban van a csap, amit kifordítva lehet kádat tölteni vagy zuhanyozni.
-
válasz balazs1956 #83782 üzenetére
Ha legalább egy fotót dobnál a fajanszrol lehet 1xűbb lenne, mert a Látó Asszonyok szabin vannak.
Egyébként eddig bármilyen ülőkét vettem,felszerelhető volt.
-
cinemazealot
addikt
válasz balazs1956 #83782 üzenetére
Első lépésként mérd le a csésze összes olyan méretét, ami meghatározza az ülőkét. Második lépésként amikor ellátogatsz egy áruházba, akkor csak azokkal az ülőkékkel kezdj el barátkozni, aminek a csomagolásán (online esetben adatlapján) fel vannak tüntetve a pontos méretei, vagy amiből van kiállítási darab és kézbe tudod venni, le tudod mérni, hogy jó-e a csészédre. Ha nem jutsz előrébb akaszkodj egy áruházi dolgozó nyakára és addig ne engedd útjára, amíg nem segít Neked érdemben.
#83786 Spec
Simán lehet, hogy a csésze lefolyójának a belső... gátja? (a "kanyar", ami bent tartja a csészében a vizet) annyira bevízkövesedett, hogy valamelyest beszűkült tőle a lefolyó, esetleg érdesebb lett a felület és azért nem tud átcsusszanni rajta a cucc. Pumpáld ki belőle a vizet teljesen és egy éjszakára töltsd fel ecettel, másnap pedig néhány öblítés után nyúlj bele és tapogasd ki, hogy simább lett-e a belső felülete.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz balazs1956 #83935 üzenetére
Én biztos vennék egy másikat, ha emeletes ház. Egy Mofém hagyományos golyós csapot. Egyébként szerintem szétszedhető, a tekerőt lehúzod alatta ott a csap. Nekem van itthon hasonló az szétszedhető, de a Tiéd lehet nem pont olyan.
[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
válasz balazs1956 #83935 üzenetére
Valószínűleg kifogyott a zsír belőle, vagy bevízkövesedett. Így néz ki belülről.
Szerintem a fogantyúját csak le kell húzni. De lehet, hogy jobban jársz egy újjal.
-
leweegee
aktív tag
válasz balazs1956 #83939 üzenetére
Ezek a sarokszelepek nem a mindennapi használatra vannak tervezve, gondolom ezzel tisztában vagy. Ha úgy van én golyóscsapot tennék fel az bírja, de létezik ám aquastop befolyócső és el lehet felejteni a csappal b@sz@kodást végleg.
Ne nőj fel! Csapda!
-
leweegee
aktív tag
válasz balazs1956 #83941 üzenetére
Létezik közdarabként is, de semmivel sem olcsóbb mint kompletten. [link]
Ne nőj fel! Csapda!
-
leweegee
aktív tag
válasz balazs1956 #83949 üzenetére
Nm. Én se feltétlenül arra gondoltam, hanem hogy ugyanazért az árért jobban néz ki ha egyben van, de ha a gyári csövet akarod használni, nincs mese ő kell neked.
Ne nőj fel! Csapda!
-
B_I_G
tag
válasz balazs1956 #83949 üzenetére
az ilyen utólag szerelhető, csak teljes keresztmetszű csőtörésnél fog lezárni, ha elég hozzá a hálózati nyomás.
az igazi aquastop egy mágnesszelep amit a készülék nyit-zár... -
Beretvás
veterán
válasz balazs1956 #87484 üzenetére
Az indukciósra hogyan ég rá ha nem is meleg a felülete?
-
A Zéé
addikt
válasz balazs1956 #87486 üzenetére
legegyszerűbb ha még melegen letörlöd. Én/mi mindig át szoktuk törölni 1x-2x papírtörlővel még főzés közben, így kevés marad rajta. Aztán van még az ilyen üveglap tisztító, vagy mi a bánat, azzal szoktuk takarítani, de nem hoz le sajnos mindent, látszik már a főzőlapon, hogy melyik "lángot" használjuk a legtöbbet.
Próbáltuk mi is többféle cuccal, igazából sikertelenül, aztán elfogadtuk, hogy nem egy katalógusban lakunk, és ami használva van, azon egy idő után látszik is, hogy használják...Just a simple Lineman...
-
Barret001
addikt
válasz balazs1956 #87484 üzenetére
Alufólia.
-
niof
addikt
válasz balazs1956 #87491 üzenetére
Ezeknek nem valami üveg a felülete? Vannak ilyen késes kaparók.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
lemmy71
őstag
-
balazs1956
senior tag
breaking news
Nem hagyott nyugodni a dolog, mert nálam a probléma valós, és utálom fényesíteni, naponta hatszor törölgetni a lapot.1- Az alufóliát el lehet felejteni, mert 10 másodpercen belül fellobbant!!!!!
2-Gyanús volt nekem a cég válasza a 400 C-fokról, és egy spéci, nagyon pontos műszerrel kimértem a hőt az edény és az indukciós lap között: láss csodát :a power állásban vizet forralva, a maximális hőmérséklet 117 !!!!fok volt. Ezek után alátettem a Lidl-ben vásárolt tekercses, többször használatos Crofton fóliát, (nem sütőpapírt!!), és 10 perc vízforralás maximális tűzerőn, tökéletes eredményt hozott. A fólián semmiféle nyoma nem maradt.
Amit még meg fogok próbálni, hogy egy öntöttvas edény alatt milyen hőmérsékletek uralkodnak, de azt már csak holnap.( beszámolok róla) -
macilaci78
nagyúr
Én is úgy értettem, hogy elpárolog, a pörköltszaft is, a "szárazanyag" pedig ott marad.
Nálunk általában a főzött köret hagy nyomot: krumpli, rizs, bulgur, tészta és persze a keményítő.Szerintem keverték az indukcióst a fűtőszálassal...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest