Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Ha nem akar működni a dc szabályzás a lapon, akkor milyen egyéb opcióval tudom a 3 pines ventit 5v-ra levenni?
-
chester91
senior tag
válasz
chopin42
üzenetére
Gondolkodom is anyós gépébe, hogy DC szabályzásra 3 pines P14 kerüljön, a procira meg P14 PWM, aztán bízok benne, hogy nem én leszek az az egy szerencsés, akinél nem jó
Az én gépemben van 2 Phantkes - amik jártak a PH-TC14PE gigabrutál hűtőhöz, 5. éve hangtalanul teszik dolgukat, és a PB 500-ashoz járt 2 PW 2, meg volt már egy régóta. Ott úgy voltam vele, ha a házhoz jár, akkor nem cserélem, mert egyébként nagyon jók ár/érték arányban. -
chester91
senior tag
válasz
chopin42
üzenetére
Nálam a BQ! Pure Wings 2-k nagyon jól bírják, folyamatos üzemmel ment évekig a gépem, most mióta NAS került itthonra, azóta van ki-kikapcsolva, bár mivel munkára is használom a gépet, napi 10 órát azért megy. Nálam pont az Arctic nem vált be, hamar elkezdett anno morogni, és eleve sokkal nagyobb hangja volt a PW-hez képest. De hát kinek a pap kinek a paplan. A TT 20-asa sem vált be nálam, mások meg imádják, elég hamar elkezdett alacsony fordulaton is halkan morogni, azóta nem lett hangosabb bár.
-
chester91
senior tag
válasz
Pityu.
üzenetére
Én nem szoktam mindenáron újrapasztázni. Ha jó állapotban van, akkor szerintem felesleges.
Ettől függetlenül gondolom azt nem ellenőrizted, hogy a venti a brodára rendben rá van-e pattanva. Én szétszedném, levenném, újra rápattintanám, és ha a paszta nem sérül, nem kenődik el, akkor mehet is vissza. Ha utána megszűnik, akkor ennyi volt a gond. Ha nem, akkor csere, 1-2-3e ft egy ilyen hűtő, vagy picit drágábban vehetsz normálisat is rá.
-
chester91
senior tag
válasz
Pityu.
üzenetére
Mivel maga a ventilátor keret levehető a bordáról, próbáld meg szétszedni majd összerakni. Ha nem maga a ventilátor kezd tönkremenni, akkor ezzel megoldódik, ha ezután is, akkor valahol el lehet repedve vagy törve a keret. 1-2e Ft-ért tudsz venni másik gyárit, vagy vehetsz rá egy normálisabbat is, 10 alatt már találni.
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kért egy jóbarátom. Egy CM MasterBox Lite 5 gépház elejére nem rakott soha ventit, így eléggé melegszik neki minden, főleg nyáron. Alapesetben nem is kellene segítség, de olyan extra kívánságai vannak, amire már nem tudok neki javasolni. RGB LED-es kellene neki, 12-es vagy 14-es, egy MSI Z370 Tomahawk lapra lenne kötve. Hang annyira nem releváns számára, ami a fontos, hogy a légszállítása jó legyen. Mit tudtok ajánlani? Árban olyan 7-8 között meg kellene állnia/db.
-
chester91
senior tag
válasz
Zoli0137
üzenetére
Ez inkább a Milyen CPU hűtőt vegyek? topikba tartozik, kivéve, ha alaplapot akarsz vagy VGA-t vízzel hűteni. Ha azokat is, ahhoz viszont vagy a Kompakt vízhűtés vagy az Épített vízhűtés (nem kompakt) topik témája.
Bár minden, ami víz, inkább az a kettő, a CPU-s is inkább léghűtésre van berendezkedve.
-
chester91
senior tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Ebbe a kérdésben a Melyik tápegységet vegyem? topikban fognak tudni segíteni
ott a zaj oldalát is körüljárják, leginkább a félpasszív táp lesz a legelőnyösebb, akár egy Be quiet, vagy Corsair, vagy Seasonic, de pontos típust ott biztosan mondanak majd ezt figyelembe véve 
-
chester91
senior tag
válasz
mgoogyi
üzenetére
Szóval csak feszültségalapon mehet, ha jól értem? Arra melyik 200-as venti ajánlott? Az lenne a Xigmatekben elől, azt magában rákötném, és a hátsó pedig ugyanúgy gyári Phanteks PWM-es 140-es lenne, így az mehet együtt elosztóval a CPU-ra.
Szerk.: jelenleg elől egy Thermaltake Pure 20 van berakva.
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek. Van egy Gigabyte H61M D2 B3 alaplapom. Az odáig rendben van, hogy a CPU fan az PWM-es, jelenleg is arról üzemel a proci kettő ventije. Viszont van egy SYS Fan csatlakozó is, aminél nem tudom eldönteni, mit képes kezelni. A 4. csatlakozó a gyári leírás szerint Reserve. Ez mire képes így?
Egy Xigmatek Aquila házról van szó, elöl egy 20-as venti, hátul egy 14-es. Alapesetben tudom, hogy nem szerencsés különböző ventiket üzemeltetni róla, de ha mégis szeretném, vagy akár a 20-as helyett egy másik 14-eset raknék oda, akkor milyet célszerű? Melyik 4 pineset tudja kezelni arról a csatiról az alaplap?
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Keresnék 5V-os ellenállást 3 pines ventihez, viszont nem találok, csak molexes kivitelben. Tud esetleg valaki oldalt, ahol elérhető ilyen?
-
chester91
senior tag
Nos, annak ellenére, hogy szerinted botfülű vagyok, kifejezetten allergiás vagyok a zajra, olyannyira, hogy elég sok megfordult már a kezeim között. Eddig meglepő módon a Zalman egyike volt a legcsendesebb (a PW2 mellett), se motorhang, se szélzaj még feltekert állapotban sem. De mindenképpen, ahogy olvasgatom, majd a végső az eLoop lesz, abból szépen 3 db lesz beüzemelve, meg majd hosszú távon lehet cserélem a TT Pure 20-at, most csendesebb környezetben jobban érződik a motorhang.
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Megjöttek a ventik

A PW2 tökéletes, nulla hang és teljesen feltekert állapotban is szinte semmi.
A TT Pure 20-nak van egy kevés motorhangja feltekert állapotban, letekert fordulaton az is némalevente

Szóval köszönöm a segítséget a Pure 20 tekintetében, úgyis letekert állapotban fogom használni egyelőre, bár még SSD és HDD hőfokban csak 1-2 fok csökkenés van, de a jelenlegi hulladék táp miatt, aminek a kábelei elvezethetetlenek, nem is csoda, majd ha jön a moduláris BQ Pure Power 9, akkor jobban át fog szellőzni, és nem lesz ezzel gond

-
chester91
senior tag
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
200 mm-es ventit keresnék, gépház elejébe. Korábban, hónapokkal ezelőtt volt ajánlva a Cooler Master Megaflow, de a led nélküli változat beszerezhetetlen itthon. Melyik az a venti, amelyik hasonló jó értékekkel bír, és úgy gondoljátok, hogy megfelelő lenne? Egy Xigmatek Aquila házba kerülne előre, hátul egy 140-es, valamint még esetleg felül 2*140-es ventik lennének később (Pure Wing 2). Előre is köszönöm!
Szerk.: lényeg még, hogy csendes legyen emellett, szabályzóval fogom kezelni!
-
chester91
senior tag
válasz
Bélabácsi
üzenetére
Köszi a választ, mondjuk eléggé user error volt, mert néztem is a kézikönyvet, ott egyértelműen le van írva...

Mindegyik így épül fel: fan pwm-fan in-fan pwr-gnd; csak az elnevezést más a cpu fan és opt esetében, de a felépítés ugyan ez. Azon filózom, hogy olyan házat veszek majd a laphoz, amin nincs 5.25-ös hely, és akkor nem lesz külön szabályzó, hanem alaplapról mennének a ventik. -
chester91
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy jól látom-e, hogy egy Asus Maximus VIII Gene esetén a CPU_OPT, CPU_FAN, W_PUMP, CHA_FAN1-4-ig mind hagyományos PWM csatlakozó? Tehát ha PWM-es ventit rákötök, gond nélkül lehet vezérelni?
Előre is köszönöm a segítő válaszokat.
-
chester91
senior tag
válasz
Fehercsoki
üzenetére
Szia!
Kaze-val nem volt dolgom, korábban Aerocool Touch-1000 és jelenleg egy Zalman ZM-MFC1 Plus van a kezeim között, amit érdemes ezzel kapcsolatosan megnézni, hogy áganként mennyi terhelést bír a vezérlő, és a rákötni kívánt ventiknek milyen ugyanezen értéke. Abból lehet számolni, hogy biztonsággal mennyi köthető rá akár elosztóval is (Aerocool-nál átlagos igényű ventik esetében 2 biztonsággal, 3 csak kisebb teljesítményű ventik esetén volt esélyes).
Ez saját tapasztalat, ha valahol hibás, elnézést érte, a mesterek javítanak.
-
chester91
senior tag
Köszönöm a segítő válaszokat, ha leszabályozva is szállít elég levegőt, akkor inkább a 200-as lesz, lényeg, hogy csend és nyugalom legyen, ha meg esetleg játszom, és kell a több levegő, akkor úgyis felcsavarom, úgy nem zavar.
dqdb: Köszi a felajánlást, de külön szabályzóról használom a ventiket, így ez a kérdés nem mozgat.
-
chester91
senior tag
válasz
abridabri
üzenetére
Köszi az infót. Akasa Apache vagy BQ! PW2 inkább? A BQ! azért előnyösebb, mert a fekete az, ami dominál a házban, kék ledsorral, és emiatt a BQ! eddig a nyerő, de ha ennyivel jobb, akkor inkább az Akasa. Nagyon fontos az idle csend, csak ha játszom legyen hangosabb a gép.
-
chester91
senior tag
válasz
chester91
üzenetére
Közben keresgéltem, kettőt találtam, ezekről mi a vélemény, leszabályozva hangtalanok lehetnek-e?
- Phanteks PH-F200SP
- Aerocool SILENT MASTER WHITE LED 200x200x20mmA Phanteks a gyári venti helyére nem férne be, így az közvetlenül a belső térben lenne, viszont az Aerocool elviekben beférhet a külső borítás és a váz közé. Amire lenne lehetőség, az a 200-as helyet egy darab 120/140-es, nem tudom, hogy melyik éri meg jobban. Tetejére egyenlőre nem akarok rakni ventiket majd, csak ha nagyon melegszik majd, akkor oda is BQ! PW 2.
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
200mm-es ventire szeretnék tanácsot kérni. Lényeg, hogy egy mATX házat (Xigmatek Aquila) kellően át tudjon szellőztetni, lehető leghalkabb legyen (félpasszív táp, félpasszív vga, és egy leszabályzott Phanteks PH-TC14PE kettő ventivel), 3 vagy 4 pines is megfelel. Mi az ajánlott ebben a méretben. Hátra egy BQ! Pure Wings 2 140-es kerülne.
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
140-es ventit nézegetek egy nemsokára megvásárolandó gépbe, előre 2, hátra 1. Ki is néztem egyet:
Enermax T.B. Silence PWM UCTB14P
Ami fontos: halk, ehhez mérten korrekt légszállítás. Szabályozóról lenne vezérelve. Mindenképpen fontos, hogy ha nincs játék, akkor legyen teljesen csendes a gép, így félpassziv tápot kap, és terheléstől függően bekapcsoló VGA hűtést. Ha van ennél jobb választás, azt megköszönöm

Új hozzászólás Aktív témák
- Posta, csomagküldés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- World of Tanks - MMO
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az én gépemben van 2 Phantkes - amik jártak a PH-TC14PE gigabrutál hűtőhöz, 5. éve hangtalanul teszik dolgukat, és a PB 500-ashoz járt 2 PW 2, meg volt már egy régóta. Ott úgy voltam vele, ha a házhoz jár, akkor nem cserélem, mert egyébként nagyon jók ár/érték arányban.
ott a zaj oldalát is körüljárják, leginkább a félpasszív táp lesz a legelőnyösebb, akár egy Be quiet, vagy Corsair, vagy Seasonic, de pontos típust ott biztosan mondanak majd ezt figyelembe véve