Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Ezek ARGB ventik, az ARGB szabványt használják. Ha az alaplapodon van megfelelő csati, akkor arról tudod vezérelni őket (szín biosban is beállítható, de vannak programok is). Ha nincs, akkor én vennék egy olyat, hogy ne kelljen controllerekkel szuttyogni, amd oldalon a b550-es chipseteknél már viszonylag elterjedt az ARGB.
Vigyázz, mert 2 rgb szabvány van. A régi (RGB vagy JRGB) a 4 pines, az új standard (ARGB, addressible rgb) a 3 pines. Előbbi 12, utóbbi 5 voltos.

A ventik amiket linkeltem összefűzhetőek, mindegyiken van 4 csati. 4pin fan csati papa és mama, 3 pin argb csati papa és mama.
-
emiki6
veterán
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Német amazon:
5db TL-C12C-S 20 euró, effektív 1600 Ft darabja. [link]
Ha a rendelés nem éri el a 49 euro-t, akkor 28,4 euro lesz postával az 5db.oroszLajos: Akkor sima fekete ventit akarsz? Ha úgyse látod, akkor minek reverse? Olcsón az arctic P12 PWM (PST)-t szokták ajánlani. Drágán meg pl a noctua-t.
-
emiki6
veterán
válasz
boogie84
üzenetére
Most látom, optimum csinált videót a shroud témáról: [link]
5mm elég. És ha a radi meg a fan között eleve van rés hagyva, akkor annyival kevesebb.
2,5mm pl 750-800 RPM-ig hatékonyan csökkenti a zajt, afelett kevés akkora rés.Bár redditen írtak olyat, hogy 3D nyomtatott shroud csak akkor jó radira, ha nincs rés a keret és a venti között, ahol kiszökjön a légnyomás. Durva felületű nyomtatás nem jó.
-
emiki6
veterán
Ryzennél egyértelmű, hogy a második setup jobb?
(Alsó 2 venti 14-es lesz. A két felsőből az egyik 14-es, másik 12-es. A hátsó 12-es, kivéve ha sikerül 14-est behackelnem.)

-
emiki6
veterán
válasz
abridabri
üzenetére

Pont teg nap futottam bele egy kommentbe, ahol a gamer's nexus Fractal Terra ház review-jara hivatkoztak. Ott is, ha túl közel volt a cpu cooler venti az oldalhoz és lecsukták, akkor süvített, bár ott azért mert csíkos kivágás volt, vastak lemezből.Nem radiátorra elég csak valami szilikon alátét? Értelmes és megfizethető shroudot/gasket-et nem nagyon találok.
-
emiki6
veterán
Némi érdekesség, hátha valakinek kapóra jön.
Ma elgondolkoztam, hogy belevágok az rgb dologba. Kicsit olvasgatva elvileg az olcsó rgb ventik között nincs nagy difi, nincsenek csodák. Először p12 pro-ban gondolkoztam, de aztán nézelődésem elment thermalright irányba, mert a procihűtőm mégis az. Nálunk mivel nem nagyon kapni, ezért jött az aliexpress...
A Phantom spirit 120 SE (black)-en TL-C12B V2 van, így hasonló specifikációjúakat kerestem.
Találtam a TL-C12C-S -t, ami a classic RGB lapátos venti. Itt kuponnal 2000 ft-ra jön ki darabja: [link] Gépen azt írja nem szállít a régiómba, de telóról, böngészőből sikerült rendelni.Aztán megláttam a TL-M12 -t, ami a lian li végtelen tükör oldalú ventinek a kopija. Z20 házat fogok venni, ott nem látszana az üveg oldallap kávájától, de procihűtőre kiválóan fog festeni. Ennek 2 vásárlása esetén kuponnal 3000-re jön ki darabja.
[link]
Két reddites kép z20 házban (a sima M12 a fekete lapátos, az M12-S az RGB lapátos):

Attól tekintsünk el, hogy végül pont az M12 nem egyezik a C12-vel specifikációkban, amit a procihűtőre tervezek tenni... 😂
Ja, illetve szóljatok, ha megszopattam magam és szemetet vettem.

Tudom, hogy c12c meg tud hibásodni, de ha jól tudom a p12 tartósságára is voltak panaszok, de hát ennyi pénzért mit vár az ember.
-
emiki6
veterán
válasz
abdulka1
üzenetére
Igen, erre gondolok! Az a baj, hogy 2db rohadtul nem ér meg 1500 forintot, inkább ráhibrinyálom sufnituningba, ha kell előcsalom a belső meggájverem és 4 gémkapoccsal ráheggesztem a ventit a bordára., szóval ha ventihez nincs, akkor evvan. A merlines TY-150-hez mondjuk pont van, de azért akkora venti nemtudom, hogy kell e nekem...

Halkra szabályozható PWM-es, 12-es, olcsó ventit tudsz ajánlani?
-
emiki6
veterán
Tudtok ajánlani olcsó, halkra szabályozható CPU bordára való 12-es ventit, amihez jár felfogató?
Ha nincs felfogatós vagy nem éri meg, akkor nem ragaszkodom hozzá. -
emiki6
veterán
válasz
piRate_nEx
üzenetére
Pl. MSI Afterburner-rel szabályozd le a vga venti fordulatszámot!

Válts SSD-re.10880: nem lehet lejjebb venni?
-
emiki6
veterán
Sziasztok!
Véleményezzétek a Nanoxia Deep Silence 12-es illetve 14-es ventiket!
Vagy van hasonló áron jobb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Diablo IV
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Lian Li SL 120 Wireless fekete 3as szett eladó (Update: 04.19.)
- Ventilátorok 120/140mm és modding termékek kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
- 120 Corsair pwm fan
- Lian Li UNI FAN SL120 RGB PWM (4 db ventilátor + vezérlő) árcsökkenés!
- Dell Inspiron 5490 /i5-10210U/4GB/500GB M.2/MX230/WIN11/Új akku/Billentyűzet problémás/Számlával!
- Lian Li Strimer Wireless RGB Kábel PACK! 24Pin + CPU + VGA + Kontroller
- iPhone 16 Pro Max 156GB Fekete Titán - 27% ÁFA (0397)
- LG UltraWide 34WQ75X-B IPS Monitor! sRGB 99% / 3440x1440 / 5ms / 60Hz / DAS
- 27% - ASUS ROG Strix XG27ACS Monitor! 2560x1440 / 1ms / 180Hz / G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szóval igen, venti és ház közé.

Grózi