Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Blindmouse_ #33 üzenetére
Rohadtul nem az olcsó munkaerőről szól a kínai gyártás, hanem a know-how-ról meg a tapasztalatról. Drágább kint gyártani, mivel egyszerűbb mert az amerikai mérnök aki tömeggyártásra optimalizált kevés, gyár is kevesebb van. Van amit Magyarországon gyárt x (német) cég, de csak azért mert amit a kínaiak megcsinálnának 20 euróból az kijön itt 18-ból is. Pedig a minőség nem mindig az igazi, folyamatos a hiszti...
Arra meg hogy mit gyártunk itt az EU-ban, hát meglepődnél hogy már csak egy rohadt mosógépben vagy hűtőben nagy valószínűséggel magyar elektronika kotyog... vagy hogy az egyik vezető nyugati lakásbiztonsági cég elektronikai cuccai is hazai berkekben készülnek...
Tudnék mesélni.
-
66zio
aktív tag
válasz
Blindmouse_ #47 üzenetére
Mezőgazdaságban is egyre kevesebb ember állít elő egyre több terméket. A világ legnagyobb cégei között egyre több a technológia cég. Van ami semmit nem is gyárt szinte. Vagy ha igen (pl.: Apple) egyre növekvő arányban a szolgáltatásokból jön a bevétele. Ezért gondolom, hogy nem érdemes kiterjeszteni bármire, (NYÁK) mert nem ezek a döntők már most sem, nem hogy a jövőben.
Persze nyilván fontos az ipar is! De a cikk a technológiai dolgokra koncentrált. Persze attól, hogy valami EU termék, nem jelenti, hogy jó is lesz. De kérdezz meg valakit, hogy mondjon egy AI céget. Azt fogja mondani ChatGPT, meg hogy kínaiak. Miközben ez még nem ennyire lejátszott történet. Én most elkezdtem egy EU-s (francia) alternatívát a Le Chat-et használni. Eddig nem láttam hátrányát. Sőt van amiben kifejezettej jobb. Például, hogy regisztráció nélkül is használható. Volt amikor halucinált (mint minden AI) és kíváncsi voltam a a ChatGPT mit mondd, ott végül az adott jobb választ. De volt ez fordítva is. Nyilván attól függ mivel tanították fel. De ez még nem lejátszott meccs. Szerintem a cikk pont erről szól, hogy legyünk nyitottak. Sokszor ha berögzül valami, nehezen váltunk, aztán simán lehet, hogy van ugyanolyan vagy jobb alternatíva. Azt meg ugye remélem nem kell magyarázni, hogy EU-s polgárként nekem az a jó, ha az EU gazdaságilag releváns marad. -
66zio
aktív tag
válasz
Blindmouse_ #36 üzenetére
Mondjuk a cikket el sem olvastad ugye?
-
válasz
Blindmouse_ #36 üzenetére
Ja, akkor nincs EU-ban gyártás, értem.
Ahol én dolgozom, ott nem utángyártunk, hanem dolgokhoz alkatrészeket. Mármint amiből itt Európában készülnek dolgok. Újonan. (BTW nemrég az itteni igazgató mondta, hogy olyan megrendeléseket tudtak behúzni, amit a kínaiak nem is tudnak gyártani, vagy ha igen, akkor szar, így ez az út, hogy a komolyabb termékeket tudják vinni.)
De pl. az a cég sem "gyárt" semmit, ami az új csarnokunkba a vezérléseket szállítja. A nagy része sajátjuk.
Anyám olyan helyen dolgozott (nyugdíjig) ahol elektronikát gyártottak, itthon, és ez egy kis cég. Én több nagyobban is.
Meg amiket fentebb írtam.
Mondom, egy jelentős részben az olcsó tömegcucc gyártása van Kínában. Amiket felsoroltál, az is másolás, ahogy írod. A japánok meg külön dimenzió
Műanyagdarabokat, meg szerelt lítiumtöltő modult én is ebay-ről rendelem, mert olyan tényleg nincs itthon. Ha itthon veszed, az is kínai. -
válasz
Blindmouse_ #33 üzenetére
Van, több mindennek a gyártása is itt történik.
Én pl. dolgoztam az itteni elektronikai iparban, most fémipar, stb. (Repülőgépgyárak is vannak, meg mondjuk energatikai cégek...)
Meg hát, termék nem csak olyasmi lehet, ami gyárban állítódik elő.Kínába az olcsó,gagyi szórakoztatóelektronika gyártása lett vive főleg. (Főleg.)
Új hozzászólás Aktív témák
lo Nem szeretnék semmilyen aktuálpolitikai kérdésben belem menni, nem azért írom ezt a bejegyzést. Csak egy fontos...
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fujifilm X
- BIOS frissítés
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- Ducky One 3 full size billentyűzetek többféle színben és különböző kapcsolókkal
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest