- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
guga
Közösségépítő
Kutyák
Apámnak volt egy remek házőrző kutyája a tanyánkon, kuvasz volt és Maca volt a neve, ezer közül megismertem volna. Az egyik szeme kék volt, a másik meg barna, gyönyörű jószág volt, amellett, hogy látványnak szép volt a feladatát is pontosan végezte. Feleslegesen nem ugatérozott, enni napjában egyszer kapott és havonta magától kihagyott egy napot. A idegent vagy szokatlant látott, akkor jelezte a dolog súlyához mérten egy egy ugatással vagy veszett csaholással. Ha a 2 kilométerre lévő műúton elment egy motoros, akkor egy rövid vakkantás és a vége elvékonyítva, fej elfordítva de úgy, hogy az orra még a levegőbe és a következő pillanatban újra feküdt. Ott öregedett meg a kutya apám mellett, apámhoz lett szoktatva és csak rá hallgatott, az ételt és a friss vizet is tőle fogadta el, mondjuk sosem próbálta más etetni, néha kivittem neki az ételmaradékot ha egyedül voltam otthon.
Aztán kimúlt, megsirattam, mert közel állt hozzám, naphosszat feküdtem vele a fűbe és bámultuk az eget, eget bámulni naphosszat csak kutya és ember tud önfeledten, főleg azért, mert a kutya nem is nézte az eget.
Egyik nap mentem haza szakmunkásképzőből és látom a Maca helyére kivan kötve egy német juhász. Nem szólt az egy szót sem, ahogy ballagtam be a tanyára, nézett rám mereven, le sem vette rólam a szemét. Ledobtam magamról az iskolatáskát, bementem a konyhába és megebédeltem, a csirkecsontot papírra raktam és kisétáltam a kutyaházhoz, a kutya továbbra sem adott ki hangot csak figyelt, ahogy felé nyúltam a papírral a kezem után kapott és egy szemvillanás alatt lehámozta csontig három ujjamat. Visítottam, mint a rimóczi nyúl, rohantam a konyhába és lemostam, bekötöztem a kezem. Akkor láttam meg a hűtő tetején a papírt, amire Apám ráírta, hogy VIGYÁZZ A KUTYÁVAL, MERT HARAPÓS!
Estére belázasodtam, Apám megjött és kérdezte mi történt velem? Mondtam neki munkahelyi baleset, festettünk egy szekrényt és felsértette a kezemet, kérte mutassam meg. Gyanús volt neki, de nem mondta. Másnapra a kutya eltűnt, évekkel később tudtam meg, hogy Apám a rendőrségtől kapta, egy kiszolgált kutya volt, amelyiket nyugdíjazták. Apám sejtette, hogy a kutya készítette ki a kezemet és azt is, hogy nem mertem elmondani. Másnap csákánnyal agyonütötte a kutyát és elásta a ház mögött.
Utána nem volt Apámnak többet kutyája, én meg közben elkerültem otthonról, megnősültem, család, de még mindig nincs kutyánk. Gyerekek nagyobbak, gondoltam kellene egyet venni, egy megbízható házőrzőt. Nemrég áprilisban kutyavásár volt, nagyon beharangozták előtte és mindenki úgy érezte kötelessége ott lenni, szinte nehezményeztek rád, hogy nem is vagy magyar ha nem mész el egyszer kutyavásárba. 4 -féle kutya volt, két harci eb meg egy kis töpszli, amelyiket nem lehetett megkötni, mindig szabadon járt, hja és egy pudli, amolyan öleb. Házőrzésre egyik sem volt alkalmas, a gyerekem közelébe sem engedtem volna őket, megbízhatatlan kutyák. A két kisebbik elkényeztetett és válogatott koszton tartott, olyan amelyik ha csirkecsontot lát csak fanyalog és eloldalog, a másik kettő meg állandóan a koncon marakodott, egész nap lehetett volna őket etetni, semennyi nem lett volna nekik elég. Na meg az acsarkodás naphosszat és a fogvicsorítás. Nekem házőrző ebre lett volna szükségem, olyan amelyik ha lefekszik a fűbe akkor nekitámaszthatom a fejem és elszuszékolhatok mellette, ha bármi rendelleneset tapasztal, akkor finoman vakkant és tudtomra adja, hogy ébresztő gazdám. Olyan kutya kellett volna, amelyik hűségesen szolgál, napjában egyszer eszik, egy hónapban egy napot kihagy és az ételt meg a friss vizet csak tőlem fogadja. De ez a két harci kutya? Az egyik úgy nézett ki szelídebb, de amint megszólalt a másik az is csak hörgött és csorgatta a nyálát véresen, vicsorította a fogát, már vége volt a kutyavásárnak és messze jártam onnan a fiammal, de ilyen távolra is elhallatszott a csaholásuk, ahogy egymásnak estek. Gondoltam is magamban, nagy baj lesz annál a háznál, ahol ezekre bízzák annak őrzését.
Ne haragudjatok rám, tényleg elkelt volna egy házőrző, de nem tudtam közülük választani, alkalmatlanok a feladatra.
Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 3580 i7-1370P//32GB DDR5 RAM// 1TB SSD/ RTX A500
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Amd Ryzen 5 3600xt, Zotac Rtx 2060 12GB, 24 GB Crosair 3200MHz, komplet gamergép.
- Oculus Quest 2 VR szett, 128 GB hibátlan állapot, garanciás
- Dell Latitude 5320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1145G7 16/512 FHD IRIS Xe
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xbox Ultimate előfizetések
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- Dell Optiplex 3020 SFF I5 4590
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest