Aktív témák

• guga

Közösségépítő

Az egyik lelkész, aki most az angliai gyülekezetet vezeti, mikor még misszionárus képzőbe járt és kiküldték utcai Evangélizációra egyedül, teljesen megvolt rémülve, hogy Ő most mit mondjon az embereknek és hogyan szólítson le bárkit is?
    Azt mondta neki a feljebb való lelkésze, hogy semmi felől ne aggódjon, mert maga az Evangélium hirdetése fogja Őt arra megtanítani, hogy hogyan kell hirdetni az Evangéliumot.
    Első alkalommal elment egy nagy lakóházhoz, amiben rengeteg ember lakott és lakásról lakásra járva kopogtatott, de egy asszony bottal kezdte Őt ütlegelni és elzavarta. Másnap visszament ugyan oda büszkeségből, hogy azért sem hagyja magát, erre ugyanaz az asszony leöntötte egy lavór vízzel az ablakából. Mivel éppen hideg tél volt és félt, hogy a vizes ruhájában megbetegszik ha kint marad az utcán, így visszament a gyülekezetbe. Másnap megint arra járt de nem mert bemenni a házba csak fél szemmel felnézett az ablakokra és úgy gondolta tovább megy. De az asszony ott leselkedett a függöny mögött és amint meglátta elkezdett kiabálni, hogy nincs semmi baja? A lelkész felnézett és meglepődve látta, hogy az asszony már egyáltalán nem mérges, sőt aggódik érte. Az asszony meghívta egy forró teára és bocsánatot kért az előzményekért, hogy így bánt vele s elmondta, hogy nagyon furdalta a lelkiismeret, amiért ilyen hideg időben leöntötte Őt vízzel és aggódott miatta. A lelkész elkezdett vele beszélgetni és elmondta neki, hogy minden bűnére megbocsájtást kapott már Jézustól, nincs miért aggódnia. S az asszony meglepődve kérdezte, hogy akkor a tegnapit is megbocsájtotta Isten? Igen természetesen válaszolta a lelkész és utána elmondta neki a teljes Evangéliumot, az asszony üdvösséget kapott. Majd elkezdett járni a gyülekezetbe és a két lánya pedig furcsálta, hogy mi történt az anyjukkal, akik eddig budhista volt? S a kíváncsiságtól vezérelve Ők is elkezdtek járni az anyjukkal a gyülekezetbe és Ők is üdvösséget nyertek Isten kegyelméből.

Ezt csak azért írtam le, mert ahogy az Evangélium hirdetése tanít meg bennünket Evangéliumot hirdetni, úgy a Biblia olvasása tanít meg bennünket megérteni a Bibliát a Szent lélek segítségével.

Ennek az angliai lelkésznek egy kétórás prédikációját raktam fel a szerverünkre. Ő koreai, aki fordít Ő is koreai. Néha előfordul, hogy vendégek jönnek hozzám és ha a 2 éves fiam mond nekem valamit, akkor én ugyan tökéletesen értem, de a vendégünk csak pislog, hogy mi van? Nézzétek el ennek a koreából érkezett lelkésznek, hogy még nem tökéletes a magyar nyelvtudása. Én akkor ismertem meg Őt, amikor még csak 8 szót tudott és az alapján kaptam üdvösséget általa. Aki olyan szív állapotba kerül, hogy szüksége van Isten igazságára és az Evangéliumra, az számára ez tökéletesen érthetővé válik.

[link]

Aktív témák

Hirdetés