Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brave_86
aktív tag
válasz
Brave_86 #2425 üzenetére
Chatgpt válasza hasonló:
Itt egy poolish előtésztával készülő pizzarecept 15 db, egyenként 250 grammos pizzához. Ez összesen 3750 g tészta.
A poolish egy előerjesztett tészta, amit vízből, lisztből és kis mennyiségű élesztőből készítünk. Ez segít az íz kialakulásában és javítja a tészta szerkezetét.
🧪 Ajánlott összetétel:
Hidratáció: 65%
Só: 2,5%
Élesztő: friss
Előtészta (poolish): 40% az összliszthez képest
Liszt (Caputo): 600 g
Víz: 600 g
Friss élesztő: 1 g
Elkészítés:
Keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és a lisztet.
Fedd le, és hagyd szobahőmérsékleten 12 órán át (vagy hűtőben 16-18 órát).
Összes liszt szükséglet: kb. 1500 g
(Mivel a poolishban már van 600 g liszt, a maradék: 900 g)
Hozzávalók:
Poolish: már elkészült
Caputo liszt: 900 g
Víz: 3750 x 0,65 = 2438 g víz, de már 600 g a poolishban → maradék: 1838 g
Só: 3750 x 0,025 = ~94 g
Friss élesztő: 4-5 g (a poolish után csak kevés kell)
Poolish előkészítése (12–16 órával előtte).
A dagasztótálba tedd a maradék vizet (kb. 1800 g), majd a poolish-t.
Add hozzá a lisztet, majd dagaszd össze kb. 5–10 percig.
Add hozzá az élesztőt, majd a sót.
Dagaszd simára (kb. 10–15 percig).
Pihentesd a tésztát 20 percig.
Végezz 1-2 hajtogatást (opcionális).
Pihentesd újra 1 órát szobahőn vagy tedd hűtőbe 12-24 órára.
Oszd 250 g-os darabokra, gömbölyítsd.
Keleszd 2-3 órát formázás előtt. -
Brave_86
aktív tag
Poolishoz és a tésztához kérnék tanácsot:
Ajánlat ugye:
200/300 g víz
5 g méz
5 g élesztő
200/300 g liszt (Caputo - Manitoba oro)Most több bucira (12-15db) lesz szükség. Így hogyan kellene eljárni, mindent duplázzak? Ebben még nincs tapasztalatom
Pizza app 30%-os Poolishoz 689 g lisztet illetve ennyi vizet javasol, 0,17 g friss élesztővel.
Ezt az utóbbit nagyon kevésnek érzem a fenti mellett. 1 óra után kb 22 órát lenne hűtőben (6-7C).Hűtőből ki 1 óra pihentetés után lenne a többi alapanyaggal bedagasztva. (Liszt Caputo Nuvolára gondoltam)
Az app ide ír még több élesztőt.
1607 g list
689 g víz
69g só
4,73 g friss élesztő
15-20 p pihentetés után, hajtogatás és egybe bucizást követően még 1 órát pihenne. Aztán lenne kibucizva kb 240-250 g /db) Utána még kb 2 óra pihentetés szobahőn a sütés előtt.
Mit tanácsoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bittorrent topik
- PR-Telecom
- Ukrajnai háború
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EA Sports WRC '23
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest