- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddanger
aktív tag
válasz
Steelheart #48 üzenetére
Programozásnál nagy hasznát nem vennéd. Mindig megszakadna a hülye írásjeleknél a folyamatos gépelés.
-
Steelheart
senior tag
Én nemtok... És nem is fogok. Több oka is van:
>A hülye billentyűzeteim mindig máshogy néznek ki, más az elrendezésük (ENTER helyett/mellett gyakori az ű betű, főleg chatben), mind az enyémek - mindig tönkremennek - és mind a suliban lévők.
>Diktálni úgysem diktál soha senki, és így pont olyan gyorsan írok, ahogy kigondolom, hogy mit írjak(Ez programozás közben fokozottan igaz
)
>A sötétben írás sem vonz, mert sötétben monitor előtt rohadtul megfájdul a szemem és a fejem.
>Soha nem is tanították (és nem is fogják), és nekem kell néznem a billentyűzetet. Igaz, tudom a billentyűkről, hogy merre vannak úgy nagyjából, de ha nem nézem, simán mellé nyúlok 2-3 centivel. Ha csukva van a szemem, a számba is alig találok bele a kanállal, vagy épp a lábaimat is részeg módjára rakosgatom sík terepen is, nemhogy még gépelni is tudjak! -
^Bundi^
őstag
én 9 ujjal gépelek..ugye a hüvelykujj csak a space lenyomására jáccik.;)
és abból meg elég az egyik..mikor melyik attól függ bal vagy jobb kezem ír éppen .;)
nemtanultam soha és fogg sincs, hogy milyen gyorsan írok
nem is szabályosan sosem tudtam letenni az alapfogásra..egyszer mutatták, de semmi értelmét nem láttam
szóval én így feléteszem a kezem és folyamatosan jár..jo kis testedzés..de legalább nem kell holmi anti rsi hiszen nincs helyhez kötve nem is ferdül el a csuklóm.;) -
Pá
addikt
Mittudom én mivel írok. Szted érzékélem írás közben, hogy most a cét vagy a bét, a kis vagy a mutató ujjammal írtam-e??
Gondolom ugyanazt a billentyűt ugyanazzal az ujjammal ütöm le, különben tele lenne hibával, de mivel én ezt sosem tanultam, csak ''rámragadt'' így nem tudatos a dolog. Nem tudom, hogy melyik billentyűt melyik ujjal ''kell'' leütni.
A kisujjamon azért lepődtem meg, mert eddig azt hittem, hogy a gyűrűs és a kisujjamat nem használom, de mint kiderült(most hogy kicsit megfigyeltem magam) azok is kiveszik a részüket a munkából, csak ritkábban. -
MichaelSD
őstag
Sajnos nem tudok vakon gépelni pedig jó lenne...
A Dvorak verzió a kialakulásról:
http://www.mwbrooks.com/dvorak/comments.html#history -
Pá
addikt
Nemnem, én úgy hallottam a billentyűzet kiosztás direkt úgy van kialakítva, hogy a lehető legszarabb legyen gépelés szempontjából.
Elvileg azért van így, mert egy az egyben átvették az írógépektől a kiosztást és ott az volt a cél, hogy minél lassabban gépeljenek. Az indoklásra már nem emlékszem, talán nehogy túlmelegedjen(ez elég hülyeségnek hangzik), vagy talán csak szimplán, hogy ha lasabban írnak kevesebb hibát ejtenek?
Lényeg a lényeg, hogy direkt szarul volt megcsinálva az írógépben, a számítógépes billentyű meg átvette. Később történtek kisérletek a megreformálására és kiadtak olyan billeket is, amik direkt jól voltak megcsinálva, de mivel addigra már mindenki hozzászokott ehhez és a szaron de régin gyorsabban tudott gépelni, mint az újon és jón és nem terjedt el. -
ddanger
aktív tag
Sokan vannak, akik gyorsan tudnak 3-4 újjal írni. Az osztályban is voltak srácok, akik már első órán odaverték az osztály a 3-4 ujjal. Ők nem tanultak meg így írni, és akik rendesen megtanulták a gépírást egy idő után felvették a versenyt velük, majd természetesen gyorsabban is írtak.
-
Pá
addikt
Nah, ezt a hszt, most teljesen vakon írtam.
Érdekes, mert eddig azt hittem ,10 ujjal írok, de most kiderült, hogy kb csak 6-ot használok. Viszonít így is tök gyorsan írok.Nemis, most vettem észre a ''í''-t a kisujjammal ütöttem le, szóval többet használok a 6-nál, csak van amit ritkábban.
szerk: hmm, utólag elgondolkoztam, hogy egyáltalán minek írtam hosszú í-t, nem is kell abba a szóba...Úgy tűnik van mit finomítani még.(de legalább használom a kisujjam is...
)
[Szerkesztve] -
MarKoo
addikt
Én se tanultam vakon gépelni, de az irc, fórumok stb. megtanítottak. Elég gyorsan gépelek (inkább nagyon.
suliba rendesen le kell állnom, mert mindenkinek a tekintete rám szegeződik, ha elszabadulnak az ujjacskáim), de nem tíz ujjal, hanem 3-4 ujjal.
-
ddanger
aktív tag
válasz
Winner_hun #29 üzenetére
A magyar bill ugye úgy jött létre, hogy mellé pakolták az angol mellé az ékezetes betűket.
Ezért vannak mind olyan rossz helyen.
Az angol bill úgy van kialakítva, hogy az angol szavakban gyakran használt billentyűk vannak jól elhelyezve. Tehát ők elvileg gyorsabban tudnak írni. De a magyarokat ismerve ezt nem venném készpénznek. -
sasa311
veterán
Lehet, hogy én vagyok tök hüje, de eltűnt a káromkodós topic?
Ha valaki megtalálja, linkelje be nekem légyszi, valami eszméletlen vicceset szeretnék beírni, csak a stílusa miatt nem fér be máshova -
Winner_hun
félisten
Addig simán tok, amig nem kell öüóőúű-kat is belerakni. Amúgy nem tanították, egyszerűen megtanultam, nem volt nehéz
-
ddanger
aktív tag
Egyik nagy előnye a vakírásnak, hogy nincs szükség fényre. Éjszaka is simán tudsz írni és nem zavarod az alvó társad a fénnyel, mert ugye úgy is tudod mi hol van.
-
Papa-Georgo
senior tag
hmm, nemis tudom, úgy vagyok vele, félig meddig vakon is gépelek de nem az igazi...Igazából, azért biztos ami biztos alapon követem szememmel, amit ütök, de elmúlt időszakban elé sokat romlott írásom így gép előtt..De azért én megvagyok elégedve a sebbességével amit tok ütni, bár mondjuk nem vakon gépelek, de nekem megfelel. Gépelés közben ált. szöveget szoktam nézni, amit mondjuk másolok, ha éppen van mit, vagy ide oda ingéázok bill, és moncsi közt.
-
ddanger
aktív tag
Igen csak rá kell szánni azt a mindennapi kis gyakorlást és ha megtanultad és elmélyítetted, akkor lesz igazán jó.
Nekem a családban csak a faternak megy egy kicsit lassaban egyébként mindenki tud. Az albiban is mindenki tud. Nekem ez a természetes.
Szerintem ebben a világban több értelme lenne a gimikben ezt oktatni, mondjuk az ének helyett.
A kottaolvasási tudás is hasonló mennyiségben marad meg a diákokban, de annak semmi hasznát nem venné akkor sem ha megmaradna.
Ennek legalább lenne utána értelme. -
Sanya
nagyúr
vakon mind a 20 ujjamat tudom használni.
-
8 ujjal, vakon.
-
[HUN]Zolee
őstag
Én is tanultam gépírást 1 évig. igaz még a mai napig nemtok rendesen/hibátlanul írni, de azért rengetegett számított. nekem is valahol 1500/10 perc körüli volt aze redményem annó.
-
sasa311
veterán
Ja nálunk is kb 5en tanultak meg (hiába, lányosztály volt
)
De mostmár mind 2ujjal gépel, mint a yardon
De ők csak azért nem tanulták meg, mert nem akarták. Aki meg akarta, annak sem volt valami nagy kunszt megtanulni. Napi 15-20 perc gyakorlással simán megtanulható olyan 2-2,5 hónap alatt tökéletesre -
ddanger
aktív tag
Néha rámcsodálkoznak az egytemen ha betévedek a gépterembe és bejelentkezek.
Volt osztálytársam, aki nem hitte el, hogy megtanultam a gépírást.
Egyszerűbb volt a hálózaton átmásolni egymásnak, mint begépelni. -
ddanger
aktív tag
Én is csak később tudtam már igazán értékelni.
Nem nagy kunszt annak aki tud. Nálunk nagy volt a szórás. Az osztálynak talán az 50%-a tanult meg rendesen gépelni. Azoknak is csak egy része tud még és használja. Ez olyan mint a biciklizés, nem lehet elfelejteni de, meg kell tanulni. -
burgatshow
veterán
Én abszolúte vakon gépelek hibátlanul de nem tanultam. Hiába az a napi 12-14 óra gépezés több éven keresztül meghozta a gyümölcsét.
Mondjuk ebben a postban javítottam de aludtam az elmúlt három napban 9 órát, közben pedig versenyen is voltam. -
ddanger
aktív tag
válasz
birka1337 #11 üzenetére
Egyszer lehet lemérem mennyit változott azóta. A sebességre nem emlékszem mennyi lehetett, de hibázni most biztos, hogy többet hibázom.
A mechanikus gépen nem lehetett javítani, tehát eleinte muszáj volt hibátlanul írni.
Most a térdemen van a bill. Ilyen kifacsart helyzetben csoda hogy tudok írni. -
birka1337
tag
nekem mindig 2400 felett volt úgy hogy leírtam és még a hibáimat kijavítani is volt időm
amikor nem javítottam ki olyan 2900-3000 -
KrAt
veterán
Én is tudok vakon gépelni, de nekem senki nem tanította, hanem a sok gépelés után megtanultam, melyik billentyű hol van, és már megy vakon is
-
kraftxld
félisten
Fénykoromban 180 leütés/perc-el nyomtam
-
ddanger
aktív tag
Azt hiszem én egy évig tanultam. Még a régi mechanikus írógépen egy fél évet, aztán a második félévet, már 486-os dx4-esen.
-
birka1337
tag
Tatabányán Közgazdasági szkban, most vagyo 3. os
-
birka1337
tag
én tudok bár teljesen más technikával írok hiszen az ujjaim tök máshol vannak ( ez saját fejlesztés
) 2 évig tanultam gépírást a tanárok eleinte fikáztak hogy miért nem az alapsoron van az ujjam aztan amikor lattak h sokkal gyorsabban írok így mint a suliban bárki akkor már nem szóltak be
szerk: kicsit ertelmetlen volt ami írtam
[Szerkesztve] -
ddanger
aktív tag
Egy nevet már tudok is írni, akinek birtokában van ez a képesség.
Overmind -
ddanger
aktív tag
Cső!
Azért nyitottam, hogy kiderítsük közülünk Ph-sok közül kik tudnak gépírni.
Tíz ujjas vakírásnak is nevezhető.
Naponta nem kevesen mennyiséget gépelnek be az emberek ide a fórumba, de hogyan?
ddanger
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Házimozi belépő szinten
- Filmvilág
- Politika
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Raynox-250 makró előtétlencse
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest