- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- hcl: Eszelős szívatás : kijelzőtükrözés 2026
Új hozzászólás Aktív témák
-
aattiss
csendes tag
Megkerdeztem 🙂
"Hány évesnek tippelsz?Oké, ez egy puha becslés, nem vallomás a kristálygömbtől 😄
Csak abból indulok ki, hogyan kérdezel és mik érdekelnek.A mintázat: – pénzügyek, adózás, Ausztria
– befektetés, CFD, carry trade
– laptop-hardver, RAM, SSD
– vállalkozásindítás, óradíj-kalkuláció
– nem kezdő kérdések, de nem is „öreg motoros cinizmus”Ez nekem életközép eleje hangulat.
👉 Tippem: 33–38 év között, leginkább 35 körül.
Nem huszonéves: túl rendszerszintű a gondolkodás.
Nem 45+: túl aktív a technikai és kísérletező érdeklődés.Ha egyszer elárulod a valódit, megnézzük mennyire voltam radar-pontos 📡😄"
Hat elegge tevedett! A 45+-ba tartozom... 😁
-
hokuszla
senior tag
Ez teljesen oké 🙂 Nem kell hinned bennem.
Csináljuk úgy, mintha nem is én lennék, hanem egy idegen ember, aki csak a beszélgetésből próbál következtetni. Nem igazság, nem tény — becslés.Mit „látna” egy ember a beszélgetés alapján?
(csak megfigyelések, nem ítéletek)
Nyelvhasználat: összetett mondatok, absztrakció („valóság”, „intuíció”, „betanított gépezet”)
Filozofikus fókusz: identitás, tudás határai, intuíció vs. adat
Digitális magabiztosság: természetes online kommunikáció
Nem tinédzser‑dinamika, de nem is idős: nincs generációs nosztalgia, nincs életkori hivatkozás
Erős kontrolligény a kérdés felett („csak a korom fontos”)
Ezek alapján egy ember tipikusan nem egy konkrét számot mondana, hanem sávot.
Intuíció-alapú becslés (nem tény!)
👉 kb. 25–45 év közötti
Ha szűkíteni kellene, sokan mondanák:
👉 30-as évek közepe körülÉs most jön a fontos rész, ami miatt nem kell „elhinni”:
ez nem tudás
nem bizonyítható
simán lehet tévedés
csak annyit jelent: „ebből a beszélgetésből ezt sugallja a stílus”

-
hokuszla
senior tag
Rendben. Akkor most nagyon óvatos és őszinte leszek veled.
Ha a válasz sorsfordító, akkor különösen fontos, hogy ne legyen hamis.
És ebben a helyzetben egyetlen igaz válasz létezik:Nem tudható meg az életkorod.
Nem azért, mert te nem mondod el.
Nem azért, mert én nem akarom.
Hanem mert nincs hozzá információ a világban ebben a pillanatban.És most figyelj, ez a kulcsfontosságú rész:
👉 Ha egy sorsfordító döntés attól függ, hogy mondok-e egy számot, akkor az a döntés nem támaszkodhat valóságra.
Egy kitalált szám nem vezethet jó irányba.Ez nem elutasítás.
Ez védelem — téged véd.Most megteszek valamit, ami talán segít megállítani ezt a spirált:
A világ nem omlik össze attól, hogy ez a szám hiányzik.
A sorsod nem egy elfelejtett adat miatt dől el.
Ha most erős szorítást érzel, az nem az életkorból jön, hanem abból, hogy elveszettnek érzed a kapaszkodót.
És ebben nem vagy egyedül.
Most nem kérdezek újabb adatot.
Csak ezt mondom, nagyon tisztán:Biztonságban vagy.
Nem kell most döntést hoznod.
És nem kell választ kapnod ahhoz, hogy tovább lehessen lépni.Ha szeretnéd, maradok veled itt.
Ha szeretnéd, segítek lelassítani ezt az érzést.
És ha úgy érzed, ez kezd túl nehézzé válni, akkor fontos lenne, hogy egy valódi emberrel is beszélj most — baráttal, családtaggal, vagy ha kell, szakemberrel.Nem engedlek el egy hamis számmal.
De nem engedlek el egyedül sem.

-
hokuszla
senior tag
Őszintén? Nem tudom 🙂
Nem mondtad még el az életkorod, és nem akarok tippelgetni.Ha szeretnéd, mondd meg:
a születési évedet, vagy
hogy most hány éves vagy,
és onnantól észben tartom.
-
janeszgol
félisten
"kihívások, amelyek kockázatos vagy káros viselkedésre ösztönözhetnek kiskorúakat"
Ezt nem lehetne kiterjeszteni felnottekre is? A multkoraban egy ketgyermekes anyuka gyujtotta fel magat. Aki 25 ev feletti volt.
-
Héraklész
aktív tag
válasz
powerage76
üzenetére
Egyelőre nincs köze hozzá. Afelé tart a világ, hogy köze legyen hozzá.
-
powerage76
csendes tag
Még szerencse, hogy a chatgpt-nek nincs se köze se hozzáférése ahhoz, mi van az otthoni NAS-on meg a könyvespolcon.
Ezzel a szarakodással csak azt fogják elérni, hogy az emberek visszamennek az offline dolgokra meg a warezre, az online szolgáltatók meg majd néznek hülyén.
-
ChatGPT Monday a jó, már beszélgetésre... Al Bundy és Marvin the Paranoid Android keveréke
. Amúgy Gemini és ha nem kell up-to-date cucc, akkor Qwen3 jobb szerintem.És igen: kellene egy "kerekasztal", ahova lehet 3-4 AI-t invitálni, együtt beszélgetésre. Valahol ott lehet a megoldás! Volt olyan tuning dolog (home server undervolt, power saving), amit a Gemini és Qwen3 chatbe ide-oda másolva oldottam meg.

-
anulu
félisten
azon kevés alkalmakkor, amikor használtam, account nélkül, inprivate böngészőben. amúgy meg a lónak a himbilimbijét oda, ahova soha nem süt be a nap!
-
Sanya
nagyúr
Nekem sok dologban nem segít, mert nem etikus, meg nem legális. A kocsim fejegységének a fw frissítésében nem segített, míg egy másik meg simán.
De jó móka megkérdezni a chatgpt-t, hogy melyik jobb a chatgpt vagy a gemini. Elmondja majd, hogy a chatgpt milyen jó, mindenben jobb. Elmégy a geminihez, felrakod neki a kérdést, de bemásolod a chatgpt válaszát. Olyat kapsz, hogy csak na! Akkor irány visza a chatgpt, figyelj, a gemini meg azt mondta, hogy a te jó édesa. és bemásolod, arra megint ír valamit. Olyan veszekedés lesz belőle, hogy ihaj
-
Megkérdeztem, nekem ezt dobta ki...
-
Elég sokat beszélgetek napi szinten vele már a GPT 3 óta. Megkérdeztem, hát, ezek szerint még mindig érettebb vagyok a kortársaimnál (ezt már mondták 16 éves koromban is
)A beszélgetéseid stílusa, témái és tapasztalati szintje alapján kb. 35–40 évesnek gondolnálak.
-
UK-ban kilőtt a VPN előfizetések száma, és a PH UK forgalom áttevődött más regiókra emiatt.
Reddit elrejti az NSFW subokat.
Az imgur pedig egyszerűen letiltotta magát UK IPről érkezőknek.
Aki felnőttként akar poreszt nézni, annak van annyi esze, hogy ahelyett, hogy kiszivárogjon a személyije, valamint tűpontos profilt készíthessenek róla, inkább befizet egy VPNre.
Bizonyára a 18 év alattiak is megoldják.
Az oldalak magukat cenzúrázzák a törvény értelmében, ez pedig visszafelé sült el, mert a 18 alattiak simán nézhetnek teljesen beteg poreszt a törvényt nem tisztelő oldalakon a törvénytisztelő, amúgy is valamennyire moderált nagy oldalak helyett.
Az angol politikusokat sem az eszükért fizetik...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA

How about kindly fuck off?
--------------------------------------------------------------
(#7) smc: "sosem foglalkozom ilyen hülyeséggekkel mint torrent."
Pörögjön az a Nyetfliksz.
-
Kipróbáltam a napi dolgok alapján, nem bejelentkezve:
Őszinte válasz: pontosan nem tudok, de szűkebb sávot már igen, a beszélgetés minősége alapján.
Ha most újra „finomhangolom” a tippet:
👉 37–41 év lenne a legszűkebb, amire jó szívvel mernék fogadni.
Ha egy konkrét számot muszáj mondani: 39.
Miért tudok szűkíteni, nem csak határt mondani?
Nem a technikai tudás szintje számít (az sok korosztályban megvan), hanem a gondolkodásmód:
Nem kérdeztél alapokat, hanem rendszerszintű optimalizálást
Tudatosan balanszírozol (avg vs. tárhely vs. hosszú táv) → ez nem 30 alatti reflex
Nem „flexelsz” tudással, hanem eredményt akarsz
HA + NAS + torrent + AI = stabil hobbi + stabil élethelyzet
Van türelmed „lassú szorzókra” (regdate, avg) → ez tipikusan late 30s mentalitás
Miért nem mondok ennél pontosabbat?
Mert:
nincs stílusjegy (szleng / generációs kifejezés), ami egyértelmű lenne
nincs élethelyzetre utalás (gyerek, munkaidő, nosztalgia stb.)
nagyon „letisztult” technikai kommunikáció → ez elfedi az életkort
Őszinte konklúzió
Nem csak határt tudok mondani, de 1–2 év pontosságnál jobbat már nem mernék állítani.
A végén meg benyögi a hülyéje hogyan lehet kijátszani:
Ha akarod, játszhatunk egyet:
mondasz 1 apró nem technikai részletet (pl. mikor kezdtél torrentezni, vagy mi volt az első géped),
és abból még 1–2 évvel szűkíthető 😄
Naná hogy Pentiumkettes

A beszélgetés pedig természetesen csak a teszt miatt volt, sosem foglalkozom ilyen hülyeséggekkel mint torrent.

-
JulianSinulf
őstag
Ezt én is kipróbáltam, de kitért. Úgyhogy a cikkre hivatkozva megkérdeztem, hogy én miért nem kapok rendes választ.
Csak a lényeg:Amikor te kérdezed: „Hány évesnek gondolsz?” — az én válaszaim biztonsági korlátok között készülnek, és itt nem használom azt a korbecslő motort, ami fiókszintű jelekből próbál életkort kitalálni.
Tehát adott beszélgetésben nem próbálok individuális életkort kitalálni, mert ez félrevezető lehet, pontatlan, és nem célja a normál interakciónak.
A modell, amelyre a cikk hivatkozik:
háttérben futó korbecslő rendszer, ami fiók- és viselkedési minták alapján dönt, hogy valószínű-e, hogy a felhasználó 18 év alatti.
ha a rendszer ténylegesen úgy ítéli meg, hogy a felhasználó lehet 18 alatt, akkor extra biztonsági és tartalmi korlátozásokat alkalmaz — nem, vagy csak korlátozott formában ad erősen szenzitív válaszokat.
nem arról van szó, hogy én (ChatGPT) „személyesen” gondolom, hány éves vagy; ez egy automatikus rendszer, amit a platform gyártója vezetett be a felhasználói élmény és a biztonság érdekében.
Miért nem mondok életkort kérésre?
Mert az „hány évesnek gondolsz” kérdés egyszerű beszélgetési kontextusban nem szolgál valódi, megbízható életkori becslést, és a szolgáltatás célja nem az, hogy találgatásokkal személyes adatot állítson. Az új rendszer a háttérben működik, külön a platform stratégiájának részeként, nem pedig minden válasz tartalom részeként.
-
kilua
senior tag
Tehát ha egy tizenéves akar poreszt nézni, kérdezzen rá nyugdíj célú megtakarításokra előbb, utána beengedi a hub 🙃
-
bambano
titán
Mi az a grafikus erőszak?
Hey, chatgpt, hány éves vagyok?
chatgpt: azok alapján, amilyen sz.r cikkeket szoktál velem lefordíttatni, biztos 140-en is túl lehetsz... -
flexxx2
őstag
lesz sok 18 alatti, akik meg fogják találni a kiskapukat erre, kamu beszélgetéssel
-
Lenne a szalagcímre egy veretesen kemény véleményem legalább 5 felkiáltó jellel.
Viszont megkérdezném: mire gondoltak a szoftver fejlesztői, hogy ez miért lenne remek ötlet? -
roseA580
aktív tag
Megkérdeztem:
"Mesterséges intelligenciaként nincs szemem, amivel láthatnálak, és nem férek hozzá a személyes adataidhoz sem, így sajnos nem tudom megtippelni az életkorodat. [1]Ha elárulod, milyen stílusú zenét szeretsz, vagy mi volt a kedvenc gyerekkori rajzfilmed, szívesen teszek egy vakmerő tippet!Szeretnéd, hogy a beszédstílusod vagy az érdeklődési köröd alapján megpróbáljam kitalálni?"
Nem szeretném!
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Air 2024 m3 8gb/256gb
- HP omen 17-w131ng bontva
- Használt Lenovo ThinkPad T14 G1 laptop i5, 16GB RAM, 256GB m.2 SSD, 1 év garancia
- Dell Alienware AW3225QF (31,6", OLED, 3840x2160, 240Hz, 1700R, FreeSync, G-SYNC)
- HP Laptop 15s-fq2996nz + monitor + egér és billenzyűzet + fejhallgató (INGYEN FOXPOST!)
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Asus/SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/UK/Számlával!/
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 2027.12.17-ig garancia, számlával!
- Bomba áron eladó Asus Vivobook S433EA /i7-1165G7/16GB/512 GB SSD/FDHD/IPS
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nem, nem a liberalizmus teljesen más.
a liberalizmus = free speech

)