- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- New Game Blitz - 2024
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
tha_answer
őstag
radiusd -X
tcpdump port 1812csatlakozasnal semmi tcpdump forgalom, ugyanakkor a logban latni h felcsatlakozik.
wtf?
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
sziasztok
az lehetseges hogy radius ap-n keresztul ugy felcsatlakozni hogy a radiusd -X nem mutat semmi activitast, a radius ap shared secretje se jo es megis felkuszik az eszkoz? elotte mar csatlakozott hozza. utana config megvaltoztatasa radiusd -X ujrainditasa, es ugyanugy felcsatlakozik az apn keresztul az eszkoz. (mondjuk mas ipt kap), es tenyleg megkapta a forouter szerint is. az ipt nem a radiusservert futtato device osztja. net is van a potyadevicen.de! mas keszulek ami regebben nem volt az apn keresztul a halozaton mar latszik a radiusd -X kimeneten hogy nem engedi fel (shared secret incorrect) helyesen.
a potyat ugyanugy felengedi az apn keresztul ugy hogy a debugban semmi esemeny nincs. de semmi!
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
router szerint ki van osztva az ip a laptopnak plusz mobilnak, latom az adminfeluleten mobilrol
laptopon nem lehet elerni a routert, az ip 169.....
cmd
ipconfig /all: ip 169...
a dns servernel mar kiirja a router ip cimet.
ping a router ip:
reply from: a router altal a gepnek kiosztott ip cim: destination host unreachable
ha a router adminfeluleten nekem kiosztott ipcimre pingelek a gepen cmdrol, rogton van valasz.
wtf?[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
ha nagyon nem megy, hozz letre a telefonoddal wifit es probalj meg ra csatlakozni termesztesen dhcpval a mediaplayerrel. ezzel le tudjuk ellenorizni hogy mukodik-e rendesen.
misimagaki: attol fugg mit akarsz.
"Fali vagy patch?"
https://www.modernalarm.hu/dok//egy/csatlakozok_rj45.pdf[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz repvez #11049 üzenetére
eleg lett volna az utolso kep, a tobbit elhisszuk bemondasra is.
az szamokat Te irtad be?
a manual szerint 192.168.1.1 a o2 modem cime, ezt írd az also ket sorba, a masodik sor maradhat, legfelulre meg ird azt hogy 192.168.1.barmi ami nem a router meg a geped cime.
az arp -a t azert adtam meg mert az megadja azt is hogy perpill milyen cimeket nem irhatsz be tuti.esetleg az arp -a screenshotot is tedd mar be ha nem menne ezekutan, de ugy hogy a fizikai cimeket kitakarod.
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz repvez #11047 üzenetére
tudsz screnshotot tolni?
illetve a modem pontos szolgaltatoi tipusat, konyvebol, ki kellene nezni mik az alapbeallitasok a dhcp tartomanyra. hogy nehogy olyat irjal be amit o kioszthat.illetve a medialejatszo az szolgaltatoi? mert lehet h vlanra van konfiguralva.
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz zolee001 #11045 üzenetére
ez megjobban kiirja szajbaragosan, szal meg gondolkodni sem kell, cserebe gorgetni egy csomot.
az arp tabla elso par tagjat latva elvileg ossze kell tudnod rakni hogy milyen szisztema alapjan osztja ki az ipt a router. kell hogy lassad a router lan cimet is.
azonkivul barmit megadhatsz a nasnak kezileg, nyilvan az elso harom tag ugyanaz legyen.de egyszerubb amit a kollega odairt az ipconfig /all radzutit mindent. onnan mar csak ki lehet hamozni, mert betuvel is kiirja.
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz tha_answer #11039 üzenetére
az ertheto h routert nem akarsz, egy ev alatt is sokat tud valtozni a helyzet, na de egy gbe switch tekinteteben?
cfwel meg brickelheted is a nast ha nincs szerencsed, meg ha egyaltalan talalsz hozza.[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz tha_answer #11038 üzenetére
qr code to textel probaltad mar?
illetve egy switch nem oldja meg? vagy mi az oka hogy nem akarsz switchet venni?
vagy egyaltalan nem akarsz kolteni?mert gondolom mint megoldas benned is felmerult, de megis inkabb ide irtal.
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz repvez #11037 üzenetére
"És a médialejátszomat akarom frissiteni , nem a modemet"
sorry. beneztem.
kikukazol egy barmliyen routert amit aztan ha szerencsed van lehet adapterkent hasznalni a nashoz. tehat anast kabellel a kukazott routerhez kotott majd a kukazot trouterrel csatlakozol a szolgaltatoihoz - wifin.[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
https://www.tp-link.com/ae/home-networking/wifi-router/archer-c64/
most dobtak piacra, eleg pofas (wpa3, illetve 802.1x), 10k huf.
egy rockpisen futtatott radiusserver meg x86 alapu router melle ilyeneket tenni apnak a 802.1x miatt, az mennyire oldja meg hogy menet kozbenseamless legyen a wifi valtas ket ap kozott? -
tha_answer
őstag
elvileg ez az egy csomag a kulonbseg a 19041.1110 meg a 19043.1151 kozott, legalabbis baloldali savban nem latok tobb kb-t ekozott a ket buildszam kozott. en ebben nem talaltam meg az ikev2 psk javitasat. vagy roszul ertelmezem a dolgot?
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
wtf.
win 10 enterprise ltsc. mivel ebbol csak egy verzio van igy lenyegtelenek a v b szamok, de leirom: 1809, os build: 17763.2061 itt semmi ilyesmi nincs.nalatok mi a pontos win verzio es buildszam?
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz MasterMark #10937 üzenetére
thx. ide azert nem ugy ir az ember hogy nem vegzett elotte legalabb minimalis kutatomunkat.
erdekes helyzet ez:
vannak inkabb tuzfalnak keszult cuccok amik tudnak routeolni is (pfsense) meg inkabb routernek keszult cuccok amik tudnak tuzfalat is (vyos).tehat ha igazan jol akarjuk csinalni akkor pfsense pontosabban bsd alapu vmi tuzfalnak (bpf miatt), ha meg performance routing akkor meg linux. jol tevedek? bar a ping bpfnel alacsonyabb...
ugy nez ki hogy itt nincsen egy mind felett.perpill ipfirenel kotottem ki.
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz MasterMark #10934 üzenetére
kutya legyek de ha a egyszeri jelszot valasztom akkor a pw mezo inaktivva valik, csatlakozasnal meg nem keri, hanem a parameter inkorrekt.
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
win10 vpn ikev2 psk semmi user v pass nem kell csak psk
hol kell neki megadni a pskt? ugyanis hiaba ikev2 nem latok olyat hogy psk. pedig ott kene lenni a win10 szerint.[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz MasterMark #10162 üzenetére
edgerouter x, t440s kozott direktbe gyari crosslinkel megy. lenyulom az egyik csaladi t470s-t is, majd azzal is megnezem. de ketlem.
igen ezert furcsallom en is, ezeket a auto mdi szabvanyokat kb egy evtizede tuti alapok nem?
az lehet amit mondtal, crimpelofogot lehet h nemveletelenul neztem olyan furcsan mukodes kozben mihelyst szerzek egy normalisat es ranyomok, jelzek rogton.
ha szarul nyomja ra akkor miert nem valt vissza sima ethernetre ha a gigabit megy massal? mitol vagy van vagy nincs?
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz MasterMark #10160 üzenetére
az egyik veget ahol lattam vmi hibafelet, mar azutan ujrakrimpeltem hogy beledugtam a laptopba, es semmi. lehet feleseleges volt, masik fogo kell
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz MasterMark #10158 üzenetére
aha. de hh a 100megas linket se akarja kapcsolni?
tehat kell egy komolyabb krimpelofogo ertem
koszi!
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz MasterMark #10156 üzenetére
ohh thx, tehat a soho 3com hp 8gigabit switch beszarik, a thinkpadek beszarnak, egy hp laptop felig meg egy zyxel switch teljesen tudja
tehat nem teszi tonkre egyik keszuleket sem fizikailag?
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz MasterMark #10154 üzenetére
akk hh mukodik az egyik switchel? a masikkal meg nem?
hogy direktbe tudjak kotni gepet ha kell.
kozben egy zyxel routerrel az edgerouter helyen is ugyanez a helyzet. :S
masik thinkpaddel semmi, hp laptop felismerte de netet mar nem nagyon csiholt.
WTF???
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
t568b cross a kep szerint, cat6:
edgerouter->hp gbswitch vagy laptop intel gigabit: nem erzekeli a kabelt
edgerouter->zyxel gbswitch vagy tenda router: erzekeli, sot szepen mutatja az adminfelulet h gigabit vagy csak 100mbit
wtf???? mukodik a hp switch is meg a laptop g ethernet is mas kabellel.
edgerouter -> zyxel gbswitch -> laptop megy kabelen vegig, csak direktbe nem. ki latott mar ilyet?[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
meguntam szarakodast, lrt214el port forwardingal megy, erx-l ha megy akkor is ugy h mikozben awaitingol a kliens kozben kell inditani a servert , ha elotte indul akkor nem csatlakozik, raadasul amig vpnen mnki tudodt csatlakozni, itt vki tud vki nem... agyfasz.
itthoni optika + vdsl miatt le tudtam IRL tesztelni, a ping a jatekban ~24.
kabelneten vpnel ~48, vpnben a cmd ping ~14, es ami a legmeglepobb port forwardingal is 48 okorul van, a kabelrol. szoval nem eri meg a hajcihot, ha meg a pinget sem lehet leszoritani mnkinel.a mostani postom lenyege: mi a biztonsagosabb? vpn v port forwarding?
port forwarding miatt nyitott portot elobb utobb megtalaljak a portscannerek, es szorakozni fognak rajta, vpnen meg a csatlakozott gepekrol kuszhat be vmi virus. mar itt is XDitt azert nagyobb tudasu tagok vannak, figyelek! thx.
-
tha_answer
őstag
ugyanaz a win csekkoljatok, egyik meg csak csak megtalalja (de a rakattanas nem visz oda), a masik mar meg se talalja
vsport forwardingra vki?
jo lenne pedig, ha nem szabadulna be semmi a vpnben levo masik gepekrol XD[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz Adam115 #9453 üzenetére
https://winaero.com/blog/enable-random-mac-address-in-windows-10-for-wi-fi-adapter/
rakerestem nalam, 2019 ltsc, eloszor nem talaltam, aztan kereso megtalalta, de ha ramegyek, nem hozza be.
hoppa, a hszk tulelhet XD
https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/8fu8wz/microsoft_removed_the_ability_to_use_a_random/de nekem akkor is fura, alap verzioban benne hagyjak, ltscben meg nem? ki erti ezt.
vagy azota mnkitol kivettek? lehet mogotte kormanyzati nyomas? bar aki akarta eddig is vigan megvaltoztatta mashogy.[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz tha_answer #9443 üzenetére
wtf.
furdes utan hajnalban kiprobaltam mobilon a ppoes verziot:
kiraly
atirtam a mobil ip cimre, mert gepet mar nem kapcsoltam:
mukodik .ma reggel check:
????????????????????????????????????????????????
ujratettem a szabalyt mindenhogy, de most mar semmi :Sami erdekes, hogy mintha az lrt214 is csinalta volna ezt, csak nem foglalkoztam vele mert inkabb visszatettem az erx-t, de most eszembe jutott ujra. ott nem varialtam semmit a ppoevel, legalabbis akarattal. XD
wtf???
-
tha_answer
őstag
-
tha_answer
őstag
udv
port forwarding nem mukodik, de a public ipvel nem lehet szvsz gond mert ipsec vpn siman megy. (tehat a szolgaltato valodi public ipt oszt ki, nem natol pluszba maganak)tehat ipsec vpn megy gond nelkul. ha nem l2tp vpnel akarjuk megoldani hanem port forwardingal akkor nem megy.
port forwarding volt probalva ket routerrel (erx sfp, lrt214), ket ispvel, hogy ok sunyulnak-e v mi vagyunk hulyek. de ugy nez ki mi vagyunk hulyek.
https://www.grc.com/default.htm >>> services >>> shieldsup! > proceed > common ports
pl ha block wan requestet allitgatom akkor attol fuggon failed vagy passed szal nem kamu az oldal se XDkoszi!
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz Dißnäëß #9358 üzenetére
remeljuk nem ugy mint bambano eszkozei
de egyelore megmaradok sztem sima failovernel, nekem vhogy statibalabbnak tunik, folegugy hogy ubinal kepesek olyan firmware update metodust kiengedni ami teglasitja a routert.
Am Ti mit hasznaltok? van egy olyan erzesem hogy komoly cucc lehet
-
tha_answer
őstag
válasz Dißnäëß #9355 üzenetére
nagyon koszonom a reszletes postot
azt lehet tudni ,hogy az ubiquiti meg a pfsense loadbalance melyik kategoriaba tartozik sess persistencenel ?
szinten nem baratom a kugli, es ugytunik nemcsak nekem nem ^^
https://www.reddit.com/r/Ubiquiti/comments/9h32nr/usg_pro_4/[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz bambano #9353 üzenetére
i mean altalanossagban szarabb a ping, meg bizonyos netes accountoknal problemas lehet alapbol, nem feltetlen akkor mikor csak az egyikre tol mindent, akkor pont ,hogy ezek a hibalehetosegek megszunnek elvileg.
hanem amikor az osszes wan mukodik, es varialgat kenyere kedvere.
hh gyakorlatban nem mindig?
-
tha_answer
őstag
Rakeresve sem talaltam lenyeges infot arrol , hogy load balancing vagy a failover a biztosabb megoldas.
elvileg a load balancing onmagaban tud failoverkent mukodni (attol mindent arra ami epp mukodik) de arrol meg azt olvastam , hogy bankba belepesnel problemas lehet, nem olyan jo a ping, stb.
szoval mi az igazsag?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony alpha 7C II ezüst váz, plusz FE 1.4/50 GM objektív
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
- SteelSeries Apex 7 TKL (Red Switch) UK
- 30th Anniversary Playstation Dualsense controller - garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest