Hirdetés

Aktív témák

• Nowhereman

őstag

Nos tisztázzunk valamit:
    Hálapénz. Tehát pénz amit az ember hálából ad! A hála pedig az esemény utáni és önkéntesalapú, olyan mint amikor hálából valakit megajándékoz valakit egy üveg borral.
    Én is kaptam néhány diák kikorepetálása után al eéretségizés alkalmából is kaptam néhány üveg bort, és nem tartom magamat koruptnak, mert elfogadtam.
    Az amikor egy orvos a műtét elötti eligazításkor közli a''hálapénz'' mértékét, azt már nyíltan lehet zsarolásnak vagy hatalommal való visszaélésnek nevezni. Az alkalom utánit - mevel találkkozunk még esete ugye fennáll/amit már itt bölcsen kifejtettek/ - szintén ide lehet sorolni.
    A szörnyű ebben az, hogy ez további bűncselekményekhez vezethet. A nemrégiben kipattant ''időzitet szülések'' botbány is ilyen. Az némiként álszent dolog volt, hogy az egészet az orvos időkomfortjára fogták. Egy szülés BP és az ország boldogabbik felén 50k(kb), az ország közepén 30k(kb), ózdi adatoakt nem tudok. Ha egy nőgyógyász 400 szülést bonyolí le az ugyebár...
    egy konstruktiv saját vélemény:
    Szerintem az egész gondot a következőképpen lehetne orvosolni. Mindenféle közvetlen beteg-orvos pénzmozgást btk-s bűncslelkménynek kellene nyilvánítani.
    A korházak egy bizonyos részében pedig létre lehetne hozni egy hálaperselyt, amibe a hálás gyógyult páciensek beletehetnék a hálapénzes borítékot. Így nem sérülne egyesek lelkivilága, akik mindenképpen hálapénzt akarna fizetni. Ebből a pénzből a korház javítgathatna a pénzügyi helyzetén, felszerelésén, és alkalmazottai fizetésén.

Aktív témák

Hirdetés