Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Aktív témák
-
Nowhereman
őstag
Nos tisztázzunk valamit:
Hálapénz. Tehát pénz amit az ember hálából ad! A hála pedig az esemény utáni és önkéntesalapú, olyan mint amikor hálából valakit megajándékoz valakit egy üveg borral.
Én is kaptam néhány diák kikorepetálása után al eéretségizés alkalmából is kaptam néhány üveg bort, és nem tartom magamat koruptnak, mert elfogadtam.
Az amikor egy orvos a műtét elötti eligazításkor közli a''hálapénz'' mértékét, azt már nyíltan lehet zsarolásnak vagy hatalommal való visszaélésnek nevezni. Az alkalom utánit - mevel találkkozunk még esete ugye fennáll/amit már itt bölcsen kifejtettek/ - szintén ide lehet sorolni.
A szörnyű ebben az, hogy ez további bűncselekményekhez vezethet. A nemrégiben kipattant ''időzitet szülések'' botbány is ilyen. Az némiként álszent dolog volt, hogy az egészet az orvos időkomfortjára fogták. Egy szülés BP és az ország boldogabbik felén 50k(kb), az ország közepén 30k(kb), ózdi adatoakt nem tudok. Ha egy nőgyógyász 400 szülést bonyolí le az ugyebár...
egy konstruktiv saját vélemény:
Szerintem az egész gondot a következőképpen lehetne orvosolni. Mindenféle közvetlen beteg-orvos pénzmozgást btk-s bűncslelkménynek kellene nyilvánítani.
A korházak egy bizonyos részében pedig létre lehetne hozni egy hálaperselyt, amibe a hálás gyógyult páciensek beletehetnék a hálapénzes borítékot. Így nem sérülne egyesek lelkivilága, akik mindenképpen hálapénzt akarna fizetni. Ebből a pénzből a korház javítgathatna a pénzügyi helyzetén, felszerelésén, és alkalmazottai fizetésén.
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Új CPU-magokka, de régebbi PowerVR GPU-val jöhet a Tensor G6
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Fűnyíró topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- I7 2600K - RX 580 4Gb - 16Gb DDR3
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Dell XPS 15 9500 - 15,6" hibás kijelző, i7 10750H, 8GB RAM, Nvidia GTX 1650 Ti 4GB VGA
- Dell Inspiron 7306 2 in 1 4K 360 touch, i7 1165G7, 16GB, 512GB, jó akku, számla, 6 hó gar
- DDR4 Szerver RAM felvásárlás - napi árak, elsősorban nagy mennyiségben
- Eredeti Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest