Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
Bubee82
őstag
válasz
littlelion21 #21708 üzenetére
- "Slow-motion" negatív szakasz, terhelésnövelő pillanatmegállításokkal.
- Dinamikus, robbanékony pozitív szakasz.
- Felső / alsó holtponton csúcsösszehúzásra koncentrálás, pillanatmegállítással.
- Intenzitásnövelés szettekkel** Két gyakorlat (amely lehet azonos vagy két különböző izomra [szuperszett] alkalmazva) összekapcsolása, gyakran triszett (3 knb. izom/csoport) vagy kiskör (2-2 gyakorlat 2 knb. izomra) alkalmazása.
Mindezt érzésnek megfelelően.
-
Bubee82
őstag
válasz
littlelion21 #21692 üzenetére
Én nem így csinálom, van saját elképzelésem. Ez így ebben a formában nem gyakorlatias és célravezető.
-
Bubee82
őstag
válasz
Tipo16V #21477 üzenetére
Próbáld ki
Mondjuk sokszor azt nem értem, h ilyenekre sokan miért nem jönnek rá maguktól
Én mindig kipróbálok 1-1 dolgot ahányféleképpen csak lehet.
Így volt a lépcsőzővel is. Rájöttem - arra a nyilvánvaló tényre - h amennyiben nem dőlök rá, de még csak nem is fogom a keretet, akkor válik csak igazán izgalmassá és ami fontosabb, intenzívebbé az egész. Ergo, ugyanannyi idő alatt több energiát használsz fel, ezzel például akár az egész folyamatra szánt idő csökkenthető.
De ezen túlmenően én például oldalazva is lépek, és úgy h közben vádlizok is, illetve még úgy is h majdnem keresztbe lépek. Ezzel meg azt érem el, h a combom a lehető legtöbb helyre kapja az ívet, ugyanis ez a kardió kiválóan alkalmas a comb formálására is.
-
Bubee82
őstag
És ezzel mi a probléma?
Szervezés kérdése az egész. Valamit helyettesíthetsz valamivel. De azt mondtam neked, h húzd össze a ch-s kajákat, ezzel nyersz egy helyet ahova fehérje + zsír beilleszthető. De mivel nem ártana már ch-t csökkentened, ezért a probléma el is hárul(na), hiszen akkor felszabadul legalább egy étkezés, ahova ch helyett zsírt tehetsz be. Alap, h estére már csak zsíros étkezés legyen.
Bob
Azért ez az avatarom, mert szeretem ezt az állatfajt, illetve ezt a "dzsörzi" fajtát
-
Bubee82
őstag
válasz
Foglalt név #21467 üzenetére
Csak annyit mondtam próbálja ki, ha tudja / akarja vegye.
Ennek a Sporttejnek a kidolgozásában nekem is volt részem. Nem mondom h marha nagy durranás, de erre volt igény / ez jutott át a rostán
-
Bubee82
őstag
Max. 15 perc legyen.
Tudom h nem olcsó. Nem kell literszámra inni
Fél liter az nekem mondjuk 2 adagra elég.
Zsírból a kívánatos mennyiség függ a ch-tól és a napi aktivitástól függ. Ha már gyakorlatilag nem eszel ch-t és aktív a napod bevihetsz 100-150 grammot is (vagy akár többet is). Kell is.
Alapvetően 1 g / tskg felett mehet bátran.
A preferált zsírforrást már tudod
Boxi
Már elcsépelt ez a pojén. Sajnálom
-
Bubee82
őstag
Dio rulz 4eva
-
Bubee82
őstag
Annyit mondok próbálja ki mindenki maga. Kipróbáltam már egyet s mást az évek folyamán, és ez egy olyan dolog, amihez mindig ragaszkodni fogok. Nálam még az edzés utáni fehérjeturmixot is veri a preferenciában. És nincs miért panaszkodnom.
Én csak annyit tudok: ettől az eljárástól kurva jól betöltődöm, jó vérbőséget (bármilyen NO-fokozó nélkül) érek el és a fáradtságküszöböm kitolódik. Arról nem is beszélve h diétában mekkora előny.
Az h edzés után az inzulinválaszom miként esik vagy kel, fogalmam sincs és nem is érdekel, mert 1. én edzés után már nem eszem CH-t, 2. nem nagyon hiszem h befolyásolna bármit is. Edzettem éveket úgy is és edzem kb. 2 éve ezzel a másik megoldással. Utóbbit választom.
Ez a Recoup jóféle amúgy
-
Bubee82
őstag
válasz
megint én #18699 üzenetére
Nem kell keverned, ha még nem értesz hozzá.
Ahogy említettem vannak erre kiváló, összetett termékek. Jelenleg amit én használok: [link]. Ebből fél adag edzés közben elegendő. Rogyásig van mindenféle földi jóval és gazdaságos is. Egész adag is mehet bátran, csak elegendő vízben legyen feloldva.
A másik, amiből 3 csuporral használtam: [link] Ehhez kell még keverni BCAA készítményt. Pl. [link]
Kreatinból sima monohidrát is jó. Pl. [link]
-
Bubee82
őstag
válasz
megint én #18689 üzenetére
A következőket javaslom, a leírásod alapján:
Az edzés közbeni táplálkozás óriási jelentőségű és nagyon sok előnnyel jár. Általánosságban azt javaslom neked, h szerezz be egy olyan kiegészítőt, amiben a szénhidrát rész amilopektin / vitargo / waxy maize starch. Az első kettő a preferált. Vagy te keversz egy jó BCAA arányú és az említett CH-t tartalmazó koktélt, vagy egy olyat választasz ami komplex. Utóbbit javaslom, mert ezek tartalmaznak elektrolit adalékot és ezen felül rendszerint béta-alanint, ami nagyon jól jön, mivel kitolja a fáradtságküszöböt. Ez megoldást jelenthet a problémádra. Az edzés közbeni ital koncentrációja ne legyen több 8%-nál, de inkább az alatt. Mehet egy kevés (max. 5 gramm) kreatin is ilyenkor, de az első az aminosav és a CH.
4 (vagy akár 3) étkezés is elég lehet, ha azok összetétele és mennyisége megfelelő. Nagyon jól teszed, h a nap első felében viszed be a CH nagy részét, csak este arra figyelj h a fehérje mellé zsír is menjen. De CH NE legyen ebben az esetben. Ha jól megoldod ezt, akkor azzal is számolhatsz, h a testzsírod lassú csökkenésnek indul, mindamellett h javul az izomtömeged. Tehát CH esetében helyezd a hangsúlyt a délelőtti, kora délutáni órákra.
A haverod meg eddzen egyelőre és legyen türelmes. Azért ha egyáltalán nincs gyarapodás huzamosabb ideig, akkor érdemes lenne utána nézni, h nincs -e véletlenül valami emésztőszervi problémája. A "sokat zabál" általában relatív. Mindenki másként ítéli meg a sokat.
-
Bubee82
őstag
válasz
bobalazs #18669 üzenetére
Nem kell ezt annyira túlmisztifikálni. A szervezet nem így működik. Két dolgot jegyeznék meg, a tudományosság bugyraiba ereszkedés igénye nélkül:
1. Nemhogy 1 nap, de sokszor még 1 hét is kevés, h változás álljon be. És ezt most mindenre értem. A szervezet nagy sok mindent képes sokáig kompenzálni, máshonnan energiához, vagy máshoz jutni. Képes bizonyos aminosavakat szintetizálni pl. szénhidrátokból, vagy fordítva: aminosavból glükózt. Huzamos időnek kell eltelni ahhoz, h ez a változás beinduljon. Ha mondjuk a három makrokomponensből a CH és a zsír kielégítő mennyiségben és minőségben rendelkezésre áll, azonban a fehérje csak súrolja az épüléshez szükséges mennyiséget, akkor sincs nagy gond. Nem csak a fenntartás, de még az épülés is tovább folytatódhat, nem esik csorba rajta, vagy csak kevés. Nem is biztos h érzékelhető rövidebb távon.
2. A szervezetnek van egy olyan tulajdonsága is, h a kevesebből jobban tud gazdálkodni. Ha huzamosabb ideig arra van kényszerítve h kevesebből érje be, akkor a tápanyag gazdálkodása mintegy feljavul, ami alapvetően logikus is. Tápanyagbőség esetén sok mehet veszendőbe, mert egyszerűen nincs rá szükség, gyakorlatilag meg sem emésztődik, mert kapacitás sincs rá. Na meg igény sem. Arról nem is beszélve, h bizonyos aminosavak (limitáló) korlátozzák mások felszívódását. Tehát hiába pang a vékonybeledben egy mázsa leucin, ha metionin meg nincs. De ez csak egyetlen példa. Ezért marhára nem mindegy önmagában a mennyiség. Lehet kevesebb mennyiségből is jól gazdálkodni, ha a minőség a helyén van. Itt is igaz az, h a kevesebb néha
(majdnem mindig)több. -
Bubee82
őstag
válasz
Woodslave #18635 üzenetére
Nem egészen. És még csak hosszú se volt.
Csak arra szerettem volna rávilágítani, h az ilyen jellegű hozzáállás(ok) miatt kurvult el a topik. Elhiszem h nagy a tudásod, de azért néha-néha nem ártana leszállni a fellegekből és azt mondani: rendben, köszönöm az új információt. Mindenféle paraszt megjegyzés nélkül. Inkább örülni kellene annak, ha valaki helyretesz egy - akár aprócska - fogalomzavart. Így haladunk előre, nemde
Elhiszem h - zugügyvédként - nehéz elfogadni h más emberek is tud(hat)nak valamit, de azért igyekezzél ezt szem előtt tartani
Más jótanácsom nincs mára
Majd jövök, ha van valami új
-
Bubee82
őstag
Csőke!
Egy PhD hallgató kérdőívét szeretném itt közzétenni és szeretnék megkérni mindenkit, h szánjon rá pár percet. Nagy segítség lenne ha minél többen kitöltenétek, ráadásként ha tovább is adnátok (nem csak "gyúrós" berkeken belül, hanem bárkinek)
Köszöntem, Zsanett nevében is
-
Bubee82
őstag
válasz
wertigo1984 #15544 üzenetére
Nem
Múúzik
-
Bubee82
őstag
Ne egyetek narancsot, mer roncsojja a fogakat és tönkreteszi az életeteket
-
Bubee82
őstag
válasz
runner 125 #11514 üzenetére
Kussoljál te kis getzipalánta
-
Bubee82
őstag
válasz
Markgx10 #7940 üzenetére
Engem nehéz megbántani, mert leszarom
Mindenesetre jó néha felkavarni az állószart ebben a topikban. Ha másért nem is, legalább ezért megéri néha - vagy megpróbálni - tanácsot adni
Mulatságosak a reakciók
Még annyit, hogy az "egoizmus nélkül kijelenthetem" mondatod, egy kicsit túlzásnak tűnt
Ok
-
Bubee82
őstag
válasz
God Vazzeg #7936 üzenetére
Igenis, értettem!
Akkor zabcsira újra fel
-
Bubee82
őstag
Nézd, nem kívánok veled vitába szállni, mert nem érzem szükségét. Szerintem egoizmus nélkül kijelenthetem, h kicsit több rálátásom van erre a sportra, mint mondjuk neked.
Semmi szükség arra a konzervatív tanácsadásra, amit itt egyesek képviselnek. És a szomorú az, h mindezt mindenféle valós alap nélkül teszik.
Majd ha summázva 9 éven túl vagy ebben a sportban, úgy h ebből a döntő többség úgy telt h e körül forgott minden egyes napod, akkor leülhetünk újra beszélni arról, h mi és mikor fontos.
Egyelőre engedd már meg, h egy tapasztaltabb egyén próbáljon megkímélni valakit a hülyeség felé sodródástól, rögtön az elején. Ha nekem anno ezt valaki megtette volna, akkor ott borulnék le, sírva örömömben, mert tudnám h nem baszok el sok évet hanem azt a minőségi fejlődésre fordíthattam volna.
És én már jó ideje azt mondom h mindenki találja meg a magának legjobban fekvő rendszert, ahogy - úgy néz ki - én is megtaláltam. De bizonyos tények ettől függetlenül vannak, amik mindannyiunkra szinte teljes mértékben vonatkoznak. Minden más az egyéni toleranciaszinttől függ. Erre mindenkinek magának kell figyelni, de már itt is el kell a segítség h mégis mire figyeljen valaki, mik a jelzések.
Ja és persze az is kérdés, h mit akar viszontlátni a tükörben. Ha egy szép, arányos és izmos testet, abban én tudok tanácsot adni. Ha ennek ellenkezőjét, akkor abban már nem.
-
Bubee82
őstag
Szerintem meg egy kicsit gondolkodj még azon amit írtál
Pontosan már most kell törekedni arra h ne hízzon be mint egy kib@szott mangalica, ahogy én is tettem anno. Tömtem a búrámat, b@sztam rá mit és mivel, csak zabáljak, mert az a fasza. Évekbe telt, mire ezt az óriás hibát ellensúlyozni tudtam.
Maradjunk annyiban, h a konzervatív edzés és táplálkozás már a múlté. Itt az ideje kicsit használni a buksit és nem majd 2 év múlva vakargatni h b@sszuskulcs, ezt nem így kellett volna.
Ezen felül valami szeretnék hangsúlyozni itt és most: a táplálékkiegészítés igenis baromi fontos, szinttől függetlenül. Amire oda kell figyelni: a MEGFELELŐ kiegészítők használata, amik komoly segítséget jelentenek, már a kezdetektől fogva. És igenis tessék ezeket használni, nem pedig legyinteni és aszondani a kis megszeppent kezdőknek h neked erre nincs szükséged. Ha teheti, használja!
-
Bubee82
őstag
válasz
Kassadin #7919 üzenetére
Szinte biztos h nem a tej okoz problémát. Ha a tej lenne a ludas, akkor a beleidben (is) folytatódna a probléma. Márpedig ezt nem írtad.
Találd meg magadnak a mennyiséget / formát, ami nem okoz kellemetlenséget.
adam
Ebédre szerintem nem lehet probléma. De este már ne. Akkor már törekedni kell arra, hogy a zsír és szénhidrát együtt lehetőleg ne. Fehérjével mehet zsír, illetve közel zsírmentes fehérjével a szénhidrát. Ááá, mazsolát este már nem kéne, pláne ha zsíros amit mellé eszel. Jó, nyilván ha feldobni kívánod a kaját vele, akkor nem számottevő a mennyisége, de a mazsola tömény cukorforrás. Persze van sok pozitívuma is, de nem az az első, h azt és abból kihasználd, mert ahhoz elég sokat kellene enni.
Csináld és figyelgesd a tested. Ha kedvezőtlen a változás, akkor tudod hol változtass. Kardió pedig legyen alapvető az edzési rutinban.
-
Bubee82
őstag
Nem igazán támogatom az ötletet. Tudván h mit kap az ember azokon a helyeken. Túl sok zsír és szénhidrát együtt már rövid távon komoly elzsírosodást okoz, ellenben a jó minőségű izom mennyiségére nincs jó hatással.
Még napközben csak-csak, ha mondjuk eszel napi 3x, akkor első két ételként elmehet, de délután-este már messze elkerülném.
-
Bubee82
őstag
válasz
Kassadin #7909 üzenetére
Ez alapján nem úgy tűnik, mintha ettél volna zabot valaha is
Ha készítettél volna ilyet, akkor tudhatnád h úgy viselkedik, ahogy kovsol leírta helyesen.
Pont ez az egyik kurva nagy előnye a zabpehelynek, h azáltal (is) kiváltja a jóllakottság érzetét, h térfogata akár 2-3x-ára is nőhet, mivel a vizet magába szívja.
Hozzáteszem én anno nem is voltam hajlandó nyelni, csak ha ilyen módon felpuhult. Csak úgy volt élvezhető.
7914
Kreatint még érdemes beletenni, illetve némi elektrolitot. Nátrium elvileg ilyenkor igen jó hatással van a vérbőségre.
Modra: persze, mert a zabot nem mindenki emészti jól, ahogy én se. Viszont van egy mennyiség, ami még nem okoz problémát. Nekem pl. a darát zabpehely b@szott oda, ellenben pehely formában nem annyira.
-
Bubee82
őstag
Nem nagyon ismerem a mostani fehérjekiegészítő trendet, mivel én már vagy 3 éve nem vettem ilyet. Ezt a többiek jobban tudják.
Ezt a fehérjét nem kell túlzásba vinni és zabálni. Kifejezetten az edzés után preferált. Én pl. máskor nem is eszek már. Mindig úgy kalkulálj h egy fogyasztásra 20 gramm fehérje meglegyen (nem por, hanem fehérje). Több nem kell egyszerre. Max. 3 alkalommal, de inkább 2-vel számolnék naponta.
Pihenőnapon sem ártana a vitargo, de sztem elég akkor mittomén 10 gramm, mondjuk a reggeli mellé. De egyébként mindenképpen edzés közben és után a javasolt.
-
Bubee82
őstag
Nagyon jó választás a vitargo. Mondhatni a lehető legjobb.
20 gramm körülbelül és minimum 3x többet ér, mint - teszemföl - 50 gramm szőlőcukor. Ha még 10 grammot be tudsz tenni edzés közbeni italként, esetleg aminosavval, akkor aztán odateszel az izmoknak rendesen - feltételezve, hogy az edzésintenzitás a helyén van.
-
Bubee82
őstag
Te levegőt is annyiszor veszel beszéd közben, ahány vesszőt beletettél ebbe a hozzászólásba?
A válaszom: nem tudom, próbáld ki. Szerintem az emberek java részénél a kazeinfehérje frakciók váltanak ki immunreakciót, mintsem a savófehérjék. A savófehérje izolátum - azon túlmenően h gyakorlatilag tejcukor mentes - már tényleg nagyon specifikusan tartalmazza még a savófehérjéket egy részét is, tehát ilyen szempontból elmondható, h bár jóval "tisztább" de egyben gyengébb is, mint egy koncentrátum. Azonban ha nálad pont ezek a frakciók váltják ki az immunreakciót, akkor hótmindegy h mit eszel.
A tejcukor miatt nem aggódnék, mert már a megfelelő minőségű koncentrátumok sem tartalmazhatnak számottevő mennyiségű tejcukrot.
Többiek:
1. Állatok vagytok
2. Most tényleg kuss van -
Bubee82
őstag
Na mi a f@sz van gyerekek, mindenki kib@szta már magát kellőképpen?
-
Bubee82
őstag
válasz
God Vazzeg #7366 üzenetére
A fórum nyelve mazsar
-
Bubee82
őstag
válasz
szőröscica #7339 üzenetére
Könnyít a lelkeden, ha minden héten beírod legalább kétszer h bezabáltál?
-
Bubee82
őstag
válasz
God Vazzeg #7144 üzenetére
Whodafckizmrhamster?
(
)
-
Bubee82
őstag
Godnak gézé
Szlobika meg tanuljon meg valami értelmes pózt, köszönjük
Doow: mi a f@sz bajod van a művészképekkel?
Asszem neked talán nem kéne szemre hányni semmit, mert a te képeid is eszméletlen brutálisak
-
Bubee82
őstag
gz mindenkibe
-
Bubee82
őstag
válasz
God Vazzeg #6113 üzenetére
Muhaha
-
Bubee82
őstag
válasz
kicsirigó7 #6069 üzenetére
A számoktól vegyél könnyes búcsút, mert szomorúan közölnöm kell veled azt a kiábrándító hírt, hogy ez az illúziók sportja.
Nézz bele a tükörbe és tudni fogod a választ.
-
Bubee82
őstag
-
Bubee82
őstag
válasz
Manitou #5872 üzenetére
Aftermath-ból már 3 vagy 4 dobozzal elfogyasztottam, most is ez van használatban. Leértékelve 6 rongyér nem kicsit best buy kategória volt. Nem tudom most mennyi, de én alaposan körül szoktam nézni és azt kell mondjam h kategóriájában az egyik ha nem a legösszetettebb termék. Csak dicsérni tudom. Ahogy a CRX-et is. Sztem próbáld ki mindkettőt. Egyszer ez, másszor az.
-
Bubee82
őstag
válasz
God Vazzeg #5651 üzenetére
Ez k. nagy
-
Bubee82
őstag
válasz
headhunter #5516 üzenetére
Valószínűsíthetően a második, igaz ezt ebből senki meg nem mondja biztosan.
Én tejfehérje izolátum és koncentrátum valamint micelláris kazein keverékét használom. Tiszta por, tehát semmi adalékanyag nincs benne. Ebből oldószer mennyiségtől függően olyan habot, szinte krémet lehet csinálni h megáll benne a kanál. És ennél "tisztább" anyag nincs. Ezt veszik a gyártók alapanyagként, amit aztán összemaszálnak.
40 gramm fehérje 3 deciliterben pedig igen masszív állagot kell h képezzen. Én is ennyiben - tejben - szoktam feloldani hasonló mennyiséget és nagyon szép habos lesz az oldat. Én amúgy imádom, mert kibaszott finom
A savófehérjék alapvetően nagyon jó habképzőek.
Az ízesített fehérjekészítményeknél az aroma illetve színező anyagok hordozója általában maltodextrin - én így tudom -, mivel az nagyon finom szemcsenagyságú. Erre viszik fel a cuccot, majd összekeverik a fehérjeporral. Ezzel "hígul" az anyag és a relatív fehérjetartalma értelemszerűen csökken, mivel annyival kevesebb lesz benne a fehérjepor, amennyi egyéb anyag kerül bele.
-
Bubee82
őstag
Én az általad linkelt termék esetében sehol nem látok "fish oil" kifejezést.
Én általában egy termékismertető esetében mindig az összetételi adatokkal indítok, ahogy ez esetben is tettem:
Organic Flax Oil
Organic Hemp Oil
Organic Pumpkin Oil
Organic Olive Oil
Organic Evening Primrose OilSorrendben: lenmagolaj, kendermagolaj, tökmagolaj, olívaolaj (
), illetve kankalinolaj.
A termékleírásban sem találtam halolajra vonatkozó kifejezést.
Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S9 Wifi 128/8GB - Új, bontatlan, 2 év garancia
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Gamer PC
- AMD Ryzen 5 7600 dobozos
- Vivobook S14 Flip TP3402VA 2-in-1 14 FHD+ IPS kihajt érintői3-1315U 16GB 512GB magyarított vbill gar
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest