Hirdetés
Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
A hátam szerintem genetikailag a legjobb testrészem lehetne, de nem tudom edzeni rendesen, így nem valami erős. A húzódzkodásban vagyok a leggyengébb például -nem megy olyan jól, mint a tolódzkodás például. Gyenge a vádlim is. Bicóra a 27 kiló egyszer megy a sima álló egykezesből.
Szerk.: nyakra pedig most kezdtem el külön edzeni, még tehát az is gyenge. A legtöb testépítő nem is csinál rá külön semmit, pedig lehetne. Például fejtámaszos hídtartás -akár az ágy szélén. Ezt egy boxos topikban olvastam -> jó nyak, jobb ütésállóság fejen.
[ Szerkesztve ]
-
mocsanisi
senior tag
válasz enginev3.0 #29394 üzenetére
Pls olvass utána picit. Van tejsavó, kazein, szója, stb. fehérje, illetve ezek keveréke. A szója, vagy a szója tartalmú általában rossz ízű. És ezeken belül is vannak csoportok, pl. tejsavó koncentrátum, izolátum. A tejsavóból vonják ki, a másik pedig az eljárást mutatja. Az izolátum gyorsabban szívódik mint a koncentrátum, viszont a koncentrátum olcsóbb. Az ízét szard le, nem azért isszuk. Ha rossz az íze lehúzod azt csumi. Fehérjekiegészítésnek stabil étrend mellett van értelme, ha nem tudod hogy miből és mennyit eszel, akkor nincs mit kiegészíteni.
Gabona meg ugyan úgy kell, reggelre pl. Edzés utánra szénhidrátnak lehet használni maltordextrin-t, maltodextrin és dextróz(szőlőcukor) keverékét, illetve sima szőlőcukrot is, bár ezzel ezen a fórumon nem értenek egyet. Jogos amúgy mert nagyon nagy inzulinreakciót vált ki. Hosszabb távon nem ajánlott. Ha van pénzed, akkor célszerű Waxy Meize-t, vagy Vitargo-t venni. Azok gyorsan szívódnak, viszont inzulinreakció nem nagy. Cserébe drágábbak.
"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
kovsol
titán
-
Fred23
nagyúr
válasz kovsol #29405 üzenetére
Állítólag így fejlődik a maximum erő -többek szerint. Sokszor van olyan, hogy egy edzés után érzem az ínszalagjaimat, mert azok is megnyúltak. Ilyenkor +1-2-3 nap pihi az adott testrészre. Ezzel az edzéssel sosem fogok olyat csinálni, mint God, aki bírja a mellről nyomást ( military press ) akár 5 percen át is, de rövid ideig -a korábbi magamhoz képest, meg az átlaghoz képest- emberfeletti tudok lenni. Ez pedig nagy élmény. Tehát mivel én nem akarok 50-es karokat, hanem csak egy 42-t, így edzek, és majd eldől, mi lesz belőle.
Bemelegítő sorozatokat nem csinálok, az ízületeim néha kicsit fájnak, de mindig elmúlik egy-két óra után ez a kis fájdalom.
Megnéztem a képeid, és teljesen világosan látom, hogy hátra kell edzenem; nekem nincsenek "szárnyaim".
[ Szerkesztve ]
-
mocsanisi
senior tag
válasz PókerFész^^ #29406 üzenetére
Ha nem tévedek az az elnyújtott felszívódású szénhidrát. Én nem látom értelmét, eszek egy kis zabot ha azt akarom hogy lassan szívódjon. Persze arra jó megoldás lehet ha nem tudsz enni, viszont le tudsz gurítani egy turmixot.
"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
Jojo5
őstag
válasz PókerFész^^ #29411 üzenetére
te is egyél csak 2x annyit mint mocsanisi
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz PókerFész^^ #29375 üzenetére
aztán azt is vedd hozzá hogy ez hányszor kelt fel reggel hatkor hogy meló van? meg hány milliót "tolt magába" hogy negyven évesen se legyen túl szar.. azon a képen ráadásul az is..
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
PókerFész^^
tag
-
Fred23
nagyúr
válasz BÁ Nutrition #29418 üzenetére
Túl nagy hülyeség nem lehet. Neked több tapasztalatod van az edzés terén, és jobban is tudhatod, de az is tény, hogy én hónapról hónapra ezzel a módszerrel erősebb és nagyobb tudok lenni. Biztosan működne máshogy is, de nekem így is jó és kényelmes.
De azért megkérdezem: Te hogyan csinálnád az edzést a helyemben, ha cél inkább az erő, mint a méret. A több ismétlésszámhoz szerintem több fehérje is kéne, de arra meg pénzem sincs. Szóval szerinted min kéne változtatnom?Bibby: ez annak hangzik szörnyen, aki nem ehhez van szokva -egy idő után beáll a szervezet arra, hogy ezt így elviselje. Az ínszalagjaimban érzem, hogy meddig bírom, nem az izmaimban.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Fred23 #29419 üzenetére
"A több ismétlésszámhoz szerintem több fehérje is kéne"
érdekes elméletén a helyedben bemelegítő sorozatokat nem hagynám ki, én minden gyakorlat előtt szoktam kisebb súllyal is csinálni 15-20-as ismétléssel bemelegítést, és hidd el nagyobb súly is jobban fog menni utána, a módszerről nem tudok nyilatkozni, hogy milyen, de mást még nem láttam 3x3 -t tolni 3x8 -t már igen
May the Force be with you!
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Fred23 #29419 üzenetére
túl nagy hülyeség nem lehet... de bizony az. konkrétan szét fogod kúrni az izületeidet, és rohadt könnyedén leszakadhat valahol az izom, attól függ épp milyen gyakszival csinálod ezt. be kell melegíteni.. de a 3as ismétlés még úgyis elég gáz szériába. ilyen csúcsnyomásfélének jó.
lehet hogy egy Kathi Béla is csinál ilyet hogy 260ba nyom 3x3at de kétlem, de ő előtt már nyom 4-5 sorozatot bemelegítésnek..én pl pont ezért sérültem le, és azóta is szívok vele, pedig én olyan súllyal csináltam amivel 8 ismétlést tudtam, de bemelegítés nélkül ez is sok volt.. és most vagyok úgy 4 hónap után hogy talán szép lassan elkezdhetem terhelni a bicepszem.. még nem jött helyre de érzem hogy gyógyulgat.. és 40 kiló helyett tudtam múltkor 10el edzeni.. és határeset volt...
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz kovsol #29421 üzenetére
az erőemelők szoktak 4-6 ismétléseket tolni, de embere válogatja ott is..
én bemelegítésnek 20-30 ismétléseket szoktam csinálni általában. de pl hátgépen tricepszre végig 20at, esetleg ha van aki segítsen a 100at lehúzni akkor abból 15öt
-
Fred23
nagyúr
válasz kovsol #29421 üzenetére
"hidd el nagyobb súly is jobban fog menni utána"
Ez az, amit talán ki kéne próbálni, de amiben most nem nagyon hiszek. 15-20 ismétlés kis súllyal szerintem legyengítene engem, elfogynék. De majd ha megáll a fejlődésem, ki fogom próbálni ezt is.Túlságosan ON a topik.
Bá: "én bemelegítésnek 20-30 ismétléseket szoktam csinálni" -na nekem ez lenne a halál. Nem ehhez vagyok szokva. Viszont elkezdtem kicsit félni a sérüléstől, szóval lehet, hogy ezután lesz 2-3 ismétlés -10% súllyal, és utána a 3-5 rendes. Ez így a számomra jól hangzik.
[ Szerkesztve ]
-
mocsanisi
senior tag
"A több ismétlésszámhoz szerintem több fehérje is kéne, de arra meg pénzem sincs."
Ez így kurva nagy faszság
-
-
kovsol
titán
válasz Fred23 #29424 üzenetére
bemelegítés az miért halál? olyan súllyal kell ami már mozgatja az izmot, de még nem fáraszt ki teljesen, értem ez alatt pl én vállból nyomást múltkor 40kg val toltam 10db -t, de előtte már 22,5 el és 32,5 el is csináltam, bár most már nem fogok vállból se nyomni ilyen nagy súllyal inkább növelem az ismétlést és inkább csinálok 4x15 -t 32,5kg val, mert nem akarom tönkretenni magam a nagy súlyokkal, meg ott a sérülés veszély is nagyobb
én konkréten tudom magamról, hogyha fekve nyomok a 100kg ból kevesebbet nyomok ki akkor ha előtte nem nyomtam már 80 vagy 90kg val, bemelegednek az izmok, pulzusom is feljebb megy és a vérkeringés is megindul az izmokban jobban, így felkészítem a későbbi nagyobb terhelésre
May the Force be with you!
-
LOTR
addikt
válasz Fred23 #29428 üzenetére
csak, hogy társuljak a többiekhez
ez tényleg a lehető legnagyobb hülyeség amit csinálszbemelegítés a legfontosabb, a bemelegítés nem azt jelenti, hogy melegen öltözz fel, hanem hogy készítsd fel az izmokat, ínszalagokat és az izületeket a terhelésre - hogy ez végülis testhő-emelkedéssel is jár, az már más kérdés
minél idősebb vagy erre annál nagyobb hangsúlyt kell fektetni, és ahogy itt korábban is írták neked, erre majd később fogsz rájönni, amikor már késő lesz rossz esetben
ha bemelegítettél rendesen, akkor nagyobb erő kifejtésre leszel majd képes, mintha csak egyből elkezdenéd a munkasorozatokathogy több-kevesebb fehérje kell e a kis ismétlésszámú gyakorlatokhoz azt nem tudom, a sok ch ahhoz kell, hogy erősebb legyél, mivel te a nagy súlyra mész így evidens, hogy többet is kellene enned főleg ch-ból, de nem vagyok benne biztos, hogy hatékonyságban a te módszered jobb lenne, mint az akár erőemelős oldschool módszer sőt, szerintem ellenkezőleg, hosszútávon mindenképpen
One Ring to rule them all
-
Jojo5
őstag
Ma karoztam. Jó is volt meg nem is
Reggel hidegen kar : 43 centi mind2 és alkarok 30 centisek
Edzés után kar: 45fölött valamennyivel és alkarok 33 centisek... ez így nem állapot 100+ kg-hoz de legalább látszik az erecske szal még annyira nincs behízva[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
jericho69
tag
Nah pár napja írtam, hogy elkezdtem odafigyelni a kajámra meg iszogatom ezt a fehérjét és hát azt kell mondanom, hogy hétfő óta feljött +3 kg Hétfő reggel voltam 106, ma reggel már 109kg-ot mutatott a mérleg, szóval úgy néz ki van még itt remény
-
PókerFész^^
tag
áj láv szifon
-
runner 125
nagyúr
válasz macikos #29441 üzenetére
Hellóka!
Csak két kérdés:
- Mi gömbölyödik a póló alatt?
- A szekérkerék hátul defektes? Addig állt a meló mi?
Hellóka!
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
macikos
addikt
válasz runner 125 #29442 üzenetére
Hellóka!
A pólóba belekapott a szél! Szóval kuss! A szekérkerék népművészeti motívum, meg emlékeztet arra, hogy sok a paraszt
Viszlátka!
Nabasszameg! Írjátok már be googleba, hogy: népművészet aztaq
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Basszus, mennyit tudtok pofázni, hihetetlen, nem győzöm olvasni. ...
Megvolt ma a hát-tricepsz, szanaszéjjel estem, minden rekordomat megdöntöttem, alig tudtam elvonszolni magam a kondiból. Ahhoz képest, hogy nem volt kedvem elmenni, nagyon jól tettem, hogy mégis elmentemElőző hozzászólásomra nem érkezett vélemény, pedig nagyonis érdekelnek ,ki mit gondol a dologról, így idézem: "Mivel tiszta kóma vagyok minden reggel, így beiktattam kelés után (kis fehérje-kis zab, és utána) egy óra aerobot (séta). Nem tudom, mennyire jó ez tömegnöveléskor, de felfrissít, és jobban tudok dolgozni, meg max. nem jön fel annyi zsír (bár lehet izom se ) a séta miatt. Kaján nem változtattam, nem fogyás a cél."
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs