Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#18923) cellpeti válasza Kis Joe (#18922) üzenetére


cellpeti
veterán

akkor rosszul fogalmaztam. Ez itt nem sznobság. Itt teljesen mások az emberek. Vigyáznak az értékeikre, arra amit megvettek. Nem úgy, mint otthon. Itt nincs falfirka, nincs rongálás és a többi ínyenc dolog. Itt az emberek hozzá állása, mentalítása is más. Az a nagy helyzet, hogy szidhatjuk a kormányokat, hogy szarok, meg nem csinálnak semmit, de az az igazság, hogy ahhoz a magyar ember is kellene.A kis emberek is kellenének a változáshoz, sőt ők kellenének leginkább hozzá.

Itt ha valakinek autója van, vagy biciklije azt óvja, félti, garázsban tartja. A kocsikat 2 naponta mossák. Mindenre nagyon odafigyelnek. Itt ez az alap. Otthon azt mondják rá, hogy mekkora gyokér. Itt nem sok más márka van, mint bmw, audi, mercedes, volkswagen. itt mindenki ilyet vesz.

Persze mondhatjuk azt is, hogy azért ilyenek az emberek, mert nem attól rettegnek, hogy mikor kerülnek az utcára. Innen is nézhetjük a dolgot. A helyzet, hogy itt a gyári munkás bére 1100 - 1300 € ami nem rossz, de itt kint a jótól is messze van, hogy fényűzp élete legyen. Aki vendéglátásban dolgozik, értem ide a mosogatót, szobalányt is, azok 1200-1300€ kapnak, de azok heti 6 nap, napi 8-10-12 órába dolgoznak és úgy, hogy ömlik róluk az izzadság. Sok magyar azt mondja, jól keres aki itt kint van, de itt munka van, nem úgy, mint a sorokon(már amelyiken), hogy eláldogálok a szalag mellett, elbeszélgetem a 8 órát és hónap végén meg hőbörgök, hogy csak 80at kaptam. Félreértés ne essék, nem leszólom a sori munkást, mert az is munka és becsülöm akik ilyet dolgoznak, de remélem értitek mire gondolok. Erről sokat lehetne írni/beszélgetni, de az biztos, hogy teljesen más világ ez itt nekünk, mint otthon és csak 500km. Én Tirolról, vagyis inkább Tirol egy részéről tudok véleményt mondani, de egyszerűen hihetetlen, hogy lehet valami ennyivel jobb pár száz km-re az otthontól.

Tigris, tigris, csóvafény...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.