- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pocokxx
üzenetére
Jazz: Firestone WinterHawk 3, jól szerepelt a friss tesztben.
Polo: Nexen 4évszakos, a meglévő nyári-téli is cserés akkor jobban jársz a 4évszakossal.
-
yodamester10
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pocokxx
üzenetére
Nem, arra mehet fel még simán. Éven belül 10k alatt simán mehet nem nagy eltérés (pár tized mm).
mod:
pelenka35: Elvileg 10k km után fel kéne cserélni az elsőt meg a hátsót, hogy egyenletesen kopjanak de ezt kb senki nem tartja be.
Ha viszont választani kell a hogy a jobb vagy rosszabb hova menjen akkor a jobbat szokás hátra rakni mert az alulkormányozottságot könnyebb kezelni mint a túlkormányzottságot.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pocokxx
üzenetére
Ezt a télit ne erőltesd van ahol már 0 mintázat van rajta.
CC jó választás lenne, nekem is az van. Tartóssága kérdéses nekem több mint 1 éve van fent szóval erről még érdemben nem tudok nyilatkozni.
Keskenyebb gumihoz: előnye, hogy vízen és hóban jobb lesz, picit csökken a fogyasztás is, hátránya hogy a kisebb futófelület miatt nem tapad annyira.
-
yodamastah
őstag
válasz
pocokxx
üzenetére
Én a következőt tenném: azonnal lehajítanám a p*csába ezt a fos gumit ami rajta van, és vennék 4db normális nyárigumit. Majd amikor eljön a téli szezon, vennék egy garnítúra normális téligumit. ... kb pont ezt csináltam tavaly amikor vettem egy 7 éves autót, amin még az a repedezett szétkopott nyárigumi volt amivel 0km-esen vette az előző tulaj.
Vagy ha keveset autózol és elég a 4S gumi és spórolni akarsz, akkor vegyél most egy garnitúra CC-t.
De ilyen stratégiázást (kihúzom vele a szezont, veszek télit nyárra stb..) a gumikkal nehéz megérteni. Ha cserés a gumi akkor kicserlni kell, nem kihúzni vele valameddig. Ha nem futja rá akkor meg kölcsön kell kérni vagy álljon az autó, vagy át kell gonodlni az autó tartást, mert a gumi az fogyóeszköz és nem kellene hogy problémás tétel legyen.
Esetleg jó áron használt nyárigumi sem elvetendő, de csak ha nem öregebb mondjuk 4 évnél, és max 2mm kopott el az eredeti profilból. Annak semmi értelme olyan használtért pénzt adni ami 10ekm/év mulva kuka lesz.
Téliből nem vennék használtat...
-
Bögre
aktív tag
válasz
pocokxx
üzenetére
A kettesével cserélgetést pár hozzászólással korábban kiveséztük, hogy miért nem célszerű. 4db bármilyen egyforma gumi is kiszámíthatóbban viselkedik, mint a tengelyengént különböző mintázatú és adott esetben évjáratú gumiabroncs.
A gyári abroncsméretek elképzelhető, hogy fel vannak tüntetve az üzemanyag betöltőnyílás belső oldalán, vagy a vezető oldali ajtót kinyitva, a karosszérián egy kis fém plaketten.
-
válasz
pocokxx
üzenetére
Tudni kellene a gyári méretet. A felni most csak annyiban számít kb. hogy 16-os. A titkos tippem nekem is a 205/55, abból emberi áron tudsz minőségi abroncsot venni. A Kormorant a végére hagynám, Barum alá nem mennék.
Ha biztosra akarsz menni, akkor 205/55r16 XL, így a súlyindex kérdést ki lehet pipálni. (A súlyindex kérdése nem ilyen egyszerű, hogy x4 és az több legyen, mint az összsúly... tengelyterhelés is játszik, ezért a gyári adat fontos.) A használati utasítás vége felé ott szokott lenni az abroncsméret és a guminyomás.Ez mit ad ki? [link]
Ha megfelelő a 205/55r16 XL, abból 18 ezerért van Hankook, ami más ligában játszik, mint a Kormoran.
-
-
yodamastah
őstag
válasz
pocokxx
üzenetére
Télen egy 20asért elvittek tőlem egy hasonló garnitúra 205/55R16 2008as pirellit. Mondjuk szerintem ilyet csak télen tudsz eladni.
Hogy miért vesznek meg egy 8 éves téligumit az passz. Lehet autó eladáshoz jó
Általában ott szoktam hagyni a gumisnál a lerakott gumijaimat, de szerintem ők is eladják. Úgy hogy legutóbb próbaképp felraktam én jófogásra és elkelt 1 hónap alatt... -
MPowerPH
félisten
válasz
pocokxx
üzenetére
Ha a DOT tenyleg 2008-as, es Te is 2010 -ben vetted, akkor azt mar nem igazan lehet eladni, es nem is ajanlott hasznalni. Ott amiert penzt tudsz kerni, az maga az acelfelni.
Viszont van par madar, akik hirbol sem ismerik, hogy a gumik oregednek, es hogy mi az a DOT, szoval azoknak meg elsozhato.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Gyúrósok ide!
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Fotók, videók mobillal
- Xbox tulajok OFF topicja
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i5 9400 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i7 -1185 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Általában ott szoktam hagyni a gumisnál a lerakott gumijaimat, de szerintem ők is eladják. Úgy hogy legutóbb próbaképp felraktam én jófogásra és elkelt 1 hónap alatt...