Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• GAI

senior tag

válasz Yutani #80 üzenetére

Hidd el, nem mindenkinek okoz wow érzést a magas frissítés. Én kipróbáltam, és szinte észre se veszem. Most egy 240 Hz-re képes Full HD monitorom van, amit 120 Hz-en használok mert szinkronba van kötve a TV-vel ami szintén ennyit tud. A Windows rendszertelen időközönként önhatalmúlag visszacsapja 60 Hz-re, és ilyenkor baromi sokára veszem csak észre, hogy valami nem stimmel :DDD A 60 és 120 Hz közötti különbség számomra szinte észrevehetetlen, a 240-et pedig ki se próbáltam, tök fölösleges.

A 4K-val szintén úgy vagyok hogy kipróbáltam, aztán álltam is vissza Full HD-ra. Játékokban szép a 4K, de minden másban számomra undorító a Windows förtelmes UI skálázása miatt. Próbáltam azt is, hogy 4K kijelzőn a Windows desktop Full HD-ban menjen. Naívan azt hittem, hogy akkor 4 fizikai pixelre fog jutni 1 megjelenített pixel, így nincs elcsúszás, és tűéles lesz a kép. Hát egy fenét, skálázgatja (= szarrá mossa) a képet a monitor önhatalmúlag, és ez nem kikapcsolható. Szóval én maradok Full HD-n és az se lenne katasztrófa ha csak 60Hz lenne. Az viszont örvendetes, hogy ehhez egyre kisebb kategóriájú GPU-ra lesz szükségem :))

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés