Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: AnyDesk átverés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Mér' nem mér?
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
addikt
válasz
trialboj
üzenetére
A megérzésed jó, hamarabb túlmelegedhet az enduroval melegben a gopro, viszont a “kék” aksival megbízhatatlan 5.3k 60 / 4K 120fpsnél hogy azt mondja e a kamera mondjuk 30%-on hogy lemerültem. Vagyis a melegedés ellenere is megbízhatóbb az enduro.
egyébként nem sokkal forró fejűbb, de van különbség.ha nem a csúcs kepkocka+felbontás kombóban használod akkor simán jó lehet nyáron a kék. Viszont amióta endurom van, eszembe nem jutna simát venni, pont a megbízhatóság miatt.
-
Tuninger
addikt
válasz
trialboj
üzenetére
Ez az előfizus megoldás a 9-es óta van, és valós. Egy accounttal csak egy goprot vehetsz kedvezménnyel az a trükk. Ennyi.
erdős biciklis: mivel a stabi hatékonysága a záridőtől függ, az erdőben meg ahogy csökken a fény úgy nő a záridő, úgy romlik a stabi. Ha teljesen automatán használod a kamerát akkor a 10-es ugyanilyen rossz lesz.
ha szórakozol kicsit a gopro labs firmwarerel, kicsit foglalkozol a beállításokkal, a Hero 7 is rengeteget tud javulni ilyen szituációban. Annyi a trükk hogy limitálni kell mi legyen a leghosszabb záridő ameddig lemegy. Shutter angle beállításnak hívják a gopro labsban. -
K53TA
tag
válasz
trialboj
üzenetére
Gopro Labs a neve, amit le lehet tölteni a Gopro oldaláról.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
trialboj
üzenetére
Nekem az sem előny mert 3 akkum van hozzá és amúgy sem szoktam folyamatosan rögzíteni pláne nem merítem le az akkukat 0-ra. (és van hozzá dual töltőm)
Jelenleg a Hypersmooth is csak ON állásban van nem kell a nagyobb nekem.
Ilyen szoftveres újításokkal engem nem vesznek meg és a színes első kijelző sem érdekel.
Tegyenek bele fél colos kamera szenzort akkor azt mondom oké talán megéri. -
-
K53TA
tag
válasz
trialboj
üzenetére
2év garancia van kamerára.
Ha probléma van vele, akkor chat-en felveszed velük a kapcsolatot és elmondod mi a probléma. Ha a problémát garanciálisnak ítélik meg, akkor kapsz egy futárral történő visszaküldési lehetőséget, amit ők fizetnek. Kimegy hozzád a futár és viszi.
Általában küldenek egy új kamerát.
A plus azért jó, mert ott "szó" nélkül cserélik ha összetöröd.De ha vissza olvasol, akkor van garanciális igényről szóló bejegyzés, mert volt a ki a 7_est már nem egyszer cseréltette.
A 8_asról még nem hallottam, hogy valakinek garis problémája lett volna vele.
A 8_as teljesen jó kamera nappali felvételekhez, és ha ráunsz, akkor meg minek várnál a 9_re, amiről azt sem tudni mikor lesz, mit tud, és a megbízhatósága sem fog mostanában kiderülni.
Én sem használom napi szinten a kamerát, elviszem magammal a bringázásokhoz, aztán ha van kedvem használom és készítek felvételeket, ha meg nem akkor nem.
A felvételeket utólag úgyis érdemes szerkeszteni, ami megint csak idő. -
P1eTr0
aktív tag
válasz
trialboj
üzenetére
A leárazás nem átverés. Én is hasonló kondíciókkal vettem nemrég egy 8-as GoPro-t.
A Plus szolgáltatás jó kérdés. Az nem rossz, hogy a kiegészítőket (bizonyosokat) meg tudod venni kedvezménnyel. Igazából neked kell tudni, ki tudod-e használni az ott biztosított szolgáltatásokat.
Az eleséssel kapcsolatban. Nekem pozitívak a tapasztalataim ilyen téren. A kamerán lévő üvegek jól bírják a strapák, de szerintem ebben más is meg tud erősíteni.
A 9-es széria fogós kérdés. Tudomásom szerint a 8-as sem épp "régi", bár lehetnek belsős infók

-
kk831228
addikt
válasz
trialboj
üzenetére
Szerintem inkább 8, 7-el szívni fogsz még ha most épp nem is... Legalábbis az arányok inkább a szo... ás felé tendálódnak a felhasználók között...
Gps - t meg tudja zavarni az erdő simán, de ez szerintem az összesre igaz... A quick - et csak arra használd, hogy rárakod az adatokat, és egyből konvertáld le a teljes hosszban az összes videód, majd zárd is be egyből...

Fény szempontjából nem lesz jobb a 8 sem, szenzor méret ha jól tudom nem változott... De ha kímélni akarod magad inkább 8...

-
kk831228
addikt
válasz
trialboj
üzenetére
Azért ezekkel a hátrányokkal együtt lehet élni... 8-as model csak annyiból lenne jó, ha nem lenne annyi probléma vele mint a 7-el... Szóval csak megváltás lenne...
Nekem legnagyobb problémám a desktop quick-el van... Azon kellene faragni, de sajnos nem foglalkoznak vele... Többi dologgal nincs problémám a 6 - nál...Hyper smooth jó lenne, de v~gülis elvagyok még nélküle...
-
gyerecske
senior tag
válasz
trialboj
üzenetére
Mondjuk akinek nincsen gondja vele az nem fogja a fórumban leírkálni.Általában a problémákat szoktuk megosztani.Elég sokat adtak el belőle és szerintem arányaiban azért nem olyan vészes a helyzet és egyáltalán nem egy rossz kamera.Sőt szerintem még mindig a legjobb a piacon.Nyilván akinek problémája van vele az bosszantó tud lenni.
-
goldnarmz
aktív tag
válasz
trialboj
üzenetére
"nem menti a teljes felvétel alatt, csak az első pár percet?!"
Ez nem igaz. 60-80 perces bringás videókat szoktam rögzíteni, és viszi a telemetriás adatokat.
Arra kell figyelni, hogy bekapcsolás után legyen ideje GPS jelet találni. Ezután indítani a felvételt, különben nem lesz GPS adat a felvett anyagon. -
zgospel
őstag
válasz
trialboj
üzenetére
Értem én a problémádat, de a Casey Neistatos vlog alapján (ami nem interjú!) eléggé rossz irányba viszed magad. Egyrészt meg lehet nézni hogy milyen egy komoly cég akciókamerája: Sony = rakásszar mert nem értik hogy mire van szüksége a felhasználóknak és a normál kamerákból indulnak ki (amik egyébként kiválóak). A GoPro pont a lazaságával tudta betölteni a tátongó piaci rést. Másrészt meg ez a videó szándékosan van "ostobára" véve, hogy az átlag nézőket célozzák és adjanak el a kamerából többet.
Azért az nem véletlen hogy egy évtized alatt semelyik komoly és nagy erőforrással rendelkező cégnek sem sikerült betörnie az akciókamera piacra.
A DJI az első ami valós alternatívát és konkurenciát jelent a GoProval szemben. Ha félsz a Hero 7-től akkor vedd a DJI Actiont, semmivel sem fogsz rosszabbul járni.
-
titetoyz
tag
válasz
trialboj
üzenetére
én is így vagyok. fogalmam sincs mit tegyek
vegyek egy bizonytalan működésű H7 blacket vagy várjak egy H6-ra míg ad el valaki nem horror áron.. De az hogy szívjak a H7el meg küldözgessem vissza cca 100-140kért hát annyira nem bejövős.. Nézegettem a konkurencia kameráit de a GoPro még mindig simán lenyomja őket... -
goldnarmz
aktív tag
válasz
trialboj
üzenetére
Nálam is előfordult 1-2-szer fagyás, és melegszik is.
Korábban voltak GPS problémáim is (nem volt GPS adat a felvett anyagban), de rájöttem, hogy akkor ki-be kapcsolgattam a kamerát (jellemzően síelés közben - felvonón kikapcsolva, pályán be), és szinte nem is maradt ideje GPS jelet keresni. Érdemes bekapcsolva hagyni, és úgy indítani a felvételt.
Akksit zabálja még 1080-ban is. Egy nap alatt a meglévő 3 (eredeti) akksimat szinte csontra lemerítettem. Ez nekem csalódás volt.
Az asztali GoPro Quik köztudottan rossz minőségű videót exportál, viszont a telemetriás adatokat azzal tudod kinyerni legegyszerűbben. -
kk831228
addikt
válasz
trialboj
üzenetére
Ezt a hero 6 black is tudja szóval gondolom mimdegyik tudja.
Az hogy mennnyire pontos az már más kérdés...
Programba ráteszed, csak az a probléma a quick max 1080p 60 fps - be ment telón, nem tudom deskptopon tud - e többet... Minőséggel nincs gond csak, hogy max 1 vagy 2 percet tudsz csinálni, meg hogy a telemetriát nem tudod nagyon más programmal rárakni... Legalábbis nekem nem sikerült eddig... Lenne rá egy másik program de nem ment vele nekem eddig... -
zgospel
őstag
válasz
trialboj
üzenetére
Ez van, a Youtubera egy nap kitudja mennyi anyagot töltenek fel, a konvertálás meg erőforrás igényes, ami drága csak azért hogy megnézzenek valamit 30-szor. Az átlag felhasználó észre sem veszi a különbséget. Pláne hogy a felhasználók többsége már mobileszközön Youtubeozik, ott meg aztán eleve sokkal kevésbé szembetűnőek a hibák. Azonban ahogy gép elé ülök vagy kirakom TV-re akkor már minden látszik.
De ha ezen vagy fent akadva, akkor annak mi értelme van hogy full frame milliós felszereléssel készült fotókat Instagramra töltenek fel ahol agyontömörítve kb 600x600-as felbontásban nézegetik az emberek hogy "úúúúdeszép"
Mégis az Instagramnak van több száz milliós tábora nem pedig mondjuk a Flickr-nek.Az olcsó akciókamera és a GoPro között látni fogod a különbséget még a tömörített Youtube videóban is. Az olcsó kamerák eleve nem tudnak normális színeket rögzíteni, többségük még a white balancet sem bírja belőni, kell hozzájuk a vízálló ház hogy fel lehessen szerelni és hogy ütésállók legyenek, stb. Ha csak a tartalom érdekel és a képminőség nem akkor vegyél olyat, viszont ha számít hogy normálisan is nézzen már ki amit felvettél akkor GoPro.
Ha a 7-nek tudsz néhány funkciója nélkül élni akkor vegyél használtan 5 vagy 6 Blacket, ezekben is van stabi csak nem olyan jó mint a 7-ben, olcsóbban kijössz, sokkal jobb mint egy akármilyen kínai másolat, és a képminőségük közt marginális a különbség. De ezt már neked kell eldönteni hogy mi az ami fontos és mi az ami nem.
-
zgospel
őstag
válasz
trialboj
üzenetére
Egyrészt a Youtubeos felvételeket alapul venni azért rossz, mert a Youtube agyontömörít mindent. 4K videókat is csak 15 Mbps bitrátával tol, miközben a GoPro ezeket 78-cal rögzíti. Full HD-ban meg méggyengébb. És akkor még ott van a Youtubeon belül a kodek kérdés is: az algoritmus feltöltés után megpróbálja kitalálni hogy ez a videó nagy nézettségű lesz-e vagy sem. Ezekre olyanokból következtet mint például a csatorna feliratkozóinak a száma, átlag korábbi nézettségek, vagy az első 1-2 napban beérkező megtekintések száma. Ha ez mind alacsony akkor nem nagyon foglalkozik vele és agyontömöríti az egészet. Ha előreláthatólag lesz egy párezres megtekintés akkor megadja neki a VP9-es kodeket amivel már tűrhető és nézhető képet kapsz. Ha a VP9-et nem kapja meg akkor szétesik a kép látványosan.
Mint említettem a legmagasabb bitrate amit a 7 black tud az 78 Mbps ami 9,5 MB/s-t jelent. Hivatalosan egy Class 10-es memóriakártya legalább 10 MB/s-sel kell hogy tudjon folyamatosan írni, a gyakorlatban azonban ez nem mindegyik kártyára igaz. Viszont a Class 10 SDHC meg XC kártyáknál már nincs, ott már UHS-I, UHS-II, UHS-III besorolások vannak.
Az UHS-I már 50 MB/s írást tud hivatalosan, ami 5x több mint amire szükséged lenne, ha meg U3-ast veszel akkor meg már ágyúval lősz verébre és 10000% hogy jó lesz. Lehetőleg jó márkát vegyél és eredetit, ne aliról rendeld a kópiát, és akkor nem lesz baj.Az akksi nem bír ki 2 órát. Inkább másfél körül, de ez függ a felvétel típusától, meg miket kapcsoltál be, pl stabi, protune, 4K vagy full hd, stb stb.
-
zgospel
őstag
válasz
trialboj
üzenetére
Akármilyen mellkas hám jó lehet, főleg a gyári.
64 gigás kártya simán elég, a 32-es nagyjából pont annyi idő alatt telik be mint ahogy az akksi lemerül.
A bitráta nem nagyon változik csak azért mert épp erdőben vagy és nem a sivatagban, nem fog szétesni a kép.
Van timelapse funkciója a kamerának, te állíthatod be hogy hány másodpercenként rögzítsen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- Milyen program, ami...?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
- Eladó Redmi A3 3/64GB / 12 hónap jótállással!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest