Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- aquark: Zsebszámológépek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Google Stadia topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
AssAssynn
üzenetére
"ha még benne is ragad a pénzed"
Jelenleg minden felhő. Ez most a sláger. Úgy látjuk, hogy mindenben ez a jövő. Lehet, hogy ez is. Egy időben mindenben a dotkom volt a jövő, kipukkadt. Nem tudjuk, hogy mi lesz később, most mindenünk a felhő. Ha gyógyszert ír fel az orvos, az is a felhőben van. Ha nem működik a vényes rendszer (ez sajnos nem ritkaság) akkor kémlelheted a felhős eget, nem lesz gyógyszered.
Én nem a fejlődés ellen vagyok, csak a kellő óvatossággal kezelem ezeket a felhős lehetőségeket. Mondok egy konkrétumot. Van egy cég, az a neve, hogy Murfie (murfie.com). Egy nagyon jó koncepciójuk volt, van egy nagy CD áruházuk (zene), illetve a felhasználóknak is vannak náluk megvásárolt, eladásra szánt CD-ik. Megvettél náluk egy CD-t, adott esetben olyat, ami itt vagy egyáltalán nem, vagy már nem volt elérhető. Kérhetted, hogy kipostázzák, de hát nem ez volt a szolgáltatás lényege, hanem a felhő. Azaz, megvetted a CD-t náluk, és kérted a CD grabbelését, így le tudtad tölteni veszteségmentes, vagy mp3 formátumban. A lényeg persze a veszteségmentes volt, ha már CD-t vettél.
Egyik nap kaptak a felhasználók egy e-mailt, hogy sorry, becsukjuk a boltot, ha kéred kikalkulálják hogy mennyibe kerülne ha a raktárból összeszednék a CD-idet és bakelitjeidet (az is szolgáltatásuk volt, hogy beküldöd az összes bakelited, és ők tárolják megfelelő körülmények között, ha kéred grabbelik veszteségmentesben) és kipostázzák neked. Nekem csak az összegyűjtés lett volna 120 USD + ÁFA, és gyanítom vám is jött volna rá, illetve postaköltség (ez csak a kikeresés, csomagolás díja volt). Nem kértem, így van az évek során megvett jópár CD-m, amikre gyakorlatilag mondhatjuk, hogy így elvesztek. Persze, kifizethettem volna a 120+ USD-t, és akkor itt lenne nálam (mondjuk minden egyéb költséggel lett volna tegyük fel egy 70-80e Ft), de akkor ennyi erővel az árkülönbözetből megrendelhettem volna egyesével is CD-n őket, akárhonnan.
Szóval, felhő.... jó ez, csak ha kiderül az ég, akkor nem lesz felhő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mesterséges intelligencia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Revolut
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- Autós kamerák
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Házimozi haladó szinten
- Micro Four Thirds
- További aktív témák...
- ÓRIÁSI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- HP EliteBook 630 G10 - 13,3'FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 i7-11850H 32 GB RAM 512 GB SSD NVIDIA T1200 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest