Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tomboy0013

veterán

válasz vacs #11542 üzenetére

A Pixel 8 megjelenésénél merült fel először, hogy nem a hó elején jöhet a frissítés hanem egyéb időpontban is, de szó sem volt róla hogy ne jönne havonta.
    Ha nem fedeznek fel biztonsági réseket akkor, az újabb telefonok miért kapnak biztonsági frissítést? Az elmúlt 4 hónapban 3-ban ugyanaz a 4 készülék nem kapott frissítést. Itt nyilvánvalóan arról van szó, hogy megnyírbálták a frissítéseket a régi telóknál. És a legdühítőbb, hogy a Google nem kommunikál a dolog miértjéről.
    Szerintem arrafelé, hogy a felhasználó a gyenge pont a biztonság szempontjából nem menjünk el. Lehetne ezen hosszan vitatkozni, de biztonsági frissítések nem véletlenül léteznek és nem véletlenül kell ezzel folymatosan foglalkozni a cégeknek. Ez a egy tech fórum, hagyatkozzunk a technológiai oldalára dolognak, itt pedig egy Google-től szerintem elvárható a korrekt támogatás biztonság szempontjából. Pláne, hogy a világ egyre inkább digitális alapon működik. Így egyre fontosabb a biztonsági kockázatok elkerülése. Az hogy a múltban mi volt, nem vetíti előre mi lesz a jövőben. Nekem fontos a folyamatos támogatás, ezért is döntöttem a Pixel vásárlása mellett 3 éve.
    De ezután komoly kétségeim vannak, hogy a Google támogatására mennyire lehet 5 éves távban számítani. Gyakorlatilag ha hosszú távú támogatásban gondolkodom akkor csak 1 márka marad a piacon ami már bizonyított ilyen téren.

A végére azért megismétlem, hogy nem az gond, ha néha 1 frissítés kimarad, hanem az, hogy elérte a P7P a 3. évét és utána 4 hónapból 3 frissítés kiesett.

• aprokaroka87

nagyúr

válasz vacs #11542 üzenetére

Valószínűleg azt is figyelembe veszik hogy az adott biztonsági rés milyen könnyen kihasználható emberi beavatkozás nélkül.
    Pl októberben volt egy kritikus sérülékenység amire soron kívül érkezett a pixel 7 szériára is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés