Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alexios

veterán

válasz X2N #62660 üzenetére

Ha tényleg ennyit gyártanak csak akkor mondjuk az pont azt jelenti hogy a faanyag kb minimális részét teszi ki a gitárnak(amivel amúgy nincs baj). Számold ki, ha 4000 gitárt adnak el egy évben átlag 2000$ körüli árral, az 8 millió dollár, az havi 666ezer dollár bevétel. Ebből kell fizetniük mindent, beosztottak fizetése, gépek működése, marketing, stb. [link]
    Google keresés alapján 41 alkalmazottjuk van (és egész jól tippeltem a bevételt, ez alapján évi 9millió dollár körül van), ez a 9millió/41 alkalmazottra leosztva 220ezer körül lenne, amit nyilván nem keres mindenki, de ebből jön le aztán a profit, számlák, egyéb működési költségek stb, gitárnak is vannak egyéb részei a fán kívül pl hangolókulcsok, tremoló, pickup, stb. Akkor mennyi marad a fára? Én ezek alapján már a teljes gitár árának a 20-25%-át is kicsit soknak gondolom, szerintem kevesebb. Amivel megint nincs gond amúgy, nyilván nem anyagárba kell adják, részemről inkább adjanak minden munkásnak rendes fizetést, csak az eredeti kiindulóponton akadt meg a szemem hogy
    Az csak a Kiesel marketingjének a hatásosságát mutatja, hogy ugyanannyiért el tudja adni az olcsóbb ébent is, mint a drága feketét.

Valójában szerintem végső soron az alap fák közötti árkülönbség jelentéktelen az egész gitár szempontjából amúgy is, mert hiába olcsóbb az olcsóbb ében, mennyivel adja olcsóbban a gitárt? 5 dollárral?

Új hozzászólás Aktív témák