Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fattyu

veterán

válasz bot1978 #37500 üzenetére

tényleg nem trollkodok

értem amit mondasz fal.

de az sem azt jelentette sose hogy 1 erősítőre 84 láda, hanem full stack erősítővel. vagyis két láda a két hangszórókimenetre.

és értem én hogy a túl kicsi ellenállása megnőne az átfolyó áram amivel igen fel lehetne izzítani a hangszóró tekercsét, de tegyük fel tudott olvasni mindenki és jó lukba dugta az erősítőn a ládát... :D

Attól hogy kevés teljesítmény történik, ahhoz képest amire hitelesítve van az életben nem lett még semminek baja. azt azért megint ne felejtsük el fizikából hogy a hangfal ellenállása adott, meg a megadott biztonságos teljesítmény. ez meg megadja maximálisan átfolyó áramerősséget is. amíg ezt nem lépi át az erősítő vagyis nem töm rá többet addig nem igen lehet baja a tekercsnek. nyilván a nonstop maxon járatás előbb utóbb bosszul de attól hogy valami elbír 3 ampert nem lehet baja .2 ampertől.

az erősítő lelkéhet még ennyire se értek de ott nyilván gond ha a kimeneten kissebb ellenállás van mint amire számít és a sokkal több átfolyó áram árt az erősítőnek.

• brickm

őstag

válasz bot1978 #37500 üzenetére

Magyarázd már el, nekem mint nem hozzáértőnek, avgy ahogy fogalmaztál retardaknak szóló írással, merhogy homály vagyok a témában, hogy mi a fiszf sz az "A FAL ...."

Mert egyelőre annyi derült ki róla, hogy ha annak jelentősen nagyobb a teljesítménye, mint az erősítőnek, akkor az erősítő tönkreteszi benne a hangszórót..... (ami még mindig nettó hülyeség, de ha utánanézel mit jelent a terhelés...és a terhelhetőség...meg a teljeítmény....akkor magad is rádöbbenhetsz esetleg...)

Új hozzászólás Aktív témák