Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
magno
csendes tag
válasz
anonameuser
üzenetére
Amit használ kb:
Dell Inspiron 9400 - T2500 2Ghz-s proci 2Gb ram + külső vinyó. Egy sony kamerát. Cubase Sx3 -at a felvételhez és a mixeléshez egy M-audio fast track pro usb-s (50-60 ezer ft) hangkártyát egy M-audio DMP3 -as előfokot (45 ezer körül) egy két jó kondenzátor mikrofont. Elektromos dob cuccot is használ (egy jól használható Roland cucc 600 ezer ft) MIDI-s + hozzá a szoftverek. Ez a jóember éppen Ezdrummer-t és AddictiveDrums-ot használ. De szerintem a Native-nak a Battery -je jobb. Villanygitárhoz Guitar rig 3 vagy 4-et használ. (Én személy szerint mindkettőt használom itthonra felesleges erősítő meg pedál stb stb). Piano tech -et is használ a zongorás és egyéb betétekhez. Láttam ottan MIDI keyboard-ot is, az is jó dob szerkesztéshez. Egyebek :d Gibson supreme SG - midnight burst azt hiszem ez limitált széria volt már nem gyártják, 59-es slim taper nyakkal. (kipróbálnám :d). Van valami basszus gitárja is meg akusztikus is. Meg még a fene tudja mi.
Korrekt cucc
höm. Ami meg a zenét illeti hát nem egy Petrucci de összeségében véve vannak jó "pillanatai". Szerintem vicces figura. Persze megírt mindent előre nem volt itt semmi impro. Nézi a monitoron a peak file-t. Más nem tud csinálni. Főleg ha ilyen darabolt hülyeségek is vannak benne
. Látod éppen hogy hol tart a dob. Volt olyan pl hogy nem volt elég hosszú a gitárkábel azt hiszem 9m-es volt de az nem volt elég hogy beérjen a monitorig és még csak a dob sáv volt meg én meg háttal tudtam csak állni a monitorhoz képest. váááá. Nem azt mondom hogy állandóan bámulni kell felvétel közben de azért jó ha látja az ember. -
ReJim
őstag
válasz
anonameuser
üzenetére
Meshownak van egy otthoni kis stúdiója, profi hangkártyával, midivel, frankó mikrofonokkal.
Ő szerintem már előre összerakta a számot, feljátszotta a dobot a midi-s szintivel, és amikor a gitárt rögzítette, akkor azt felvette kamerával. (de az sem kizárt, hogy a dobot a videó után vette fel.)
tudtommal nem használ sok pedált. legalábbis szám közben. -
cucka
addikt
válasz
anonameuser
üzenetére
Azt szeretném kérdezni, hogy ezt ilyen pedállal csinálja a srác?
Valószínűleg úgy csinálja, hogy ismeri a háttérben futó zenét, esetleg előre összerakja fejben, hogy mit fog játszani rá. (Ha a háttérzenében nem csak dob van, hanem dallam is, akkor nyilván könnyebb dolga van, mert tudja, milyen hangnemben kell játsszon, hogy jól szóljon)A másik kérdésem pedig az lenne hogy mi a neve annak a zenének, amit direkt gitárosoknak csináltak, hogy egy számról levették a gitárszólót
Már kaptál linket, de amúgy a "guitar backing track" keresőkifejezést javaslom. -
Daweee
őstag
válasz
anonameuser
üzenetére
Helo
Gitársáv nélküli zenéket itt találsz, elindíthatod böngészőből, de akár MP3-ban is letöltheted a számokat. Másik lehetőség ha GuitarPro-ban lenémítod a gitársávot, de azért na, az soha nem fog úgy szólni mint egy rendes felvétel
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Anime filmek és sorozatok
- Linux kezdőknek
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Blackview Link 8 12,7" Tablet
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Eladó egy Xiaomi 12T pro Töltővel adom
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
höm. Ami meg a zenét illeti hát nem egy Petrucci de összeségében véve vannak jó "pillanatai". Szerintem vicces figura. Persze megírt mindent előre nem volt itt semmi impro. Nézi a monitoron a peak file-t. Más nem tud csinálni. Főleg ha ilyen darabolt hülyeségek is vannak benne