- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci #14509 üzenetére
Annyira azért nem viszem túlzásba, minden napra ki van tűzve, hogy mit kéne megcsinálni, le tudjuk a dolgot, utána szabad az ember. Persze mamám mindig talál munkát mindenkinekNyáron annyiból fog állni a napom, hogy edzek, gitározok, énekelek, meg segédkezem ház körül, semmi mást nem fogok csinálni, azt már eldöntöttem.
Nagyon frusztráló, hogy konkrétan nincs időm rendesen több órát koncentráltan csak pengetni, mert ha egész nap gitározok, akkor csak úgy képzeljétek el, hogy sokszor 5-10 perc, lenyomok egy számot, azt le kell rakni, mert ez kell, az kell, stb. Nyáron lesz időm, sztem most nagyon sokat fogok fejlődni, majd csinálok nagyon sok cover videót, mert már tudok kb 150-200 számot fejből. -
Bencsizy
csendes tag
válasz
Bobrooney #14508 üzenetére
Szia
"Használtat" veszek, új állapotban
Hibátlan állapotú képek alapján, élőbe is megnézem, mert viszonylag közel van. Kipróbálom, főleg a bundok, meg a nyak az, ami érdekel, én allergiás vagyok arra, ha egy pici hiba is van bennük.Az időmbe se férne bele amúgy, mert a suli miatt vissza kell érnem, még hajrázni kell évvégén a jobb jegyért.
Németből 9-10-ben ötös voltam, most meg 2,8-ra állok, de lefogadom, hogy nem a hármasért, hanem a kettesért fogok még felelni. Gci egy tanárt kaptunk idén. Félévkor feleltem a hármasért, kb hatosra elmondtam a féléves anyagot, adott egy hármast, mert "neked az elég ahhoz, hogy megkapd a hármast". Jövőhéten bejött, elszámolta magát, kéne mégegyszer felelnem. Hát kösz, de nem, jó a kettes...Csutás tajparaszt annyát az ilyennek.
Meg hát még várjuk ki a végét, majd a postás józsi eldönti, hogy ad-e pénzt a gitárra.
-
Bencsizy
csendes tag
Rakenráu'
[link] -
Bencsizy
csendes tag
válasz
Eastman #14505 üzenetére
Jaja.
Egyszerűen nem viszik. Én is többször meghirdettem, volt hogy levettem, volt hogy felraktam, most fent volt 3 vagy 4 hónapig, mire elvitték.Igazából most is van 2-3, aki 55-ért adja. Sőt van egy olyan, amibe rosszak a pickupok, de amúgy hibátlan, az megy most 40-ért.
Ezért is veszek olyat, ami tényleg nagyon tetszik, mert most már tényleg nagyon úgy néz ki, hogy majd nem lehet már ezt se eladni, hiába van agyondicsérve, persze megérdemelten. Vagy az van, hogy megmarad, vagy konkrétan szrért-hugyért viszik el, már bocsánat a kifejezésért. Tényleg hosszútávra kell mostmár tervezni.
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
sza.sa #14501 üzenetére
Hát jam de attól még sztem rohadt bosszantó, hogy nem tudnak időgaranciát vállalni ilyen egyszerű dolgokra. Nekem 1800 volt maga az utánvét, 900 volt az, hogy 8 kg-t nyomott a csomag, erre rájött még, hogy ez bizony nem szokványos, terjedelmes csomag, plusz 900 ft, erre akarták még a törékenyért plusz 900-at ráírni. Először rá is írta, aztán gépen megnézte, hirtelen az jtt ki, hogy ilyenkor vagy a törékeny, vagy a terjedelmes árát számolják fel, a kettőt egyszerre nem lehet, de ő azért megpróbálta. Nem tudom, hogy le akartak-e húzni, de azért érdekes.
Én is néztem azt, kb feleannyiból kijöttem volna, csak a vevő meg annyira paranoiás volt, hogy csak így fogadta el, előtte még úgy akarta, hogy simán tokban (!!!) adjam fel neki, nem kell pluszba karton. Érdekes ember volt ez is. Amúgy 48-ba ment el a gitár, jó olcsón adtam, de így is alig akarták elvinni, nagyon, de nagyon nagy pangás van itt a hangszerek, de úgy általában minden körül.
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci #14498 üzenetére
Hát konkréten úgy, hogy egy-két nap után már az egyik lapján van egy kis kitüremkedés, ami pl felfele pengetésnél már érződik, hogy konkrétan szószerint beakad a húrba, ha nem töröm le a végéről. Aztán ilyenkor fordítok rajta, egy-két nap múlva ugyanez. Aztán hétvégére már el is tűnt a vége, ennyi volt...
Én kb egésznap pengetem a gitárt, ha nem vagyok otthon, akkor ha tehetem, viszem magammal. Otthon is mindig kéznél van, mamámnál is egésznap lóg a nyakamban és játszok. És sose unom meg.Meg nálam mindig csak a hegye lóg ki, talán ezért hajlik el fel v lefele. Így tudom a legjobban irányítani, szép tónussal, kényelmesen, megfelelő sebességgel.
-
Bencsizy
csendes tag
Amúgy eladtam a gitárom, a posta először 4500-ért akart megbszni, aztán csak 3500 lett a költsége az utánvétes csomagnak.
Még csütörtökön átvette a srác, minden faja, mondom örülök neki. A posta meg természetesen nem hozta meg a pénzt azóta se, de nagyon pipa leszek, ha nem jön meg a héten. Nem tudom itt hogy működik, de sztem annyi lenne, hogy kifizették, beszólnak ennek a postának, az meg másnap kihozza a pénzt. De úgy látszik, itt tényleg azok a pénzek vándorolnak, amit az átvevő fizetett. Tiszta szégyen, mert szerdán mennék suli után győrbe gitárt venni, de ha nem jön meg a píz, akkor értelemszerűen nem tudok elmenni...Vintage v100-at adtam el, vintage v100-at veszek.
Tudom, sokaknak ez nonszensz, de annyira untam már a fekete színt, hogy inkább eladtam, most veszek egy tobacco sunburst színűt.
[link] -
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci #14486 üzenetére
Á, ne is mond. Nekem nagyon gyorsan elkopik sajna, ha nem hegyezném (én körömreszelővel szoktam szintén), akkor kb havonta vehetnék másikat, kb 1 véget fogyasztok el a háromból egy hét alatt a háromszög alakúból.
Nekem konkrétan ilyen van:
http://www.dirtyriffs.co.uk/ebay/logo400/dunlop-tri-stubby-combo.jpg
Ennek nagyon hasonlóak a végei, ezért kis élezés után már mind3 használhatóMeg ilyet szoktam:
http://images.guitarbitz.com/images/products/zoom/1307717079-97209800.jpgNekem ez a kettő jött be, szólóra is, sikálásra is tökéletes, még a tortex 1,14-est szoktam néha használni, hogy megpróbálni rászokni, de vhogy mindig a felső áll kézre. Pl gallophoz cseszett jó ez a kettő.
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
izomhod #14479 üzenetére
Nekem az 1,5 v 2 mm-es vastag jim dunlop stubby jön be. Régen vékonyabbakat használtam, nehezebb volt a szóló is, mert hajlott, aztán most ezzel nagyon tudok szántani. Főleg az 1,5 mm-es a legjobb. Sztem nem fogok már másikat venni, mert ez tetszik a legjobban, pedig most van itthon kb 15 különféle pengetőm, minden pénteken suli után mentem a hangszerboltba, azt vettem egyet, próbálgattam.
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
izomhod #14416 üzenetére
Szia
Én használtam őket, és ha meglesz a gitárom, arra is ezt teszek majd.
Én elektromoson használtam 10-es szettet, nekem nagyon pozitív csalódás volt, tényleg megéri az árát, mert nagyon szépen szól, és jóval tovább bírja, nálam napi 3-4 óra gitározásnál kb 4 hónapig csengett gyönyörűen, nem is nagyon veszed észre igazából, hogy megváltozik a hangja. Jó érzés a tapintása is.
Egy próbát megér mindenképp, mindenkinek más jön be, de sztem megéri kipróbálni. -
Bencsizy
csendes tag
válasz
Eastman #14199 üzenetére
Most röhögni fogsz, de ha jól emlékszem, én pont ugyanígy állítottam be a régi cube 15x-emen az eq
Ezen a 30 wattos csöves erősítőn (Böhm verstarker) nincsen középszabályzó, helyette lejjebb tekered a mélyet, meg a magasat, és feljebb a hangerőt, ha több közepet akarsz, nagyon prímán működik.
Nekem most a torzító pedálon van beállítva így:
Level(hangerő, illetve itt közép állítás is): 12,5 óránál
Mély: 14 óránál
Magas: 16-17 óránál
Gain:10,5-11 óránál
Az erősítőn a hangerő az mindegy, a magas az 75%, a mély 100%Próbáljátok ki, hátha előjön nektek is vmi varázslatos
-
Bencsizy
csendes tag
Emberek, ma kicsit játszottam az eq-val, és olyan soundot találtam, hogy majdnem elélveztem ott helyben
Megemeltem rendesen a közepet, kicsit hallatszik a mély, és kicsit nyomtam rá a magasból, de csak annyit, hogy meg legyen a karcosság, gain is csak annyira van tekerve, hogy azért torzítja a hangot, de nem mosódnak össze a hangok, tehát minden egyes hangot ki lehet venni belőle tisztán, érthetően, de mégis szét van torzítva, áá eszméletlen, nem tudom hogyan írjam le.
Ezt kerestem már jó ideje, gyorsan csináltam vagy 5 képet is a beállításokról.
Másfél óráig szórakoztam, mire meglett teljesen az, ami a fejemben szólt.
Ez a második torzított presetem vagy minek szokták mondani...Lesz lehetőségem meg időm, felveszem majd vhogy, az tuti.
-
Bencsizy
csendes tag
A Metallica Master of puppets száma mennyire számít nehéznek? Haladók vagy tapasztalt gitárosok kezdjenek bele?
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
atidzsiforc #13551 üzenetére
Ha iszok kicsi, akkor jobban megy mindig, de tényleg!
(persze csak pár felesig)Britnit meg basznm... Szívlapáttal fejbe.
-
Bencsizy
csendes tag
Lehet tényleg alszok egyet, aztán hátha...
Mostanában eléggé szét vagyok csúszva, általános ez a semmihez sincs kedvem dolog, semmit se csinálok úgy, hogy élvezzem is, mert mindig húzza vmi más az agyam -
Bencsizy
csendes tag
Az mitől lehet, hogy egyik nap megy az összes nehéz szám is hibátlanul, máskor meg egyszerű dalokat se tudok eljátszani?
Tök frusztráló, hogy most végre van 3 napom játszani, erre nem megy, mert nem működnek a kezeim úgy, ahogy kellene...
-
Bencsizy
csendes tag
Valakit nem érdekel Artec SE-NGT zajzár? Újszerű állapotban, jó cucc!
Ha körbekérdeznétek ismerőseiteknél, azt megköszönném, jól jönne most a pénz.
-
Bencsizy
csendes tag
Ínhüvelygyulladást kaptam, úgyhogy nem, nem penget, nem vagyok tegnap óta suliba se, nem is dolgozom.
Kurva szar, hogy semmit se tudok csinálni itthon, tanulnom nem kell, mert a tanári kar 90%-a lebetegedett, nincs szakos helyettesítés.Gitár, meg fizikai munka kizárva a kezem miatt.
-
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
McCann #13303 üzenetére
Hát én általában mindenhol, ahol éppen rám jön a dolog, vagy eszembe jut vmelyik dal, akkor eleinte csak dúdolom, azt kinyitom a szám is, mert nem bírom.Általában csukott ajtónál szoktam a szobában, viszonylag halkan, a beszédhangnál kicsit talán halkabban. Ami azért jó amúgy, mert ugye ez a "speech-level singing", vagyis a hangerő normális marad, és így tökre természetesnek hat! Ami jó még, hogy itt is megvan az a súlya, mélysége a hangnak, ami amúgy normális esetben csak nagy hangerőnél jönne elő.
Magától a genetikai adottságoktól is sok függ (hogy basszus, bariton, vagy tenor szólamba illik-e a hangod, ugye anatómiailag ezen nem tudsz változtatni sajna), bár én azt mondom, hogy gyakorlással bármi elérhető.
Amikor elkezdtem, akkor a hangtartományom alján énekelgettem, aminek az lett az eredménye, hogy jól megerősödött a sok brummogástólAztán próbáltam egy oktávval magasabban, amitől erősebb lett a közép, meg megnyíltak a fejhangok is, ahogy megtanultam "ledobni a súlyt", és aztán az is megerősödött, mert sokáig kissé operás hatású hangon énekeltem, akkor még nem tudtam semmit a mixről. Most ezt használom, és megint megnyílt egy csomó hang, múltkora tenor C feletti G-ig tudtam felmenni, ami a gitár vékony e húrjának 15. bundján van ugye.
Így kicsivel több, mint 3 oktávot tudok (most már) rendesen használni. a legmagasabb hangjaim extrém hangosak, még én magam is megijedtem tőle először, mert azt várná az ember, hogy halkul a hang, de nm, csak erősödött
Amit tudok tanácsolni, hogy koncentráltan gyakorolj, ha teszed, tehát az énekre figyelj, és először csak egy egy lehúzást csinálj ütemenként, aztán pengess folyamatosan, majd ritmusosan, és menni fog. Szerintem így a legélvezetesebb játszani, meg hát kell oda a gitár, mert én nem tudom mit csinálnék egy szaros mikrofonnal a kezemben, kell vmi, ami leköti mindkét kezemet.
Durván kisütött nálunk a nap, egy felhő sincs az égen.
Megyek is, élvezem kicsit, mert tuti beborul nemsokára megint
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
izomhod #13299 üzenetére
Eddig csak ritkán próbáltam egyszerre, állva még nem nagyon megy, mert nehéz megtalálnom azt a pozíciót, mikor rendesen tudom fújni a levegőt kifele, meg az 5 kilós leszpól kicsit húzza a hátam, azt ha nagyon kihúzom magam, akkor nem tudok annyi levegőt beszívni, és gyorsan kifutok a levegőből.
Ülve amúgy nagyon jól megy a kettő egyszerre, szerintem egy kis gyakorlás után egyáltalán nem nehéz, olyankor mindig az énekre figyelek, és a gitárt ahhoz igazítom. A váltásokat pedig a szótagokhoz igazítom, így nem nehéz. És persze jó móka is.
A gitár nagy segítség ének mellé, mert hallom, hogy mikor cseng össze a kettő hangszer, és így a "tisztásban" tudok maradni.Májusban megcsinálom az angol érettségit, és utána olyan erővel fogok dolgozni mindkettőn, hogy nyár végére már mindent tudni fogok.
Nem az vesz el amúgy sok időt, hogy gyakorolni kell, hanem az, hogy magadtól rágyere olyan dolgokra, amikre ugye a tanárnak kéne rávilágosítania. Meg hogy tudd, érezd, hogy mikor mit csinálsz rosszul, és mit jól. Ha jól csinálsz vmit, és előtte gyakoroltál kicsit, akkor tudod, hogy mi az, amit érezned kell a torkodban, a szádban, vagy az arcodon, a fogaidon, stb. Ha ezt még kicsit gyakorlod, akkor az válik a normálissá, és mondjuk nem azzal kell tökölnöd pár percig, hogy abba a pozícióba helyezd a dolgokat a torkodban, meg a szádban, hogy működjön, hanem automatikusan jön magától minden. Ezért kell most a mixemet gyakorolnom, mert tudok benne énekelni, csak meg kell találnom a pozíciót, van, hogy pár perc után megvan, van, hogy pár napig nem találom, mert elfelejtem, vagy egyszerűen nem megy.Szerintem eltelik egy kis idő, és ez is természetesen fog jönni. A többit se gyakoroltam tovább célzottan napi 10 percnél, volt, hogy heti 1-2 alkalommal csináltam csak, mégis megtanultam. Csak idő kérdése minden.
-
Bencsizy
csendes tag
Ez aztán naggyon petíció, kár hogy sosem sikeresek az ilyesmi módú felkérések...
Petition Asks Metallica And The Offspring To Tour Together
[link]Mondjuk az oldalon eléggé megfigyelhető ez az erős metal orientáltság, mert hát ha nincs benne 20 hang 1 másodperc alatt, akkor az nem is zene.
Kettő együtt nagyot ütne, mondjuk egy szigeten vagy egy volton nagyon elférnének.
Dehát álmodik a nyomor
Ez mekkora dal volt régen is:
[link]Nemrég elkezdtem dolgozni a még jobb tompításokon. Mikor felemeled az ujjad a húrról és kicseng még egy üreshúr hang, ezzel koszosítva a játékot, na az nagyon idegesített. Most úgy oldom meg, hogy a bal kéz mutatóujjával tompítom a felesleges vékony húrokat, a jobb kéz tenyerének oldalával meg a felesleges vastag húrokat, a jobb kezet fel-le tologatom, egyelőre szokatlan, de nagyon jól működik, és egyre jobban.
Emellett pár hónapja elkezdtem itthon képezni az énekhangom is, mély-magas regisztert erősítettem először, aztán összeolvasztottam a kettőt, most pedig megpróbálom használni a mixemet (Mikor a hang az orrban és a torokban is rezonál egyszerre), mert ez adja a legjobb minőségű, legerőteljesebb és legkönnyedebb éneklési módot. A hamissággal nincs gondom, mert ha megtalálom a kezdőhangot, akkor simán elénekelem a tök magas hangokat is, egészen a tenor C-ig, utána már kezd vékonyodni a hangom sajna, de majd dolgozok még rajta. Ezután jó lenne egy kis shoutingot, meg distortion, overdrive technikát , meg false cord screaminget tanulni (ilyen pl linkin parkból chester bennington screamje, mikor a torzított és a tiszta hang egyszerre hallatszik), de addig még hosszú út vezet, meg sokkal többet kéne foglalkozni a dologgal.
Van itt am valaki, aki énekel is?
-
Bencsizy
csendes tag
Ha van időtök hallgassátok meg, nagyon jól hangzik a dolog.
Hard rock számok akusztikusan előadva egy fantól, kirakták a facebook oldalukon is. [link] -
Bencsizy
csendes tag
Van itt valaki Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, esetleg Ibrány közelében?
Venni tervezek egy Böhm-Verstaker 30 wattos csöves erősítőt, de innen csak cirka 400 km-re van, és sajnos sajnálnám a benzint odáig kocsikázni....
2 db van, az egyik egy 75 wattos G12T75 Celestion, a másik 2 db G12E50 Celestion Rocket 50 hangszórókkal van szerelve. Melyik érné meg jobban? Kb egy árban vannak.
Ezek azok:
http://zeneszapro.hu/hirdetesek/bohm-verstaerker-regent-30-full-csoves-gitarkombo
http://zeneszapro.hu/hirdetesek/bohm-verstaerker-regent-30-full-csoves-komboFőleg azért lenne jó, mert két csatornás, és tervezem, hogy nekiállok énekelni is elég keményen, szóval itthon is tudnék gyakorolni, meg szoknám a mikrofont is. Ének- és hangszererősítő, pont ideális lenne.
Nem tűnik egyik se hanyag munkának. -
Bencsizy
csendes tag
Úgy látszik a mai nap megjött ez a feeling, pár napig tuti bepörgök most megint
Áááá, Isten ez a szám.Little Richard - Long Tall Sally
[link]Talán Kicsi Ricsi volt az, aki a legjobban megváltoztatta a zenét. Ha megnézitek (hallgatjátok), akkoriban mindenki ilyen kis lágy hangnemben énekelt, erre jött ő és torka szakadtából ordította a zongoránál a szövegét
Eszméletlen egy ember, imádom
A mai screamelő "énekesek" nem is lennének sztem, ha ő nem lépi meg ezt az akkoriban vadnak számító éneklési módot.Ti tudtok mutatni olyan számokat, amik szerintetek hatással voltak a zenére, vagy a világra?
Sztem még ilyen a Smells Like Teen Spirit is. A mai modern rock alapja.Legalább pörög kicsit a topik is!
-
Bencsizy
csendes tag
Ez aztán meg volt szervezve megint:
Tízkor elmehettek haza, de csak délig járnak a buszok...
Gratulálok a volánnak is, meg a katasztrófavédelmieknek is. Anyátokat azt.
500-an legyünk egy szaros buszon? -
Bencsizy
csendes tag
Érdekes dolog mindenkinek a hangolásról:
-
Bencsizy
csendes tag
Mért van az, hogy be van lőve rendesen az oktáv minden húron, az E és A húr mégis hamisan szól a másik 4-hez mérve?
A DGHe húrok egymáshoz képest tisztán szólnak, az AE húrok is egymáshoz képest tisztán szólnak, viszont ez a 2 a másik 4-hez képest hamis. Ez a 2 magasabban szól hozzájuk képest (pl egy E 3. bundnál lefogott G-je a D húr 5-nél lefogott G-hez képest magasabban szól, pedig a hangoló mindkettőt G-nek mutatja, és tisztán szól szerinte. A fülem viszont mást mond...)
-
Bencsizy
csendes tag
Én is teljesen leengedve játszom. Eleinte kurva kényelmetlen volt, de aztán rájöttem, hogy igazából úgy is könnyű játszani, csak változtatni kell a pengető fogásán.
Nem így tartom:
[link]Hanem így:
[link]
A pengető külső széle, 1/3-ad része van az ujjaim között, és egy kicsit elforgatom az óramutató járásával megegyezően. Így jobban csúszik a húrokon, viszont nem lesz koszos a hangja, ha értitek mire gondolok.Régebben tökre mentek a dalok, most meg mintha visszafejlődtem volna, ezért kérdeztem tőletek pár dolgot.
Érdekes amúgy, hogy a Lead gitáros itt pl mintha a hüvelyk ujjával is rásegítene a mozgásra, egész finom mozdulatokat csinál így.
[link]Leeresztve én könnyebbnek találok jópár dolgot, a pengetés könnyű, a bal kézen meg úgy segítek, hogy kb 50-60 fokosra döntöm fel a gitárt.
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
atidzsiforc #12564 üzenetére
Zsír.
És az sem gond, hogy ha pl palm muteolok, akkor a pengetőt tartó mutató ujjam hegye hozzáér az alatta lévő, másik kézzel tompított húrhoz?
Ez se csinál zajt én úgy vettem észre, csak kérdem, mert most korrigálni akarom minden rossz szokásom. -
Bencsizy
csendes tag
Az normális, ha kissé kifelé pengetek? Hûvelykujjam felöli része a kezemnek kissé befelé döl és így kicsit kifelé is irányul a pengetés. így nem akad meg a húrokban a pengetö, hangban is ugyanolyan.
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
izomhod #12352 üzenetére
Van, de nem sok hasznát venném, igazából csak egy húrt szoktam hangolni vele, többit már egymáshoz igazítom. Csak ugye ha egy kicsit magasabb a húr, akkor hamisan lesz hangolva az egész...
Úgy szoktam, hogy elindítok egy számot, aminek tudom, hogy üres húr a kezdőhangja, és akkor arra hangolok, általában a D-re. Többit meg hozzá igazítom. Csak mondjuk hangolóval kényelmesebb.
Lehet kicserélem az elemet majd, azt ha nem jó, akkor visszaviszem, azt addig veszekszem vele, míg nem ad másikat.
-
Bencsizy
csendes tag
Sziasztok!
Vettem még karácsony előtt egy Sencor SDT-55 digitális, csíptetős, kromatikus hangolót. Új volt, minden klappolt, viszont most már napok óta összevissza ugrál csak a mutató, és nem jön be az üres "--" jel, mikor bekapcsolom, hanem B# jön be, és összevissza ugrál csak a bal meg jobb oldalon lévő lámpa.
Lehet, hogy elem baja van? Megnéztem, és elvileg 2011-es gyártású, azóta ott állhatott a boltban, szóval lehet, hogy ez a baja, csak kérdem, hogy más is tapasztalt-e ilyesmit már...LP ügyben pedig Vintage V100 a nyerő. Jóféle, súlyos gitár, fasza hanggal.
Epi LP100 után váltottam erre, és sztem sokkal jobb hangilag, mint az Epi. -
Bencsizy
csendes tag
Hali
Haverom gitárjában van egy kis csavarodás a nyakban. Igazából én észre se vettem, amíg nem mondta, olyan kicsi.
Úgy a 6-7. bund környékén kezdődik a csavarodás, és a fejjel együtt van elfordulva. A vékonyabb húrok oldala lejjebb van úgymond, ha kézben fogva nézek rá, míg a nyak test felöli részénél ugye mindkét oldalát egyformán látni.Azon gondolkodtunk, hogy van-e akkora feszítőereje a húroknak, hogy ha felrakjuk őket az egyik oldalra, akkor az visszahúzná-e azt az oldalt, ami lejjebb van?
Lehet kipróbáljuk, csak gondoltam, megkérdem, hátha találkozott már vki ilyesmivel, meg mondjuk nem-e csinál még nagyobb csavart bele -
Bencsizy
csendes tag
válasz
izomhod #11670 üzenetére
Igazi klasszikus, jó kis retro zene
Én ilyen relic gitárra Tom Thackertől emlékszem, Gibson Gold Top LP, de az eszméletlenül le van amortizálva, bár sztem ütősen néz ki, mint minden ilyen gitár. Ezen még a hangerő meg tónus szabályzó gombok is hiányoznak.
[link]Viszont ez a gagyi öregítés tényleg aszott gáz. A másik meg, hogy nem tudom milyen ember lehet, aki ezt kérte, meg aki ezt csinálta, de ilyen "szépítést" én is simán csináltam volna neki itthon két laposfejű csavarhúzóval...
-
Bencsizy
csendes tag
Zsír, köszi a válaszokat!
Még amiket néztem, azok a Boss Me 8 és a 33-as multieffektek. Ezek megérik a pénzüket, vagy ne várjak csodákat tőlük? 20k-ért tudnám venni mindkettőt.
-
Bencsizy
csendes tag
[link]Szerintetek megérne ennyit?
Jó hangzásai lehetnek ennek a Zoom G1X-nek? Volt vmelyikőtöknek már dolga vele?Csak zajzárként használható? (tehát bekötném torzító után, mint zajzárat, de nem tudom az állítható-e rajta...)
Néztem a videókat, amiket linkeltetek, lehet meg is tanulok párat
Én ilyen fingerstyleban a tavaszi szél vizet árasztot tudom eljátszani, tehát úgy, hogy 2 szólam meg egyszerre, de lehet majd felveszem, mindenesetre nem nagy ördöngösség szerintem.Talán ehhez hasonlít legjobban az enyém, bár én hallás alapján csináltam még mamám kedvéért
De az enyém jobban is hangzik
[link] -
Bencsizy
csendes tag
No, meghoztam a fejet.
Hangszerész szerint életveszélyes használni, mivel könnyen átütést okozhat, akár gitáron keresztül is. Mondjuk nem tudom, hogy ezt mondjuk miért most vette észre, mert előtte már volt nála kétszer is, és akkor egy szót se szólt róla... Érdekes.
Amit észrevettem, hogy az a kis vékony szál, a megszakító tönkrement, elszakadt (mikor átvittem, akkor nem volt még), illetve az egyik kábel is átpörkölődött a master potméternél, és le is vált az egyik végen.(mikor átvittem, ez se volt így...)Nem értem, hogy ez most honnan jött neki. Azt mondta, hogy ez egy csöves rádióból maszekolt fej, és hogy nem érdemes szórakozni vele, mert életveszélyes. Eddig az volt, hogy menetzárlatos (ami egyik ismerősöm szerint nem valószínű, mert vagy működik,vagy nem...).
..Mindegy, azért fura nekem ez egy kicsit. Barátom majd átjön, azt megnézi, meg lehet, hogy újratekeri a trafót is, ha tényleg gond van vele.
-
Bencsizy
csendes tag
Aham, így már értem.
Áttervezni gondolom sokba kerülne, meg sok munkával is járna, szóval valszeg marad így sajna. Aztán majd veszek egy "normálisat" is, mert ha beindul a zenekarozás, sztem ott úgyis többre lesz szükségem.
Amúgy ez a hangszerész szerint egy moddolt változata az mv3-nak, bár nem tudom ez mennyit változtathat az általad leírt paramétereken.
-
Bencsizy
csendes tag
És az miben különbözik egy mezei gitárerősítőtől?
Most így hirtelen ezt a videót találtam róla:
[link]De majd csinálok én is egyet, tényleg baromi jól szól amúgy.
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
toth_janika #10660 üzenetére
Vegyél fülhallgatóerősítőt. 10-12k és arról asszem lehet felvenni is. Vox gyártmányok.
-
Bencsizy
csendes tag
Szia
Igen, működik, szól.
Ez egy házi készítésű, elvileg egy vermona módosított alaprajza alapján készült. Effek loop nincs.
Hiss jellegű a zaj, tehát zizzzzz. De nem olyan, mint mikor a torzító van bekapcsolva a pedálon, hanem kicsit vastagabb, és picit talán alacsonyabb a frekvenciája is, mélyebb a hangja egy leheletnyivel.
Leírom a tapasztalataim:
- Kipróbáltam külön hifin a hangszórót, szépen szól, abszolút semmi gond nincs vele.
- Torzítópedált kivettem a láncból, nem változott a zaj milyensége.
- Csak 1 kábellel rádugtam a gitárt, megint nem változott semmi.
- Kihúztam a kábelt az erősítőből, a zaj erősödött.
Hangszóró csatlakoztatva, gitárkábel nincs az erősítőbe dugva:
- Letekertem az összes hangerő, hangszínszabályzót, (gain, treble, bass, master), a zaj elmúlik.
- treble, bass középálláson, gain, master nullán, nincs zaj.
-treble, bass középálláson, master nullán, gain minimumtól maxig tekerve, nincs zaj megint.
Viszont: treble, bass középen, gain nullán, mastert tekerve fel előjön, és erősödik a zaj. Ezután ha tekerem a gain fel, akkor már az is erősíti a zajt, de nem annyira erősen, mint a master szabályzó.
Szóval a a hiba tuti az erősítőben van, és a master szabályzóval változik csak a zaj mennyisége. Új csövek vannak benne, mind a négy teljesen új, szóval azok is kilőve, hangszóró szintén tuti jó, gitár, kábel, minden kihúzva, és akkor is ott a zaj.
[link]
Ilyesmi a zaj, de ennél azért jóval halkabb. Ami 0:05-0:15 között hallható, leginkább az, de semmiképp se jön elő olyasmi, ami 0:18 környékén hallható.Sajnos tervrajz nincs, mert úgy vettem még anno neten, használtan. De esetleg képeket tudok készíteni róla, ha az segít. Holnap, vagy holnapután megyek érte, azt akkor rakok fel ide párat. Meg csinálok akkor videót is szerintem.
-
Bencsizy
csendes tag
Sziasztok.
Volt hangszerésznél a csöves erösítöm, szerinte menetzárlatos a kimenötrafója. Ö nem tud rajta segíteni.Ötletek? Mihez lehet kezdeni vele azon kívül, hogy kibaszom a kukába?
Új trafó kell mindenképp?
Mert amúgy müködik faján, szépen szól, új csöveket raktam bele, de a master poti csavarásával zaj jött elö. Csak ez befolyásolta, és szerinte menetzárlatos a kimenötrafója. -
Bencsizy
csendes tag
Eastmen:
Nem tudom, megszoktam már, hogy máshol berakja magától linkként. De majd következőre figyelek rá!Én nem tudom, vhogy nem maradnak meg bennem az ilyen unalmas olvasmányoknak a 4 szavas részei...
Nem is érdekel, majd máshogyan szerzek jegyet.
Most is volt egy olyan, hogy 4 oldalas fogalmazást írtunk dupla irodalom órán Petőfiből meg Golden Dzsoniból, én pont olyan témát kaptam, amiről alig lehetett írni vmit. (Hitvesi költészetének bemutatása 2 vers alapján, mindegyik ilyen 30 soros csak...) Eredménye az lett, hogy a felét idéztem, másik felét meg tördelve odaírtam, mint gondolat, lett vagy kemény másfél oldal.
Mindig ezekkel szopom be, hogy szar csoportba kerülök... -.-De ilyen pl a fizika első pados is. Ott általában az a kérdés, hogy ki kap egyest, mert olyan jó kis röpiket talál ki ofő.
Lessétek meg őt is, jól nyomja az öreg:
[link]Ez nem tudom volt e már, de komoly nagyon
[link] -
Bencsizy
csendes tag
Naaaaa
Megjöttek az elő- és végfokcsövek, kicseréltem őket, jóval több gainem van, jóval kevesebb zaj, jóval szebb tónus, és eszméletlen hang tisztán és torzítottan egyaránt.
Holnap még suli, aztán egész héten gitározok, persze jó kis tanulás mellett, mert eddig csak 8 témazáró, meg 10 röpi van bejelentve, emellé még 2 kötelező olvasmány.Imádom
Tanujj me mekbux xd
Ma is volt jó kis doga, 600 oldalas Aranyemberből az egyik kérdés:
,,Jaj, szegény kis cica..." Ki mondta ezt?Vigyorogtunk az egész dogán, nem akartam felhúzni magam inkább, azt inkább poénra vettük.
Amúgy mindenkinek ajánlom a kis Beta Aivin céget, Boss másolatokat gyártanak, elérhető áron és kb ugyanolyan minőségben. Invasion meg Boston néven is futnak asszem, és egy nagyon alulértékelt cégről van szó, mert csuda jók a pedáljaik.
És ajánlom mindenkinek ezeket az egyszerű, de nagyszerű számokat:
http://www.youtube.com/watch?v=t0Zbvtxb85IEz meg egy masterpiece:
http://www.youtube.com/watch?v=Vw2uusbsEYE
Akinek van ideje, hallgassa végig, mert sztem baromi jó a dallama, meg a szövege is.Egyre keményebb számokat hallgatok, soft rockról punkrockra, punkra, majd alternatív rockra váltottam, meg amiket linkeltem, ahhoz hasonló, szóval ilyen sötétebb dalokat hallgatok, ami elég furcsa, mert előtte annyira taszítottak ezek a számok, mint állat.
Meg most már sokkal jobban érdekelnek a komolyabb dolgok, meg pl a dalszövegek, meg egy-egy szám mögötti gondolat.
Kezdek felnőni vagy ez most mi?Ez meg nem tudom milyen alstílusa a rocknak vagy minek, de nagyon megfogott.
http://www.youtube.com/watch?v=EQm9wkJNwcE
Nincsenek benne őrült gyorsaságú szólók, meg riffek, de mégis cseszett jó. És akkora erő van az énekes hangjában, hogy az nem igaz.
Meg vhogy eltér a többi előadótól, én még nem nagyon hallottam ehhez hasonlót. -
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci #10383 üzenetére
Kimásolom ezt itt, de mindenhol kb ezt találom.
-Noise gate closes when you're signal is below a threshold point = no sound.
-Noise supressor never closes just remove hiss and hum(depends on the model).So noise supressor removes all noise while you're playing keeping your signal "clean" and noise gate removes nothing, it just closes when you stop playing so there won't be sound between two separate parts but while you're playing noise is there.
Buy both, supressor to keep your signal clean and gate to cut your noises(fingers, pick, cable, guitar scratching your clothes whatever) in between parts.
Tehát a kompresszor lényegében kiegyenlíti a jelszintek közötti különbségeket? Akkor használják, ha pl jobb sustaint akarnak?
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci #10381 üzenetére
Hát ja, csak az a 25k-s ár egy kicsit visszataszít..
Persze, minőséget meg kell fizetni, de nekem perpill nincs rá annyi zsém, max 10k körül tudnék rá szánni.Alapvetően mi a különbség a 2 között? zajzár, zajcsökkentő...
-
Bencsizy
csendes tag
Ha a háttérzajt akarom elfojtani magas gain esetén, akkor egy Artec Turbo compressor jó lehet erre a célra? Vagy a zajzárjukat vegyem meg?
Kompresszor vagy zajzár?
Mert olvastam olyat, hogy a zajzárnál az első pengetés pl halkabb, vagy elmarad, vagy nem jön ki az a kattanó hang egy megállásnál, ha rácsapok a húrokra.Minden tanács jöhet.
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
blackmacs #10367 üzenetére
Hát azt nem mondom, hogy látatlanban is rendeld meg, de egy kipróbálás után úgyis erre fog esni sztem a választásod. Tetszetős hangja van, van súlya, és kényelmes rajta játszani, bár nem tudom, hogy a többin milyen lehet, mert nekem eddig csak klasszikus gitár meg egy epiphone LP volt a kezemben, meg ez, de soha se volt gondom ezzel, sőt, sztem nagyon kényelmes. Persze ez mind személytől függ.
Nekem most amivel gondom van, az az, hogy hidegek a kezeim, és ilyenkor nem tudom tartani a tempot tompítva... meg úgy általánosan is bezavar az egész gitározásban, mert nem tudok annyira finom mozdulatokat csinálni vele. Persze, tudok így is játszani, csak néha hibázok. És idegesít, mint állat.
Nem tudom másnak is volt-e ilyen gondja, de jól jönne pár tanács, ami már bevált másnak. -
Bencsizy
csendes tag
Am én is csak néztem, hogy tegnap alig volt pár hsz, ma meg rögtön 80 új
Nem gyakran írok, de azért minden nap követem a topikot -
Bencsizy
csendes tag
válasz
izomhod #10356 üzenetére
Jóféle, bár tényleg nem kéne ez a hörgős "éneklés" alá. Tisztán jól nyomja, bár tényleg nincs olyan jellegzetes vonása, amiből megkülönböztető lehetne a többi énekestől.
Nekem a hörgés az nagyon nem tetszik, ez van...
Scream még bejön, distortiont imádom, de a hörgés az abszolút utálat... Szerintem megöli a zenét pl ennél a számnál is.
Persze lehet, hogy másnak bejön, és ők lesznek a megváltók vki szemében, semmi se lehetetlenNem tudom amúgy, hogy miért panaszkodtok az LP súlya miatt, én van, hogy egész nap játszok vele állva, és mégse húzza a hátam meg a vállam. Ki kell húznia magát az embernek és akkor nem fájdul meg semmije se.
(Nekem is Vintage V100 van)
-
Bencsizy
csendes tag
+1
Az osztályban is van egy pár gitáros gyerek, azt mondták, hogy nagyon jól nyomják, meg ő kitalál mindent fejből, ők a királyok, azt én meg "ja, gitározom, tudok egy kicsit én is"
Aztán a tábortűznél aláztam mindet
Se a ritmus, se a lefogások, se semmi nem volt náluk rendben. Nem tudtam játszani, mert mindig előbb vagy később váltott, vagy mellé nyúlt mindig... Pedig aztán már kb 2 éve játszott, a másik meg 5 éve, de annál csak a "fogom az egy húrt, azt darálom az egy hangot, mert ez a hardcore" ment.
Meg ilyet szólnak, hogy rakjunk össze egy számot. Mondom ok...
Neki áll mászkálni egy skálán, azt ennyi. Mondom dallam, ritmus, vmi nincs?
És ő zenekarban játszik, meg van saját számuk már. Gondolom milyen...Szerintem így, hogy "üljünk le azt dobjunk össze vmit" nem lehet jó számokat írni. Kell egy ihlet, ami magától jön, nem erőltetésből, mert az mindig vagy sablonos, vagy szar lesz.
Csajoknál akkor érsz el vmit, ha van egy gyenge, nulla technikájú, lányos hangod, és tudsz mellé 1-2t akkordot. Ma már elég ritka az olyan lány, de még fiú is, aki hallgat vmit, ami villanygitáron szól. Amint meghallja a gitárt, rögtön az megy, hogy ez szar, tök mindegy, hogy milyen stílusról van szó.
És az nem tetszik nekik, hogy "ezt nem lehet énekelni, meg szar a szövege is". De ezt úgy mondják, hogy 6-7 év angol "tanulási" múlttal rendelkeznek, és azt se tudják, mit énekelnek ők. Ilyen ez az új Flo-rida szám, az a whistle, amiben a "fújjad bébi, lassan kezdünk" meg bukj rá, meg mittomén miket mond, és ezt éneklik a csajok is. De a pasik átverik, mikor ő is azt énekli, hogy szopjad...Nagyon gáz a generációm emberek...
-
Bencsizy
csendes tag
Amúgy én vagyok az egyetlen, aki azokat hallgatja főként, akiket még gyerek korában megismert? Én azt a pár előadót követem (10-20 kb).
Mert gondolom pl aki itt idősebb, az pl a country korszakban nőtt fel, és főként azokat hallgatja. Az előbb felsorolt nevekből is csak 1-2-t ismerek.
Most is még inkább a régebbi, 8-10 éves számokat hallgatom, mint az újakat, nem tudom miért, de azok annyira a szívemhez nőttek, hogy vhogy nem tudok át állni az új dolgokra...
Most unokatesóm pasiját tanitgatom gitáron, egyelőre úgy, hogy tanítok neki egy-két új dolgot, és utána megy az "ő nyomja a basszust egy húron, én meg játszok rendesen" játék pc mellett.
Így nem megy el a kedve sose, mert ugye taul újat is, de utána szórakozik is.
Most pl ezt játszottuk, nem tudom, hogy ez mennyire számít metálnak, de neki is nagyon bejön, ő főként metált hallgat, meg alternatívot...
http://www.youtube.com/watch?v=g81L_--RZ94&feature=relatedJó kis fülbemászó dal
Csak kár, hogy ilyen rövid.
Élőben jobban üt, mert ott kijön a dobosuk "énekelni", a tömeg meg nyomja vele együtt
http://www.youtube.com/watch?v=vP4nFVwATCE -
Bencsizy
csendes tag
V100-as a nyerö. Akár használtan is.
Ez már koncertképes gitár, tényleg nagyon jó. -
Bencsizy
csendes tag
válasz
blackmacs #9866 üzenetére
Szia
Nekem volt ilyenem, csak cseresznye szinben. Sztem nagyon jó gitár, de nem teljes értékű les paul, inkább egy átmenet a strato és a les paul között. Vékonyabb is, könnyebb is, mint egy lp. De nem rossz gitár egyáltalán, nekem is ilyen volt az első elektromos gitárom, és nagyon szerettem. De ha igazi les paul hangra vágysz, akkor vintage v100-ra spórolj még inkább.
-
Bencsizy
csendes tag
Van itt a fórumon vki, aki jártas vmennyire az énektechnikákban?
Kb E2-B4 a hangterjedelmem, és olyan C4 körül váltok át egy másik regiszterbe. A gondom az, hogy úgy hallom, mintha levegős lenne a hangom, illetve, hogy túl sok a treble, sok a magas benne. A nyelvem a szájpadlásom fele áll, elég magasan, és a rezgéseket inkább a fogaimnál, meg az ajkaimnál érzem. Ha a fülkagylóim előre fordítom, akkor hallom, hogy elég levegős.
Ha fejhangokat akarok, akkor muszáj feszítenem az izmokat tovább? Tehát C4 után tovább feszítem őket? Mert most C4 felett tök lazán éneklek, csak kissé levegős. Fürdőben ugye a visszhang miatt viszont cseszett jól hangzik.
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
izomhod #9469 üzenetére
Sulikezdés most sokbafájt, viszont van még 10k-m, ami elég lenne talán
Ha kijön elém vki vmelyik pályaudvarra Bp-n, és elvezet a próbateremig, meg vissza is, akkor benne vagyok.Sajna kb 100 km a távolság, vonat jöhet így csak szóba...
Szóval:
Bencsizy
Zenekar:
1. Sum-41
2. The Offspring
3. Greenday
4. Blink-182
5. YellowcardBencsizy
Zenész:
1. Deryck Whibley (ének+gitár)
2. Tom Thacker (Gitár )
3. Dexter Holland (ének+gitár)
4. Steve Jocz (dob+vokál)
5. Gillie Joe Armstrong (ének+gitár)Emellett: POD, Linkin Park, Tankcsapda.
-
Bencsizy
csendes tag
No, vettem 10-46-os elixir húrkészletet, odavissza vagyok tőle
Nagyon dögös hangja van, meg erőteljesebb is, hangosabb is, erősitő nélkül is faszán szól. Lenyűgöző!
Szerintem ez marad az én márkám, jó a tapintása is, faja nagyon! -
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
sanyi0321 #9032 üzenetére
Hali
Nekem volt egy. Jól kézre áll, kényelmes, a hangja is egész jó, de másabb, mint egy "igazi" les paul. Lehet a húrok miatt vagy nem tom, de a mostani vintage v100-asom sokkal vastagabb, les paulosabb hangot ad, az Epi LP 100 az inkább egy átmenet a les paul és a stratocaster között. Illetve az Epi kb fele olyan vastag, mint a Vintage V100. De nem rossz gitár amúgy.
Vegyél inkább Vintage V100-at, nagyon jó, koncertképes gitár. Minőségben, kinézetben is, hangban is nagyon jó szerintem, talán az egyik legjobb ár-érték arányú LP, Gibson LP után tuti ez következik.
És egész jó áron kapható:
http://gitarshop.hu/?tart=hirdetes&id=90694&lang=huHa a hanggal nem vagy megelégedve, akkor először szerintem erősítőt vegyél, illetve ha halkabban szoktál otthon játszani, akkor tekerd fel a hangerőt, teljesen más hangot fogsz kapni. Ha erősítőcsere után se vagy elégedett, akkor tényleg jöhet a gitárcsere. Szerintem.
-
Bencsizy
csendes tag
Hát be lett építve a cuccos, így nem tudok most csinálni, de azért körülnézek majd, hátha találok képet a belsejéről. Hibás huzalozás miatt van az 50 hz-es hálózati brumm szerinte, ami csak az egész áttervezésével oldható meg.
Pákám nekem nincs, de tudok kérni haveromtól.Ha szétszedjük megint, akkor csinálok képeket, meg írok Neked, rendben?
-
Bencsizy
csendes tag
Hangszóró + erősítő + láda + majd a csinosítás = 40k
A láda lényegében ingyen volt, egy HDD-be meg egy kis telepitgetésbe fájt csak, amit amúgy sem használtam.Még rakunk majd merevítőket is, mint írtam, még nincs teljesen kész.
Csapolásra mi is gondoltunk, de aztán úgy döntöttünk, hogy ez egyszerűbb megoldás lenne.
A biztonság kedvéért rakok oda egy lapot azért, sose lehet tudni.
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci #8902 üzenetére
Persze, én is igy vagyok vele
Hangmesteren nem nagy az esélye, hogy találsz. Inkább ott próbálkozz, zenészaprón több hirdetés van. Legyen szerencséd.
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci #8897 üzenetére
Zenészaprón próbálkozz Te is szerintem. Ott van pár dobos, de hát mint írtam, lehet nem olyan zenét játszanak, mint Te, vagy olyat játszanak, de nem elég jók, vagy nem veszik komolyan. És máris a 0 közelében van a megfelelő dobosok száma...
Igen, nálunk is van az osztályban pl egy srác, akit csak az egója hajt, sweep pickinget, meg ilyesmiket tanul, a sebesség hajtja csak. De egy normális számot nem tud eljátszani kívülről. Én az ilyeneket alapból kerülöm. Egy lelkes kezdőt többre becsülök, aki szereti azt, amit csinál, és élvezi is, mint azt az egoistát, aki csak azért játszik, hogy elmondhassa, hogy jobb, és semmi más nem motiválja.
Esetleg próbálkozz konkrét zenekarhoz becsatlakozni, hátha.
-
Bencsizy
csendes tag
Pl én.
Simán megtanulható, csak néha érdemes ellenőrizni, nehogy vmi rossz beidegződést tanulj meg, pl a csak lefele pengetés, nem tompítod a húrokat, zizegnek a húrok, mert hozzáérnek az ujjaid, stb.
Muszty-Dobay gitáriskolából megtanulhatsz gitározni, a többire meg ott a net.
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci #8891 üzenetére
Hát egyelőre igen.
Már keresgélek zenekart is, írtam néhánynak, de vagy nem válaszolnak, vagy már találtak embert, meggondolták magukat, nem tudnak bejárni próbára, nem jó nekik a hely, stb, szóval van probléma bőven...
Nekem is Budapestre kéne bejárnom, illetve én azt mondom, hogy ha nem egy megyéből vannak a tagok, akkor az a legjobb megoldás, ha bérlünk kész próbatermet a fővárosban, azt csak a hangszert visszük. Azt így itthon is lehet gyakorolni, meg próbán is van cucc.Meg alapvetően nehéz olyan embert találni, aki tényleg elkötelezett a zenélés mellett, és nem csak azért csinálja, hogy pózolhasson, meg elmondhassa, hogy ő bizony gitározik, hanem ért is a hangszerhez, élvezi és komolyan is gondolja azt, amit csinál. Ha ez nincs meg, akkor egy helyben toporog a csapat, és semmire se viszik vele.
Meg ugye a stílus is egyezzen, mert ha nem így van, akkor nem lesz "kielégülve" a tag, és akkor előbb-utóbb kilép, mert más zenéhez húz a szíve.Itthon játszogatok, meg fejlesztgetem magam, tanárra egy forintot nem költök, mert itthon is megtudok tanulni bármit, amit csak akarok, csak idő meg gyakorlás kérdése.
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci #8889 üzenetére
Beta Aivin DS-100
Nem nagy név, de mivel a boss pedálok nem nyűgöztek le, igy ez mellett döntöttem.
http://muziker.hu/gitareffektek/overdrive-distortion-gitar-pedalok/beta-aivin_ds-100.html6k-ért szerintem bőven jó
-
Bencsizy
csendes tag
-
Bencsizy
csendes tag
Rendben, persze
Kb másfél óra alatt összeraktuk. Még van vele munka, ugye a festés, rács, kábel a hangszóróhoz, nagy jack aljzat, meg rakunk rá füleket is. Emellett kell még egy alumínium lemez is a hangszóró, meg a csövek közé, nehogy kiégjen v kilyukadjon a hangszórón a papír. Van úgy 3-4 centi köztük, de a biztonság kedvéért, rakunk bele, azt így jobban tereli majd a hőt is kifelé.
-
Bencsizy
csendes tag
De amúgy pont azt néztem, hogy ami ehhez a legjobban hasonlít, az a Crate BH15-112, ami majdnem 100k, ez meg anyaggal, mindennel együtt kijött durván 35-ből. Ehhez még max a festék jön, meg talán rács, meg vmi textil, de így is épphogy megüti a 40k-t.
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci #8879 üzenetére
100 wattos, 99 dB az érzékenysége. Itthonra bőven elég, meg valszeg cipelve lesz most nyáron is bulikra
Ja bocs..
Szóval a fenti a hangszóró, az erősítő 12 wattos, 2 elő és 2 végfokcsővel, torzítópedált már rendezem hozzá
-
Bencsizy
csendes tag
Egyben nem engedte feltölteni, szóval így raktam fel, remélem ez nem számít floodolásnak..
-
Bencsizy
csendes tag
No, megépítettük a ládát, Marshallról 4101-ről mintázva a méretek a hangszóró miatt (Celestion G12-H100), a fejet meg fejjel lefelé beleépítettük a ládába, jól is néz ki, csak még kell egy kis polírozás, tehát le kell festeni, meg glittelni néhány helyen, hogy a lyukakat betömjük. Összességében jól sikerült, már csak egy kábel, meg egy nagy jack aljzat kell, és akkor fullra kész van. Képeket dobok fel később.
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci #8796 üzenetére
Pontosan. A Volt se véletlenül van Sopronban. Azért, hogy az osztrákok átjöjjenek. Több a bevétel.
Elkérnek 13 ezret egy napra, holott én csak egy fellépőt szeretnék megnézni, meghallgatni. Pofátlanság...
Hegyalja, na az még normális!Ja, bocsánat...
Szólok is Atticusnak, hogy kell-e még neki gitár...
Véleményt, élményt megosztani szerintem nem bűn, mellesleg igy nem csak a "milyen gitárt vegyek kérdés-válasz" metódus megy, más is pörgeti a topikot, bár mostanában elég kihalt. -
Bencsizy
csendes tag
Ááá emberek, tegnap majdnem vitába szálltam, de rájöttem, felesleges elmélkednem a zeneiségről, mert úgysem lehet meggyőzni senkit se.
Nézegetem a Sziget árakat, de kurva drága, pedig egy sum-41-ra megérné elmenni, többi nem érdekel úgy igazán. Mert aztán néztem a őprogramokat is, ééés paff. Kezdik már kurvára erőltetni ezt a dubstepet, meg a "díszpáva vagyok mert sáfüling!" szarokat...
Most is Skrillex meg nem tom milyen elektronikus zajok voltak Volt feszten is. Szigetre is LMFAO jön, meg Snoop Dogg, utóbbinak pár számát bírom is, de azért kezd unalmas lenni már.
Nem tudom mi a buli abban, amikor elhívják ide a "legnagyobb DJ-ket, meg stílusteremtőket", mikor rápakolja a lemezt, azt max a sávokat húzogatja fel-le, a sok hülye a Dj-vel együtt néz bambán, meg ugrál, semmi ének, közönséggel 0 kapcsolatba lépés. És akkor látom az "életem legjobb koncertje" kommenteket. Koncert?Milyen hangszeren játszanak?
Szokják mondani, hogy ha nem tetszik, ne hallgasd. Hát de basszus, akárhova megyek, mindenhol ezt nyomják a képembe, ezt az effektezett nyávogómacska hangot... Meg mindenhol azt kell hallgatnom, amit ők akarnak, mert ők a többség, ők azt szeretik.
Egy ilyen nevet meg nem is ismernek:
http://www.youtube.com/watch?v=T_jWunnz4Xk&feature=related
Emellett még ezek a zenekarok melegek is, mert hogy hogy néznek ki. Hát én láttam már rondábbat is diszkóban, főleg a vágott v nyakú, keresztel a nyakában viritó 13 éves nádszál virág csávókról nem is beszélve.
Ezek legalább letettek vmit az asztalra, amit évizedek után is hallgatnak az emberek.Ez a skrillex hájpolás is, meg a dubstep is 1-2 év és eltűnik a süllyesztőben, és ezt is ciki lesz hallgatni. Nem tudom, emlékeztek-e a nagy tecktonik lázra, na ez ugyanúgy fog járni. Legalábbis remélem...
Én vagyok a buzi, mert punkot hallgatok, tök átlagos külsővel. És ezt olyanok mondják, akik rózsaszín pólót hordanak, meg vasalják a hajukat, meg sorolhatnák...
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Update 07.31. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest