Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Aktív témák
-
Johnny Cage
addikt
Akkor legyen egy PRO is: nekem a DS3 rev 3.3 kezdetektől fogva hibátlanul és stabilan megy, kék halállal csak akkor találkoztam, amikor a tuning-al már a processzor végét karcolgattam. A legtöbb esetben elcseszett beállitások után is elég volt egy hosszú reset, hogy alapbeállitásokkal újrainduljon. Tuningban 3.2 Ghz-ig jutottam, ami gyári hűtővel nem rossz teljesitmény, és még igy sem a lap fogta meg, hanem a proci birt ennyit (azóta kipróbáltam egy másik lapban).
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Próbálkoztam manuális beállitásokkal is és eddig azt tapasztaltam, hogy az MCH vagy FSB feszültségének emelése nincs hatással a tuningra (tehát nem oldotta meg a problémát, ha előtte nem bootolt be a windows, akkor feszemelés után sem vagy ha nem indult újra rendesen, akkor utána sem).
Viszont AUTO feszültségeken stabilabb a 3.15Ghz (7x450), minden gond nélkül megy. Ez az eddigi legmagasabb stabil értékem, 7x460-al már nem indul rendesen újra a gép, afelett (mondjuk 7x465-ön) meg már be sem boot-ol a windows (rögtön kékhalált produkál) - manuális beállitásokkal sem jutottam többre, hiába emeltem a feszültségeken, hiába növeltem ez időzitéseket, eddig csak ugyanezt sikerült elérnem. Talán ez a proci vége. -
Johnny Cage
addikt
Érdekes, hogy 460-as FSB-n még stabil vagyok, tesztek nem hibáznak, játékok nem fagynak, a rendszer stabil, újrainditásnál nincs probléma. De 465-ön már boot közben kékhalált produkál a windows, 470-en meg már el sem indul a gép. (A feszültségek és az időzités Auto-n). Ez lehet a tuning vége?
-
-
Johnny Cage
addikt
Hát sajnos nálam is megjelent a hirhedt PCI-E x 1 bug. Szabálytalan időközönként egyszerűen úgy indul el a rendszer, hogy a PCI-E 1-szeres üzemmódban megy, s ez azonnal látható minden 3D-s alkalmazáson (drámaian leesik az fps), s a CPU-Z is kijelzi. Van erre valami orvosság? (Hiába fixáltam már a kezdetek óta 100 Mhz-en, nem jött be.)
FSB = 7x460 MHz
PCI-E freq = 100 Mhz
Timings = Auto
Voltages = Auto
Ui: Az is érdekes egyébként, hogy auto-n jobban megy a tuning, a beállitások stabilabbak és nincs befagyás sem újrainditás után. -
Johnny Cage
addikt
-
Johnny Cage
addikt
A táp 300W-os ZEN, tehát nem egy bika, de mint oly' sokszor olvashattuk már a porhardveren is, hogy az ilyen rendszerek fogyasztása teljes terhelés alatt sem közelitik meg még a 300W-ot sem (ZEN-el itteni fórumozók is hajtottak már E6300-ast 3.5 Ghz-en 8800GTX SLI-vel /!/).
-
Johnny Cage
addikt
Gyakorlatilag megy, tehát pörögnek a ventillátorok, csak nem boot-ol be. Az érdekes ebben az, hogy visszább veszem az órajelet, és úgy is hasonlóképpen viselkedik. MCH vagy FSB feszültségének emelése eddig nem segitett, bár még nem tapasztaltam ki igazán, hogy mit s hogyan.
-
Johnny Cage
addikt
Az miért van, hogy lefuttatok teszteket és hiba nélkül elmegy órákig, emellett hajtom a gépet 3 napig egy huzamban, és minden jól megy. Aztán egy újrainditás, és nem indul el, monitor standby módban marad. Kevés a CPU-nak adott feszültség? Vagy instabil már az az órajel?
-
Johnny Cage
addikt
Nem hiszem, hogy az új 6300-asok kevesebbet mennek, a régiek között éppúgy volt ekkora szórás, ez a topik is tanusitja. Nekem egyelőre 1.375V-on megy 3.15 Ghz-et, azaz 7x450-et, minden más alapfeszen van, a ramnak is elég a 2.1V. Majd még próbálgatom tovább, nem hiszem, hogy ez a vége - de ha ez lenne se sirnám el magam, mert mihez kevés egy majd' 3.2 Ghz-es Core2?
-
Johnny Cage
addikt
Ha az E6300 szorzója 6 és 7 (az alaplap szerint Min:6 Max:7), akkor lehet, hogy kifogtam egy szorzó lock-os procit?
Mod: F10-es bios, rev 3.3.
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
Az integrált hang annyiban tűnik vonzóbbnak, hogy mindenféle divatos csilivilit támogat, pl. 7.1 vagy EAX. Ez parasztvakításnak elmegy, de minőségnek nem nevezhető. Példának okáért ezek a chipek a büdös életben nem adnak vissza neked olyan térhangzást, mint teszem azt egy Audigy 2. Továbbá megnézném azt is, milyen leterheltségen pörög a processzor, ha 7.1-be kötünk egy ilyen kütyüt - van egy sejtésem.
Bár akinek nem igazán számít, mi s hogyan szól, csak szóljon a szokol rádió, annak príma. -
Johnny Cage
addikt
Hát naná... a hangkártyát se véletlenül találták fel. Két fő problémája van az integrált bizbaszoknak: tripla annyi erőforrást zabálnak, s minőségben is elmaradnak az önálló kártyáktól. Csak annyit mondok, hogy még a régi SB PCI 128-as kártyám is korrektebbül szól, mint bármelyik integrált hangchip, amit eddig hallottam - s ehhez vájtfülünek sem kell lenni. Aki egy kicsit is érzékeny a hangokra, az vesz magának egy hangkártyát.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Érdekes, hogy az A-Data-m, aminek elvileg 2.1V kell vigan megy alapfeszen. Gondolom tuning esetén már változna a helyzet. (?)
Másik: tuning után előjött a hires/hirhedt géplekapcsolósdi: újraindulás után, lekapcsolt, majd vissza. Következő újrainditáskor viszont már csak úgy kapcsolt vissza, hogy nem indult el (monitor is standby módban maradt). Ez igy lesz mindig, ha tuningolok? Vagy más oka lehetett? -
Johnny Cage
addikt
Nos, beneveztem egy ilyen lapra, E6300 és A-Data EE 2x512 (1000mhz) párositással. Mik az első teendők, mire érdemes odafigyelni előszőr? (bios frissitést hogy érdemes csinálni, annak tudatában, hogy floppy-n nem működik és nincs flash drive-om?)
Szerk: ilyen lapra = DS3
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
Kérdés: tudja e valaki, hogy a DS3-ba bele tudnám e tenni gond nélkül az A-Data 2x512-es Vitesta ramjaimat? (Extreme Edition, 1000Mhz, 2.1V alapfesz, MIQVE1908)
Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Samsung kuponkunyeráló
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Plazma TV topic
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- 32GB DDR5 RAM-ok tesztelve (vagy bontatlanul), garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- Asus H110-PLUS/ i3 6100/ ingyen foxpost/ garancia
- DDR5 G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 6000MHz (AMD EXPO) 32GB - F5-6000J2836G16GX2-TZ5
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 7200MHz
- SK Hynix 16GB DDR5 4800Mhz laptop ram több db!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-14IGM - N4000 I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V14-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Előszőr normálisan le akarom tesztelni, gondolom csak úgy van értelme az adatlapnak.