Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
válasz
péter007
üzenetére
A vonali kimenet (line out) feladata az, hogy kis torzítású, kis zajú kimenetet produkáljon - szabványosan, szabványos paraméterű bemenet esetén, tehát olyan jelet ami olyan jó minőségű hogy aztán akár erősíteni is lehet/érdemes.
Ilyen kimenetek vannak a hifi (különálló/deck) cd/tuner/kazettás stb készülékeken is. Ezeken bele se tudod dugni a fejhallgatódat a vonali kimenetbe, legalábbis közvetlenül nem, mivel más a csatlakozása, tipikusan RCA. Ha mégis beledugnád (átalakítóval) akkor ugyanezt kapnád, tehát halk/torzít/frekvenciamenetbeli hiányosságok, de akár a kimenet is elszállhat, mert neki a fejhallgatód szinte rövidzár.
Nem véletlenül van ezeken a készülékeken külön fejhallgató csatlakozás, ami egy erősítőn át jut oda, ha nincs akkor azért nem mert elég egy is, ami a "közös" erősítőn van.Számítógépen sajnos helyspórolás végett jack aljzatokat tesznek, ami egyrészt gyengébb minőségű csatlakozás, másrészt láthatóan nem lehet megmagyarázni valakinek hogy az nem arra van hogy fejhallgatót dugjunk bele
Persze bele lehet dugni, és szól is akár, de nem úgy ahogy kellene. Egy szabvány vonali (fesz) kimenetnek ugyanis paraméterei vannak, pl hogy mennyire terhelhetőek. A 47Kohm pedig nagyon messze van a te 30ohm körüli fejhallgató terhelésedtől. Az impedancia-illesztetlenség pedig pl. frekvenciamenetbeli problémákat produkál.
Az ipodon stb levő kimenet az kifejezetten fejhallgató kimenet, tehát az optimálisan működik fejhallgatóval, ezt nem szabad összehasnlítani egy vonali kimenettel. Vonali kimenetként egyébként már nem is lenne olyan megfelelő, hiszen az áramerősítők zaj/torzítás paraméterei nem túl kedvezőek. Ahogyan nem várod el az ipod fejhallgató kimenetétől hogy az vonali kimenetként tökéletes legyen, ugyanúgy nem várhatod el a szg hangkártya vonali kimenetétől hogy az fejhallgató kimenetként legyen megfelelő.Összefoglalva, nincs semmi baj se a hangkártyáddal, sem a fejhallgatóddal, a probléma az, hogy a hangkártyán levő jack kimenet miatt azt hiszed az fejhallgatóra van kitalálva, holott nem. Létezhet olyan hangkártya, amelyiknek a kimenete erősebben terhelhető, de az a vonali kimenet minőségének a kárára válik. Egyébként egy nagyobb teljesítményű fejhallgató erősebben is terhel...
Megoldás/javaslat: vezeték nélküli fejhallgató, annak az adójában ugyanis biztosan van vonali bemenet. És a kábel sincs útban

-
Remington
őstag
-
mikk2000
őstag
válasz
péter007
üzenetére
Hát oda semmiképp. Ha egy feszültségkimenetre egy kisimpedanciás fejhallgatót raksz akkor nyilván a frekvenciaátvitel issza meg a levét, a teljesítményről nem beszélve. Próbáld meg rendes teljelesítmény-kimenetbe dugni, pl egy számítógép asztali hangszórójának a fejhallgató aljzatába, vagy valamilyen olyan eszözbe, ami vonali szintű jelet fogad és van fejhallgató csatlakozási lehetősége.
-
Siriusb
veterán
válasz
péter007
üzenetére
Itt, a topicban volt szó arról, hogy az Ultra nem olyan jól tuningolható.
Corsair-ről nem tudok nyilatkozni.
Nem tudom, mennyira akarod húzni a konfigodat. Mint látható, van akinek jól megy a Value, de meg kell említeni, hogy nem mindenkinek vált be.
Én a Value mellett teszem le a voksom. -
Kicsirics77
veterán
válasz
péter007
üzenetére
nekem ez van geil ultra
és nekem ment 1000-t a ram minden gond nélkül igaz ez még a d9 csippes az újakról nem tudok nyilatkozni én dósem milyenek ha nem akarsz ráfaragni akkor corsair
viszont hogy a lapod szereti-e azt én sem tudom de azt tudom biztosra hogy az a-data ee800+okat azokat komálja nagyon és azok jó ramok nagyon szal én elgondolkoznék ezen is
[Szerkesztve] -
Vakegérke
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- X140M1F4N károsultjai
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szoftverfejlesztők kellenének
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Persze bele lehet dugni, és szól is akár, de nem úgy ahogy kellene. Egy szabvány vonali (fesz) kimenetnek ugyanis paraméterei vannak, pl hogy mennyire terhelhetőek. A 47Kohm pedig nagyon messze van a te 30ohm körüli fejhallgató terhelésedtől. Az impedancia-illesztetlenség pedig pl. frekvenciamenetbeli problémákat produkál.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(nem volt giga lapom, nem is lesz)