Keresés

Aktív témák

• misimagaki

aktív tag

Megtudnátok mondani, hogy hol lesz a kiállítás?

• misimagaki

aktív tag

Nem gondoltam, hogy ilyen hosszú lesz.

Szia _George!
    Hello MIndenki!
    Nekem is 7002-es házam. Szenvedek vele én is. Nyáron 60 fok körül van az XP1700+, a vinyók is melegednek elég jól.
    A Te házad nagyon pepec. Én nem szeretnék ilyen mérvű változtatásokat, de tervek azok vannak. :)
    Tettem egy ventit a hátlapra a táp fölé. Az rendszervinyómat betettem vele szembe egy 5,25-ös helyre - bővítőkerettel, és fúrtam 3 lyukat a takarólemezre.(olyan nagyokat, amt az elölap elbírt). Így keresztűl húzza a vinyó fölött a levegőt. Tele van az összes hely (2 rack, dvd, cd-rw+1 vinyó), ezzel a megoldással jelentősen csökkent a vinyók melegedése - a Speedfan szerint. A személyes tapasztalatok szerint is. Csak borzasztó hangos a sűrű rács miatt. Létezik kimondottan ilyen nagy lyukak fúrúsára alkalmas fúrótárcsa. Én azzal szeretném kifúrni a lemezt, és egy ráccsal pótolni azt. A szerszám meg van egy barátomnak, csak rá kell magam szánni a nagy lyukasztásra.....
    A Barátom vett egy Aopen H700B-t, a táp fölötti hdd tartókereten felbuzdulva leszereltem a keretet, és áttettem a táp fölé. A Speedfan ezek után azt mondja, hogy a vinyó melegebb, mint a rackben lévő, bár korábban az volt a melegebb. Megtapintva viszont csak kézmeleg. A vinyó mögötti venti csak 5V-t kap - nem bírtam már a hangját. (A venti egyébként halk, csak az apró lyukak miatt hangosodik fel.)
    Tegnap este egy kartonlap segítségével készítettem a procihűtővel szemben egy furatot, és egy ''kémennyel'' vezettem be a levegőt a hűtöre. Az eredmények:
    SuperPi 16M számolás + PowerDVD 5.0 + Win XP Mediaplayer + Media Player Classic futtatása kb 60 percen keresztül eredeti kiépítésben
    (Nem volt kedvem keresgélni célsoftvert)

CPU: 56 fok
    MB: 45 fok
    szoba:26,2 fok

''Oldallapos kémény'':
    CPU: 50 fok
    MB: 40 fok
    szoba:26,2 fok
    Ebben az esetben, ha letakartam az oldallapot, akkor szépen elkezdtek emelkedni a hőmérsékletek. Szabaddá téve a nyílást szépen visszahűlt. Terhelés nélkül - átlagos igénybevétellel a proci 47 fok volt.

Véleményem szerint az oldallapot kifúrva tovább javulhatnak az eredmények, mert a karton hőszigetelő anyag. Az oldalfal viszon acéllemez, ami elméletileg vezeti a hőt.
    A tető kifúrásán még gondolkodom....

U.I.: Van néhány képem, gondolod átküldhetem...

csoki

Aktív témák

Hirdetés