Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7201) cdfrank válasza Ba.G (#7199) üzenetére


cdfrank
csendes tag

Szia! Én is pont ezen vagyok...itthon 15-20 000 Ft, Kínábol 10 000 körül van dac konverter 5.1 analóg kimenettel...ennél olcsóbb megoldást egyelőre nem találtam

[link]

(#7202) Shkiz0 válasza cdfrank (#7201) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Ha kellene kallódik itthon egy :)
Kb 1 hétig volt használva. Ha kell 8K-ért viheted.

[ Szerkesztve ]

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#7203) Beldar


Beldar
tag

Sziasztok! A Genius SW-HF 5000 5.1 potija sajnos kezd veszteni régi erejéből, a tipikus hiba: nálam is recseg, elnémul a front jobb. A Conrad-nál kapható ALPS RK16816MG 10KDX6 poti teljesen egyezik ezzel, vagyis láb-kiosztást nem kell átmókolni? Köszi!

(#7204) bnorci71


bnorci71
addikt

azt hittem itt már nincs is élet csak én használom még mindig a jó öreget
mostanában kicsit oda volt dörgölve neki :D és az egyik front elkezdett recsegős lenni, gondolom a hangszórót kellene benne cserélni. Szétszedtem de nem sok mindennel lettem okosabb azon kívül hogy 10cm 8Ohm hangszórót kellene keresnek a kérdés ez mélyközép vagy középsugárzó?

"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"

(#7205) Winchester95


Winchester95
őstag

Sziasztok!
Adott egy genius 5200 5.1.

Telefonra auxal kapcsolódva (hangszínszabályzó normál a telefonon).
50-es hangerőn elkezd recsegni az egész. (64 a max )
Tv-re kötve auxal (füles bemenet) 30-re felhangosítva. Master volume 41-en már recseg.
Ez szerintetek normális?

(#7206) Hujikolp válasza Winchester95 (#7205) üzenetére


Hujikolp
őstag

Szia!

Melyiket hangosítod? Az erősítőt vagy az aux forrást?
Ha a forrás hangosításával fordul elő a recsgés, akkor az rendben van. Nem a forráson kell hangot emelni, hanem az erősítőn. Az ok a recsegésre a túlvezérlés: a bemenő jel amplitúdója magasabb, mint a maximális ráadható jel. A fölösleg le lesz vágva, így torzul a jel.

Ha az erősítő hangosításánál recseg, akkor vagy potméter kopott ki ott és annak van rossz átviteli karakterisztikája. Vagy a tápegység kezd kicsit kókadni és a nagyobb terhélésre bebillen a feszültség.
Ezt igazándiból átviteli karakterisztikával lehetne megnézni, hogy a kimenő jel amplitúdója mennyire "szép", van-e esetleg benne vágás.(szinusz jel 20-20khz)

Amit még lehet tenni: átnézni a hangszóróhoz menő kábelek kapcsolatait. Nálam volt már, hogy megigazgatva eltűnt a recsegés. (hátlapon a bemeneti csatik átmozgatása, kimenő kábelek megmozgatása, hangszórónál a kábel átnézése)

(#7207) Winchester95 válasza Hujikolp (#7206) üzenetére


Winchester95
őstag

Köszi, már megoldottam, centernél túl sokra volt blankolva a kábel, valahol megcsavarodott a + - és egymáshoz ért.
Tökéletes minden.

(#7208) almapeter


almapeter
újonc

Sziasztok!

Mennyiért tudnám most eladni az sw-hf 3600-as házimozit?
Korához képest jó állapotban, egy két felületi horzsolás, távvezérlő jó, minden hangfal szól, az összes kábele megvan, doboza sajnos nincs és a tipikus potméteres hiba, de távvezérlővel is működik rendesen a hangerőszabályozás. Köszönöm szépen!

(#7209) Winchester95 válasza almapeter (#7208) üzenetére


Winchester95
őstag

Szia.
Én az 5200-ast két hete vettem 20 ezerért.
2 első és a center bontatlan volt.
99%-os állapotban.
Egyetlen hiba hogy a doboz nem volt meg.

Csak viszonyítás képpen.
Lehet túl jó áron vettem.

[ Szerkesztve ]

(#7210) Danecay válasza almapeter (#7208) üzenetére


Danecay
őstag

Nézz szét jófogáson, 15e-től már vannak, 1-2e ft-al többért már van újabb típusú is.

(#7211) almapeter


almapeter
újonc

Köszönöm szépen a válaszokat, lehet meghirdetem, csak képeket kell majd csinálnom :R

(#7212) Beldar


Beldar
tag

Sziasztok! A Genius SW-HF 5000 5.1 potija sajnos kezd veszteni régi erejéből, a tipikus hiba: nálam is recseg, elnémul a front jobb. A Conrad-nál kapható ALPS RK16816MG 10KDX6 poti teljesen egyezik ezzel, vagyis láb-kiosztást nem kell átmókolni? Köszi!

(#7213) Cartman002


Cartman002
aktív tag

Üdv mindenkinek!

Remélem nem ütközik a fórum szabályaiba, de mivel egy elég marginális témáról van szó, feleslegesnek láttam volna apróhirdetésként feladni. Van egy 3600-as rendszerem 2007-ben vásároltam, fekete, távirányítóval, kábelekkel (9 pines is), meglehetősen szép állapotban. Évek óta alig használtam, csak foglalja a helyet meg gyűjti a port, sajnos egy 10m2 szobában, vékony falakkal nem túl ideális :DD

Egy olyan hibája van, hogy olykor csak az egyik oldal szól, ami pár ki-be kapcsolás után megoldódik. Először azt hittem kábelhiba, de nem. Akit esetleg érdekel, meg tudná javítani, fel tudná használni, stb. az írjon rám és megegyezés után elviheti.

:R

(#7214) Danecay válasza Cartman002 (#7213) üzenetére


Danecay
őstag

A potikat tekergetve nem jön vissza az elnémult oldal?

(#7215) Cartman002 válasza Danecay (#7214) üzenetére


Cartman002
aktív tag

Nem, az nem oldotta meg. Ki-be kapcsolas oldja csak meg (a hatso gombbal, nem a kicsivel)

(#7216) VIPowER válasza Cartman002 (#7215) üzenetére


VIPowER
senior tag

Lehet nem érintkezik jól a választókapcsoló az elején, AC3, stb...
Vagy befújod WD40-el pl, vagy ki kell pucolni, persze ezekhez szét kell szedni.

(#7217) Danecay válasza VIPowER (#7216) üzenetére


Danecay
őstag

Inkább ne WD40-el! Tudom, hogy rá van írva, hogy kontaktjavító, de ilyen célra vannak mimondodtan elektronikai kontaktjavítók.

(#7218) VIPowER válasza Danecay (#7217) üzenetére


VIPowER
senior tag

Tudom hogy tudod hogy én is tudom hogy nem erre való, de ált a legtöbb háztartásban ez van, és senki nem megy el venni kimondottan erre a célra való eszközt egy próba miatt, arra meg ez is megteszi.

(#7219) Danecay válasza VIPowER (#7218) üzenetére


Danecay
őstag

Egy valamire való gazdaboltban is 1000 Ft alatt lehet ilyesmit vásárolni, még nálunk falun is. Sok esetben hasznos tud lenni és évekig kitart. Szerintemmegéri beszerezni.

(#7220) Cartman002 válasza VIPowER (#7216) üzenetére


Cartman002
aktív tag

Köszönöm, kipróbálom, hátha :)

(#7221) Foo


Foo
tag

Sziasztok!
Van egy Genius SW 5.1 Home Theater-öm, a tipikus szériahibával. A jobb oldali front nem szól, a poti tekergetésére recseg. Nagyon szeretem, egyébként jó állapotban van.
Végigpörgetve a topikot, 0 tapasztalattal, arra jutottam, hogy inkább nem állnék neki magam forrasztgatni, meg gányolni.
Az lenne a kérdésem, hogy lenne-e itt a fórumozók között olyan kedves vállalkozó szellemű, a típussal kapcsolatban tapasztalt tag, aki megjavítaná? Természetesen nem ingyen.
Pls, ha vállalkozol a javításra, írj pm-et. Hajlandó vagyok szállítani is Budapest környékére. Esetleg az is segítene, ha tudnátok ajánlani valakit, szervizt, bárkit, aki ismeri a típust és hajlandó megjavítani. Kösz!

[ Szerkesztve ]

(#7222) gabka913


gabka913
csendes tag

Sziasztok,

Genius SW 5.1 Home Theater -hez keresek potmétert. Sajnos én is a szériahibával küzdök.
Érdekel külön a potméter is, egész panel, vagy akár komplett donor rendszer is.
A szereléssel, forrasztással megküzdök :)

Köszönöm

(#7223) Danecay válasza Foo (#7221) üzenetére


Danecay
őstag

Próbáld meg befújni kontakt spray-el! Nekem szokott segíteni. Írtak itt korábban, hogy nincs nyilás ahol be lehetne fújni, de én a legutóbbi alkalomkor lefényképeztem az én potimat, annál van erre alkalmas nyílás. Már nálam is recsegett, volt, hogy elemt a fél oldal vagy a center, de egy kis kontakt spray kapásból megoldotta. Itt a kép:

(#7224) Foo válasza Danecay (#7223) üzenetére


Foo
tag

ok, kösz! WD40 van itthon! :D

(#7225) Danecay válasza Foo (#7224) üzenetére


Danecay
őstag

Én inkább valami mást használnék rá! Tudom, hogy rá van írva, hogy kontakt tisztító, vagy javító, és ha valóban nincs lehetőség más fajta beszerzésére akkor ez is jobb a semminél, de ahogy írod hajlandó lennél Budapesten és környékére elszállítani a cuccot javításra, arra vállalkozó személyhez, vagy szervizbe, így gondolom egy normális kontakt spry beszerzése sem okoz gondot, akkor már ne ezen spórolj :) 1000 Ft nagyságrendű összegről van szó. Van olyan fajtája is ami nem csak tisztít hanem kenést is biztosít, ilyet próbálj elsősorban vásárolni. Jó az ha van a háztartásban, soha nem tudni mikor jön jól, és aki nem úgy fújkálja mint az autó és motorszerelők a féktisztítót, annak évekig elég lehet egy flakonnal. Máskülönben ha nagyon nem lenne más szerintem még a féktisztító is jó lenne :)

[ Szerkesztve ]

(#7226) G@ben


G@ben
addikt

Lehet még kapni bele potmétert, akár olyat, aminek nem egyezik a lábkiosztása? Kezd idegesítően gyakran elhalkulni és úgy gondoltam, megcsináltatom végre.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#7227) G@ben válasza G@ben (#7226) üzenetére


G@ben
addikt

Erre semmi? Lassan már alig tudom úgy állítani, hogy normál hangereje legyen, úgyhogy mindenképp kéne egy potméter! Hol lehet ilyet viszonylag gyorsan beszerezni?

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#7228) Danecay válasza G@ben (#7227) üzenetére


Danecay
őstag

A kontóakttisztítót már próbáltad? Ha nem, én ezzel indítanék és csak azt tudom neked is írni mint Foo-nak. Én a saját példányomat újonnan vásároltam olyan 2005 környékén és az óta is napi használatban van. Nálam is többször elkezdett már recsegni és/vagy elhalkult egy-egy csatorna, sokszor jól megszívatva magam szétállítottam mindent is ami a hangrendszerrel kapcsolatos, hogy megtaláljam, hogy miért nincs pl. közép, vagy mély, aztán kiderült, hogy elég lett volna a potin fordítani pár mm-t, hogy megjelenjen a hang :) Eddig nekem kontóakttisztítóval sikerült elhárítanom ezeket a dolgokat szerencsére. Persze nem állítom, hogy ez nálad is biztosan megold minden problémát, de amennyiben még nem próbáltad, egy kipróbálást mindenképpen megér, 5 perc az egész.

(#7229) G@ben válasza Danecay (#7228) üzenetére


G@ben
addikt

Még nem próbáltam, de végleges megoldást szeretnék. :)

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#7230) Danecay válasza G@ben (#7229) üzenetére


Danecay
őstag

Nézd, azt, hogy én a mai napig hibamentesen használom egy kis fújkálás segítségével, amire az őszélettartama alatt max. 3x került sor és 16 éve használom, én ezt már közel végleges megoldásnak tekintem. Ez azért már olyan idős rendszer, hogy lehet, hogy a paticserét követően más baja lesz, de ha neked nem ér meg ennyit, egy próbát akkor Te tudod. Mellesleg, az, hogy elkoszolódott esetleg a poti, nem jelenti azt, hogy rossz is. Ennyi erővel ruhából is vehetnénk fel mindig újat ahelyett, hogy kimosnánk, nem? :)

(#7231) G@ben válasza Danecay (#7230) üzenetére


G@ben
addikt

Azt hittem, hogy sokkal gyakrabban kell fújkálni. Azon a 3 kis lyukon befújok és kész? Mennyit? Konkrét ajánlás van, hogy milyet vegyek? Ezt találtam pl: [link]

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#7232) Danecay válasza G@ben (#7231) üzenetére


Danecay
őstag

Szerintem tökéletes. Az enyémnek a flakonján még egy CRT monitorról készült kép van :) és ráadásul még csak nem is ken, csak tisztít. Azért írtam ,hogy kenjen is lehetőség szerint mert általában inkább azokat szokták javasolni, ami végül is érthető is. Igen azon a 3 lyukon és elvileg a másik oldalt is van hasonlóan 3 lyuk. Befújsz egy keveset, nem kell agyonlocsolni, de inkább jusson rá mint sem, elég illékony anyagról van szó, így a fölösleg hamar elpárolog.

(#7233) G@ben válasza Danecay (#7232) üzenetére


G@ben
addikt

Köszönöm, meg is rendeltem! Majd beszámolok. :D

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#7234) Danecay válasza G@ben (#7233) üzenetére


Danecay
őstag

Remélhetőleg a Te készüléked potiján is lesznek nyílások és segít majd! :)

(#7235) Foo


Foo
tag

Mindkettőtöknek köszönöm! Megrendeltem a kontaktsprayt és jövő héten megműtöm a kicsikét. Utána beszámolok az eredményekről. Nagyon bízom ebben a megoldásban, nem akarom kidobni a cuccot és berhelni sem szeretném. :R

(#7236) Tokics1988


Tokics1988
újonc

Üdv mindenkinek.
Szereztem egy 5.1 3600-at, x-fi xtreme gamer a hangkártya.
Mit kell beállítani hogy sztereo anyagnál ne csak a 2 front szóljon? Mély se szól.
5.1 filmnél hibátlan.
Volt régen ilyenem egy sb live kártyával, és nem rémlik hogy ilyen gondom lett volna.
Most meg szembesülök vele hogy a z5500-hoz képest mennyire buta cucc, viszont alig használt és nagyon jó áron volt, meg erre emlékeztem volna ha anno is így szólt volna.
Hátha csak valami beállítás probléma, a hangkártyánál végigpróbáltam a 3 lehetőséget (entertainment, game mode, meg a 3.), de nem hozott megoldást.
A 3 jack-es kábellel van csatlakoztatva, egyesével tesztelve minden hangszóró szól és onnan ahonnan kell.

[ Szerkesztve ]

(#7237) Hujikolp válasza Tokics1988 (#7236) üzenetére


Hujikolp
őstag

Üdv,

Valószínűleg csak driver probléma. A win nem igazán szereti az 5.1-et. Nálam az segített, hogy a Realtec driverét letöröltem, és a win sajátját hagytam meg. Ekkor a hang beállításoknál, az eszközön már be lehetett pipálni a mélyhang kezelést, és mennyi csatorna van.
Bass management-et keress, a hangfal tulajdonságainál. https://www.thewindowsclub.com/disable-or-enable-loudness-equalization-in-windows-10
Realtec

(#7238) Danecay válasza Tokics1988 (#7236) üzenetére


Danecay
őstag

És ha csak egyszerűen beállítod a Win-ben 5.1.re?

(#7239) Tokics1988 válasza Danecay (#7238) üzenetére


Tokics1988
újonc

Be van állítva, tesztre minden rendben, minden szól ahogy kell.
Sztereo hanganyagnál csak a 2 front, azt kellene valahogy felkeverni.

(#7240) VIPowER válasza Tokics1988 (#7239) üzenetére


VIPowER
senior tag

Foobarnal pl : [link]

(#7241) Tokics1988 válasza VIPowER (#7240) üzenetére


Tokics1988
újonc

Köszi, de anno nem kellett egyesével szórakozni vele, akkor inkább elcsomagolom a hangfalat :DD

(#7242) Tokics1988 válasza VIPowER (#7240) üzenetére


Tokics1988
újonc

Youtube-nál nem szól csak a 2 front... mély se...
Elég kaki így...

(#7243) almapeter válasza Tokics1988 (#7242) üzenetére


almapeter
újonc

Nálam se szólt (már pihenőben van) chrome böngészőnél, viszont firefoxban szólt az összes. Én beleuntam annyi macera van ezzel a házimozival, meguntam lecseréltem, azóta pihen, el kellene adnom csak azóta is halogatom :D

(#7244) G@ben


G@ben
addikt

Lekopogom, de használtam a kontakttisztítót és azóta jónak tűnik a hangfal! Nem halkul el random módon, hasonló hangerőn szólnak az egyes hangfalak, szóval olyan, mint régen! :D
Nem volt a poti oldalán a 3 lyuk, inkább a hátulján, de jól befújtam 2 alkalommal is, vártam, hogy teljesen ki tudjon száradni és azóta boldogan használom!
Köszönöm Danecay! :R

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#7245) Danecay válasza G@ben (#7244) üzenetére


Danecay
őstag

Király! :C

(#7246) pripjaty


pripjaty
csendes tag

Sziasztok!

5év pihi után összedugtam a Genius sw-hf 5.1 6000 egy msi x570 gaming edge wifi alaplappal. Win8.1 és 10 is érzékeli, de csak SPDIF kimeneten hajlandó jelet kivezérelni, márpedig én klasszikus RCA-n kötöttem be. Tudnátok valami elegáns megoldásban segíteni? Segédprogram esetleg? Még hardveres megoldásban is gondolkodtam, de 2.1-re lebutítani nem sok értelne lenne. Köszönöm a tippeket előre is.

(#7247) pripjaty válasza pripjaty (#7246) üzenetére


pripjaty
csendes tag

(#7248) Danecay válasza pripjaty (#7246) üzenetére


Danecay
őstag

Szia!

Pedig valamilyen beállítással valahogy ki kellene csiholni belőle az analóg 5.1-es kimenetet, tudja az alaplapod. Ez csak beállításbéli dolog.

(#7249) pripjaty válasza Danecay (#7248) üzenetére


pripjaty
csendes tag

Amikor összedugtam pár órát elvacakoltam vele, lehet DOS telepítő floppyt kéne írni hozzá. :) Kövi lépésként felhúzom a win11-et, bár sok reményt nem fűzök hozzá. Mellékeltem fotót, ha jól emléxem korábban máshol is volt hangerő skála piktogram.

(#7250) Hujikolp válasza pripjaty (#7249) üzenetére


Hujikolp
őstag

A probléma, hogy realtek drivert használsz. Töröld le.
Az alap, windows-os legyen, abban van mélyhang kezelés és 5.1 is ugyan itt ;)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.