Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
luciferc
őstag
válasz Panktom #27701 üzenetére
Cég vette, neki nincs jótállás, tehát soha nem is volt 3 év jótállás. Ha ti cégtől vettétek, akkor annak van (valószínűleg csak volt, ha régebbi a vásárlás) némi szavatossági kötelessége, akitől vettétek.
szerk: kivétel, ha a kezetekben van egy kitöltött jótállási jegy az eredeti vásárló cég nevére.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Panktom #27701 üzenetére
Szerintem nem fogadják el. Jogi személyeknek jelenleg 1 év a garancia. A számla pedig neki szól. Azt nem tudom, ha eladják magánszemélynek feléled-e a 3 éves garancia. Nehéz ügy.
U.I: Mondjuk azt nem is értem miért van így? Mire fel hoztak ilyen törvényt?
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
asdf_
veterán
válasz Panktom #27706 üzenetére
Kérd tőlük a jogalapot, hogy mi alapján várják el, hogy neked bizonyítani kéne a vásárlásodat. Simán mennék békéltetőhöz egyből.
A másik fele ugyanakkor, hogy ha egy cég vásárolta eredetileg, akkor vannak olyan huncutságok, mint tárgyi eszköz, értékcsökkenés meg ilyesmik, tehát -nem vagyok könyvelő, de- papír nélkül vélhetően nem kerülhetne ki egy cégtől a kezedbe a termék, mert az ott nem valószínű, hogy nav kompatibilisen meg tud valósulni, ettől függetlenül a terméket értékesítő kiskernek k-ra semmi köze hozzá, hogy a vevője esetleg adót csal.[ Szerkesztve ]
-
luciferc
őstag
válasz Panktom #27709 üzenetére
A valamilyen papírt úgy értettem, hogy szerződés és/vagy számla, amit a nektek eladó cég állított ki. Ha a cég nevére vett kártyát csak úgy megkaptátok és se számlát (nem az eredetit!!), se semmit nem kaptatok, akkor megkockáztatom, hogy az a kártya jogszerűen még mindig a nektek eladó cégé. Ha semmi papírt nem kaptatok, akkor azt a kártyát valaki kilopta a nektek eladó cégből. Nem, nem rád gondolok, hanem arra, aki a kezedbe adta és eltette a pénzt. Nem lehet egy cég vagyonát csak úgy odaadni szóbeli szerződéssel (szerk: bármiféle papír nélkül). Minimum egy pénztári bizonylatnak lennie kell, ahol te fizettél be. vagy valami.
[ Szerkesztve ]
-
luciferc
őstag
válasz Panktom #27709 üzenetére
Továbbra is érvényes, hogy érdektelen az ára. Az eredeti kisker egy cégnek adta el, nincs kötelező jótállás. Ha vállal, az szerencse. Ugyanakkor jogosan nem szeretne egy adócsalási ügybe keveredni, szóval szerezz papírt arról, hogy a tied. Mert addig az eredetileg megvásárló cégé minden papír alapján.
-
luciferc
őstag
válasz Panktom #27730 üzenetére
Nem érzem jogosnak, hogy a kiskert hibáztatod. Neked nincs a kezedben papír, hogy az alaplap a tied. A neked eladó cég a sáros, mert papíron még az övék az alaplap!
szerk: még mielőtt a magánszemélytől vásárlás idekeveredne. Ha magánszemélytől veszed, akkor működik a szóbeli adás-vétel. Egy cég esetében viszont lennie kell dokumentációnak. Az eszköz szerepel a leltárban, esetleg a könyvekben. nem lehet csak úgy törölni.
[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
válasz Panktom #27730 üzenetére
A jótállástól függetlenül eleve le kellett volna papírozni az adásvételt.
De ha a jótállási jegy nálad van, akkor a boltnak szerintem sincs joga vizsgálódni. Igazából meg se kellene nekik mondani, hogy megvetted. Rákérdeztek, vagy hogy derült ez ki? A cég dolgozója is lehetnél aki gariztatni vitte a cuccot, nemde? Ott a jótállási jegy, adjanak egy átvételi elismervényt és intézzék a javítást. Szerintem.
Jester
-
luciferc
őstag
válasz Panktom #27743 üzenetére
Értem, hogy ez a véleményed. Nekik meg nem. Próbálj érvelni, olvastál itt érveket. Ha nem használ, akkor fenyegesd meg őket, hogy bíróságra mész. Hátha nem hiányzik nekik. Ha viszont ezek után is ragaszkodnak az álláspontjukhoz, akkor kénytelen leszel vagy bebukni, vagy valóban bíróságra vinni. Ahol szerintem bukni fogsz, más szerint nem. De előtte úgyis ügyvédhez mész, az majd véleményezi.
-
Tikakukac
titán
válasz Panktom #27744 üzenetére
Ipon is bedőlt már ezek miatt 20 éve.
Ja, nem.
Hidd el, ennek semmi értelme, a legismertebb aprós új hardvert eladó kolléga már 10 éve is olyanokat csinált, hogy zörgött. Mai napig hasít a bolt, sajtcetlis garis hardverek, kisker ár felett.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest