- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szőröscica
addikt
Sziasztok!
Meglehetősen kellemetlen szituációba keveredtem, és tanácsot szeretnék kérni.
A történet ott kezdődik, hogy pár héttel ezelőtt csináltattam magamnak egy meglehetősen drága szemüveget. A bele való, személyreszabott Zeiss Individual lencsék darabja 47 ezer forint. Teljesen szimpla, minuszos lencsék, a trükk annyi bennük, hogy egy számítógéppel megmérték a szemüvegkeret dőlésszögét a fejemen, a pupilláim helyzetét feljegyezték, valamint a lencse és a szem közötti távolságot is. Ezen adatokat elküldik Németországba, majd elkészítik a számomra elvileg legideálisabb lencsét.A probléma ott kezdődött, mikor átvettem a szemüveget. Kis idő után fejfájásom jelentkezett. Nem tulajdonítottam neki jelentőséget, ugyanis romlott a látásom, gondoltam, hogy idő kell míg megszokom az erősebb lencséket. Eközben a régi szemüvegkeretem is beadtam, tettek bele erősebb lencsét, de teljesen mezei, 4 ezer ft/db-os példányokat.
Mikor már egy hétnyi viselés után is fájt szemem az Individual lencsés keretben, úgy döntöttem, hogy visszaváltok a másik szemüvegre, meglátjuk azzal mi lesz a helyzet. Láss csodát, a panaszaim megszűntek. Pedig ugyanolyan erős a benne lévő lencse, csak nem személyreszabott. Nosza, vissza is mentem az optikába, hogy valami nem passzol a szép új szemüvegemmel. Rámlestek, megállapították, hogy az egyik lencse közelebb van a szememhez, biztos ez a gond. Állítottak rajta. (már akkor sejthettem volna, hogy ez humbuk lesz, hiszen jártam már törött szemüveggel is, ott meg centiméteres eltérés volt a lencsék között, mégsem fájt a fejem)
Természetesen a helyzet nem javult, egy fél óra után dobol a fejem, ha az a szemüveg van rajtam. Megint visszamentem az optikába, jeleztem, hogy nem megfelelő a szemüveg. Felküldték a Zeiss budapesti központjába, hogy bevizsgálják. Közel egy hetet volt ott, azt mondták, hogy a lencséknek semmi baja. Meg azt is, hogy ezeket szokni kell, mert annyira éles vele a látás, hogy ez fárasztó lehet. Itt jegyezném meg, hogy semmivel nem látok jobban a spéci lencsékkel, mint a kommerszekkel, nemhogy tízszeres különbség nincs (ami az árban mutatkozik), hanem gyakorlatilag semmi. A honlapjukon persze úgy van reklámozva, hogy ideális minden körülmény közé, a legpihentetőbb a szemnek, meg vagy ötven "vásárlói vélemény", melyeknek nem volt hozzászokási idejük, ellenben a látásuk tökéletes lett. Ehhez képest én fél óra viselés után dolgozni nem tudok, annyira fáj a fejem benne.
Továbbra is bíztam a javulásban, hordtam még 10 napot a szemüveget, azonban semmilyen javulás nem történt. Így visszamentem az optikába, és határozottabb hangnemet ütöttem meg. Ők azt mondták, hogy erre a lencsére a Zeiss nem vállal megszokási garanciát, örüljek, ha kicserélik egy másik lencsére, ami nem személyreszabott.
Arra lennék kíváncsi, hogy milyen opcióim vannak? Én egy dolgot nem szeretnék, többet fizetni azért, mint amit kapok. Kiadtam a lencsékre 2*47 ezer forintot, plusz a keretre 35-öt, ez utóbbi nyilván nem lényeges az ügyben. Nekem az is megfelelő lenne, ha egy teljesen egyszerű lencsét beletennének az szemüvegbe (olyat, mint a másikba került, amivel semmilyen panaszom nincs), és a különbözetet visszakapnám. Azt mondták az optikában, hogy ebben ne is reménykedjek, pénzt szinte biztos nem fogok visszakapni.
Azt is mondták, hogy csakis felsőkategóriás lencsére fogják kicserélni, csak nem lesz személyre szabott. Nekem ez is megfelelne, amennyiben az új lencsék a régiek közötti árdifferenciát visszatérítenék nekem. Otthagytam a szemüveget, mondtam, hogy vegyék fel a kapcsolatot a Zeiss-szal, és járjanak a dolog végére.
Mit gondoltok, JOGILAG mennyire vagyok én előnyben? Hisz megszokási garancia nincs a lencsékre, így csak méltányosságban bízhatok? Azt mondta a boltban a kedves hölgy, hogy a fogyasztóvédelemre nem nagyon számíthatok, mert ő lekér egy tanúsítványt, hogy a lencse a szükséges paramétereknek megfelel, innen kezdve hiába fáj a fejem, hiába használhatatlan számomra a termék, nem tudom megtámadni őket. Ez valóban így van? Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest