Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fm!
tag
válasz TheNewDawn #17423 üzenetére
Az emag, oké, hogy onnan semmit se veszünk, de a radium-al mi a gond? (Csak azért kérdezem, mert kb. 1 hónapja várok, hogy normális kínálat legyen a dell inspiron 7577-ből, de szinte sehol sem kapni, csak náluk van, legalábbis a honlapjuk szerint.)
-
fm!
tag
Dell Inspiron 7567 vagy 7577? Én most nézegetem a 7577-et, ha i5-ös proci és 1050 Ti 4 GB elég, akkor szerintem ez jó kis gép:
http://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=7577_245473
Mondjuk Windows még nincs rajta, de már SSD-vel adják. (Más kérdés, hogy ha a TOSHIBA van benne, és nem a SAMSUNG, akkor célszerű kapásból a kukába dobni, külföldi fórumok alapján.)
Apropó, nem tudja valaki mivel adják? (A kiskernek fogalma sincs és/vagy nem volt kedvük a nagykert ilyen kérdésekkel cseszegetni.) Én valószínűleg ilyen gépet veszek, csak i7-es procival + 1060-as VGA-val, na nem mintha játszanék, de programozáshoz nekem prociból a lehető legjobb kell, de nem másfél misiért, amennyibe egy 17"-es Precision kerülne. -
fm!
tag
válasz TheNewDawn #18252 üzenetére
Az, hogy mennyire túlárazott a DELL, az nagyon nézőpont függő. 2007. szeptemberében vettem egy inspiron 1720-at a létező legjobb kiszerelésben, akkori 404 000 Ft-ért Windows Vista-val. Viszont ez a gép 10 éve megy, szinte minden nap, napi min. 8-10 órát. Az első pár évben még játszottam is vele, az aktuális Call of Duty-t simán vitte. (Miután kevés lett a játékoknak a 8600M GT, azóta csak munkára használom, jobban is fizet, mint a CoD... ) Persze kapott SSD-t, a memóriát is felbővítettem 4 GB-ra, de mára már sajnos kevés a proci, a memória és az SSD is fullon van. A hangszóró csatlakozó és a jack dugó romlott el egyedül, de külső USB hangkártyával még mindig szól. Egyszer sem lett újrapasztázva, sem kiporolva, de megy és megy és megy. Persze ez 17"-es gép, van benne hely bőven. Ha lecserélem, újratelepítem és használom itthon tovább házi szerverként, amíg megy. El nem tudom képzelni, hogy hányszor nyitottam fel és csuktam le a kijelzőt, de a zsanéroknak semmi baja. Az akkumulátor min. 1 órát még bír 10 év után, úgy, hogy sosem kíméltem, szinte mindig hálózaton volt.
Bármilyen más márkából hány gépet nyúztam volna el 10 év alatt? Persze valószínűleg marha nagy mákom van a géppel, ezt még Írországban szerelték össze, nem kínai. Egyáltalán nem is akarom lecserélni, de muszáj, mert marha sok idő megy el azzal, hogy várom, hogy lefusson egy-egy programteszt.
Mindenképp minimum HQ-s proci kell, így igazából egy 17"-es Precision lenne nekem jó, de az 1 misi felett van, ez már szerintem is túlárazott. Latitude-okat néztem még, de mind a Precision-nál, mind itt elcseszték a billentyűzetet, a PgUp, PgDown, Home, End igen hülye helyre került, ráadásul a Latitude sem olcsó, sőt...
Így árban/teljesítményben csak az Inspiron 7567 / 7577 jöhet szóba, de sajnos nincs belőle 17"-es változat. Tudom, más márkákból van, de az nekem nem opció. -
fm!
tag
válasz Sischo #18311 üzenetére
Én valószínűleg ezt fogom megvenni: http://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=7577_245471
Nekem megér ennyit a legolcsóbb 7577-hez képest + 150e Ft-ot az i7-es proci, az 1060-as VGA, a 256 GB SSD és plusz 8 GB memória. (Más boltban ez még egy 20-assal olcsóbb is.)
Bár mondjuk én 10 évre veszek laptopot (na jó, eddig egyszer sikerült ), így ennek 2027-ig kellene működnie. -
fm!
tag
válasz TheNewDawn #18355 üzenetére
@AliasJani: Miért pont ezt a két gépet nézted ki? DELL-nél van még jópár gép i7-7700HQ procival, de az igaz, hogy nem 340e-ért. Nekem is hasonló paraméterekkel kell(ene) gép, de a @TheNewDawn által említett 1,5 milliós Precision gépet én sem szeretném megfizetni, véleményem szerint ez már irreálisan drága, ahhoz képest, amit tud. Még ha 10 évig is használnám (elég nagy esély van rá), akkor is évi 150 000 Ft, annyiért pont tudnék évente venni egy nem is olyan rossz laptopot.
Ennél kicsit olcsóbb, de még mindig nagyon jó gép a Dell Latitude 5580. Helyszíni 3 éves a garancia, ha bármi van, másnap ott vannak és javítják.
Én szintén nem vagyok egy nagy játékos, a Latitude-ot meg is venném, csak ne cseszték volna el a billentyűzeten a PgUp, PgDown, Home, End billentyűk helyét.
Így én valószínűleg maradok az Inspiron 7577-nél. Itt csak attól tartok, hogy nehogy valami fos billentyűzet legyen benne.
Aki próbálta már a 7567 vagy 7577 billentyűzetét: milyen érzés rajta gépelni? (Latitude-hoz képest, mert azon rohadt kényelmes.)[ Szerkesztve ]
-
fm!
tag
válasz #86952448 #18824 üzenetére
Én sokáig szemeztem egy 7577-el, konkrétan ezzel:
7577
Én biztosan ezt választanám a helyedben, még úgy is, hogy az Inspiron nem a csúcs kategória a DELL-nél.
Én végül azért nem ezt választottam, mert számomra a billentyűzet a legfontosabb, és az itt nem az igazi. (Bár szerintem sokaknak fel sem tűnik, ha nem gépeltek még Latitude vagy Precision billentyűzeten.)
Csak kicsit sokáig tartott meggyőznöm magam, hogy egy 940MX-el szerelt gépért kiadjak ennyit:
5580 -
fm!
tag
válasz formula01 #18827 üzenetére
Ne, már majdnem megrendeltem a Latitude-ot. Most kezdhetem elölről a gondolkozást. Az a baj, hogy a 7577-et vagy 7567-et nem tudom élőben megnyomkodni és megnézni a különbséget.
A régi 1720-as Inspironom billentyűzete marha jó, a mostani Inspiron 3521-esé viszont irtó nagy fos. Kis úton jár, alig van visszajelzés, nekem nagyon kényelmetlen. Ebből indultam ki, meg hogy a külföldi oldalakon is ezt írták róla. -
fm!
tag
válasz formula01 #18835 üzenetére
Köszi az infot, tényleg csak a billentyűzet miatt fordultam a Latitude felé, mert az élőben nyomkodva olyan, mint az én régi 1720-asom. A garancia annyira nem érdekel, 3 évig szinte biztos, hogy egyiknek se lesz baja, max. az akksinak, az meg úgyse garanciális probléma.
-
fm!
tag
válasz #86952448 #18856 üzenetére
Soha nem lesz olyan gép, ami mindenkinek tetszik, a másfél milliós Precision 7720-ban is találtam hibát (az árán felül ).
Én csak annyit tudok, hogy az Inspiron 1720-am 10 éve húzza az igát és szinte semmi baja (a hangkártya jack dugója lett kontakt hibás). Ha lenne 17"-es gépe a DELL-nek valódi 4 magos processzorral és nem kerülne 1,5 millió Ft-ba, akkor azt vennék gondolkodás nélkül. Így most 15,6"-ban kell gondolkoznom, 7577 vs. 5580.[ Szerkesztve ]
-
fm!
tag
Sziasztok!
@akinek DELL 7567/7577-es gépe van: ezen a típuson is előjön a "coil whine" jelenség? Tegnap megérkezett a Latitude 5580, de cicereg. Nincs rá jobb szó, ezt a hangot adja, angolul coil whine-nak hívják: [link]. Simán ha görgetek egy weblapot, akkor is adja a hangot, ha tölt az SSD, akkor olyan mintha hallanám. De csak akkor, ha hálózaton van, akksiról semmi hangja.
Szóval megy szépen vissza a feladónak.
Viszont új gép meg kell, a másik kiszemelt a 7577 volt, szóval ha azon nem vette még észre senki (neten is inkább a Latitude/XPS széria hibája), akkor tennék azzal is egy próbát.[ Szerkesztve ]
-
fm!
tag
válasz maximilian4 #19213 üzenetére
Nekem is ez a dilemma, hogy akkor ezt cseréljék ki egy másikra vagy hagyjam a fenébe, aztán tegyek egy próbát a 7577-el. Még várok a mysoft válaszára, nem sietik el...
-
fm!
tag
válasz maximilian4 #19216 üzenetére
@maximilian4
Nekem programozásra kell, azért néztem ezt a két változatot, mert ebben a két kategóriában viszonylag megfizethető egy valódi 4 magos proci. Csak új DELL gép jöhet szóba, igazából egy 17"-es Precision lenne nekem jó, de azért meg nem adok 1,5 misit. Így a videokártya nekem majdnem mindegy, csak általában i7-es HQ procihoz már a VGA is jó szokott lenni. Ebben az 5580-asban csak 630-as intel van, de hogy ez okozza-e a coil whine-t, azt nem tudom, de 10 óra szívás után már nem is akarom tudni.@Muerte75
Szinte minden csinálja:
- diagnosztikai képernyőn, amikor a memória teszt fut, akkor kifejezetten éles hangja van
- ha tölt az SSD, akkor hallom, ahogy tölt (mintha merevlemez lenne, csak élesebb a hangja)
- ha nyomok egy VGA Stress Test-et, akkor az egész képernyő felől jön a cicergés
- ha görgetek egy weblapon, vagy indítok egy DIR parancsot powershellben, akkor hallom, ahogy frissít a képernyő
De csak akkor ha hálózati töltőről megy (3 félét próbáltam, mindegyikkel csinálja), akksiról zéró hangja van a gépnek. Gondolom ilyenkor sok mindent visszavesz, és nem lesz interferencia. Próbáltam undervolt-ot VGA-ra/procira meg mindenféle ajánlott beállítást megcsinálni XTU-ban, BIOS beállításokat ki-be kapcsolni, de pont semmit sem segített. Természetesen legújabb BIOS és driverek a DELL oldaláról. (Vagy épp az Inteltől, azt is próbáltam, ugyanúgy rossz.) -
fm!
tag
válasz Muerte #19217 üzenetére
Pont ilyen hangja van: [link]
Épp most írtam a dell topikba is, de hátha itt tudja valaki a választ:
Különben megint sikerült szűkítenem: nem akkor jön elő a probléma, ha hálózatról megy, hanem ha hálózatról megy ÉS 100%-ra van töltve az akksi. Most épp 94%-on áll, töltődik és semmi zaj nincs. Ki a tököm érti már ezt? -
fm!
tag
válasz maximilian4 #19221 üzenetére
14 napig indoklás nélkül visszaküldhetem, valószínűleg ez is lesz és teszek még egy próbát, mert kezdem megkedvelni, pont nekem való gép lenne. Stress test-nek feldobtam a far cry 4-et, minimum beállításokon tök jól elfut még ezen az Intel hd 630-on is.
-
fm!
tag
válasz maximilian4 #19223 üzenetére
Persze, nem is játékra vettem, csak nyomattam neki egy 100%-os GPU terhelést.
Ha véletlenül játszanék, azt csak itthon teszem, ezért inkább az asztali gépbe vettem használtan egy i5-4670-et és egy GTX 1050-et, az nekem bőven jó lesz évi pár óra lövöldözésre.
Amúgy ha már itt a kép: a cicergés után a második gondja, hogy a bal alsó sarokba vagy HDD-t raksz vagy SSD-t, a kettő nem fér el egyszerre.[ Szerkesztve ]
-
fm!
tag
válasz #86952448 #19264 üzenetére
A nekem küldött Latitude 5580 vadiúj volt, sehol egy ujjlenyomat, de sajnos előjött a coil whine nevű jelenség. 2 napig gondolkoztam, hogy akarom-e ezt az idegesítő cicergést hallgatni a következő 10 évben és a válasz egyértelmű nem lett.
A fene akar itt a visszaküldéssel, új gép rendeléssel szenvedni, de kénytelen vagyok. És még így is marha nagy az esélye, hogy kapok egy ugyanilyen hibával rendelkező gépet. A DELL-nél meg biztosan kiszámolták a sales-en, hogy 100 db-ból hányat küldenek vissza emiatt, aztán úgy jött ki a szám, hogy pont belesz*rnak. Ha a következő Latitude is ezt csinálja, akkor tényleg megnézem a HP Elitebook-okat, pedig az utóbbi 15 évben csak DELL gépeken dolgoztam. -
fm!
tag
válasz #86952448 #19274 üzenetére
A cég nevére kérés nagy gond, én is körülnézhettem volna előtte, hadd illesszem be a dell topic-os hozzászólásomat, hátha így előre tudok szólni valakinek:
A visszaküldési kálvária elejét leírom addig is, míg kiderül az ügy:
1. Először írtam a mysoft-nak, hogy nem jó a gép, cserélném. Visszaírtak, hogy hívjam a DELL-t, szereljék meg.
2. DELL ügyfélszolgálat: 3 napon belül vagyunk, küldjem vissza oda, ahonnan vettem.
3. MySoft: mivel céges számlára vettem nem vagyok fogyasztó, így csak a javítás marad, se 3 napos csere, se 14 napos elállás, hívjam a DELL-t. (Mondjuk ez jogos, tényleg így van, nem vitatom.)
4. DELL ügyfélszolgálat: ők nem tudják cserélni, hívjam a disztribútort, adtak telefonszámot.
5. Disztribútor: küldjem vissza oda, ahol vettem, ők közvetlenül nem foglalkoznak ilyennel, a boltnak kell küldeni a disztribútornak, és majd ők elküldik a DELL-nek.
6. MySoft: nem így van, hívjam a DELL-t.
7. DELL: felveszik ők a kapcsolatot a disztribútorral, megadják neki az adatokat, elvileg még ma hívnak. (Szerintük 30 napon belül sima ügy a csere, de majd meglátjuk. ) -
fm!
tag
válasz #86952448 #19270 üzenetére
Amúgy szerintem neked is a Latitude lenne minden szempont szerint a legjobb (kivéve játék), és egy-egy játékra meg asztali gép. Meg lehet jelenni vele a megrendelőnél/cégeknél, nem egy karácsonyfa, mint a legtöbb gamer gép.
Én is csak azért gondolkoztam egy darabig 7577-en, hogy legyen jó mindenre, de aztán inkább Latitude + asztali gép. (Ráadásul az asztalira elég volt rádobni 80000-et, míg itt egy jobb játékgép több százezer Ft-os ugrás felfelé.) Asztalos szerszámoknál is: ami mindenre jó, az semmire sem jó.
Csak hát ez a cicergés, ez ne lenne. Amúgy a DELL topicban egy másik srác épp most vett 5480-at, neki is cicereg. Viszont biztos lesz valami megoldás, de ami időt erre elcsesztem, azt senki nem fizeti ki. -
fm!
tag
válasz maximilian4 #19291 üzenetére
Mondjuk ez is igaz, csak 40 évesen az ember már inkább dolgozik, a családdal van, sportol, de néha azért megkíván egy jó kis CoD vagy BF hentelést...
-
fm!
tag
válasz Muerte #19298 üzenetére
@Muerte75
A fene, én a rózsaszín szín miatt dobtam rögtön, mint lehetőséget. Nem tudom hova fut ki a Latitude cserém, de ha pénz jön vissza, akkor megnézem az AW szériát. Ennél nincs coil whine?
Egyébként nekem is inkább a Precision lenne szerintem jó, ha a mediamarktban található 1 db-ra rádobnak egy 10-15%-os akciót, akkor simán lehet, hogy megveszem.
Illetve ha ott tényleg nem sz*roznak azzal, hogy céges számlára kérted vagy sem, ha problémád van, akkor onnantól ott veszek mindent, rendelgessen a tököm a mysoft-tól...@maximilian4
Küzdöttem vele, hogy XTU-val csökkentsem a coil whine hangját (nekem nem segített), de az autostartra külföldi fórumon írtak megoldást: [link][ Szerkesztve ]
-
fm!
tag
válasz maximilian4 #19303 üzenetére
Ez a terv, remélem, hogy összejön...
-
fm!
tag
válasz #86952448 #19316 üzenetére
Én az ügyfélbarát hozzáállást hiányoltam a mysoft-nál, korrektek voltak, válaszoltak az emailre, de visszaküldtek egy jogszabály idézetet, meg egy linket, hogy nekik innentől kezdve semmi dolguk az ügyben, hívjam a DELL-t. Ami valószínűleg így is van, de mibe került volna felhívni pl. a disztribútort, akivel (gondolom) napi kapcsolatban vannak, hogy mi ilyenkor a teendő? Szerintem pont semmibe, csak sz*rtak rá.
Legalább tudjátok, honnan nem érdemes laptopot venni és honnan igen. A laptopszalont is néztem különben, de ott csak az i7-es procis Latitude volt (20 000-el olcsóbban, mint a mysoftnál, teszem hozzá). -
fm!
tag
válasz maximilian4 #19310 üzenetére
Valószínűleg valahogy megoldódik az ügy, csak valahogy inkább használnám azt a gépet, mint garanciális ügyeket intézzek 0 km-esen. Végül is azért nem akkora gond, az Inspiron 1720 lassan megkezdi a 11. évét nálam, létezik Guinness rekord a legtovább használt laptopra?
-
fm!
tag
Ha van itt a laptopszalonból / normális számtech kereskedő cégtől valaki, dobjon légyszi rám egy pü-t, hogy új Latitude 5580 idei vásárlás ügyében egyeztetni tudjunk. (Ha sikerül visszavetetnem a mysoft-nál a jelenlegi rossz példányt, akkor vennék egy tücsök nélkülit normális hozzáállású cégtől.)
-
fm!
tag
válasz #86952448 #19926 üzenetére
Nézem is a gépet, de még mindig nem tisztázott, hogy a mostani Latitude 5580-at cserélik vagy visszaadják az árát. Elvileg a DELL üti a disztribútort, hogy szóljon már oda a forgalmazónak, hogy vegye vissza a gépet, én csak annyit érzékelek, hogy 12.15-től van egy új gépem, amit nem tudok használni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Építő/felújító topik
- Bestbuy játékok
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
- 3D nyomtatás
- SONY LCD és LED TV-k
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Gumi és felni topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- CLEVO X170KM-G DTR -asztali 10900 upto 5,2Ghz/64G HyperX/RTX 3080 16G/WQHD 240hz/1Tb SSD/Win11 eladó
- Apple Macbook Air M1 8/256 mint az új
- Apple MacBook Pro Retina "Core i5" 2.7 13" 2015 early, 8 GB RAM, 500 GB SSD, MacOS + Windows
- Makulátlan, garanciális Macbook Pro 16 ! M2 Pro chip! Konzolt és apple terméket beszámítok
- MacBook Air M1 / 3 hónapos / 100% akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs