Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• patyil

tag

válasz baro32 #110495 üzenetére

Ezt nagyon nehéz a személyes tapasztalatok és az eltérő komponensek miatt objektíven véleményezni.
    Pl önmagában a raptor lake proci is okozhat ilyen anomáliát a ram függvényében.

Én 32gb 6000CL30 ramot hajtok egy AMD 7700x mellett asztali vonalon, hasonló felhasználásban mint te (Torrent, Chrome, Munka, Zene) és még soha nem volt gond ha ráküldtem egy AAA játékot.

nem szeretném személyes fröcsögésbe fordítani a dolgot, csak leírok egy ellentétes véleményt is:

Szerintem egy basic laposhoz (i5 proci meg mondjuk egy 3060-4050-4060) szűkösen, de használható a 16gb, ha költség is szempont, nyilván szerencsésebb olyat venni ami cserélhető ramos

Majdnem minden más általános felhasználásra egy erősebb laposnál (net, játék) 95% user nem fog hiányt érezni ha 32gb hajt, nyilván a sebesség nem mindegy.

És ha tudod hogy kell több, mert mondjuk nonstop nyitva akarsz hagyni, akkor asztali vonalon vannak pl 48gb single rank kitek, nem tudom ennek van-e laptopos megfelelője. Én nekem ennél több feleslegesnek tűnik. Lehet az időtállóságra hivatkozni de tekintve hogy semmi más nem cserélhető egy consumer notiban, aki ilyen csúcshardvert hajt úgyis két éven belül viszketni fog a cserére.

Persze, itt a kitek ára is meghatározó, én is azt mondom hogyha 1.3-1.5 misit kilocsoltok egy laptopra, és poweruserek vagytok akik figyelik a kihasználtságot stb akkor menjen bele a 64, jobban fogtok aludni, de egy random fórumozónak nem ajánlanám ugyanezt mert lehet hogy a 64gb ddr5 ram a 20%-a a laptop árának

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés