Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Aljasvip

senior tag

Nekem mai gyöngyszem a céges laptoppal (ThinkPad P16v Gen2, i7 165H + Quadro A2000): ha megy egy Teams meeting és közben 3D grafika igényes programot indítok, akkor először elkezd akadozni, majd teljesen befagy a rendszer.

Az volt a sejtésem, hogy valami grafikai meghajtó probléma, mert a Win+L-re vagy CTRL+ALT+DEL-re teljesen fekete képernyő a válasz. (innen csak egy hard reset hozza ki)

Gondoltam az integrált Intel Arc szarakodik, átrakom mindkettőt a Quadro-ra. Nem oldotta meg.

Néztem Schematic-ot korábbi Coffee Lake-es gépről, elvileg nem kellene gondot okozzon az integrált letiltása a MUX miatt... Első gyanús jel, hogy BIOS-ban nincs ilyen opció. Második furcsaság, hogy az nvidia Control Center szerint csak az Intel kártyának van kivezetése.
    Egye fene, eszközkezelőből letiltottam at Arc-ot, amire elsötétült a Thunderbolt-on keresztül bekötött (port replikátoros) külső monitor. Mi a f... :DDD

Az integrált Intel grafikai lassítón keresztül van bekötve a Thunderbolt csati? :W
    Gondolom az AI chip miatt, de amúgy kijárna egy kiadós fejberúgás az ezt tervező- és jóváhagyó csapatnak.

Szóval van egy ~4000€-s laptop asztalnehezék amivel Teams meeting közben nem lehet CAD-t pörgetni.
    Remélem valami IT mágus megoldja nekem, különben asztalt fogok borítani náluk.

//HP-val volt hasonló gond Zbook G3-nál, de ők ezt 2018-ban megoldották nagynehezen.

Új hozzászólás Aktív témák