- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
I. Richard
senior tag
A barkácsgépek otthonra tökéletesek. Mondjuk Bosch vagy B&D tökéletes az átlagembernek! Ezek max 15e Ft-ot kóstálnak, viszont sokáig szolgálnak majd!
Tapasztalatom: A tokmányon és a szénkefén kívül semmi probléma nem volt a B&D fúróval, ''felépítette a házat'':DDD Szóval sokat látott már szegényke, de még műxik. -
tothjozsef
aktív tag
Végül megvettem a fúrót, egy B&D lett, nem gyorstokmányos, viszont akciós volt... Közben a készítendő kisbútor (éjjeli szekrény) tervei is elkészültek, sőt, már a lapszabászat is végzett, tegnap este össze is raktam már a fiókot, ma-holnap pedig a teljes kisszekrény elkészül. Tud valaki ajánlani jó szerelvényboltot, ahol ráütő ajtókivető pántot lehet venni, illetve foggantyút? Az Obi-ban nagyon kicsi volt a kínálat...
-
tothjozsef
aktív tag
És mit szóltok az Einhell-hez? Ismeri valaki ezt a márkát?
-
j.bravo
addikt
Egy másik topikbvan én is kérdezősködtem már erről :)))
Azt mondták a srácok (ezt szűrtem le) hogy:
- otthoni barkácsolásra, háztartási furkálásokra a tesco gazdaságos is jó
- rendszeresebb, igényesebb barkácsolásra kicsit komolyabb, Skil, ilyesmi tökéletes
- Bosch, stb. csak ha tényleg sokat használod.
Fordulatszám-állító szerintem jó ha van, legfeljebb nem használod; a legtöbb gépen már van.
Nekem pl. múltkor bambusz fúrásához jól jött volna, és nem volt (de akkor csak a nálam is idősebb szovjet fúró volt csak... azóta is az van, mert dekopírfűrészt vettem helyette, na de majd most :D ) -
Bobojsza
aktív tag
válasz
tothjozsef #12 üzenetére
Elhetsz nelkule, de nem erdemes :C
Nekem vilag eletemben ilyen volt, igy nem tudom milyen lenne ha nem ilyen lenne. En magat a tekerentyut csak fem furasakor hasznalom, ugyanis azzal a fordulatszamot tudod tartani, mig a gomb minel melyebbre nyomasaval valtoztatni, tehat lassan kezdek furni, kis fordulat majd megkuldom, jol benyomom a gombot, ehez nem kel tekerentyu, bar lehet csak a tekerenmtyus ismeri ezt a funkciot -
tothjozsef
aktív tag
Köszönök minden hozzászólást, én olyan max. 15-20e-ben gondolkodok, azaz biztosan nem aksis lesz... Még egy kérdés: a maximum fordulatszám beállítás (kis tekerentyű) kell nekem? Vagy élhetek nélküle is? :)
-
Bobojsza
aktív tag
En szemely szerint a SKIL-t javaslom, BOSCH gyartmany, de valahogy atgondoltabb, kellemesebb a fogasa hasznalata, arban pedig talan kicsit olcsobb a BOSCH-nal.
Amugy B&D- utvefurom van... nem valami nagy durranas, fat eleg jol lehet vele furkalni, de a teglanal mar problemak vannak...
Ha sok a penzed :) en is kezi , tehat akkus furot javasolnek es mindenkeppen HILTIT. olyan bazi eros, kiprobaltam a boltban, hogy a csavart, olyan 60*3-mast elofurasnelkul hajtott be 1 gerendaba,de ugy, hogy amikor tokig bent volt, elrantott, szo szerint!!!! Nagyon tutti. Ez olyan 50e a legjobb valasztas -
supercow
őstag
Nekem B&D ütvefúróm van, fúrtam vele fát, téglát, rengeteg fémet és 12-es fúróval betont is ;] Semmi baja és köszöni, jól van. Az általad megírt célokra ez is megfelel, nem kell a legdrágábbat megvenni.
-
salazol
őstag
válasz
tothjozsef #6 üzenetére
Meg tudom erősíteni a Bosch-t, szvsz jó választás, amit leírtál, arra örök életű kell legyen.
Nekem Bosch 550 RE jelű van, kb. 15 éve használom, az első 6-7 évben eléggé intenzíven. 6-7 év után volt szénkefe csere és kommutátor felszabályozás, azóta is másodgépként kiváló. Rengeteg vas- és fafúrás, téglafúrás, és kevés betonfúrás (szenvedés) volt. -
Arius
aktív tag
válasz
tothjozsef #4 üzenetére
Otthoni kisbarkács célra, fafúrásra (nem 10+ os lukakra) elég akár egy akkus ''fúró-csavarhúzó'' is. Természetesen nem a hiperakciós noname 6ezer forintos...14-16 körül már elég jókat lehet kapni, AEG és társai.
-
stpotty
tag
válasz
tothjozsef #6 üzenetére
Akkor szerintem egyértelműen bosch. Az én kezem alatt a B&D nagyon hamar megdöglött eddig mindig.
-
stpotty
tag
válasz
tothjozsef #1 üzenetére
A márkák amiket itt felsoroltál, még csak közel sincsenek egymáshoz, de ha ezekből lehet választani akkor hilti. Igaz, úgy 100000Ft-tal drágább a többinél, de többet tud mint a többi eggyütt.
-
tothjozsef
aktív tag
Elsősorban otthoni barkácscélra használom - fafúrásra. Van valami, amire figyelni kell a vásárláskor?
-
salazol
őstag
válasz
tothjozsef #1 üzenetére
Minden attól függ, mire akarod használni.
Ha néha otthon fúrkálsz, nyugodtan vehetsz valami akciósat, csak tudomásul kell venni, hogy panellakás falát nem lehet vele fúrni. Bár ma már van olcsón ''fúrókalapács'' is, kb. 13e körül, kis türelemmel azzal már lehet panelt fúrni, de nem ipari szinten.
Ha iparszerűen használnád (akkor biztos nem kérdeznél ilyet) akkor külön fúró betonfúráshoz (minimum Makita vagy Hilti szvsz) és másik az egyéb fúrásokhoz (sok márka jöhet szóba, csak ipari sorozat legyen).
Jómagam régebben ''félipari'' felhasználásra egy Bosch 550 W-ost használtam, meglepően sokáig bírta és csak 16000 Ft volt. Betont nem vitte, ahhoz kölcsönöztem mindíg Hiltit. -
Nimrod
addikt
válasz
tothjozsef #1 üzenetére
Black and Decker, részemről egyértelmű. De amiket pl. az OBI-ban lehet kapni, hát szerintem kevés teljesítmény szempontjából.
-
tothjozsef
aktív tag
Most készülök fúrógépet venni, és néhány kérdésem azért még van. Gyorstokmányost szeretnék, forgásirány váltóst, de nem tudom, hogy érdemes-e olyat, amin változtatni lehet a max. fordulatot egy kis gombbal. Hány wattosat érdemes? Bosch, B&D, AEG, Hilti,... ? Valaki tud esetleg olyan akcióról, ami most megy, és érdemes kihasználni? Mindegyiken van távtartó (fúrásmélység állításához)? Kérnék pár tippet tapasztaltabbaktól...
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- iPhone topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged