- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- hcl: HP 255 G8 (250 G8) LCD csere
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
buke
tag
Sziasztok!
Sikerült a hűtést javítanom az FD Core 3500 ablakos házamnál. A gyári 14-es 3db ventihez vettem egy 4.-et és úgy rendeztem el őket, hogy előre tettem 2db-ot, alulra került egy;ezek fújnak befelé a maradék maradt a hátsó lapon szívóként.
Ezután végeztem némi "reverzibilis" átalakítást,hogy hasonlítson a régi FD Core 3000 -hez. Ehhez még kellett vennem két porszűrőt. A felesleges vinyó fiókokat kiszedtem.
A lényeg: levettem a zárt előlapot és így a két felszerelt porszűrős 14 venti egyenesbe nyomja a befelé a hideg luftot,alsó venti szintén. A ház szélességet is csökkentettem egy egyszerű műanyag betéttel,ami persze bármikor eltávolítható.
AIDA 64 100 %-os terhelésen az i5 4690 cpu egy CM 212 evo hűtővel nem ment feljebb 43°foknál. Az MSI GTX 760 TF nem ment feljebb 68°foknál. Mindezt úgy,hogy a szabályzó csak 7 Voltra volt állítva.(közepes állás)
Egyenlőre így elégedett vagyok, mivel ez a beállítás csaknem zajmentes és közepes hűtésnek mondható a két ventis alap gyári kiszereléssel szemben, aminek igencsak gyenge a hűtése. (cpu: 48°fok, terheléssel)
A kérdés: mi lesz a nyári 30° fok körüli szobában ? -
buke
tag
Sziasztok! Egy FD Core 3500 W -be szeretnék egy 4. ventit tenni úgy,hogy szabályozni lehessen a gyári szabályzóval.
A gondom a következő: a 3 pines Y elosztó,amit néztem ehhez,ezekre azt írja a leírás,hogy sebességet csak az egyik ágon közvetít. Elképzelhető,hogy rossz elosztót néztem vagy ezek mind ilyenek. Megnevezés: 3 pines ventilátor táp elosztó kábel, márkák: startech,delock. A lényeg lenne,hogy ez a 4. venti is csak közepes állásban működjön a zaj miatt. Szabvány Fractal 14-es ventit vennék,igazodva a gyári 3 hoz. Tehát nem PWM-est. Alaplapi megoldás is jó végső esetben,de ahhoz sem értek. Olvastam,hogy a 3 tűs ventiket is képes feszültséggel irányítani. Asus H97m-plus lapom van. A ház hűtésének problémáival tisztában vagyok,ennek megfelelően drasztikusabb lépéseket is tettem ezek elhárításában,nem ventilátor szinten. Köszönöm a szakmai segítségeteket előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mire a levelek lehullanak, jön a Nothing OS 4.0
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Magyarországra is megérkezett a Xiaomi Smart Band 9
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ASRock lapok általában
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Teclast Tablet Topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 250GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3163, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest