Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krizmo_

    Topikgazda

    válasz Madoc #3163 üzenetére

    Köszönöm szépen! :B

    Hozzávalók:
    400 g Garat KBL 100 (királybúza liszt)
    100 g Garat BL 200 (teljes kiőrlésű liszt)
    300 ml víz
    180 g 100%-os hidratáltságú (all in one) kovász
    9 g só

    A lisztet vízzel összedagasztattam, ezt 30 perc autolízis követte, majd hozzáadtam a kovászt és a legvégén a sót.
    A tésztát egy tálba tettem, amit kb. evőkanál olajjal kikentem (szőlőmagolajat használtam, de olívaolaj is jó), aztán 30 percenként volt 3 szirom hajtogatás, és a végén coil.
    Megformáztam, és ment a 4C fokos hűtőbe, ahol 14 órát töltött, aztán szobahőn még további 2 órát, és ment a 250 fokos előmelegített sütőbe, amibe volt bekészítve egy kis tál víz is, és mellé dobtam még egy jégkockát. (Ami nem sokat ért, de gondoltam kipróbálom.)
    10 percig sütöttem 250 fokon, majd levittem 230 fokra, és további 35 percig sütöttem.

    Ebből a mennyiségből egy 830 grammos kenyér sült ki.

    Ha esetleg valami kimaradt, vagy nem stimmel jelezzétek. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés