Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adalbert1

    veterán

    válasz hanee #1553 üzenetére

    Ahhh, a Bertolli szószok nagyon jók! Mondjuk a tasakos kiadásaik nem annyira, de az üvegesek nagyon ízletesek...
    Sima paradicsom szószhoz (és bolognaihoz is) én általában passzírozott paradicsomot szoktam használni (néha csak sima hámozottat) ha nem sima paradicsomból csinálom. Valahogy a sűrített paradicsom nekem már túl tömény.

    Vissza a fejlődő szervezetes témához : mondjuk lehet hogy azért nem eszik annyit mert lány. Annak ellenére hogy mennyit ettem kiskoromban végig vékony gyerek voltam (mondjuk tényleg sokat mozogtam, kb. minden szünetben rohangálás, otthon is rohangálás, a játszótéren foci állandóan + rohangálás, bicajozás (mikor elköltöztünk kertes házba napi 20 km simán megvolt), csak olyan 10 éve (15 évesen) kezdtem el behízni... Azóta viszont nagyjából tartom a 80-85kg-ot. 179 cm-hez ez sok?

    A polipos témához : egyszer ettem Görögországban grillezett polipot az egyik étteremben... Hát a mai napig összefut a nyál a számban annyira jó volt. :K

  • RedWing

    aktív tag

    válasz hanee #1553 üzenetére

    Párom egyébként szereti ezeket a Knorr porokat is, mindig csinál magának belőle kajákat, sőt ezt jobb szereti, mint amikor csinálok pl. rendes bolognait igazi paradicsomból meg fűszerekkel.. Én általában csak tisztes távolból nézem ilyenkor a falatozást..

    Nálunk pont fordítva van! :DDD

    Egyébként pedig:

    Gombás-tejszines hal:

    Hozzávalók:
    -70-80 dkg lehetőleg szálkamentes halfilé
    -1 mokkáskanál csemege pirospaprika
    -3 evőkanál liszt
    -1 közepes vöröshagyma
    -10 dkg vaj
    -20-25 dkg csipkegomba ( de lehet más is)
    -1 dl tej
    -2 dl főzőtejszin
    - egy kupica konyak ( ez bolonditja meg)
    -só
    -őrölt fekete bors

    Elkészítés:
    A halat kisebb szeletekre vágjuk, majd a pirospaprikával fűszerezett 2 evőkanáknyi lisztben megforgatjuk.A hagymát megtisztitjuk, lereszeljük vagy finomra vágjuk, és a vajjal eggyüt egy mikrohullámot álló edénybetesszük és 600 vattal 2 percig pároljuk. a gombát megtisztitjuk, cikkekre vágjuk, a hagymára dobjuk.Lefedve, változatlan teljesitménnyel 3percig pároljuk.A tejet , a maradék 1 kanálnyi liszttel, sóval, borssal, a tejszinnel mixerbe töltjük és kicsit pépesitjük.Adagonként a gombára öntjük úgy, hogy közben a halat is belerétegezzük. Lefedve, 600 vattal 15 percig pároljuk. Közben egyszer-kétszer a halat óvatosan "emelgetve" megkeverjük, vigyázva hogy ne törjön!! 5 percnyi pihentetés után tálaljuk.Párolt rizs illik köretnek hozzá!
    Jó étvágyat!

Új hozzászólás Aktív témák