Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ma reggel gyártottam egy gyors fotót
Fototrend
Nokia 9 PureviewGalaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
novinyul
veterán
válasz st3v3np3t3r #95061 üzenetére
Bár megkapta volna a Snapi 855 vagy 855+ Lett volna benne lehetőség, de szépen hagyták kivérezni a telefont. Kösz HMD Kép nem rossz
Xiaomi 14 - Retro telefonok
-
-
novinyul
veterán
válasz st3v3np3t3r #95063 üzenetére
"Állítólag" annyit tökölnek vele hogy ez már tragédia Arról nem beszélve hogy az MS pancél mackójába pihen pureview licenc lehetősége, csak hát kellene egyezkedni. Na de hát ha most jobban sikerül összerakni a hardver/softver párost.
-
válasz novinyul #95064 üzenetére
A Microsoftnak már semmi köze a Nokia mobil licencekhez, a HMD Global 1:1-ben megvette a Nokia Mobile Brand-et mindennel együtt... Az, hogy egy gyártó mikor adja ki egy már piacon lévő mobiljának fejlesztettebb változatát, az a gyártótól függ...
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
válasz dutrás #95065 üzenetére
Eddigiek fényében? Milyen eddigi fények?
Egyedül a Nokia 9 Pureview-ot könyvelték el mint bukott modell, de azt is azért, mert a kamera sebessége kritikán aluli volt amikor megjelent...Ezen sokat csiszoltak már, viszont igen, az 5 kamera képének összegyúrása most is viszonylag lassú folyamat... A javított Nokia 9.3 Pureview már nem ilyen kamerarendszerrel fog kijönni... Tehát az csekély esély nagyon pesszimista megfogalmazás...Mielött megvettem a Nokia 9 Pureview-ot, utána néztem az előéletének... Én nem találtam olyan kifogásolható dolgot, amiért azt mondtam volna, hogy inkább nem... Én egy Huawei P20 Pro-t cseréltem le a Nokiára,és nem bántam meg semmilyen téren.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
novinyul
veterán
válasz st3v3np3t3r #95066 üzenetére
Na ez nem így van. Csak a névhasználati jogot kapták meg, minden más a páncélba elzárva MS bácsinál(Pureview, Series S40, S60 stb. szabadalmak) Szerinted nem adtak volna ki gombos telefont S40-s rendszerrel ha erre lehetőségük lett volna? Mint a huzat úgy adták volna ki mind a 3310, 8110 stb. telefonokat, nem pedig evvel a förtelmes új szutyokkal vagy az S30-l
-
válasz novinyul #95068 üzenetére
A nyomógombos telefonok már divatja múlt dizájn... Sőt, technológiailag sem houna semmi hasznot. De megsúgom, vannak most is nyomógombos Nokiák, amiket a HMD Global ideje alatt jöttek ki...link
Én a mobilgyártók helyében már kukáznám a klasszikus nyomógombos telefonokat.
-
Pinyo16689
senior tag
Elővettem a régi Lumia 930am, és szerintem a Huawei is megnezhetne, mert lehet, hogy a képek kicsit zajosabbak, de sokkal több részlet marad meg, szinte egytalan nem "mos" a gép. Olyan, mintha mostanában a kepzaj lenne a legnagyobb ellenség, es néhány gyártó ezt szoftveres próbálja korrigálni, da sajnos a túlzott zajmentesites az eredmény rovására megy, és festmenyszeru lesz a kép, és ezt főleg az emberi arcoknal lehet ezt tettenerni, ott a legzavarobb. A Pixel 4 az utóbbi idők sztem egyik legjobb kamerájat birtokolja, tényleg jó fotókat lehet vele készíteni, de sajnos a Huawei még - bár lehet, hogy a P40 széria már nem - az erős zajmentesites nyomatja, szoftveresen.
[ Szerkesztve ]
Honor 200 pro black ; Huawei p30 pro ; Honor 20 ; Huawei p9 ; Nokia 930
-
Aryon87
félisten
válasz Pinyo16689 #95072 üzenetére
P40 széria már ismeri az enyhe élesítés fogalmát a gyári alapnál, bár még van mit finomítani a dolgon. RAWban viszont van bőven zajtenger, de legalább részlet is van benne ugyanúgy. Én inkább hagyok zajt a kidolgozásnál (amit múltkor láttál az full nyers kép volt, a RAW melletti jpg, még bele se nyúltam és nem is mentettem le a RAWból, azért volt olyan amilyen).
Ha lesz időm, akkor a szerkesztettbe beteszem majd azokat kidolgozva.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
mjani1172
addikt
válasz st3v3np3t3r #95067 üzenetére
Eddigiek fényében, hogy: Van bukott modell, és van az érdektelen.(bár ez is egy fajta bukta)
A Nokianak ez a két féle van.
Jó áron, jó telefon még nem jött össze.
És nem is fog.[ Szerkesztve ]
-
válasz mjani1172 #95074 üzenetére
A Samsungnak is van bukott modellje...
A Nokia anno rossz platformon indult el. Ez az ami megbélyegezte sokakban a "Nokia egy szar lett" imázst...
De ez is csak hozzállás kérdése... Én a mai napig azt mondom, hogy a windows mobile versenybe szállhatott volna a Droid meg az AlmaOS ellen... Csak sajnos a Windows Mobile indulása sem volt olyan könnyű... Mivel nagy lemaradással indult és ezt a lemaradást lem lehetett volna sehogy sem behozni rövid iső alatt...
Én egy Huawei P20 Pro-t cseréltem le egy Nokiára,és nem bántam meg.
[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #95075 üzenetére
Tök jó, hogy megjöttél, azóta offolod a topikot...
Értem én, hogy huawei után nálad ez az új kiskedvenc, de promózd máshol, köszi!Tessék, plusz egy off.
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
válasz trebrona #95076 üzenetére
Tök jó,hogy hozod a szokásos személyeskedő stílusod... Ha bajod van, ne itt vezesd le
Amúgy nem én kezdtem... 1)
2) nem promózok semmit...
3) tudhatnád, hogy ami nem a témába vág,az OFF...[ Szerkesztve ]
-
-
trebrona
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #95078 üzenetére
Köszi!
Azért még olvasd el az összefoglalót is!------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
válasz trebrona #95079 üzenetére
Egyedül te problémázol ezen. Nem az első kép amit direktbe raktam ki. A TG nem szólt érte. De ha nagyon zavar,akkor a következőt majd a TÖ-ben leírt módon rakom ki, hogy ne izgassa a szemed
-
trebrona
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #95080 üzenetére
Várj, segítek:
• A hozzászólásokban a képek mellett írjuk oda, hogy milyen telefonnal készültek! Fontos, hogy a hozzászólásban, ne az aláírásban szerepeljen, mivel:
1. Az aláírásunk (telefonunk) változhat, így a régi képeink alatt is az új aláírás (az új készülékünk neve, típusa) jelenik meg
2. Az aláírásba írt szövegre nem lehet keresni, így későbbiek folyamán az adott típusú telefonnal készült képek nehezebben találhatóak meg
3. Mobilnézetből nem látszik az aláírás
Ugyanez vonatkozik a vízjelre is.------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
-
trebrona
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #95082 üzenetére
Kereshetőnek kell lennie, erről szól ez a topik. Vízjelre hogyan? Nem nekem nem tetszik...
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
-
Ricardo
titán
Azért kell beírni mivel készült hogy :
1. Tudjuk
2. Rá lehessen keresni utólag. Ha valaki venni akar egy adott készüléket a keresőbe kidobja neki az azzal készült képeket tartalmazó hozzászólásokat.A vízjel a második kritériumnak nem felel meg, így hiába van ott a képen, akkor is be kell írni.
A mobil fotózással kapcsolatos beszélgetésnek/ vitának van helye a topikban amíg normális keretek között zajlik.
Például ha valaki beírja hogy telefont cserélt, és elégedett, mert az új szerzemény jobb ( számára megfelelőbb) képet készít , az témába vág, ahogy az is ha erre valaki beírja hogy a lassabb képalkotás miatt nem cserélt volna.Az már viszont nem ide tartozik, hogy az adott gyártó nyomógombos telefonjaira írt rendszerét megvette e az előző tulajdonostóla, vagy újat írt, ahogy az sem , miért volt, vagy nem volt életképes az előző tulajdonos okostelefonokra írt rendszere.
Remélem ezzel nagyjából sikerült tisztába tenni, mi tartozik ide, és mi nem.
Ezek figyelembe véve megkérek mindenkit, hogy kerülje a nem ide való témák itteni megvitatását.
Végül, de nem utolsó sorban:
Kép esetén továbbra is minden esetben bele kell írni a hozzászólásba, hogy az mivel készült.
-
dutrás
őstag
válasz st3v3np3t3r #95078 üzenetére
P50 pro/P40 Lite
-
-
-
válasz Ricardo #95085 üzenetére
Technikai kérdés... Ugye a Topik neve "Fotók,Videók Mobillal"... Akkor a TÖ-ben miért csak képek feltöltésével kapcsolatos infók vannak? Pl. A videófeltöltésről miért nincs infó?
Oké,gondolom résznen érvényes azokra.is, hogy csak gyári kamera appal rögzített és szerkesztetlen formában szabad megosztani.
Ilyen esetben mennyire elfogadott a Cloud tárhelyről való linkelés?Illetve képek esetében is... Mobilról kicsit macerás megoldani az előnézeti képet, a másik, ha az oldalra saját tárhelyre rakunk fel képet,az miért nem jó? Ugyan úgy felkerül az eredeti kép is,meg automatikusan kap egy előnézeti képet is.
-
Ricardo
titán
válasz st3v3np3t3r #95090 üzenetére
A vidókat feltöltöd valahova, és a linket ahol el lehet érni ide teszed. Nincs külön szerkesztett vidó topik (amennyire tudom), így én például a makroó lencsével készített videóim is ide teszem. Szerkesztett videó még nem igazán volt ittígy nagyon szóba sem került. Mondjuk sok értelmét én személy szerint nem is látom hogy mondjuk egy komlett összevégott videóklippet, hozzon valaki.
Képek bárhol lehetnek nincs megszabva. a lényeg az, hogy kéként kicsi méret legyen betéve, és a link a teljes felbontású képre mutasson.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- SSD kibeszélő
- Samsung LCD és LED TV-k
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- TCL LCD és LED TV-k
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Óvodások homokozója
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest