Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Aktív témák

• Oliverda

félisten

válasz #70869248 #17811 üzenetére

Szerinted kár mert gondolom te valami Briccsztón márketinges lehetsz vagy valami hasonló. :D

Nem tudom és nem is érdekel hogy a MotoGP-ben miért mentek el a Michelin-től. Lehet hogy azért mert nem volt korrekt. Nem számít jelen esetben.

"A Michelin -nem szállítunk gumit vetélytárs nélkül- aládolgozott az FIA-nak amikor 2004-ben a Ferrari 262 vs 119 arányban verte a másodikat év végén 15 futamgyőzelmet behúzva a 18-ból, akkor sikerült olyan javaslatot odadugni az FIA-nak hogy a következő évben a gyártók bajnokságában a 3. helyre és 2 futamgyőzelemre legyen jó a Ferrari év végén."

Majd kicsit olvasgass vissza. A Bridgestone 2000-ben is már szinte csak a Ferrari-ra optimalizálta fejlesztéseit aminek meg is lett az eredménye mert sokat nyertek. Ergo nagy reklám volt nekik. Aztán ez sok csapatnak jogosan elkezdte csípni a szemét. Majd jött a Michelin (Frank Williams könyörgésére), és szépen lassan mindenki átment hozzájuk mert ott minden csapatra nagyjából egyenlő figyelmet és erőforrást fordítottak. 2005-re pedig már csak három Bridgestone-os csapat maradt ebből kettő a Minardi és az erősen leszállóágban leledző Jordan volt. Ennek köszönhetően jelentősen kevesebb tesztkilómétert teljesítettek a tél folyamán Bridgestone gumikkal aminek meg is lett az eredménye. Remekül látszódott hogy mennyi múlik a gumikon és hogy a Ferrari mitől volt olyan jó évekig.

"s ahogy látni lehetett a futam felét lehetett teljesíteni a szuperlággyal és a kemény keverékkel is.
    Nem tudom ezen mit segített volna két közelebbi keverék..."

Nem mindenki tudta a futam felét teljesíteni a szuperlággyal és valszeg ezek közül sokaknak elég necces lett volna a lággyal lenyomni mondjuk 45-50 kört. Ennyit.

Aktív témák