- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Okos Otthon kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #44365 üzenetére
Akkor nem, ha csak este nyolckor ültetnék be az autóba. Tudod, ő éjjel élénkebb, szingapúrban is inkább akklimatizálódott.
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #44329 üzenetére
Szerintem sem szabad semmiképpen bedőlni Mosley dumájának. Hogy a fenébe is lehetne belemenni abba, hogy majd megváltoztatják közösen a szabályokat... Aztán ha valaki nem egyezik bele?
Nyilván most Mosley saját magával baltázott ki, hiszen ha netán megváltoztatják a szabályokat, akkor a sapka alá nevezők teljesen jogosan mondják azt, hogy most ezt mégis hogyan képzelik... Tehát valamiképpen őket is kárpótolni kell majd. Persze lehet azzal, amit a FOTA mond, hogy kapnak ezt-azt olcsón, de ez csak időleges. Nyilván a legtöbben azért neveztek, hogy versenyképesek is legyenek, és a sapka alatt talán nagyobb eséllyel indultak volna. Kérdés, hogy ki hogyan látja ezt...
Én úgy látom, hogy lassan egyszerűbb lesz, vagy kb. ugyanolyan nehézségű lesz újabb szériát indítani, mint elsimítani a nézeteltéréseket F1-ben. -
wildrain
addikt
A Prius és az egyéb hibridek más lapra tartoznak, ezekben nagyrészt a motor tölti az akkumulátorokat, amik olyan nagy energiát tárolnak, hogy önmagukban tudják mozgatni az autót, emiatt óriási a tömegük és méretük, és nem utolsósorban nagyon drágák.
Ugyan az F1-es technológiával megegyező cucc természetesen ugyancsak hihetetlen drága lenne a közúti autóba, de legalább a méretüket nagymértékben lecsökkentették, továbbá megfelelően kompakttá és bármilyen autóba beszerelhetővé téve az ára is nagyot zuhanna a sorozatgyártás miatt.A Toyota szövegének eleinte én is bedőltem, de szerintem inkább arról van szó, hogy ők más irányba mentek eddig a hibrid rendszerekkel, mint a különálló KERS, és ezt a méretet, ezt a tömeget nekik is majdnem annyi fejlesztési munkába kerül kidolgozni, mint másoknak.
kétlem hogy az utcai kers-ekre a mostani f1-es komoly hatást tett volna (ha nincsenek az idióta korlátozások akkor igen, de így pff)
Jövőre már egész használható lenne a cucc F1-es szinten is, a megnövelt energiamennyiség miatt. Már az elején úgy kellett volna bevezetni, hogy vagy nagyon nagy mennyiségű, vagy akár korlátlan energiát vissza tudjanak vele nyerni. -
wildrain
addikt
válasz
grabber #44299 üzenetére
Szerintem is komoly veszteség.
Valami már el is indult, a Ferrari és a BMW már berakta/berakja egyes közúti autójába is. Olyan ez, mint a vezetési segédletek, eleinte csak a csúcsautókban, sportkocsikban volt benne, és szépen lassan beszivárgott a középkategóriásokba is. Ha egy ilyen cuccot 80-100 kilósan bele tudnának rakni egy átlagautóba, és csak 40 LE-t ad le, az már óriási fogyasztásbeli különbséget adna...
Remélem, hogy legalább az új csapatok közül valaki megveszi a már elkészült technikát, és eredményesen tovább használja, így a FOTA csapatok is rá lennének kényszerítve, hogy visszatérjenek hozzá.Azzal van a fő baj, hogy idén még úgy le van szabályozva (meg a súlyhatárt sem tolták fel), hogy nincs egyértelmű, köridőben megmutatkozó előnye, mert akkor nem döntöttek volna ilyen könnyedén a kuka mellett.
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #44271 üzenetére
Nem biztos, hogy kész lenne. Newey és csapata is éjt nappallá téve dolgozott a DDD-n, mégis mennyi ideig tartott, mire kész lettek. És az csak egy része az autónak. A Mekinél ha ennél is komolyabb egységeket kell átalakítani, akkor az sokkal több idő, és még mindig nem biztos az élre ugrás, legfeljebb az állandó pontszerző helyek.
Úgy meg mi értelme? -
wildrain
addikt
válasz
JColee #44267 üzenetére
Az a B-s volt?
Hát mindegy, akkor is kb. igaz, amit írtam, mert az a győzelem is inkább a körülményeknek (több SC, hűvös idő, Michelin jó melegíthetősége) volt köszönhető, meg annak, hogy Kimi nagyon érezte azt a pályát. Schumacher meg minden hátránya ellenére ott loholt végig a seggében.
Ja, és az idény hátralevő részében sem érződött, hogy gyorsabb lenne a gép az előzőnél. -
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #44264 üzenetére
Tökmindegy lett volna. Mire a B autó elkészül, és kiforr, addig vége az idénynek, meg közben a többiek is fejlődnek tovább. Csak azért, hogy esetleg az utolsó öt versenyen kettőn erőből győzni tudjanak, nem sok értelme van beleölni a pénzt meg a fejlesztési időt.
Egyébként sem emlékszem olyanra, hogy egy csapat a B autójával kölönösebben előre lépett volna. Ha jól emlékszem, 2005-ben a Toyota csinált ilyet, de azzal is ugyanott voltak, mint előtte. Meg talán 2004-ben a Meki is próbálkozott B-vel, vagy csak ígérgették(?), de az sem jött be.
-
wildrain
addikt
válasz
Nowhereman #44245 üzenetére
később pedig, hogy még bonyolultabb legyen a helyzet, bekapcsolt a fordulatszám limitáló is az egyenesben, ami nem igazán könnyítette meg a dolgom, lévén olyan autókkal kellett versenyeznem, amikben működött a KERS.
Ez nekem is feltűnt, hogy Kovalainen mögött is hiába volt szélárnyékban az egyenesben, lemaradt tőle tízméterekre. Ezt akkor a KERS-nek tudtam be, de aztán később egy másik, nem KERS-es autó mögött ugyanúgy elmaradt. Így nem csoda, hogy olyan kamikaze-kifékezésekkel kellett próbálkoznia, hiszen esélye sem volt ottmaradni senki mögött szélárnyékban. -
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #44206 üzenetére
Te találkoztál valahol olyan nyilatkozattal Brawntól, hogy "kicsit belassultak a fejlesztések" a pénzhiány miatt? Mert azt tudom, hogy pénzük az van, és fejlesztenek is, de attól még mondhatott ilyet, csak én nem találkoztam vele. Viszont ha nem is mondott ilyet, akkor Palik részéről ismét botrányos alakítás volt, ahogy lehurrogta Gyulát. Szegény Gyuszi azt hitte, hogy ő a kevésbé tájékozott...
(Még csak most olvasom végig, amit tegnap kihagytam, úgyhogy már lehet, hogy tárgyaltátok.)
-
wildrain
addikt
Hát nemtom, eddig nekem sose az jött le, hogy szerinted egy szinten lennének, hanem az, hogy Massa jobb, Kimit meg ezerrel fikáztad, meg "téged nem győzött meg". Végülis van egy vb címe, amit nem osztogatnak csak úgy, de téged még ez sem győzött meg még annyira se, hogy egy szinten kezeld őket.
És igen, abból a bizonyos hsz-edből, amit arról írtál, hogy mi számít, és mi nem, az jött le, hogy csak azt nézed, ami Massának kedvez. Ez a kettős mérce.Massa meg rendre jól teljesít a balos pályákon, meg egyes nembalosokon is. Én így látom a török teljesítményét:
- 2006-ban Schumacher valamivel gyorsabb volt nála, csak a SC bekavart a taktikának, ami miatt Alonso mögé került
- 2007-ben szintén nem a gyorsaságának köszönhette a győzelmet, hanem Kimi elcseszett időmérőjének, amiből a jobb taktikája miatt csak győztesen jöhetett ki (mármint Felipe)
- 2008-ban meg annyira volt csak gyors Massa, hogy Hamilton a tök előnytelen háromkiállásos taktikájával is 3.7 mp-cel mögötte futott be.
Egyikben sem érzem a lehengerlő erőt. Hibátlan teljesítmény, de én nem mondanám, hogy verhetetlen lenne azon a pályán, mert az a pálya balos.Nem tudni, hogy mi lett volna Brazíliában 2006-ban, ha Schumacher az élbolyban tud versenyezni, mert valószínűleg ott is beleszólt volna a csapatsorrend, de azt hiszem, hogy azzal a Ferrarival ciki lett volna nem nyerni, amivel Schumacher körbeautózta a mezőnyt. A csapatsorrend beleszólt 2007-ben, a 2008-as győzelme viszont nagyon szép volt, azt gondolom, hogy eléggé elspórolta a verseny nagy részét.
Szingapúrban az első etapig úgy nézett ki, hogy Kimi bőven tudja tartani a lépést (csak az elején kellett egy kis idő, amíg a szemcsésedés elmúlt, és utána rohamléptékben zárkózott fel, aztán jött a SC).
Annyi biztos, hogy jól ment ezeken a versenyeken, de jól szokott menni Bahrainben is, ami nem balos, meg jól ment még sok-sok versenyen. Sőt, egyes futamokon lehengerlően, mint pl. a tavalyi Magyar nagydíjon.
Én csak azt mondom, hogy ezeken a balos pályákon a jó szereplése nem a balosságnak köszönhető, és a nyilatkozatában ő sem ezt mondta, csupán a statisztikákból következtetett, és hozzátette, hogy talán azért van így, mert ő jobban veszi a balkanyarokat. Én mondjuk ezt megmosolyogtam, de valószínűleg mindenki másképp gondolkodik erről. -
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #43977 üzenetére
Erősorrend az üzemanyagkorrigált idők alapján:
BUT
VET
WEB
BAR
RAI
TRU
MAS
ROS
KUB
ALOEgyébként Button és Vettel között nagy csata várható. Ha Vettel a rajt után is az élen marad, ki kell autóznia két kör előnyt Button előtt. De szerintem nem fog neki menni.
-
wildrain
addikt
Sokkal kevesebb a külső befolyásoló tényező mint egy versenyen.
Igen, ez biztos, hogy így van, de két olyan egymáshoz teljesítményben nagyon közel levő versenyzőnél, mint Kimi és Massa, az a két környi üzemanyagmennyiség is jól be tudja állítani a sorrendet. És 2007-ben pont így volt, alig volt egy-két olyan verseny, amikor Kiminél volt a kevesebb benzin.
Massa jobb időmérőn, amire egy indok lehet az üzemanyagmennyiség, amit az előbb említettem, de szerintem lehet szimplán olyan, mint Trulli, azzal a különbséggel, hogy nincs akkora különbség az időmérős és a versenytempó között.A versenyeredménybe már vastagon belejátszik a csapatsorrend is, míg az időmérőben ez nem annyira érdekes.
A múltkor megtárgyaltuk, hogy csapatsorrend akkor állt be, amikor Massának már nem volt esélye a végső győzelemre, konkrétan 4 versennyel a vége előtt. Az a hathatós segítség Massától, mint csapattárstól elvárható volt, ő is megkapta egy évvel később ugyanezt a segítséget, más kérdés, hogy ez akkor rajta nem segített, csak pontegyenlőséget szült, de anélkül még tisztábban nyert volna Hamilton.Nem értem, hogy Kimit miért dimenzionálják túl, de azt sem, hogy te miért nem tudod Massával egy szintre helyezni, amikor jól látszik, hogy ott a helye. Vagyis valójában értem: a kettős mércéd miatt nem megy.
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #43963 üzenetére
Kovalainen: Úgy tűnik, a többiek számára egyre javul a tapadás a hétvége folyamán, és jobban tudják használni az opciós (lágy) gumikat, míg mi kénytelenek vagyunk az elsődleges (kemény) keveréknél maradni, ezért romlik a teljesítményünk.
Tehát javuló tapadás -> romló teljesítmény. Ez nem pont az ellentéte annak, amit Lewis mondott? Vagy ismét jól fordítottak...
-
wildrain
addikt
Se Massa, se Raikkönen ott sem voltak, csak a csapatok csinálták ezeket a dolgokat?
Meg az egy kicsit röhej, hogy szerinted az időmérős eredmények jelentenek valamit, de a futamok végeredményei azok nem (mert ugye azokból lettek a pontszámok, abból meg a vb győzelem).
Jó kis kettős mérce...
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #43934 üzenetére
Hát most nem nagyon villogott a Q1-Q2-ben...
Na, tényleg túlságosan leírtam, a végére megtáltosodott.
Viszont Kimi és Felipe megint szinte ugyanazt a kört futotta, de a hétvégén először Kimi volt gyorsabb egy hajszállal. Talán könnyebb az autó?
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #43932 üzenetére
Egyikük ott lesz, de szerintem az első három helyen Button, Vettel és Trulli osztozik majd. Aztán a 4-re vagy Webber vagy az egyik Ferrari fog beérni.
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #43908 üzenetére
Hamilton, Piquet, Buemi, Fisi, Bourdais.
Plusz Piquet kavicságy. -
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #43900 üzenetére
Kimi rommá törte a Ferrarit a kivezető körén!
(Csak vicc volt!
)
Nincs kis tévém, és a szemem is tökéletes, de annyira kicsik a nevek a kép bal szélén, hogy meresztgetnem kell a szemem az elolvasásukhoz. Ha valaki nem lát tökéletesen, annak ez már teljesen olvashatatlan lehet, főleg egy átlagos tévén...
-
wildrain
addikt
Nahát, az RTL Klub is szélesvásznúban nyomja a képet...
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #43753 üzenetére
Mosley a FOTA-ról:A költségcsökkentésekről beszélnek, miközben a sajtó előtt tárgyalnak Flavio Briatore jachtján.
Mintha nem lenne tökmindegy, hogy hol tárgyalnak. Az a jacht akkor is meglenne Briatorénak, ha nem ott tárgyalnának. Meg aztán Briatore magánvagyonához nem sok köze van a csapatnak, ahol munkaviszonyban van.
Szándékos bujtogatás ez Mosley részéről... -
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #43738 üzenetére
Hát igen, gyakorlatilag ha Mosley nyer, és csak az ő feltételei teljesülnek, akkor az senkinek sem lesz jó, tulajdonképpen a Ferrari bukja a legnagyobbat. Főleg, ha a többi csapat lelép.
Egyébként nincsenek szurkolói kezdeményezések Mosley jobb belátásra térítése érdekében? Mert azért mégiscsak mi, nézők vagyunk a legnagyobb erő az F1-ben... Ha mi valamit nagyon nem úgy akarunk, ahogy Mosley tervezi, akkor annak súlya kell, hogy legyen.
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #43729 üzenetére
Azt nem nagyon hinném, hogy ha a Ferrari kényszerből marad az F1-ben, akkor csak félgőzzel versenyezne, mert azt nem teheti meg, hogy a vert mezőnyben szerepeljen. Lejáratás lenne a márkanévnek és ezáltal anyagilag nem kifizetődő, vagy inkább egyenesen veszteséges.
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #43675 üzenetére
Meg a gázpedált kell bowdenesre cserélni.
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #43660 üzenetére
Lemaradtam róla. Van róla valahol összefoglaló cikk, esetleg le lehet tölteni valahonnan?
-
wildrain
addikt
-
wildrain
addikt
válasz
puttputt #43575 üzenetére
Ez tényleg hülyeség... mármint Buttont Schumacherhez mérni... ég és föld, még mindig.
Ezt nem vágom, hogy miért lenne hülyeség valakit egy másikhoz hozzámérni. Még öreganyám vezetési tudását is hozzámérhetem Schumacheréhez, aki életében biciklin kívül csak babakocsit vezetett. Hozzámérem, és látom, hogy k..va messze vannak egymástól. Buttonét is hozzámérhetjük, és látjuk (ki-ki a saját megítélése szerint), hogy közel vannak, vagy nem... De attól még hozzámérhetem, nem lesz hülyeség. Attól függ, mire vagyok kíváncsi. -
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #43513 üzenetére
Azért abban pl. Laudának igaza van, hogy az idény közbeni tesztelés megszűnésével gyakorlatilag nincs mit csinálniuk a pilótáknak. A legtöbbjük ilyenkor PR melókat végez, vagy pihenget. Ehhez képest szerintem nem nagyon más az, amit Kimi csinál. Edzésnek nagyon jó.
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #43509 üzenetére
Nem emlékszem, hogy az utóbbi 20 évben bármelyik F1-es pilóta kiruccangatott volna más autóversenyekre idény közben. Ralizni sem nagyon szoktak, leginkább csak egy-egy próbatesztet szoktak néha, de azt is holtidőben.
Mondjuk lehet, hogy erre kár volt felhívnom a figyelmet, mert hamarosan indul a szöveg, hogy "ez is azt mutatja, hogy nem a munkájára figyel, hanem ide-oda kódorog"... -
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #43482 üzenetére
Általában nem hiszek, de most kb. 90%-ban hiszek egy hivatalos, "kategorikus" cáfolatnak, és csak 10%-ban a ki tudja, honnan kiszivárgott "munkaanyagoknak"...
Egyébként ahogy írtam már (vagy nem írtam?), már csak azért sem hiszem, hogy gondban lesz a nagydíj, mert nagy a valószínűsége az új kormánynak, és egy vezetőségi váltásnál akármit kidobhatnak az ablakon a korábbi döntések közül. Egyébként is tök röhej, hogy ezek egyáltalán terveznek olyan hosszú időre bármit is... -
wildrain
addikt
A minisztériumok cáfolják, hogy nem lesz Magyar GP
Szerintem ezzel a téma túl is van tárgyalva...
-
wildrain
addikt
És hogyan tudod megbecsülni a kiadásokat? Van bármi információd arról, mibe kerül a pályamunka, a felújítás/karbantartás, a rendőri intézkedés, a biztonsági szolgálat, a rezsi, stb...?
azt mondod, hogy a hungaroring veszteséges?
Mindig is az volt. A jegyárak tudtommal egyik országban sem fedezik a rendezési költségeket. Ezért kell hozzá állami vagy tartományi támogatás, mert összgazdasági szinten komoly nyereség van a turisztikából és a kapcsolódó iparból.
Azt nem tudom, hogy más versenyek esetében hogyan van, szerintem mivel azoknál nem kell tévés jogdíjat fizetni (vagy nem olyan sokat), az könnyen lehet nullszaldós vagy nyereséges. Egyszerűen kifizeti az adott versenysorozat a pályahasználati díjat és annyi. -
wildrain
addikt
válasz
Qorthral #43404 üzenetére
Erre szerettem volna tegnap reagálni, de előbb számolni akartam:
Kimi se volt egy nagy szám most. A rajtnál kapásból bukott egy helyet (mindegy miért!), majd nem volt képes leelőzni Birkát még akkor sem amikor 1:20as köröket futott miközben a Ferkák versenytempója 1:16-1:17 körül volt... Plusz később látszott, hog Massa gyorsabb nála végig.Nos, 31 körön összesen 0,476 mp-et hozott rajta. Közben párszor majdnem falhoz vágta az autót, mert úgy ment, ahogy a csövön kifért, és több figyelmeztetést is kapott sikánlevágásért.
A tény attól még tény marad, tényleg gyorsabb volt, üzemanyagkorrigáltan meg még egy kicsivel. De nem látom ezt olyan siralmasnak Kimi részéről... -
wildrain
addikt
válasz
Csabee. #43444 üzenetére
2012-ig még sokminden történhet. Pl. egy kormányváltás már mindjárt keresztülhúzhat mindent. A Fidesz sokkal inkább üzleti szemléletű, így ha ők nyernék a választásokat, valószínűleg befektetett pénzként (mint ahogy az volt eddig is) fognák fel a rá költendő pénzt, és biztos összevakarnák valahogy. A legnagyobb hülyeség lemondani egy olyan dologról, ami biztos hasznot hoz.
-
wildrain
addikt
válasz
#70869248 #43394 üzenetére
Teljesen jogos!
Én voltam a hülye, félreolvastam. Nekem az jött le, hogy a vb cím megnyerésekor abban a polóban feszített. Aztán a köv. hsz-edben már jól olvastam, hogy nem Alonsora írtad ugyanezt, azért írtam, hogy helyesbítettél. Szóval bocs, én olvastam rosszul.
Baromság visszavonva. -
wildrain
addikt
válasz
#70869248 #43388 üzenetére
ziher hogy valaki megkérdezte Alonso-tól hogy mit szólt a Schumacher Who polóhoz a szerelőjén
Ebben én is biztos vagyok. Na és szerinted mit válaszolhatott? Semmit? Vagy azt mondta, hogy "megbeszéltük Michaellel, nincs hozzáfűznivalóm"? Esetleg azt, hogy "okés volt a dolog, jót röhögtünk rajta"?
Valahogy nehéz elképzelni, hogy egyetértett vele... -
wildrain
addikt
-
wildrain
addikt
válasz
#70869248 #43377 üzenetére
Amúgy szerintem ez a Hamiltonos párhuzam azért nem stimmel, mert amíg Hamilton nem csak nem határolódott el a hazugságtól, hanem egyenesen ő maga hazudott, addig Alonso csak nem kommentált valamit, amit nem is ő követett el. Elképzelhető, hogy nem is tudott arról, hogy ez a tévében is szerepelt, csak később a vb bulin látta (ha látta egyáltalán).
-
wildrain
addikt
Tele van csúsztatással, amit írsz. Az, hogy úgy ítélték meg sokan, hogy mindenkinél gyorsabb, okkal volt. A 2005-ös szezon során egy sereg olyan pole fűződött a nevéhez, amit másoknál 5-8 körrel nehezebb autóval szerzett meg. Persze ehhez olyan autó is kellett, de voltak csapattársai is, akik sehol sem voltak. Meg aztán versenyen villogott párszor.
Amúgy meg a pályafutása (mármint az F1-es) volt kb. olyan erős, mint Vettelé, keményen el-elverte Coulthardot, és már az első éveiben többször is lecsúszott a futamgyőzelemről műszaki hiba miatt.Massát gyorsan még a szezon egyharmada után kinevezték 2. pilótának hátha véletlenül leesik Raikkonennek a VB
Ez pl. honnan? Massa az olasz kiesése után, amikor még 4 verseny volt hátra, 6 pontos hátrányban volt, aztán Kimi kíméletlenül behúzta Spa-t, aztán Japánban az esős hátulrólfeljövős versenyben Massa harmatgyenge volt, míg Kimi a dobogóig jutott. Innen már egyértelmű volt, hogy kit kell támogatni. És ez messze nem az év egyharmadánál volt. Még az év felénél is pontelőnyben volt Massa, aztán kifogott peches versenyeket, meg túl gyenge is volt néhányszor.A 2008-as teljesítményéhez inkább nem fűznék kommentárt
Én igen: ahogy már Blade is említette, amíg azzal az aeroval (bár nekem felfüggesztés rémlik) ment, ami feküdt neki, addig gyors volt, aztán ahogy felrakták az újat, belassult tőle, majd az év végén visszatéve a régit ismét megerősödött, mutatta ezt többek között az, hogy onnantól fogva a Brazil gp kivételével meg is verte Massát az időmérőkön, Kínában pedig neki kellett elengednie Felipét.
Az év középső felében csak szenvedett az autóval, a baj ezzel csak az volt, hogy nem szenvedett elég látványosan, mert akkor mindenki látta volna, hogy mennyire motivált.Raikkonent bőven a szezon fele után állították csak be Massa mögé
És Massa még ennek is kifejezetten örülhet, mert a szezon felénél még kb. ugyanannyi pontjuk volt... Ha igaz is, amit írsz, a ponttábla nem igazán indokolta ezt a döntést.A fizetése sajna más lapra tartozik, mert azt a szponzoroktól a szurkolótáboron keresztül a reklámértékig sokminden befolyásolja, nem csak a teljesítmény.
-
wildrain
addikt
válasz
[CS]Blade2 #43340 üzenetére
Nagy falat volt, mert az volt. Már 2007-ben is előfordult, hogy Kimi egész simán kikapott Massától (pl. Bahrain, USA), és biztos vagyok benne, hogy lesz is még ilyen.
Amúgy nagyjából ugyanúgy látjuk a dolgokat. -
wildrain
addikt
válasz
SzalaiG #43337 üzenetére
Erre Kimi szurkolóként mondom, hogy egyáltalán nem igaz.
Jó példa az aesir által is említett időmérő, ami a Ferrari óta nem nagyon erőssége Kiminek (vagy Massának nagyon erőssége), de egyes versenyeken is túl nagy falat volt (meg lesz is) Massa Kiminek.
Blade: write only?
-
wildrain
addikt
Massa veri a szupersztárt
Erre még visszatérve: már korábban is említetted, hogy Kimit mennyire túlsztárolják. Hát egyáltalán nem látom mostanában sem, de már régóta, hogy bárki is sztárolná. Éppen ellenkezőleg, az egész tavalyi év arról szólt (és még azóta is ez megy), hogy úton-útfélen mindenki szapulta, mert nem tud előzni, mert bealszik a fél versenyen valaki mögött, aztán ha begyorsult a végére, akkor meg az volt a baj, hogy miért futott leggyorsabb kört.
Szóval nem látom, miért lenne szupersztár. Főleg annak fényében, hogy ő inkább elbújna hátul valamelyik sarokban. -
wildrain
addikt
Tudom, hogy időmérőn jobb. És azt is, hogy ennek oka sokszor Raikkönen nehezebb autója volt. Nekem ugyan nincs róla táblázatom, de utána lehet járni ennek is.
Motion: hát tudod: ezt mondják a kommentátorok meg az újságírók.
Amúgy ezt én is elhiszem, tudva azt, hogy milyen Ron Dennis... -
wildrain
addikt
összességében Massa veri a szupersztárt.
Nem mondom, hogy a többiben nem lehet igazad, mert az meglátás kérdése, hogy hogyan áll motiváció szempontjából, de ha szerinted Massa egyértelműen veri őt, akkor szerintem meg nem ugyanazt az F1-et nézzük. Én inkább úgy látom, hogy kb. egy szinten vannak. Általában a köridők is ezt mutatják, 1-2 tized ide-oda szokott lenni a különbség, néha egyikük van elöl, néha másikuk. -
wildrain
addikt
válasz
Oliverda #43304 üzenetére
Szerintem eddig egyetlen Ferrari sem feküdt/fekszik neki annyira, mint a McLarenek, amiket vezetett. Nem hinném, hogy a tűz hiányzik belőle, inkább technikai jellegű a dolog. Talán a Ferrari megosztja az igények kiszolgálását közte és Massa között, míg a McLarennél az első éve kivételével inkább őrá koncentráltak.
És amíg nincs alatta olyan autó, amivel tökéletesen összenőve érezné magát, addig nem tud magabiztosan, támadó módon vezetni sem. -
wildrain
addikt
válasz
venember83 #43268 üzenetére
Én azt gondolom, hogy azt a helyzetet Vettel idézte elő azzal, hogy amikor látta Massát elhúzni maga mellett, bevárta Rosberget, és magával húzta.
Egyébként nem látok benne semmi rosszat, inkább az lett volna a teszetoszaság egy versenyző részéről, ha hagyta volna veszni ezt a lehetőséget. Ilyen az autóversenyzés, aki előtted van, azt meg kell előzni. Nem nagyon vannak íratlan etikai szabályok, és ez az eset még azok közé sem tartozik bele. Fordított esetben Massa is megpróbálta volna kihasználni a helyzetet. -
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #42879 üzenetére
Alonso... a kis geci
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #42845 üzenetére
Igen, hirtelen annyival kisebb lesz a légellenállás, hogy félgázzal kell gyorsítania, különben letarol mindenkit, aki előtte van...
Csak tudnám, minek raknak fel olyan elemeket az autóra, ami ennyire visszafogja a gyorsulást...
Oliverda: igen, légyszi fordítsd le.
-
wildrain
addikt
Valós erősorrend az üzemanyagkorrigált időeredmények alapján:
1. BUT 1:14.267
2. RAI 1:14.341
3. BAR 1:14.435
4. ROS 1:14.817
5. MAS 1:14.858
6. VET 1:14.860
7. KOV 1:14.930
8. WEB 1:15.032
9. ALO 1:15.283
10. NAK 1:16.422Elvileg simán Massáé lesz a 4. hely, vagy ha történik valami az első hárommal (szerintem legalább egyikük nem ér célba), akkor a dobogó is befigyel. Persze azt is számításba vehetjük, hogy az idei tendencia alapján legalább az egyik Ferrari nem fog célba érni. Kérdés, melyikük lesz az...
-
wildrain
addikt
válasz
Oliverda #42823 üzenetére
És ebből mi derül ki? Annyi, hogy Whitmarsh megpróbálta levenni Hamiltonról a terhet azzal a dumával, hogy eltűnt a szárnya két mp-cel az ütközés előtt, és ezért hirtelen leszorítóerőt veszített. Közben meg látszik, hogy a leszorítóerő szempontjából fontos részek ott vannak az autón, semmi nem tűnt el, csupán egy körrel korábban egy kb. 20 centis, "lényegtelen" darabka szakadt le.
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #42657 üzenetére
Szép volt, ráadásul nekem az az érzésem, hogy az első háromból ő a legnehezebb. És a rajtnál a KERS miatt van esélye az élre ugrani is.
Szerk.: Így aztán szinte tuti, hogy az első háromban fog haladni, amikor megadja magát a Ferrari.
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #42634 üzenetére
Most már csak az a kérdés, hogy maradt-e szuperlágy a Q3-ra, vagy indulhat a 6. helyről telitankkal...
Oliverda: az időmérős baki alatt nem volt jégkrémezés, csak tátott száj.
-
wildrain
addikt
Ahogy elnézem, 50-50-es súlyeloszlással ment Hamilton.
Nem mellékesen megjegyzem, hogy lila volt neki az első szektor...
-
wildrain
addikt
válasz
Oliverda #42482 üzenetére
Nekem csak arra kell hogy feldobja az unalmas versenyeket a marhaságaival meg hogy üvöltsön néha egy jót.
Akkor tényleg igénytelen vagy.Én olyan közvetítést szeretnék, ahol meglenne az üvöltés, ami neked is kell, felismerik a versenyzőket és a csapatokat, nem mond senki helyben kitalált baromságokat, nincsenek kolléga-alázások, van humor (nem az, amit Palik annak hisz, hanem valódi humor!), utánajárnak a heti híreknek, stb.
Szerintem ezek megoldhatóak Palik nélkül is, és akkor mindenki jól járhatna. A hozzád hasonlóak is megkapnák, ami nekik fontos, és a hozzám hasonlóak is. Még az unalmas versenyeket is feldobhatná valaki olyan, aki érti a témát, és normális emberként viselkedik. -
wildrain
addikt
válasz
Oliverda #42465 üzenetére
Neked semmi igényed nincs a szinvonalas F1 közvetítésre? Azt még értettem, amikor a múltkor írtad, hogy unod, hogy állandóan idejönnek a fórumba Palikot fikázni, de hogy szerinted még jó is, amit csinál, azt már nem vágom. Szerinted azok a hibák, amiket a cikk felsorol (és még mennyiről nem is ejt szót!), az mind nem számít, Palik akkor is a kommentátorok királya? Vagy hogy van ez nálad?
Eddig azt gondoltam, hogy egy olyan ember, aki képben van az F1-gyel kapcsolatban, és magát a sportot szereti, azt zavarja Palik hozzánemértése, de ezek szerint vannak kivételek... -
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #42443 üzenetére
Remélem nem feledkezett meg a dologról.
Úgy rémlik, hogy azt nyilatkozta egyszer, hogy nem érdekli a dolog. Márpedig ha ő azt mondja, akkor azt úgy is gondolja. -
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #42222 üzenetére
Nem csak vb címért folyó harcban volt távol a sportszerűségtől. Montoyával pl. Imolában, 2004-ben barátkozott egyet.
-
wildrain
addikt
válasz
#70869248 #42211 üzenetére
A kommentek között olvastam, hogy állítólag még nem is kapta meg az utasítást arra vonatkozólag, hogy menjen ki a pályára, csak fogta magát, és mivel a tábla úgyis kint volt már, úgy gondolta, hogy mehet. Végülis nem is ezzel volt a gond, hanem ahogy te is írod, érthetetlen, hogy miért ilyen szögben ment ki a pályára. Olyan a mozgása, mintha egyáltalán nem is nézett volna hátra. (Totál arra emlékeztet, ahogy a kutyát sétáltató mamák szoktak kikolbászolni elém a bicikliútra.
) Lehet, hogy még a biztonsági övet kapcsolta be, vagy az autórádiót buzerálta.
-
wildrain
addikt
Eléggé off, de azért érdekes eset történt a tegnapelőtti WTCC futamon. A safety car eléggé messze volt a feladatától, a biztonság megteremtésétől.
-
wildrain
addikt
-
wildrain
addikt
válasz
venember83 #42113 üzenetére
Szerintem simán jöhet még, ez nem is kérdés (legalábbis az életkora miatt), mert szerintem pl. Glock és Kovalainen is idősebb volt 25-nél, amikor megvetették a lábukat az F1-ben.
-
wildrain
addikt
válasz
shteer #42092 üzenetére
vagy, hogy palik+czolner egy futam alatt végig arról beszéljen, milyen a kettős szabályrendszer
Engem is ez zavarna leginkább. Lennének ilyen kifejezések, hogy "x a legjobb költségsapkás csapat jelenleg". Kicsit rossz hallgatni azt is, hogy a Red Bull "a legjobb dupladiffúzor nélküli autó". Akkor ilyen alapon lehetne A osztály meg B osztály, mint a túraautó vb-ben a GT1 és GT2. De nem, ők egy listára rakatnák fel ezeket, pedig egyértelműen másodpercnyi különbségek lesznek közöttük. -
wildrain
addikt
válasz
#70869248 #42075 üzenetére
De akkor ezek szerint az adott gyors versenyző valójában mégsem a határokat tolja ki, csupán tud gyorsabban menni, mint mások.
És nem tökmindegy.
Miv: a görbe tükörből van.
-
wildrain
addikt
válasz
JJános #42053 üzenetére
Valamit benéztél, mert éppenhogy jelentősen gyorsabb volt a 18. körtől, habár üzemanyagkorrigáltan kéne nézni, de az benne van a szövegben, hogy a harmadik etapban bukta el, ami a 32. körben kezdődött, mert onnantól 5-7 tizeddel lassabb volt üzemanyagkorrigáltan. Ez számomra nem elfáradást jelent, hanem azt, hogy a gumik nem dolgoztak olyan jól, mint kellett volna.
-
wildrain
addikt
válasz
#70869248 #42009 üzenetére
Én másképp gondolok az autó határára. Nekem az egy "bebetonozott" max idő, amit valószínűleg soha senki nem ér el az adott autóval, csak megközelít valamennyire. Azért tartom bebetonozottnak, mert a fizikai törvényekből adódik. Pl. az általad említett esetben lehet, hogy a 11. versenyző elérte a határt, de az is lehet, hogy hiába ment ő 59-et, a valódi határ 57-nél van. És ebbe a határba én mindent beleszámolok, egy adott időjárási körülmények között vett ideális esetet veszek figyelembe, és azt is beleszámítom, hogy egy adott autóval egy adott kanyarban bizonyos vezetési stílussal gyorsabban lehet menni, és ugyanezzel az autóval másik kanyarban másik stílussal lehet gyorsabban menni, valamint beleszámolom az általad említett "véletlenül gyorsabb" esetet is. Tehát egy minden szempontból ideális esetre gondolok, és egy ebből adódó köridőre. Nem szimuláltra, hanem pusztán elméleti, elképzelt (de nem feltétlenül számszerűsített) köridőre. Kell lennie egy határnak, egy köridőnek, aminél semmiképp nem lehet gyorsabban menni, mert pályaelhagyás lesz belőle.
Nemtom, érthető-e...De a lényeg ugyanaz: vannak versenyzők, akik gyorsabbak egy adott autóval, és vannak, akik kevésbé.
-
wildrain
addikt
válasz
#70869248 #42006 üzenetére
ki tudja tolni az autója határait
Pontosabban: jobban meg tudja közelíteni azt, többet ki tud hozni az autóból. Lehet ezt beállítás szintjén is érteni, amit pl. most jól megmutatott a Barrichello-Button eset (Blade a múltkor nem hitte el azt sem, hogy különbségek vannak a pilóták fejlesztő érzéke között), és lehet vezetés szintjén is. -
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #41986 üzenetére
Hát tudod Montezemolo térdre borulna az emberei előtt, ha náluk is az lett volna idén az egyik legnagyobb baj, hogy valamelyik versenyzője indokolatlanul nehéz autóval indul egy versenyen.
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #41988 üzenetére
Mert amit írtál, abból az jött le nekem, hogy szerinted a vezetőváltás nem számít, és a McLaren ugyanolyan helyzetben van, mint a Ferrari, pedig egyáltalán nem, mert ugye az egyik csapatnál minden hibádzik, a másik meg "csak" a fejlesztéseket tolta el, de a versenyeik amúgy rendben vannak.
De ezek szerint félreértettelek. -
wildrain
addikt
válasz
[CS]Blade2 #41978 üzenetére
Biztos, hogy ott vannak azok az emberek, csak nem mindegy, hogy hogyan dolgoznak, mennyire vannak felelősségre vonva ha elcsesznek valamit, és mennyire figyelnek oda a munkájukra.
Motion: azért a McLarennél azon kívül, hogy nem gyors az autójuk, más hibát nem találsz az egész idei évükben, míg a Ferrarinál nem találsz egyetlen olyan versenyt sem, amikor mindent jól csináltak volna. Ja, és tegyük hozzá, hogy a Ferrarinak gyors az autója, ennek ellenére fogadni merek, hogy továbbra sem tudnak vele mit kezdeni.
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #41917 üzenetére
Melyik cikkekre gondoltál?
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #41291 üzenetére
Azért nekem egyelőre egy kicsit gyors ez a feltámadás... még várnék a hurrázással.
Viszont ha tényleg ekkorát javultak, akkor visszatérhetnek a vb esélyesek közé (legalábbis a sebesség terén, mert stratégiában meg megbízhatóságban maradnak ugyanolyan szarok), mert a Ferrariban van az egyik legnagyobb potenciál a gyors év közbeni fejlesztésre (a másik a McLaren). Rajtuk kívül szerintem mindenki más lassabban fejleszt, habár a Brawn ilyen irányú képességeiben egyelőre nem lehetek biztos.
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #41282 üzenetére
Jön a szabotőr.
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #41103 üzenetére
Konkrétan emlékszem rá, hogy 2003-ban a szabadedzéseken esett-kelt abban a kanyarkombóban, aztán mégis meglett a pole, majd az első hely is. Utólag elárulta, hogy azért bénázott ott annyit, mert akkor próbálgatta az új ívet, és még nem állt rá teljesen.
-
wildrain
addikt
válasz
-Mike- #41082 üzenetére
Az a5-ön volt egy cikk róla, hogy próbálkozott átállni a ballábas fékezésre, de szegényke néha az egyenesben is rajta felejtette a pedálon a lábát, és folyamatosan fékezett, így visszaállt a jobblábas változatra. De úgy rémlik, hogy azóta ő is áttért a ballábasra.
pl Silverstoneban a Maggots-Becketts-Chapel kanyarkombinációban ezzel mennyit bukik csak ott
Én úgy emlékszem, hogy Siverstone pont a legjobb versenyhelyei közé tartozik, különösen 2003 óta, amikor rájött egy új ívre a Mag-Bec-Cha kanyarkombóban.
Amúgy meg a V8 óta biztos nem bukik, mert ezekkel egészen a Stowe-ig nem lépnek a fékre, csak gázelvétel van az általad is említett kanyarkombóban, meg versenyen az első kanyarban, de időmérőn ott is átmennek max gázzal, ha jó a tapadás.És itt egy cikk 2006-ból, ami arról szól, hogy ő is áttért már a ballábas fékezésre, és még mindig (legalábbis 2006-ban) azt használja.
-
wildrain
addikt
válasz
proof88 #41076 üzenetére
Kuplungpedál konkrétan nincs is. És szerintem a mezőnyből ma már mindenki ballal fékez.
Nekem szimben sose volt gond a ballábas fékezés, már úgy kezdtem az egészet. Sose vettem le a jobb lábam a gázról. Két pedál van a két lábnak.
Viszont próbáltam ezt autóban is, és teljesen más, totál hozzá van szokva a bal lábam ahhoz, hogy a kuplungot erővel kell benyomni, és tök máshol fog, így amikor először ráléptem ballal a fékre, kis túlzással majdnem lefejeltem a kormányt. -
wildrain
addikt
válasz
#70869248 #41058 üzenetére
Tulajdonképpen a te a csapat szót másképp értelmezed, egy sportfogalmat értesz alatta, nem pedig a hivatalos, cégszerű értelmét.
Mert egyébként azt vágom, hogy a csapatot, mint sportszakmai fogalmat nézve a Brawn már nem egyenlő a Hondával (és ezzel én is egyetértek), de a pénzeket nem is úgy osztják, hanem cégeknek, vállalatoknak, amiknek pontos körvonalai papíron vannak lefektetve, és többnyire jogutódlással szállnak át az egyik tulajdonosról a másikra. Márpedig itt jogutódlás történt, ezt Ross Brawn maga mondta. Azért kellett a dolgozókat is átvenni folytonos jogviszonnyal, és nem céget alapított, amibe megvette a Honda tárgyi eszközeit, és felvette a Honda volt dolgozóit, mint új munkavállalókat. Ugyanezen okból kell végkielégítést fizetni a most elküldött dolgozóknak is.
És ugye ez az a jogutódlás, ami megegyezik a Jordan-Midland átmenettel is, Brawnék meg mégis más elbírálást kaptak.
Meg attól még, hogy nálad nem ugyanaz a csapat, attól még mint cég, hivatalosan jogutód, és hivatalosan járna a pénz, csak azért nem jár, mert meg lettek szivatva az új csapatként való neveztetéssel.
Aktív témák
- HP 15-ac130nh (V2H61EA) Red FD, 15.6", i3-5005U, 4GB RAM, 1TB HDD, 2GB dGPU, Win10 Pro
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Iphone 13 Pro Max 128GB Blue.
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest