Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Aktív témák
-
hcstuning
tag
válasz
Thommyboj
üzenetére
Ha már így szóba jöttek a kommentárok...
Czollner is szokott azért akciózni, ráragadt a ''Palik-stílus''.
Viszont én mindig is Palikkal néztem a Forma-1-et, mióta emlékszem, és annyira megadja nekem a hangulatot. Sok mindenkit idegesít, én személy szerint olyan jókat derülök rajta, hogy igyekszik-igyekszik, próbál vmit adni a pénzéért, de hát ez nem igazán szakmai közvetítés. De mondom, nekem kell a hétvégi hangulathoz Lacika

hcs -
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Senki sem mindenek felett álló és legyőzhetetlen, de az tény, hogy Sennát nehéz volt lenyomni. Ha valaki gyorsabb autóval volt, akkor is keményen meg kellett küzdeni, mire sikerült megelőzni. Az ő igazi erőssége a harci szelleme volt, az utolsó pillanatig nem adta fel, és minden körben, minden kanyarban 110%-ot adott ki magából. Nem véletlen, hogy a döglődő McLarennel 93-ban még versenyeket tudott nyerni.
-
Motion_Blur
félisten
Mégis hogyan lehetne összehasonlítani egymással a különböző generációkat? Szerintem sehogy.
Amikor 5x vb lett Schumi, akkor is akarták hasonlítani Fangio-hoz. Az talán még durvább volt...
(egyébként Senna nem volt olyan mindenek felett álló és legyőzhetetlen, mint amilyennek sokan lefestik...egy körön viszont a világ legjobbja volt
) -
Sßence
tag
Én sajna nem lehettem benne ebben a korszakban de gondolom páran itt igen.Sennaról kicsit dumáljunk már mert érdekel hogy Ő hogy vezetett a maiakhoz képest meg ilyesmik.Gondolom sokkal jobb pilóta volt mint ez a jövök nyerek alonso.Remélem valaki még látta senna-t versenyezni(vagy sajna meghalítódni)
[Szerkesztve] -
Thommyboj
aktív tag
ja azok voltak még az idők lábkuplung, és normál kéziváltó. meg emlékszek hogy hány féle formája volt a forma-1 es autóknak emlékszek még láttam valahol ilyen kb antik felvételt, meg egyik idősebb ismerösöm dumált amikor egyszer olyat találtak ki újításként hogy a hátsó spoilert bazi magasra rakták, hogy miért nem tudom, gondolom a leszórító erő véget, meg a jó öreg fekete fehér felvételek még a szívómotorok korszakáról, meg hogy ott mekkora tolongások meg tolakodások voltak a pályán.
mondjuk a mai versenyeken, akkor személy szerint ha nincs a palik akkor én elalszok néha, a Czollnerrel nincs bajom, csak túlságosan szakmai a dumája, és néha már uncsi, a Palik meg magától képes örültségeket generálni, pölö amikor a Kanadai futamon Ralfnak nem jöttek össze a dolgok erre a Palik kitalálta, hogy biztos reklámozik
, meg hogy munkamegosztás van a csapatban.
Az a jó verseny, ha netán elbámulsz egy két percre máris lemaradtál valamiről kb ilyen a nascar is, meg egy két más autósport, de amikor a mostani f1 ben csak akkor van valami néha ha kimennek a boxba és a taktikával hoznak valakit előbbre vagy éppen buknak ezen, de ez a mostani magyar nagydíj azért izgalmas volt, aki tudta az elején hogy mi lesz a végeredmény az is hazudik. -
simonzé
addikt
Na így néz ki egy V E R S E N Y A U T Ó, és egy A U T Ó V E R S E N Y Z Ő: [link]
-
c.zsolti
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
c.zsolti
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
fő az önbizalom...

-
Motion_Blur
félisten
FA: ''Nem aggódom, mert jobb csomagunk van mint a Ferrarinak''
-
wildrain
addikt
Tudtok esetleg olyan helyet, ahonnan letölthető az idei teljes magyar nagydíj?
-
Thommyboj
aktív tag
igen ez így van az elektronikákat kellene csökkenteni, vagy akkor oké hogy kormányváltó, de akkor ne legyen benne semmi elektornika ami tökéletesíti a váltásokat, pláne, hogy pár hónappal ezelőtt meg bejelentettek valami új szuperváltót, ami még gyorsabbá teszi a váltót, ez is azért már túlzás, viszont a tavalyi gumitörvény is hülyeség volt teljesen, mert nem volt annyira biztonságos, ahogy azt néha láthattuk is meg az amerikai nagydíjon is volt ami volt, de a motor visszavétel is hülyeség volt tényleg, bár tavaly Willneuv poénkodott amikor beégett 2 hengerük és mondta, hogy ők már a V8 ast tesztelték

meg mondjuk én egyetértek valamennyire az egy gumigyártóval, hiszen lehet látni mennyire széthúzza az eredményeket, néha előnyben van ez néha a másik, ez a nascarban már bevállt ott egy gumigyártó van így nem a gumi kell, hogy döntsön az eredményekben.
De az is igaz, hogy néha a f1 csak azért felkapottabb, mert jobban hirdetik meg reklámozzák, mert a GP2 rengetegszer sokkal több izgalmat tartogat, meg mostanság nézem a WTCC -t meg a DTM -t is hát vannak elég kemény utolsó körök is, meg befutók is. -
wildrain
addikt
Mondjuk azt én is hülyeségnek tartom, hogy mindig azt szajkózzák, veszélyesek a kanyarsebességek. Ha megnagyobbítják a bukótereket, nem lesz az. Viszont az elektronika, meg a sok vezetési segédlet tényleg olyan mértékben megkönnyíti a pilóták dolgát, hogy gyengébb képességekkel is jól tudnak menni, közelebb jutnak a tapadási határhoz. Nem tudom már, hogy ki mondta a kipörgésgátlóról, hogy anélkül is vezethető lehet egy F1-es autó, és akár hibátlanul is, de nem egy egész versenyen keresztül, vagy legalábbis nem a határon. És itt jönne ki a pilóták tudása, mert könnyű a hátsókerekek kipörgését egy potméterrel állítani, majd továbbra is padlógázzal kigyorsítani minden kanyarból, de amikor ezt a gázpedállal meg a kuplunggal kell elintézni, akkor már kijönnek a tehetségbeli különbségek. Akkor már lesznek elrontott kigyorsítások. A mai F1-ben tulajdonképpen egyedül az íveket és a kanyarbejárati sebességeket lehet elrontani, de a féktávok és a kigyorsítások adottak (a pilótától függetlenül optimálisak), így ezek a dolgok sokkal kevésbé múlnak a pilótán, mint kellene.
-
simonzé
addikt
A teljesítménynek, meg a fejlődésnek határt kell szabni, ez természetes az F1-ben is. Ha megnézitek, egy tavalyi 10 hengeres szívómotor már erősebb volt, mint a turbó korszak 12 hengeres turbós versenymotorjai. Szóval a fejlődést időnként fejbe kell vágni, mert veszélyes szintig megy el a folyamatos gyorsulás. Ezt megértem.
Amit nem értek az az, hogy miért kell viccet csinálni az F1-ből? Miért csökkentették pár éve a gumik szélességét? Miért vágtak le idén két hengert? Miért 2400ccm a lökettérfogat, amikor a GP2-ben 3000 (v 3500?). Miért nem az elektronikát veszik ki az autóból? Most egy világbajnoknak nem kell megküzdenie az autóval, mert nem pörög túl a kerék, alig blokkol a fék, nem pörög szét a motor, nem vált mellé soha, mert mindent elektronika vezérel. MIÉRT????? Miért nem hozzák vissza a kéziváltót? Miért nem tiltják meg a rajtelektronikát, a kipörgésgátlót, meg mittomén még mi minden van az F1 autókban... Miért nem a versenyző gyorsasága és bátorsága dönti el a futamot, miért az elektronika nyeri a versenyeket?
Ha megnézel egy Senna videót, vagy egy futamot a 70-es, 80-as évekből, hát majd beszarsz, miket csinálnak. Az autó 4 kerékkel csúszik a kanyarba, mert kockáztatni kell. Ha nem jön be, kiesek, de ha bejön, lenyomom azt a köcsögöt, és akár pontot is szerezhetek. Azok az emberek minden rohadt váltásra odafigyeltek, mert ha melléváltottak, a mögöttük jövő legyorsulta őket. Hol van manapság ilyen? Ők még nem azért mentek gyorsabb/lassabb köröket a verseny utolsó harmadában, mert a csapat azt mondta, hanem azért mert még volt/nem volt benzin az utolsó körökre. Nem volt ritka, hogy egy futamgyőztest/pontszerzőt a saját szerelői szedtek ki a kocsiból, mert nem bírt kiszállni. Voltak bunyók, sőt jópárszor sírás is, mert a kimerültség ilyeneket is kihozott az emberekből. Most meg letudják annyival, hogy integetnek egymásnak a kocsiból... ugyan már...
Aki akkoriban futamokat nyert, vagy világbajnok lett, azt még ma is királyként tisztelik. Nem véletlen pl., hogy Gilles Villeneuve bár csak 6 nagydíjat nyert, és sosem volt világbajnok, de a mai napig milliók imádják a 27-es Ferrarit. -
Sßence
tag
Nekem meg ettől a számítógép írányításos marha szövegtől van herótom!Senki nem beszél erről,hanem azon vannak kiakadva hogy miért nem lehet fejleszteni a kocsikat?Miért ne mehetnének gyorsabban?Miért ne kanyarodhatnának jobban?Válasz: Az túl veszélyes!! bla bla bla... Ha veszélyes lenne akkor senki nem ülne bele ezekbe a gépekbe.Néha egy két halálos baleset mert elüti a szarvast meg józsika kólásdoboza felnyitja a fejét.Nem a fejlesztések miatt van.Senna se emiatt halt meg hanem a fejlesztések hiányától inkább.Nem védt a semmi attól hogy kitörje a nyakát. Na ez veszélyes.De az nem hogy jobban irányítható az autó vagy nagyobb a teljesítménye.Ezek mind érdekesebbé pörgősebbé tennék a versenyt.
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
Szerintem ennek a srácnak olyan feje van mint egy hím csikónak. Nekem valamiért marhára nem tetszik, de ez persze csak ez én egyéni véleményem.
![[kép] [kép]](http://www.pitpass.com/images/headlines/drivers/vettel/2006port400.jpg)
Szerintem Frentzen-nek pl. elég tűrhető feje volt/van.
![[kép] [kép]](http://www.france-f1.com/images/pilotes/frentzen.jpg)
Hehe: [link]
Azt tudtátok hogy MSC felesége először Frentzen barátnője volt, csak aztán valami isteni szikra után átpártolt MSChez? Ajjj...mindig ez a fránya szerelem.
-
wildrain
addikt
Nekem személy szerint herótom van ettől a gondolkodástól. Ha a mérnököknek szabadabb teret engednének, akkor elérnénk még azt is, hogy a pilóta csak utas lenne a kocsiban, és tökunalmas számítógép-vezérelte körözgetést figyelhetnénk másfél órán keresztül. Miért nem az a lényeg a szurkolóknak, hogy izgalmasabb verseny van???
Elfogadom, hogy az ellensúlyos lengéscsillapítók betiltása nem teszi izgalmasabbá a versenyeket (most igen, mert ez esetleg befolyásolhatja a vb-t), de úgy általában mindenki azzal jön, hogy az F1 lényege a technika. Aztán azoknak a 90%-ának, akik ezt mondják, fogalmuk sincs, hogy mi az a kipörgésgátló, és hogy működik, mi az állítható differenciálmű, vagy mit jelent a sokat emlegetett balansz, és még sorolhatnám. Ebből következik, hogy egy néző szempontjából full lényegtelen, mennyi a technika egy versenygépben. A pályán való versengés miatt viszont az lenne az ideális, ha több dolgot bíznának a versenyzőre, mert akkor könnyebb lenne átesni a határon, ami több kisebb hibát, és ezzel több előzést jelentene...
De nem: egyszer valaki felkezdte, hogy az F1 a technika csúcsa, és milyen hülyeség, hogy ''lebutítják a kocsikat'', és azóta millióan bevették ezt a véleményt. -
Sßence
tag
Milyen jó dolog az F1.A lényeg a technikai fejlesztéseken van no meg persze a helyezéseken és erre betiltanak mindent.Lassan már csak 60Km/h val mehetnek és a kanyarban csak tolhatják az autót.Valaki kifejleszt egy cuccot amivel gyorsabban lehetne menni erre betiltják.Akkor ez miért is verseny?

-
madster
tag
Török nagydíj előzetes[link]
Érdemes egy pillantást vetni a pályarajzra![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
simonzé
addikt
válasz
Tibicsoki82
üzenetére
ráadásul végre egy német, amelyiknek olyan feje van, mint egy embernek.
-
Csepy
őstag
akkor elmagyarázom:
Ez a renault még a januári bemutatón kiállított darab. Sohasem versenyzett. (ránézel, simán kiszúrható) Ezért nem kell rá a piros kamera, mert 1: csak versenyen kell, megkülönböztetésnek, 2: mert azt az FIA adja ki versenyhétvégék csütörtökjein a csapatoknak. -
madster
tag
válasz
Tibicsoki82
üzenetére
Tényleg. A probláma megoldva Thx!

-
madster
tag
rendszám, rajtszám hülye vok.
-
Pá
addikt
válasz
Tibicsoki82
üzenetére
Még sokra viheti idővel.
-
brownus
veterán
[link] nkotb
-
Oliverda
félisten
f1hirek vs. formula.hu
f1hirek: Szabálytalan az ellensúlyos lengéscsillapító
formula.hu: Szabálytalan a Renault ellensúlyos lenécsillapítója!
Mintha csak a Renault használta volna....viccparédé banda. Le is tiltom az oldalukat a routerben, hogy még véletelnül se tudjak ránézni.
-
Oliverda
félisten
Elvileg ma délutánra minden kiderül.
Most olvastam hogy négy független bíró van/volt jelen a tárgyaláson:
John J. Cassidy (US)
Philippe Roberti de Winghe (Belgium)
Anthony Scrivener QC, (UK)
Pierre Tourigny (Canada)
Tehát elméletileg ezekután senki sem mondhatja majd azt hogy elfogult döntés született, bármi is lesz majd. -
madster
tag
Na mivan az ellensúlyos lengéscsillapítóval? Mikor döntenek már?
-
-Mike-
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
aha, 14évente mutatja meg hogyan kell vezetni?

-
Motion_Blur
félisten
válasz
Tibicsoki82
üzenetére
Kár, hogy idén nincs Spa! Megmutathatná, hogyan kell vezetni, ahogyan 14 évvel ezelőtt is megmutatta már
14 év...rengeteg
-
Tibicsoki82
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én már végig is néztem!

-
Motion_Blur
félisten
válasz
Tibicsoki82
üzenetére
Szedem májsztró, szedem!

msn -
Tibicsoki82
aktív tag
Nem tudom, hogy volt e már, ha igen akkor sorry! Motion neked kötelező!
[link] -
gabi123
senior tag
Jöhetne már végre az a török futam!
Már türelmetlen az ember így, 3 hét szünet után, ilyen kiélezett szituációban...
-
brownus
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
szép

ez is súlyos: [link] -
Motion_Blur
félisten
-
brownus
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
kimi, ms, button, fisichella

-
brownus
veterán
Button expecting a strong showing[link]
-
-Mike-
addikt
najó.. lelehet pattanni meg koccolás ezerrel, hogy mindig engem találtok meg..... csírák

-
madster
tag
Amúgy ha a világbajokság végén pontegyenlőség van az első kettő vagy X pilóta között akkor mi dönt? A megnyert nagydíjak száma?
-
madster
tag
Intermediate gumik voltak a Toyotán

Szerk:[link]
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hogy használhatják-e a jövőben a csapatok.
-
shev7
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
miert buntetnenek. Nem hasznaltak azutna miutan szoltak hogy tilos. (Ha jol tudom)
-
Oliverda
félisten
Ma döntenek a lengéscsillapító ügyben, kíváncsi vagyok....

-
-
mayerlaci
senior tag
Mit josolnak lesz eső?
-
Kicker
őstag
FERRARI

Aktív témák
- Bittorrent topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Magisk
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD/16GB RAM, szép állapotban, üvegfóliás, garanciális
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)