Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Neu77

csendes tag

válasz TGWH #12699 üzenetére

Én külföldön melózok, de itt sem vesznek meg semmit, amit nem ismernek. Csak az összeget nézik és azt, hogy eddig is elkészült minden, miért kellene extra költséget áldozni valamire :D
    Én vettem magamnak saját cam progit és saját laptopomat használtam. 100€ volt az E-cam szoftver tele buggal, de lehet használni 3 tengelyes esztergához. Jó sok idöm ment rá, de összekínlódtam hozzá a posztprocesszort és már javítgatás nélkül hibátlan nc programot csinál, amit bátran el lehet engedni.
    3 gépen késítek kis szériás darabokat és minden gépen más a vezérlö. CAM nélkül agyrém az egész.

Nemrég jött ki az E-cam újabb verziója, ami már 200€, de sokkal letisztultabb és kevesebb a bug, amit már megvetettem a céggel. Meg is vették egy laptoppal együtt, mert az NC kódok az én gépemen voltak :D
    Én végig póbáltam szinte az összes cam szoftvert és szerintem ezzel lehet a leggyorsabban dolgozni. Nem kell hozzá rajzolni mint a Fusion360-ban, hanem a drótváz koordinátáit kell bepötyögni. Van CAD része is, de nagyon gagyi, ezért bonyolultabb alkatrészekhez Solid edge ST10-et használok, ami ingyenes 2D rajzokhoz és DXF formátumban be lehet importálni E-cam-be.

Ki lehet próbálni itt: http://www.e-cam.it/
    A 14 napos triál, nc kódot is generál. Van árlista is és magyarul is tud a program, bár én inkább angolul használom, mert néhol fura a fordítás és az ékezetes betüket nem kezeli a Fanuc.

• BÁ Nutrition

addikt

válasz TGWH #12699 üzenetére

Nekem melohely valasztasnal mar ez is szempont. Felolem lehet tort is, csak legyen

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

Új hozzászólás Aktív témák