- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Aktív témák
-
Yany
addikt
-
MiB
tag
válasz
davidsz #29378 üzenetére
"Itt más problémák lehetnek magával a kártyával is, ezt már sokan írták a fórumban.
A szűz telepítés itt is a biztos."Mit értesz szűz telepítés alatt? Alapból a pcie sata3 kártyával együtt kéne a win7et felrakni?
Akkor is problémák lehetnek ha a win7-es raidet használom és úgy kötöm majd rá a kártyára? -
MiB
tag
válasz
davidsz #29376 üzenetére
A win7 a 2 szűz ssd-re menne fel. Az xp egy sima hdd-n van. A régi rendszert nem akarom átvinni ssd-re, az csak addig kell míg át nem költözök win7-re.
"Később ha költöztetni szeretnéd SATA3 kártyára, akkor előtte mentsél mindenképpen."
A kérdés inkább az hogy szükséges e a win7es raid vezérlőt használni vagy meg lehet e azt csinálni hogy a bios raid vezérlője kezeli a raidet eleinte aztán majd át tudom rakni a pcie sata3 átalakító kártyára gond nélkül.
-
-
Bodor
veterán
válasz
davidsz #28919 üzenetére
Nemrég én is ugyanezt tettem, szerintem csinálj egy tiszta telepítést, megéri. Beállításokban, ha kell segítek.
Érdemes 128K-s stripe-ot használni a RAID tömb létrehozásánál, és ne legyen fel dugva semmi más a telepítésnél, csak a két SSD, így oda hozza majd létre a 100 MB-os partíciót, és ez a későbbi esetleges ghostolásnál jól jön majd( mármint hogy nem egy másik merevlemezen van) -
Findzs
addikt
válasz
davidsz #19242 üzenetére
így már érthető, hogy van mellette pár 2 TB -os is
jayjay:
a crucial c300 -at mindenki dicséri, a kingstonok se rosszak a v+ már kellemesen gyors is szekvenciális sebességekben
a buffaló olcsó rendszernek az is megfelelő, igazából a pénztárcádon múlik mennyit szánsz ráa trimet az oprendszer tudja meg az ssd vezérlője, nem az alaplap
a win7 támogatja, az alaplap biosában pedig olyan menüpontot keress, hogy AHCI
ha ssd -t akarsz használni akkor ajánlatos a biosban a sata vezérlőt átállítani natív ide -ről AHCI -ra
Aktív témák
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gumi és felni topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- PlayStation 5
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3138
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest