- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
scope2007 #15589 üzenetére
"Mi is az a cache? A cache egy olyan nagyon gyors működésű tároló, amelyben a gyakran használni kívánt adatokat átmenetileg tároljuk ("rejtjük") azért mert így azokhoz sokkal gyorsabban hozzáférhetünk mintha mindig az eredeti, lassabb elérésű forráshoz kellene nyúlnunk. "
Tehát a cache ( nem tévesztendő össze a cookie-val, sütivel) a FF esetében gyorsítja a működést, olyan fájlokat tárolva, melyek lerövidítik pl. a sűrűn látogatott weboldalak betöltődését.
Célszerű, hogy ezek a fájlok mindig rendelkezésre álljanak, és ne kelljen mindig újra letölteni őket.Ha csak simán a ram-ba helyezzük át a cache elérési útvonalát, akkor a tartalma minden pc újraindításnál törlődik, ami nem előnyös.
Ha ramdisk programot használunk, akkor azt be tudjuk állítani úgy, hogy ne törölje leállításnál a tartalmat ( ill. törlődik, de leállításnál elmenti a program , indításnál pedig visszaírja) , ezért szerintem jobb a ramdisk-es megoldás, mint a sima ram-os. -
Gorneck
legenda
válasz
scope2007 #15591 üzenetére
Tudom...bár nem használok FF-et és én használni szeretem a gépem...nem pátyolgatni...arról nem is beszélve, hogy nincs semmi adat arról, hogy a sok baszakodás meg előírás amit itt sokan elvégeznek ér e vmit...arról nem is beszélgve, hogy nincs egy normális progi ami rendesen kiolvasná az SSD értékeit...
-
kecsetif
aktív tag
válasz
scope2007 #15307 üzenetére
No ott van nekem raid állítva. De sajnos nekem vagy két percig nem látja a vertexet. És ez pont elég ahhoz, hogy bejöjjön az üzi, hogy nincs oprendszer, inditsam újra. Sőt még másodikra is ez szokott bejönni.
Közben kipróbáltam azt is, hogy nem nyomom le a főkapcsolót kikapcsolás után. De sajnos úgy sincs ssd-m az első 2 percben.
Ha a winben újraindítást nyomok, akkor viszont megy egyből. -
fagy53
nagyúr
válasz
scope2007 #15276 üzenetére
Javul, de nem igazán észrevehető. Hasonló procink van Gorneck23-al és én sem veszem azt észre, hogy ebben látványos változást hozott volna, nekem is az a véleményem, hogy ez így jó ahogy van. Azt a különbséget amit a HDD után éreztem, nem übereli semmi sem..!
Ezért vettem a másik OS alá is SSD-t, mert feszengtem amikor az XP-re kellett átmennem...
-
VGYke
addikt
válasz
scope2007 #15101 üzenetére
Akkor az IRST csinálta nálam is és akkor minden rendben van! Köszönöm!
Egyébként így is a helyes, ki akarná leválasztani a boot eszközt (meg szerintem nem is engedné, nálam sokszor a pen-t sem engedi, ha pl. TC-t úgy zárom be hogy egyik ablakban ott az eszköz, meg néha indok nélkül nem hajlandó eltávolítani = gyanakszom a víruskergetőre)
Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Futás, futópályák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Új, 6,4 TB Samsung SSD
- SAMSUNG 980 PRO 1TB PCIe Gen4 SSD - BRUTÁL GYORS, hibátlan állapotban!
- PS Plus előfizetések
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest