Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
peete88
tag
Üdvözlet!
Segítséget szeretnék kérni pontosabban hogy milyen SSD ajánlotok a köv. confighoz:
Alaplap GIGABYTE GA-X58A-UD3R
Processzor INTEL Core i7-930 2.83Ghz
Memória KINGSTON HyperX 6144Mb DDR3 1600Mhz CL9 XMP TRIKITRendszer partíciónak lenne( win 7) fontosabb progik (office, lejátszó, codeckek, stb.) és estlegesen 1-2 játék éppen amivel játszom. Ez mellet lenne egy 1TB F3 7200 samsung HDD a többi adatnak Kb. 65k lenne a keret.
Köszönöm előre is -
engedo
csendes tag
Sziazstok!
Sose leheet tudni alapon...
Aki USA körül tenné tiszteletét augusztusban, eléggé jó promóció Crucial 128GB és 256GB SSD meghajtókra.
lhttp://www.crucial.com/search/searchresults.aspx?keywords=M225%20&AID=10402009&PID=3640576&SID=skim525X832
Az alábi kuponokkal a 128GB 199 USD, míg a 256GB verzió 399 USD ellenében megvásárolható.
100M225US (a 128 GB verzióhoz)
200M225US (a 256 GB verzióhoz)[ Szerkesztve ]
Acer TimelineX 3820TG | 13.3"| I5-430M | 4GB DDR3 | HD 5650 | 320GB HD | 6 Cella | 1.8 Kg |
-
addikt
Teli másoltam az SSD-t, majd letöröltem az adatokat róla és igen jelentőset csökkentek az eredmények... Mi turót csináljak? AHCI be van kapcs, AMD legfrisebb AHCI drivere fent van!
Az alsó a másolás utáni eredmény:
There's a device that I've been using called a whoop.
-
LW
őstag
válasz deicide #8141 üzenetére
Decide:
Végül kiderült, hogy egyáltalán nem.----
"Csakúgymondom":
Egy kis idő elteltével gyönyörűen elkezdte lehagyni az összes írt adatot az összes olvasott adat HDsentinelben mért SSDtömbömön. Juppiájé, le a rendszer visszaállítssal. Max gyakoribb a reninstall. Valóban érdemes volt megválni a tőle.[ Szerkesztve ]
-
cszn
őstag
Akkor úgy néz ki még mindig nem támogatja a TRIM-et. Vagy csak nálad van valami anomália.
(#8150) engedo De az intel jóval kevesebbet fogyaszt meg vannak más ssd-k is amik jók e téren. Most is találnál jót abba a nótabúkba. Igaz ha vársz lehet még jobban jársz.
[ Szerkesztve ]
-
hati
addikt
válasz rayoliviero #8158 üzenetére
Szép visszaesés az írásban.
-
addikt
válasz rayoliviero #8161 üzenetére
"A Windows 7 saját maga által felkínált és feltelepített AHCI-drivere támogatja a TRIM-et és így használható AMD lapkakészletes gépeken is."
Nem kellett volna felraknunk az AMD driverét... Ha hazamentem egyből lepucolom! Ez elég gagyi az AMD-től, hogy ilyet nem tud megoldani! De vajon ha lepucolom egyből menni fog a gyári AHCI driver?
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
Márton
nagyúr
válasz rayoliviero #8163 üzenetére
Eszközkezelő - illesztőprogram eltávolítás?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Ylgram1
tag
Gyakori olvasója vagyok az SSD témának és szívem szerint vennék is egyet az asztali gépbe, de nem nagyon szól a fáma az nForce-os alaplapokról, pedig szerintem szép számban használják az emberek, többek között én is AMD cpu-val.
Van bárkinek tapasztalata ezekkel a chpiset-ekkel?
AHCI, TRIM támogatás?
Írási, olvasási sebességek?Előre is köszi
Üdv
YlgramTöbb repülőgép található az óceánban, mint tengeralattjáró az égen.
-
DV
senior tag
válasz Ylgram1 #8166 üzenetére
Ezen az oldalon nForce chipsetes lapokrol van szo.
A #9-es hozzaszolasban reszletesen le van irva, hogy mit es hogyan kell beallitani, hogy a legtobbet ki lehessen hozni az SSD-bol.
A Microsoft driverevel jobban "megy" az SSD.Márton
Tudnal egy kepet linkelni arrol, hogy mit latsz a CrystalDiskInfo-ban?
Ilyen alaplapod van: #?[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
-
peete88
tag
OCZ 60GB SATA2 SSD 2,5" Vertex Turbo milyen vélemények észrevételek vannak?
-
Márton
nagyúr
akkor a Vertex nem szolgáltat ilyen infót?
a sentinel meg csak számolja, ha fut, de egy 1k-s írást is 2x512k-nak vesz..[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
Everestben néztem a smart adatokat, de ott sincs ilyen.
Toolboxot nem találom, csak egy fórumot linkeltél.[ Szerkesztve ]
-
DV
senior tag
Most latom a toolbox meg nincs kesz: #. OCZ valasza a SMART-ra: "Official smart support will come soon with toolbox, till then i can not comment on the accuracy of 3rd party apps." Forras: #5-os hozzaszolas, #.
Ezen felul talatam meg egy uj progit: SSD life utility - new utility to estimate SSD lifetime, letoltheto innen: #. -
engedo
csendes tag
Köszi! Igen, parkoló pályára tettem magam SSD téren, szemezek a Crucial 128Gb cucossal, ha olyan árban lenne mint aKingston SNV425, beneveznék rá.
Várnom kell, lentebb mennek az árak, ha a 3. vagy a 4. negyedév új SSD családokat hoz.
Acer TimelineX 3820TG | 13.3"| I5-430M | 4GB DDR3 | HD 5650 | 320GB HD | 6 Cella | 1.8 Kg |
-
Márton
nagyúr
kösz, ez a life progi 190gigát mond olvasásra és 97-et írásra.
Még mindig sokallom.
De lehet csak az 1-2k-s fájlok írását 2x512-nek veszi, ami mondjuk
igaz is ssd esetén nem?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
mondjuk az a baj, hogy nekem új
klónoztam rá egy 10gigás rendszert,
és rendereltem kb. 5x 4gigát.
Kb. most használtam minden cellát egyszer.
Ez mitől 90giga??Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
wutuka
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni.Visszaolvastam,hátha van válasz a kérdésemre,de nemigen találtam egyértelmű,sőt szinte semmilyen választ sem.
Intel X-25V 40GB-Kingston NV425 64GB.Melyiket?Természetesen rendszer lenne rajta a win7 fajtából,és némi progi,amit gyakrabban használok. Elvileg mindkettő TRIM-es,mégis a sokkal nagyobb tárhelyes Kingston az olcsóbb.Nem ellentmondásos ez? JMicronos lenne a Kingston? Erre sem találtam semmit.Intel P55-chipkészletes a lapom.Jobban járok akkor a kicsit drágább Intellel? Tanácstalan vagyok!
Megköszönném,ha tudnátok tanácsot adni,felelni az aggályaimra!Lionel Messi : The Best !
-
DV
senior tag
-
wutuka
aktív tag
Köszönöm.Látom,otthon vagy az SSD világában.
Nem sürgős a vásárlás.Igazából meg egy dilemmám van.Mivel ASUS P7P55D-E lapom van,ami a SATA3-mat is tudja lehetséges várni kellene a 3.generációs SSD-re,ami ezen a felületen is fog csatlakozni,ráadásul állítólag az ősszel jönnek ki,és a tárhelyük is nagyobb lesz,és az ár sem fog elszállni.Nem beszélve arról,hogy akkor a ,,2.generációs mostani SSD-árak hol fognak landolni...Mi a véleményed erről?A 40 GB-s Intel X-25 V,ami ugye csak névlegesen 40 GB,és 20%-ot illik üresen hagyni,ami azt jelenti,hogy 25-27 GB-on kell művészkedni.Tekintettel arra,hogy a win7-em,meg a használatos progijaim pont ennyit esznek ma,igencsak szűkös a dolog,éppen elég.Ma még.Lionel Messi : The Best !
-
DV
senior tag
Ez jo kerdes. Az Intel lejjebb vitte az arakat a 2. generacios SSD-ivel, sokakat meg is lepett ezzel a lepesevel.
Megerzesem szerint a 3. generacional nem lesz ilyen merteku arcsokkenes, mivel az uj SSD-knek uj arakat fognak adni, marcsak azert is mert nagyobb kapacitassal kerulnek majd a polcokra. (A jelenlegi SSD-ket meg raktarsopreskor fogjak olcsobban adni.)"Intel’s 3rd generation X25-M would be shipping in Q4 at 160GB, 320GB and 600GB", forras: #.
A Te helyedben varnek a vasarlassal...
[ Szerkesztve ]
-
wutuka
aktív tag
Igen,azt hiszem várok.Ha jól látom a Crucial SSD-je amit ajánlottál már SATA3-mon is tud csatlakozni.Elég csábító,ráadásul 64 GB az már nekem elég volna a rendszerhez,és a progijaimhoz.A filmek,nagy méretű fájlok mozgatása meg más világ,ott arra a HDD.
Jó ez a Crucial?!
Lionel Messi : The Best !
-
jozsef m.
tag
Sziasztok
Én is frissitettem az ominózus AMD AHCI drivert eredmény:ez lett.
És: ez pedig a melléktermék.
Nem hoztam létre semmiféle külön particiot.Eddig semelyik program nem "látott bele a raid tömmbe mérni meg értelemszerüen nem tudta.
A gép müködik csak érzésre az E meghajtóról lomhább.Mit javasoltok? Hogy érdemes eltávolitani ,vagy igy maradjon?[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
hát, a crystaldisk-eredménnyel még mindig baromira nem vagyok kibékülve, sztem nem kezeli jól a mushkinomat.. volt egy teszt, ott is ugyanez volt, ott szerepelt egyedül szarul
a többi eredmény már jobb -
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Ha csak a win teszem az ssdre akkor fog gyorsulni a gép vagy a többi progot is rá kellene rakni vagy az mehet a winyóra?
[ Szerkesztve ]
Rock Katona
-
Tibiajax
nagyúr
válasz LordDarkness #8195 üzenetére
nem, akkor nem fog..
(hülye kérdésre hülye válasz)
-
Tibiajax
nagyúr
válasz LordDarkness #8197 üzenetére
egy 40-eset mindenképp érdemes venni... a win-en kívül én azért csak ráraknám már - ha egyszer egy gyors tárról van már szó - a progikat, amiket használok, sőt, a fontosabb gamékat is.. ha egyszer gyors, használjuk már ki, jol jön egy fotosop- vagy egy pálya-betöltésénél, igencsak mosolyra fakad az ember, ha a megszokott hosszu mp-es kattogás helyett pár pillanatra felvillanó csikot látsz és már ott is a cuccos...
ez az, amiért veszi az ember az ssd-t, ez az, ami orgazmust okoz.(egy hétig, kb, aztán megszokod.. )
[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
válasz LordDarkness #8199 üzenetére
a 40 az a nagyon minimum
50-60, már elég lehet
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest